HRVATSKI ISTORIČAR GDE GOD PROGOVORI PRAVI LOM: Ovako sam se zaljubio u vas Srbe, stariji ste narod od Hrvata! ŠOK-VIDEO

Ti si onda, moram konstatirati, ozbiljno neobrazovan. Sramota je da ne znaš povijest vlastitog naroda. I onda se takvi trpaju da znaju povijest drugih naroda, a ne znaju ni svoju vlastitu. Čak sam i ja iz Hrvatske čuo za raškog kneza Zaharija, koji se pred napadom drugog raškog kneza Časlava sakrio kod hrvatskog kralja Tomislava. Općenito, čuo sam za dinastiju Vlastimirovića. To se, mislim, i za vrijeme Jugoslavije učilo u hrvatskim školama.

Kad sve ovo čujem, da mnogi Srbi ne znaju ni vlastitu povijest, postaje mi jasnije zašto ima toliko mitomana među Srbima. Previše je neznalica koje se prave da sve znaju, a znanje i obrazovanje im je na kriminalno niskoj razini.

Све си ово написао да би споменуо краља Томислава који није ни постојао. Ни краља, ни краљевина! Хрватска болесна митоманија.

Генетика каже да јесмо исти људи. Под хитно неки овде морају да изврше update система јер генетика је доказала да народ на Балкану и до 40% дели гене са људима из Старе Европе! Њихови застерали оперативни системи морају да се унапреде јер врте све једно те исто. СРБИ НИСУ СЛОВЕНИ А ТО НАМ СВЕДОЧИ И ОВАЈ ЦИТАТ КОЈИ СИ ПОКЛАПА СА ГЕНЕТСКОМ МАПОМ!!!

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ ШТА ЧОВЕК КАЖЕ А ОНДА НА ГЕНЕТСКУ МАПУ КОЈА ПРАТИ ТАЧНО ОНО ШТО ЧОВЕК ГОВОРИ ДА СЕ ДОГОДИЛО!

Anton, K.G.: ''Ime Srbin je prvo i najprvobitnije ime nadžije, koja se kasnije podelila na dve polovine, prave Srbe i Jazige. Srbi se nikada nisu zvali Sloveni, nego su ga Jazigi kasnije dobili kao drugo ime".

СРБИ - И2а
ЈАЗИГИ - Р1а

Pogledajte prilog 710509
Pogledajte prilog 710511

Даљи докази:

Ova tema nije posvećena o poreklu Srba. Da sam i želeo takvu da otvorim, to bih učinio na odgovarajućem potforumu, a ne na PTF Politika.

Ovo je tema o fenomenu zvanom Goran Šarić, koji uživa neuobičajeno veliki publicitet u srpskim sredinama, kao i kontekstu koji se krije iza zavese.

Ova tema nije posvećena o poreklu Srba. Da sam i želeo takvu da otvorim, to bih učinio na odgovarajućem potforumu, a ne na PTF Politika.

Ovo je tema o fenomenu zvanom Goran Šarić, koji uživa neuobičajeno veliki publicitet u srpskim sredinama, kao i kontekstu koji se krije iza zavese.

Много је занимљивији феномен другосрбијанско-*******нo-титофиличарских анти-историчара који би да врше прогоне и погроме над историчарима. Горан Шарић није измислио нешто ново (па да је по томе занимљив), већ мање-више понавља ту тзв. аутохтинистичку причу и полемише са тзв. бечко-берлинским историчарима. Најзанимљивије људима је вероватно што је он Хрват који се позива (између осталог) и на неке хрватске историчаре. Али, опет нисам сигуран ни да је пубици која посећује његова предавања баш то толико битно. Можда би подједнаку пажњу изазивао и неки Американац, Рус, Литванац или Јорданац који би често гостовао у Србији и нервирао тамо неке сумануте ликове са Филозофског факултета који прогањају своје колеге.

Ti si onda, moram konstatirati, ozbiljno neobrazovan. Sramota je da ne znaš povijest vlastitog naroda. I onda se takvi trpaju da znaju povijest drugih naroda, a ne znaju ni svoju vlastitu. Čak sam i ja iz Hrvatske čuo za raškog kneza Zaharija, koji se pred napadom drugog raškog kneza Časlava sakrio kod hrvatskog kralja Tomislava. Općenito, čuo sam za dinastiju Vlastimirovića. To se, mislim, i za vrijeme Jugoslavije učilo u hrvatskim školama.

Kad sve ovo čujem, da mnogi Srbi ne znaju ni vlastitu povijest, postaje mi jasnije zašto ima toliko mitomana među Srbima. Previše je neznalica koje se prave da sve znaju, a znanje i obrazovanje im je na kriminalno niskoj razini.

Ма какве ти имаш везе са образовањем у Србији? Гледај своју кућу.

Poslednja izmena:

ЈЕСАМ ЛИ ЈА ИЗМИСЛИО ОВО? Погледај прилог. Не могу више да се борим са вама јер ви нисте меродавни ни да водите фарму.

Чија је Лада богиња? Чија је жена Лада? Када почиње нова година? Како кажу Руси данас за годину и ми некада? Лет! Колико ти је лета? Јел тако?

In 20th-century sources Leto is traditionally derived from Lycian lada, "wife", as her earliest cult was centered in Lycia. Lycian lada may also be the origin of the Greek name Λήδα Leda. Other scholars (Paul Kretschmer, Erich Bethe, Pierre Chantraine and R. S. P. Beekes) have suggested a Pre-Greek origin.[8]

https://en.wikipedia.org/wiki/Leto
Pogledajte prilog 694080

ЈЕСАМ ЛИ ЈА ИЗМИСЛИО ОВО? Погледај прилог. Не могу више да се борим са вама јер ви нисте меродавни ни да водите фарму.

Ovo je prilog.

City.JPG

Možeš li mi objasniti kakav je to „grad“ koji je prohodan čamcima i kojim je plovio Strabon?

Jesu li zgrade i ljudi koji u njema žive pravljeni od nekog tečnog materijala?

На нашу срамоту, није су учило, а ја нисам бежао са часова историје, просто зато што ме је занимала од како сам се описменио. Учили смо и "офанзивама".
Стварно је срамота што програми основних и средњих школа нису предвиђали по 10 часова историје недељно(а не само 1 или 2), да сада не би Српчићи кукали по интернету како се нешто није учило.Ту би ваљало додати и још 20 часова српског језика недељно да би у програм стали сви важнији књижевници.А Српчићи највише од свега воле да уче, и да имају по 10 часова дневно.

Koliko ti dobro poznaješ engleski jezik?

ПИШЕ ЛЕПО CITY OF XHANTOS (FORMERLY SIRBIS). Никакв хидроним. Не могу.

Иначе незналице Лада је била Личка богиња а Грци су је звали Лето.
Лада је наша богиња Лета.

Kontekst je srpska naivnost i popaljenost na ovakve sadržaje.

ПИШЕ ЛЕПО CITY OF XHANTOS (SIRBIS). Никакв хидроним. Не могу.

Dozvoli onda da ti prevedem na srpski jezik:

U Aziji među znamenitim rekama koje pripomažu komunikaciji Mediterana sa unutrašnošću nalaze se Skamander, koji teče u trojansku zemlju, i Kalbis, uzdižući se kod planine Tarbelos i protičući jugozapadno do sredozemne obale kod Kaunusa, dovoljno dubok da izdrži teretne brodove. Ksantos u Likiji, nekada poznat kao Sirbis, bio je plovan barem za čamce; posle 1,8 kilometara stiže se do Hrama Leto i oko 11 kilometara dalje nalazio se grad Ksantus.

Taj citat koji si postavio je iz knjige Reke u vreme antičkog Rima.

61d3dOBX5OL._SX258_BO1,204,203,200_.jpg

Na toj strani (stranica broj 320) autor piše o rekama u istočnim provincijama Rimskog carstva. Jedna od njih je i reka Ksant, koja je nekada nosila ime Sirbis. Ta rečica i danas postoji u Turskoj i ime joj je Ešenski potok (Eşen Çayı).

potok.JPG

Dozvoli onda da ti prevedem na srpski jezik:

U Aziji među znamenitim rekama koje pripomažu komunikaciji Mediterana sa unutrašnošću nalaze se Skamander, koji teče u trojansku zemlju, i Kalbis, uzdižući se kod planine Tarbelos i protičući jugozapadno do sredozemne obale kod Kaunusa, dovoljno dubok da izdrži teretne brodove. Ksantos u Likiji, nekada poznat kao Sirbis, bio je plovan barem za čamce; posle 1,8 kilometara stiže se do Hrma Leto i oko 11 kilometara dalje nalazio se grad Ksantus.

Taj citat koji si postavio je iz knjige Reke u vreme antičkog Rima.

61d3dOBX5OL._SX258_BO1,204,203,200_.jpg

Na toj strani (stranica broj 320) autor piše o rekama u istočnim provincijama Rimskog carstva. Jedna od njih je i reka Ksant, koja je nekda nosila ime Sirbis. Ta rečica i danas postoji u Turskoj i ime joj je Ešenski potok (Eşen Çayı).

Pogledajte prilog 710718
Сад си се укопао скроз.Немам појма како твоја логика функционише.

Back