HRVATSKI ISTORIČAR GDE GOD PROGOVORI PRAVI LOM: Ovako sam se zaljubio u vas Srbe, stariji ste narod od Hrvata! ŠOK-VIDEO

Генетика каже да јесмо исти људи. Под хитно неки овде морају да изврше update система јер генетика је доказала да народ на Балкану и до 40% дели гене са људима из Старе Европе! Њихови застерали оперативни системи морају да се унапреде јер врте све једно те исто. СРБИ НИСУ СЛОВЕНИ А ТО НАМ СВЕДОЧИ И ОВАЈ ЦИТАТ КОЈИ СИ ПОКЛАПА СА ГЕНЕТСКОМ МАПОМ!!!

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ ШТА ЧОВЕК КАЖЕ А ОНДА НА ГЕНЕТСКУ МАПУ КОЈА ПРАТИ ТАЧНО ОНО ШТО ЧОВЕК ГОВОРИ ДА СЕ ДОГОДИЛО!

Anton, K.G.: ''Ime Srbin je prvo i najprvobitnije ime nadžije, koja se kasnije podelila na dve polovine, prave Srbe i Jazige. Srbi se nikada nisu zvali Sloveni, nego su ga Jazigi kasnije dobili kao drugo ime".

СРБИ - И2а
ЈАЗИГИ - Р1а

Haplogroups_europe.png

I2a-Dinaric-S17250-frequencypopulation-per-country.jpg

Даљи докази:

Систематизација.

Serbinum, also known as Servitium or Servicium, was an ancient Roman city in the province of Pannonia. It was situated in the location of present-day Gradiška in northern Bosnia and Herzegovina.
Извор:
https://en.wikipedia.org/wiki/

Pogledajte prilog 694018Pogledajte prilog 694022

Обратите пажњу на везу Service-Man and Solider!

Up to the 20th century, Gordo-Servorum or Gordoservae was commonly equated with nova Juliopolis, which in turn was equated with Gordium (capital of Phrygia) or another place with the same name Gordion, Gordenorum, Gordiu-come(nis), Gordiū-tīchos
Извор:
https://en.wikipedia.org/wiki/Gordoservon

image.png

Питао бих вас све чије су ово особине?

Идемо даље...

Реч Феничанин је заправо реч Војничан или Војник пошто је претрпела грчко прилагођевања В у Ф.

The word may be derived from φοινός phoinós "blood-red",[21] itself possibly related to φόνος phónos "murder" https://en.wikipedia.org/wiki/Phoenicia

image.png

Веза између Срба и Фригијаца

У турском језику Сербаз или како се у нашем језику каже сербес или сербез значи онај који се не плаши никога односно Yürekli (храбар). Видели смо да Сербаз значи војник код Курда али такође значи и...

image.png

Зашто? Хајмо да видимо ко су били Фригијци и шта значи њихово име.

131.jpg

frigija.jpg

Phrygia - Free Man (грчки)
Serbaz - Fearless, Without Chains, Brave (turkish)
Срб
РБ - ребро

С РБ

С - је везано за срп, сећи, смрт (срп је симбол смрти) и значи успоставити доминацију на нечим или некоме

РБ - РЕБРО, РАБ.РОБ, РИБ - значи нешто што је везано за нешто

Дакле С-РБ значи СРБ - СЛОБОДАН, онај који је српом одрубљем од мајке. У стара времена срп је коришћен и као оруђе за пољопривреду, и као оружје за рат али такође исто у Срба срп или коса (симболи смрти и пољопривреде) су коришћени такође као оруђе којем се раскидала пупчана врпца новорођенчади и тиме се раскидала везе са мајком. Доба владавине Крона се зове као ЗЛАТНО ДОБА а сада пошто то знамо вратисе се сви само часком на слику у вези Фригије и краљом Мидом. Шта можете да запажете?

According to one tradition, the period of Cronus’s rule was a golden age for mortals.
Извор:
https://www.britannica.com/topic/Cronus

slide_2.jpg

Колико се ово слаже?

Kalaj, V.: "Po istraživanjima najboljih istoričara, svi slovenski narodi su se u stara vremena zvali Srbi i Sloveni, Anti su bili samo jedna grana ove familije. Dokle god su današnji Sloveni živeli slobodno i zajedno zvali su se Sorabi, Sorbi, Srbi" (Istorija Srba)

Fresl, J., nemački istoričar, opisuje svađu između Egipćana i Skita (Srba), ko je od njih stariji narod: "...u kojoj Srbi ubedljivo biše pobednici" (Saki i Skiti 1886).

Strabon: ''U zapadnoj Aziji su živeli Srbi i Brđani-Srbobrđani".
"Srbi su imali u Maloj Aziji veliko carstvo (oko 70. god pre Hrista), čiji se car zvao Oblak.

Rački, J.: "Na početku su se svi Sloveni zvali sa vlastitim imenom Srbi, što znači rod (rođak, a stranci su kasnije, specijalno Nemci, njih nazivali Vendi/Vindi. Potpuno je jasno, kaže se da su Tračani, Skiti, Vendi, ili Veneti, Tribali, Iliri, i dr. koje Herodot u svojim delima pominje svi po redu Srbi. I za vreme Ptolomeja, Tacita, Polibija i dr. većinom se govori o Tračanima, (Vendima, Antima, Tribalima, Dardancima, Ilirima, koji su takođe bili Srbi, jer u to vreme ime Sloveni nije bilo poznato".

И за крај...

311-1.jpg

211.jpg

Poslednja izmena:
Личани у Турској са градом Сирбисом (СРБИНОВО) кога Грци зову Ксантос су славили богињу Ладу односно грчку Лето, словенску богињу лета и Сварогову жену. :kafa:

Чија је Лада богиња? Чија је жена Лада? Када почиње нова година? Како кажу Руси данас за годину и ми некада? Лет! Колико ти је лета? Јел тако?

In 20th-century sources Leto is traditionally derived from Lycian lada, "wife", as her earliest cult was centered in Lycia. Lycian lada may also be the origin of the Greek name Λήδα Leda. Other scholars (Paul Kretschmer, Erich Bethe, Pierre Chantraine and R. S. P. Beekes) have suggested a Pre-Greek origin.[8]

https://en.wikipedia.org/wiki/Leto
Pogledajte prilog 694080

Не постоји више назив Винчанско писмо. На захтев странаца, а пре свега Немаца, да се назив промени у Подунавско писмо Србија је потписала и прихватила. Жалосно чега се све Србија одриче зарад страних интереса.
Па напиши нам нешто на Винчаници, да цркну Немци и Бечко-берлинска школа од муке.

Па како онда говоримо језиком из словенске групе?

Па и Румуни нису ромејски народ па говоре романски. Најсличнији генетски нама су Румуни и Хрвати. Ја ти говорим да је генетика доказала да Срби нису Словени и да је цитат оног човека ако се узму у обзир генетска открића тачан 100% :rtfm:

Па и Румуни нису ромејски народ па говоре романски. Најсличнији генетски нама су Румуни и Хрвати. Ја ти говорим да је генетика доказала да Срби нису Словени и да је цитат оног човека тачан 100% :rtfm:
Па како смо добили словенски језик, ако Словени нису никада овде дошли, а Срби уопште нису Словени?

Па како смо добили словенски језик, ако Словени нису никада овде дошли, а Срби уопште нису Словени?

Срби су "Илири" као што су Румуни Дачани. Срби говоре словенским а Румуни говоре романски језиком. Мада Румуни су говорили словенским...

ЈА ТИ КАЖЕМ ДА ЈЕ ГЕНЕТИКА ПОТВРДИЛА ШТА ЈЕ ОНАЈ ЧОВЕК РЕКАО У ЦИТАТУ. И ТО НЕ САМО ОН НЕГО МНОГИ ДРУГИ.

Robert, S.: "Mi smo se navikli da sedišta Slovena samo u Rusiji vidimo. Dunavska dolina je osovina i centar Slovena; Iliro-Srba/ Praslovena ili Protoslovena".

Вероватно имамо и илирског порекла али смо претежно Словени.

Обрнуто... имамо 5-15% веза са осталим Словенима Јазигима R1a што значи да и ако је било досељавања веома мали број је дошао. Највише имамо генетику људи који су живели овде преко 10.000 година.

Генетски ми смо већи наследници Старе Европе него што ће икада бити Египћани Старог Египта пошто су тзв Етипћани Арапи а прави наследници су Копти које узурпатор тамани. Данас тзв. Египћани говоре арапским језиком. Египћани су били белци, доста њих је имало плаве очи и црвену косу (риђи) али су углавном имали црну. Дакле као Срби по брдима :rtfm:

Poslednja izmena:
Био човек у праву или не, то су велика истраживања, али фасцинатно је како срби први скоче да пљују оне који их заслужено или незаслужено хвале. Геноцидни хрвати пију само слађу "каву", немају потребе да се мешају.

Нема ту "хваљења" или "куђења" када неко тврди да су Срби Словени који су се доселили на Балкан у VII веку или када неко други каже да су Срби мешавина староседелаца (палеобалканског становништа) и Словена. То нису вредносни судови о једном народу, већ чињенице (за оне који их заступају).
Ваљда те генетске мапе и хаплогрупе нешто значе и ваљда на основу њих могу данас да се неке хипотезе оснаже, а друге ослабе. Или да се докаже нешто ван сваке разумне сумње.

Зар треба неки римокатолички теолог да нас учи српској историји?Ми већ имамо националну историју и уопште не морамо да измаштавамо неку непостојећу псеудоисторију.

Само шарлатан може да тврди да су Срби живели у Лепенском Виру и Винчи.То су били праисторијски људи, који су тек изашли из пећина, који нису могли бити српски народ .Не знамо који су језик користили, које су расе били (можда су били црнци или косооки), али наши аутохтонисти знају да су они били Срби.То су стварно луде приче.

Тај генетски материјал Лепенаца и Винчанаца није испарио. И они су се кецали и правили децу. Па су се после кецали и са неким другим. Нису се њима наједном осушила јаја, па да више нису могли да штрцају.

Најновија генетка истраживања потврђују шта је овај човек рекао да се ЗАПРАВО догодило!

Anton, K.G.: ''Ime Srbin je prvo i najprvobitnije ime nadžije, koja se kasnije podelila na dve polovine, prave Srbe i Jazige. Srbi se nikada nisu zvali Sloveni, nego su ga Jazigi kasnije dobili kao drugo ime".

И не само то, него сада искачу и ове информације...

Homo sapiens are 100,000 years older than we thought

https://www.pri.org/stories/2017-06-07/homo-sapiens-are-100000-years-older-we-thought

Тако да старост пирамида у Високом од 12.000 година су мачији кашаљ..

D4Snz0bXsAY0jrY

Poslednja izmena:
Pa ja sam u Titograd završio osnovnu školu pa se sećam i Vlastimira i Časlava i Vojislava i Bodina...Nemoguće da se u Srbiji to nije učilo.
На нашу срамоту, није су учило, а ја нисам бежао са часова историје, просто зато што ме је занимала од како сам се описменио. Учили смо и "офанзивама" и поред својих година тек скоро сам схватио да су у Београду страдала два Немца (један по њега несрећним случајем), без обзира на Тихог и Прлета. Сремски фронт је био друга прича, али ту је отишло више од "1300" каплара, да би се обезбедио простор за оне друге. А требало би да смо исти. Е па нисмо. Геџа у опанцима је добио велики рат, то је и Кајзер написао у телеграфу, зато што се Русија бавила сама собом, а на западном фронту је било напред - назад један метар. Примитивни "Србијанац" је својом чизмом поставио садашње западне границе Словеније и Хрватске. Добио је епитет фашисте од правих колаборациониста. Али да се не расписујем. Ко уме да чита, а не само да "гуглује", видеће како су се кројиле границе Европе.

На нашу срамоту, није су учило, а ја нисам бежао са часова историје, просто зато што ме је занимала од како сам се описменио. Учили смо и "офанзивама" и поред својих година тек скоро сам схватио да су у Београду страдала два Немца (један по њега несрећним случајем), без обзира на Тихог и Прлета. Сремски фронт је био друга прича, али ту је отишло више од "1300" каплара, да би се обезбедио простор за оне друге. А требало би да смо исти. Е па нисмо. Геџа у опанцима је добио велики рат, то је и Кајзер написао у телеграфу, зато што се Русија бавила сама собом, а на западном фронту је било напред - назад један метар. Примитивни "Србијанац" је својом чизмом поставио садашње западне границе Словеније и Хрватске. Добио је епитет фашисте од правих колаборациониста. Али да се не расписујем. Ко уме да чита, а не само да "гуглује", видеће како су се кројиле границе Европе.
Kako si prezimeo prelazak iz SKJ u SPS 1990.

Da li je bilo trzavica na sceni.

Jesi li šta imao problema da se pretvaraš da si religiozan itd.

Био човек у праву или не, то су велика истраживања, али фасцинатно је како срби први скоче да пљују оне који их заслужено или незаслужено хвале. Геноцидни хрвати пију само слађу "каву", немају потребе да се мешају.
pa taman se sad lepo ustosili kako po sablonu pljuvati ono od cega si otpao,....
da bi te oni "bolji" prihvatili
i sad dodje neki, srecu da im kvari

Не постоји више назив Винчанско писмо. На захтев странаца, а пре свега Немаца, да се назив промени у Подунавско писмо Србија је потписала и прихватила. Жалосно чега се све Србија одриче зарад страних интереса.

To nije istina. Ne postoji nikakav dokument kojim Srbija to prihvata; niko u ime Srbije nije tako nešto potpisao.

Na Istoriji sam postavljao udžbenike iz istorije iz perioda 1970-ih i 1980-ih godina, između ostalog. Moram primetiti da to što si napisao jednostavno nije tačno, odnosno da se jeste učilo i u vreme komunista, u SR Srbiji dakle, da nije Stefan Nemanja bio prvi srpski vladar odnosno da nema srpske istorije pre njega.

Личани у Турској са градом Сирбисом (СРБИНОВО) кога Грци зову Ксантос су славили богињу Ладу односно грчку Лето, словенску богињу лета и Сварогову жену. :kafa:

Taj grad ne postoji.

Ti misliš sasvim sigurno na hidronim.

Није много битно.

Прича приче за четвороноге и покушава нешто на томе да заради.

То све говори о њему као човеку, о науци да не говоримо.

Uvijek će biti budala i onih kojima trebaju budale da se bolje osjećaju i dok god bude postojala povećana medijska potražnja za redikulima poput Gorana Šarića, oni će imati svoje mjesto unutar medijskog šunda.

Ови и даље нас убеђују шта смо ми учили у основној школи. Никад нисам чуо да постоји историја пре Немањића. То што нешто пише не значи да то и деца уче али како то људима објаснити? Значи некоме је интересу да не знамо ВЛАСТИТУ историју.

Ti si onda, moram konstatirati, ozbiljno neobrazovan. Sramota je da ne znaš povijest vlastitog naroda. I onda se takvi trpaju da znaju povijest drugih naroda, a ne znaju ni svoju vlastitu. Čak sam i ja iz Hrvatske čuo za raškog kneza Zaharija, koji se pred napadom drugog raškog kneza Časlava sakrio kod hrvatskog kralja Tomislava. Općenito, čuo sam za dinastiju Vlastimirovića. To se, mislim, i za vrijeme Jugoslavije učilo u hrvatskim školama.

Kad sve ovo čujem, da mnogi Srbi ne znaju ni vlastitu povijest, postaje mi jasnije zašto ima toliko mitomana među Srbima. Previše je neznalica koje se prave da sve znaju, a znanje i obrazovanje im je na kriminalno niskoj razini.

Back