HRVATSKI ISTORIČAR GDE GOD PROGOVORI PRAVI LOM: Ovako sam se zaljubio u vas Srbe, stariji ste narod od Hrvata! ŠOK-VIDEO

мислим да си ти овде нешто помешао са хурватима :lol:
Нисам нас помешао са Хрватима.Они су били под управом Франака, Мађара, Турака(већи део данашње Р Хрватске),поново Мађара, Аустријанаца.

Након тога су пали под управу Срба у обе Југославије.

Као Максим по дивизији... Па тако су Кинези исто имали императоре... каква глупост да ми постојимо од 1804..ово је страшно.
Објаснио сам ти разлику између средњовековних држава и модерних држава.

То што ми сада називамо средњовековном српском државом, није била држава у садашњем смислу.То је била једна владарска породица којој су били подређени бројни околни вазали-пламићи.Није било државне организације у садашњем смислу нити националног идентитета.

Из које си ти закарпатске мочваре изгмизао?

Нађи себе на слици:

maxresdefault (7).jpg

Да ти помогнем, ниси ни лав ни мајмун.

наравно да ви хурвати, као склепана нација од, углавном Срба, али и других несрећника ухваћених у хурватштину, без икакве историје а камоли славе, имате највише интереса да се истина и даље прикрива :bye:
Došla komanda iz Vatikana da tebe snubimo u Hrvate.
Takva pamet, takov mentalni kapacitet, takvi široki pogledi, to moramo imati, pa i samo da napakostimo Srbima i dignemo im IQ za jedan bod.
Koja će to depra biti kad napokon shvate kakvu su si kuću napravili, eksplodirati će masovno ko Leminzi, epski vatromet.

Нисам никакав идеолошки роб.Марксисти су доста грешили и починили бројне злочине, али шта да се ради.Ко ради тај и греши.
Штета што нису направили и грешку са тобом, али никада није касно.Заслужио си да платиш за глупост и зло које кроз њу простиреш на нас.

Ови и даље нас убеђују шта смо ми учили у основној школи. Никад нисам чуо да постоји историја пре Немањића. То што нешто пише не значи да то и деца уче али како то људима објаснити? Значи некоме је интересу да не знамо ВЛАСТИТУ историју.

Ови и даље нас убеђују шта смо ми учили у основној школи. Никад нисам чуо да постоји историја пре Немањића. То што нешто пише не значи да то и деца уче али како то људима објаснити?
Они су форумски ауторитети, како они кажу тако јесте. Амин.

Они су форумски ауторитети, како они кажу тако јесте. Амин.

Пуца ми мозак када видим да неко нема трунку али трунчицу критичког размишљања и прво што чини врши напад на наш народ као да смо ми најгори на свету и да као такви најгори и никакви не можемо никад имати ни државу а камоли да имамо прво писмо, точак, мелалургију и остало...

Чисти робови Англо-сансконаца. :rtfm:

Ови и даље нас убеђују шта смо ми учили у основној школи. Никад нисам чуо да постоји историја пре Немањића. То што нешто пише не значи да то и деца уче али како то људима објаснити? Значи некоме је интересу да не знамо ВЛАСТИТУ историју.

Svako je imao nekog nastavnika koji je budala. Nastavnik istorije moje žene je smatrao da žene ne bi trebalo da idu u školu niti da uče da čitau i pišu, već da kuvaju i rađaju i na časovima istorije pričao o genetskoj predodređenosti žena za te dve uloge i svašta još nešto.

Zašto je tvoje iskustvo (uzmimo za uzev da je istina, a ne posledica loše tj. korumpirane memorije) na krupnom planu relevantno, ili išta više od ovog iznad?

Zašto je tvoje iskustvo (uzmimo za uzev da je istina, a ne posledica loše tj. korumpirane memorije) na krupnom planu relevantno, ili išta više od ovog iznad?

Зато што којегод човека да питаш на улици ОН НЕЋЕ ЗНАТИ НИ КАКО ЗВАО НИ НЕМАЊИН ОТАЦ А КАМОЛИ ИСТОРИЈУ ПРЕ НЕМАЊИЋА.

Ови и даље нас убеђују шта смо ми учили у основној школи. Никад нисам чуо да постоји историја пре Немањића. То што нешто пише не значи да то и деца уче али како то људима објаснити? .
Постоји и други нивои образовања осим основне школе.
Значи некоме је интересу да не знамо ВЛАСТИТУ историју

Да, постоји светска завера којој је циљ да ти ништа не знаш о српској историји пре Немањића.

Зато што којегод човека да питаш на улици ОН НЕЋЕ ЗНАТИ НИ КАКО ЗВАО НИ НЕМАЊИН ОТАЦ А КАМОЛИ ИСТОРИЈУ ПРЕ НЕМАЊИЋА.
Ја питао мог вулканизера како се звао Немањин отац, а он каже Деса.

Да, постоји светска завера којој је циљ да ти ништа не знаш о српској историји пре Немањића.

О колико не знаш да није само завера против Срба и да је скривена српска историја само један мали точак у тој машинерији. Хоћу да кажем да су Срби небитни у тој причи, ма шта причали људи... :kafa:

Пуца ми мозак када видим да неко нема трунку али трунчицу критичког размишљања и прво што чини врши напад на наш народ као да смо ми најгори на свету и да као такви најгори и никакви не можемо никад имати ни државу а камоли да имамо прво писмо, точак, мелалургију и остало...

Чисти робови Англо-сансконаца. :rtfm:
Ово је форум који је направљен да мења свест. Зато овде нема Срба, нема Српског става, балије и усташе имају највише отворених тема и уписа.Само на овом форуму усташа зна боље од Срба шта је Косово и шта се тамо дешавало за време агресије НАТО пакта. Исто тако знају и нашу повијест. Мало ЛГБТ дијаспоре, мало комуњарских бабадеда, и ето ти слике света да не верујеш. Али лепо им , не дирај их.Оће да посбесне лако.

Тачан одговор је Нино Белов а мајка је била Клеопатра.

А и око његовог оца постоје две струје неко сматра Деса други сматрају да је Завида, мада је струја која сматра да је Завида прихваћена.

Neće znati ni za istoriju posle Nemanjića (sem Maričke i Kosovske bitke), pa to opet ne znači da u školi nisu ništa učili o državi srpskih despota. Nema to neke veze sa tim šta se uči u školama, jerbo se ni ne očekuje da se posle 50 godina upamti, već sa kolektivnim stanjem društvene pismenosti i pop kulturom.

Jedan forumaš je nedavno postavio temu da bi Hrvati trebalo da budu uzor kako se voli svoja zemlja i neguje istorija. Ima dosta istine u tome. RTS ima određeni kulturni program, ali je on komparativno siromašan, a na svim drugim televizijama skoro gotovo nepostojeći. Programi javnih servisa, pa i organizovanje debata i raznih emisija ukazuje i da možda Hrvate istorija i rodoljublje više interesuju nego građane Srbije.

No, to je jedna sasvim druga tema i nema veze sa ovim o čemu pričamo, a što je neki čovek izmislio (tipa, Jovan I. Deretić) i onda ljudi počeli da veruju ponavljanjem kao papagaji. ;)

P. S. Ne postoji nikakav definitivni odgovor na pitanje ko je Nemanjin otac i oko toga i prilično ozbiljni istoričari lome koplja, tako da i nije sad nešto baš za uzeti za zub što prosečni građanin kada ga pitaš ne zna njegov identitet.

Neće znati ni za istoriju posle Nemanjića (sem Maričke i Kosovske bitke), pa to opet ne znači da u školi nisu ništa učili o državi srpskih despota. Nema to neke veze sa tim šta se uči u školama, jerbo se ni ne očekuje da se posle 50 godina upamti, već sa kolektivnim stanjem društvene pismenosti i pop kulturom.

Али види не можеш да игноришеш династије пре Немањића ако су постојале. То је превише. Па први патриотски форуми би скочили и писали о томе али ми то данас немамо. Ми имамо величање Немањића док све династије пре су гурнуте под тепих.

О колико не знаш да није само завера против Срба и да је скривена српска историја само један мали точак у тој машинерији. Хоћу да кажем да су Срби небитни у тој причи, ма шта причали људи... :kafa:
Нема никакве завере.Изгубили смо суверенитет, привреду, територије и сада сатисфакцију тражимо у фантазијама о најстаријем народу.

Треба да се бавимо реалним стварима, да повратимо суверенитет и достојанство српског радника/сељака/интелектуалца, да најуримо белосветске хохштаплере којима се клањају српски радници, да уклонимо сецикесе и шљам са доминантих позиција у друштву а не да се замајавано Хамурабијем, фараонима, Србима који припитомљавају диносаурусе.

Свих тих прича није било пре 30-40 година, када је Србин био свој на своме и није морао да тражи утеху у измишљању квазисторијске фантастике

Нема никакве завере.Изгубили смо суверенитет, привреду, територије и сада сатисфакцију тражимо у фантазијама о најстаријем народу.

Те ствари нисмо ми Срби рекли НЕГО СУ ДРУГИ РЕКЛИ ЗА НАС.

Али види не можеш да игноришеш династије пре Немањића ако су постојале. Па први патриотски форуми би скочили и писали о томе.

A ko ignoriše?

Da li je realno da još uvek pričamo o tvom ličnom iskustvu sa nastavnikom (koje se zasniva, ako se ne varam, isključivo na tvom sećanju o tome šta je bilo pre 17 godina; imam dobar osećaj da ukoliko pogledaš svoje stare sveske, ako si ih sačuvao do današnjeg dana, možda sledi jedno iznenađenje za tebe)?

А и око његовог оца постоје две струје неко сматра Деса други сматрају да је Завида, мада је струја која сматра да је Завида прихваћена.
Буди фаца и наведи ми 10 српских јунака из Првог светског рата, а да нису војсковође, војводе и ђенерали.Лако ћемо ми за Немању, него да видимо шта је са нашим прадедама/чукундедама.

Back