Hrvatski poslanik hvalio NDH, partizane nazvao teroristima

Ovo reci Amerikancima koji su odlikovali Dragoljuba.:per:

Tito i patlidžani su spasili vise od 500 savezničkih pilota i a Đole Broz nije dobio odlikovanje,prema tome,nepravda je tu velika,to sto je Dragiljupče dobio to odlikovanje ništs ne znači,nego reci ti meni jel deka Staljin odlikovao Dragoljuba,bem mu sunce rusko:hahaha:,koliko ja znam nije,:hahaha:

Jel se onda slažeš sa Glasnovićem i Pobedonoscem da su partizani bili teroristi?

Слажем се. Колегу Гласновића не познајем лично - не крећемо се у истим круговима - али колега Победоносцев је диван човек, паметан, шармантан, нема таквих много.

Kuna je kao moneta postojala isključivo u NDH.

Simbolika je zaebana stvar.

nisam znao da je NDH-azija postojala u 13 stoljeću(jer se tada kuna bila kovana na novcu ali se zvao banovac),vidis ti to ovi nasi komšije kazu da jeste,bes mi sve oni nisu normalni,čim vide šahovnicu i spomenes im kunu,idu na aparate za odrzavanje zivota,:hahaha:

nisam znao da je NDH-azija postojala u 13 stoljeću(jer se tada kuna bila kovana na novcu ali se zvao banovac),vidis ti to ovi nasi komšije kazu da jeste,bes mi sve oni nisu normalni,čim vide šahovnicu i spomenes im kunu,idu na aparate za odrzavanje zivota,:hahaha:

Znači, slažemo se da je moneta imenom kuna postojala samo u NDH?

Poslanik hrvatskog Sabora Željko Glasnović govorio je u Australiji na tribini "Kuda ide Hrvatska?" o NDH i predsedniku Srpskog nacionalnog veća Miloradu Pupovcu
Izvor: B92, index.hr ponedeljak, 12.12.2016. | 09:46

Jedan od prisutnih na tribinu upitao je Glasnovića: "U NDH je bio pozdrav 'Za dom spremni', i novac se zvao kuna. Kako to da Miloradima Pupovcima smeta pozdrav, a ne kuna?"

"Dobro ste rekli. To je naš novac. Ustaška kuna. Nije meni problem Pupovac. Ja imam njegovu radnu knjižicu. Znate šta piše tu? Komunistička partija - član i "profešn" - optičar. On je etnobiznismen", rekao je Glasnović o svom saborskom kolegi Pupovcu.

"Evo što je reko Ciceron, država može preživeti svoje budale i preambiciozne, ali svoje izdajnike ne može", poručio je Glasnović.

"Ali šta ste rekli još za ovog teroristu, a 'Za dom spremni' je hrvatski pozdrav, šta je tu komplikovano?!", kazao je Glasnović na šta se iz publike više puta čuo uzvik 'Za dom spremni'. Potom je Glasnović održao govor i o NDH i navodnoj ugroženosti Hrvatske od "Velike Srbije", prenosi hrvatski portal "Indeks".

"NDH je bila međunarodno priznata.[B] Ali ja kažem ovo prijatelji, mi moramo sami pisati svoju istoriju. Stotine i stotine kutija arhiva NDH su u Beogradu. Ko to traži natrag? Niko. Ko su partizani bili? Po Haškoj konvenciji iz 1908., vi ste njih mogli streljati. Oni su bili teroristi", započeo je Glasnović o NDH.
[/B] "Imate knjigu 'Zločini odmetnika u NDH'. To je štampalo Ministarstvo spoljnih poslova NDH. Kad kažu odmetnici, uvek kažu četnici, komunisti. Šta su uzroci svega toga? Nisu ustaše pale sa neba. Kad je neko u saboru ustao i rekao da je najveća opasnost za mir na ovim prostorima srpski imperijalizam koji je od 1912., pazite od Balkanskog rata, do '.41. pobio 250.000 ljudi", rekao je Glasnović.

U nastavku svog govora veličao je i pilote NDH koji su, tvrdi Glasnović, bili "uspešniji i od savezničkih", a danas su pali u zaborav.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=12&dd=12&nav_category=167&nav_id=1209189

Ovi Hrvati bi komotno mogli da izvoze fasizam.....

:lol: Evo najzad jednog poštenog i nadasve nadahnutog rvata, pa još predstavnika vlasti :lol: Čestitam "susjedi",konačno ste i u saboru progovorili ono što zapravo mislite. :lol:

jos nismo abolirali ustaše niti Dr.Antu Pavelića,Vi Dragoljuba i čentike jeste,četnički vojvoda vam je predsjednik,a premijer učenik vojvode Šešelja,prvo svoje dvoriše pometite, a tek onda se s drugim dvoristima mozete nalajavati,:D

Bradonje kolika god gomna bili se makar mozu pohvaliti ordenjem, spasavanjem saveznickih pilota i kakvom takvom anti-okupacionom aktivnoscu na pocetku rata. Ustase sa druge strane ni Sava ni Dunav ne mogu ekskulpirati od odgovornosti za kolaboraciju. Gotovo da ne mozes naci ni jedan argument koji im ide u prilog, skroz su crni....

- - - - - - - - - -

Jel se onda slažeš sa Glasnovićem i Pobedonoscem da su partizani bili teroristi?

Zavisi koga pitas? Za sile osovine jesu, za saveznike nisu. Posto svi znamo da su Saveznici pobedili, partizani su legitimni zar ne? Ili sam ja lud?

:lol: Evo najzad jednog poštenog i nadasve nadahnutog rvata, pa još predstavnika vlasti :lol: Čestitam "susjedi",konačno ste i u saboru progovorili ono što zapravo mislite. :lol:

Slažem se, ako u srpskom parlamentu može sjediti četnik koji bi rado maznuo hrvatski teritorij i palio hrvatske zastave, red je i da u hrvatskom sjedi ustaša.

Pobedonoscev ti je tvoj licanin, oca mu partizanskog.

Nije stigao da se konvertuje u rimokatolicizam, ali je otac stigao u komunizam iako nije znao di mu to dodje, a sin Poderonoscev se konvertovao u ateizam .. ide on i ka liberalnom fasizmu, ali to ce mu sin, konvertit treci (conv III)

Phehhh ... :manikir:

Sharamantan nogo kako ...

Poslednja izmena:

Back