Хрватски дипломата протеран из Србије због шпијунаже

БелиВук

Domaćin
Banovan
Poruka
4.126
Први секретар Амбасаде Републике Хрватске Хрвоје Шнајдер протеран је из Србије због шпијунаже.

У питању је документована шпијунажа и врбовање за хрватску службу што значи да су прикупљени докази да је Шнајдер прекршио Бечку конвенцију која регулише дипломатско-конзуларне односе због чега је проглашен персоном нон грата.
https://www.politika.rs/scc/clanak/585448/Hrvatski-diplomata-proteran-iz-Srbije-zbog-spijunaze
Да је Србин шпијунирао Хрватску, то би било дивљање од многих Хрвата како су Срби најгори итд. Хрватски шпијун ухваћен у Србији, штету направио и ником ништа. Овај Хрватски дипломата што је протеран због шпијунаже је био укључен у многе догађаје овде и који су се већ догодили и који су планирани да се догоде. Он је и организатор разних догађаја.

Kad pogledate hrvatsku reakciju nije bilo previse bune i pokusaja opravdavanja njihovog diplomate, samo su upotrebili reciprocitet. Pa iz svega sledi da je njihov diplomata nesto tako i radio.

A to da se bojite da li omrazena vlast pokusava Ponosa pokusava da diskredituje, odnosno da se pojavi informacija da je hrvatski diplomata pokusavao da ga dobije za njihovu stranu nije istina, on je vec ionako njihov, kod njega nije morao nista da radi.

Poslednja izmena:
Malo predstave pred izbore. Treba pojačati nacionalni naboj. Hrvatska tu uvek dobro dođe za podgrejavanje mržnje. Nacionalisti se lože na te stvari a takvi su naprednima sad najpotrebniji.
Лупеташ, Хрватски шпијун је раније био ухваћен и кад није било избора у Србији. Како би дивљао да је Србин ухваћен да шпијунира у Хрватској. Било би како квари за примљење Србије у ЕУ (која никад неће бити члан ЕУ). Кад ће твоји вољени Хрвати да престану да славе геноцид над Србима сваке године Олују и кад ће ЕУ да им забрани слављење геноцида над Србима? Не очекујем хумано коректан одговор од тебе кад си крајње нехумано писао о Палестинцима над којима Израел спроводи геноцид а подмукли Запад ћути и мањи од маковог зрна пред Израелом, чак му и шаље огромне количине оружја.

Izbora nema, a predizborna kampanja u toku. :mazi:

Наравно да сам мислио на предизборне
1700673188364.gif

Хрватски шпијуни врбују новцем или уценама​

https://www.politika.rs/scc/clanak/443282/Hrvatski-spijuni-vrbuju-novcem-ili-ucenama
Хрватки манијак да су Срби страдали у Јасеновцу зато што су пружали отпор:
Милановић је, након одавања почасти убијенима у Јасеновцу, рекао да су „Срби пружали отпор због чега су били третирани као непријатељи”
https://www.politika.rs/scc/clanak/477607/Zbunjujuce-izjave-Milanovica-u-Jasenovcu

Хрватски шпијун је раније био ухваћен и кад није било избора у Србији.

Ti si jedan od tih ložača o kojima sam pričao. Zbog takvih se i prave slične predstave i svi vi zajedno činite da Srbija vekovima ostaje zatucana.

Prvo, svaka ozbiljna država mora da onemogući stranim diplomatama pristup osetljivim podacima koji mogu da se upotrebe za špijuniranje. Ako stranci mogu da špijuniraju, to je pre svega naš propust i sramota. Drugo, čak i da je otkriven, ne pravi se javna predstava pred izbore nego se diplomatskim putem, van medija, kontaktira njegova država i pošalju im se dokazi i stvar se reši prijateljski i domaćinski, onako kako treba da funkcioniše saradnja normalnih i cilizovanih ljudi i država. Ali vi desničari to ne razumete, jer živite i dalje u srednjem veku i ložite se na mržnju i tenzije. Ja tebi, ti meni, oko ta oko, zub za zub i ostale gluposti, i tako u večnost.

Кад ће твоји вољени Хрвати да престану да славе геноцид над Србима сваке године Олују и кад ће ЕУ да им забрани слављење геноцида над Србима?

Kada na obe strane dođu civilozovani ljudi i odluče da ostave istoriju iza sebe. Jer su tu istoriju pisali takvi tebi slični, koji nikad nisu imali želju za traženjem mirnih rešenja nego samo sejali mržnju i ubijanje.

Не очекујем хумано коректан одговор од тебе кад си крајње нехумано писао о Палестинцима над којима Израел спроводи геноцид а подмукли Запад ћути и мањи од маковог зрна пред Израелом, чак му и шаље огромне количине оружја.

Mene sukob Izraela i Palestine ne zanima, mi imamo dovoljno svojih problema koji su nam preči. A oni neka rešavaju svoje. Ne stajem ni na čiju stranu ali mogu da primetim da su sukobi slični našim. Umesto da razgovaraju i reše problem, oni su ga decenijama držali kao zamrznuti konflikt i to naravno da pukne u nekom trenutku. Upravo kako i vi desničari vidite rešenja na balkanu, a to je bez rešenja, samo zamrzavanje i onda ratovanje. I tako u večnost. Mržnja koja se prenosi sa kolena na koleno. Veća sramota za neki narod ne postoji nego da ima ljude koji tako razmišljaju.

Mene sukob Izraela i Palestine ne zanima, mi imamo dovoljno svojih problema koji su nam preči. A oni neka rešavaju svoje. Ne stajem ni na čiju stranu ali mogu da primetim da su sukobi slični našim. Umesto da razgovaraju i reše problem, oni su ga decenijama držali kao zamrznuti konflikt i to naravno da pukne u nekom trenutku. Upravo kako i vi desničari vidite rešenja na balkanu, a to je bez rešenja, samo zamrzavanje i onda ratovanje. I tako u večnost. Mržnja koja se prenosi sa kolena na koleno. Veća sramota za neki narod ne postoji nego da ima ljude koji tako razmišljaju.
Ovo je sve točno kako jest.

Ti si jedan od tih ložača o kojima sam pričao. Zbog takvih se i prave slične predstave i svi vi zajedno činite da Srbija vekovima ostaje zatucana.

Prvo, svaka ozbiljna država mora da onemogući stranim diplomatama pristup osetljivim podacima koji mogu da se upotrebe za špijuniranje. Ako stranci mogu da špijuniraju, to je pre svega naš propust i sramota. Drugo, čak i da je otkriven, ne pravi se javna predstava pred izbore nego se diplomatskim putem, van medija, kontaktira njegova država i pošalju im se dokazi i stvar se reši prijateljski i domaćinski, onako kako treba da funkcioniše saradnja normalnih i cilizovanih ljudi i država. Ali vi desničari to ne razumete, jer živite i dalje u srednjem veku i ložite se na mržnju i tenzije. Ja tebi, ti meni, oko ta oko, zub za zub i ostale gluposti, i tako u večnost.
Lupaš a po svoj prilici nemaš pojma. Od '95 traje širenje mreže Hr špijuna, vrbovanih na sve načine. Uglavnom su ti "prvi sekretari" i obaveštajci. Ovaj je obrađivan duže i kako kažu snimljeno je dosta materijala sa raznim političarima (ne kaže se da li samo opozicionih ili i pozicionih).Inače je to postupak kada se uhvate u radu a država gost ga sama ne opozove (onda to nisu lepi maniri države gosta).

Back