- Poruka
- 88.993
Samom ti je jasno da ga fakti uopšte ne zanimaju.Da li si razumeo da se predratna brojka Hrvata uključuje i muslimane, a poratna izostavlja, te da se ovaj falsifikat naširoko raširio, kao da si ga i ti citirao na ovom forumu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Samom ti je jasno da ga fakti uopšte ne zanimaju.Da li si razumeo da se predratna brojka Hrvata uključuje i muslimane, a poratna izostavlja, te da se ovaj falsifikat naširoko raširio, kao da si ga i ti citirao na ovom forumu?
Stavio si popis iz 1921. A tamo u tekstu uspoređuje popise 1931. i 1948. gdje navodi da Srba ima 700000 više 1948. nego 1931., a Hrvata nekih 30000 manje 1948. nego 1931. Ne vidim kakve veze ima popis 1921.?Da li si razumeo da se predratna brojka Hrvata uključuje i muslimane, a poratna izostavlja, te da se ovaj falsifikat naširoko raširio, kao da si ga i ti citirao na ovom forumu?
Ne lupaj više, idi uči aritmetiku.Stavio si popis iz 1921. A tamo u tekstu uspoređuje popise 1931. i 1948. gdje navodi da Srba ima 700000 više 1948. nego 1931., a Hrvata nekih 30000 manje 1948. nego 1931. Ne vidim kakve veze ima popis 1921.?
Koja točna predratna brojka? Kolika je ta predratna brojka 1931? Da li je popis iz 1948. relevantan?Da li si razumeo da se predratna brojka Hrvata uključuje i muslimane, a poratna izostavlja, te da se ovaj falsifikat naširoko raširio, kao da si ga i ti citirao na ovom forumu?
Stavio si popis iz 1921. A tamo u tekstu uspoređuje popise 1931. i 1948. gdje navodi da Srba ima 700000 više 1948. nego 1931., a Hrvata nekih 30000 manje 1948. nego 1931. Ne vidim kakve veze ima popis 1921.?
Koja točna predratna brojka? Kolika je ta predratna brojka 1931?
Da li je popis iz 1948. relevantan?
Mataušićeva je često uhvaćena u protuslovni iskazima, a ovo o Kočoviću i Žerjaviću je njezino osobno mišljenje budući da nije sama radila nikakve ozbiljnije stručne radove o toj tematici.
Moram nečim potkrijepiti svoje tvrdnje. Naveo sam autore i njihova tvrdnje dok sa druge strane nitko od povjesničara ne osporava njihove tvrdnje da li kritičkim recenzijama ili nekim svojim suprotnim tvrdnja. Ako se to zove trolanje onda sam kriv.Trolovanje i mlaćenje prazne slame nisu zabranjeni.
Koja paranoja.Nije preuzimanje Žerjavićeve izmišljotine njeno osobno mišljenje. Lažna tvrdnja o, tobože, 70.000 jasenovačkih žrtava po nekakvom istraživanju Bogoljuba Kočovića, dolazi od Vladimira Žerjavića, lično. Str. 74 knjige Opsesije i megalomanije..
Pogledajte prilog 1429085
Da bude stvar još gora, Žerjavić navodi čak i da (!) podatak, kao, preuzima sa neke stranice.
Pogledajte prilog 1429086
Izmišljotina je Žerjavićeva i kod Hrvata se naširoko primila. Evo dotične laži čak i npr. na hrvatskoj Vikipediji, članak o Jasenovcu:
Pogledajte prilog 1429088
https://hr.wikipedia.org/wiki/Koncentracijski_logor_Jasenovac
Baš interesantno da procenu koja uopšte ne postoji niko nije pokušao na ikoji način opovrgnuti...![]()
Ne govorim o "lažnim", nego procjenama. Žerjavić je žonglirao s brojkama općenito, i to kako mu se prohtjelo.
Pogledajte prilog 1429223
Pogledajte prilog 1429224
Pogledajte prilog 1429225
Zašto je bilo potrebno čekati do 2023. godine za prave statističke analize i usporedbe? Zašto to ne čine povjesničari nego "inženjera informatike dr. Nikola Banić i drugi. Mladen Koić, već duže vrijeme upozoravaju na nedostatke, apsurdnost i manipulacije jasenovačkog popisa“?Nastavimo vidjeti ovu znanost utemeljenu na žongliranju. Ovo je iz stvarno stručnog rada Geigera, preko 70 stranica.
https://hrcak.srce.hr/file/350228
Zašto je bilo potrebno čekati do 2023. godine za prave statističke analize i usporedbe? Zašto to ne čine povjesničari nego "inženjera informatike dr. Nikola Banić i drugi. Mladen Koić, već duže vrijeme upozoravaju na nedostatke, apsurdnost i manipulacije jasenovačkog popisa“?
https://www.superknjizara.hr/hr/jasenovacki-popis-lazne-zrtve-2023-mladen-koic-nikola-banic
"Diletantski" sigurno iz nekog razlogaPristup i značajnog dela hrvatske naučne zajednice problemu jasenovačkog logora — dakle, čak ni ne govorimo ovde o uobičajenim šarlatanima i amaterima — neverovatno je diletantski.
Goldstein i ostali pišu pouzdana djela, ali djeluje kako bez pristanka i potpore Goldesteina i ostalih koji su povezani s komunističkom političkom elitom i SKJ, kasnije gojenaca u HDZ i SDP, nema ništa od detaljnog preispitivanja "svetih krava". Ne radi se o diletantizmu. To je namjerna (auto)cenzura i prešućivanje.Gajgerov rad je iz 2020. godine, a on zapravo već duže vreme upozorava na upravo to. Upozorio je na dotično lažiranje Kočovićevog istraživanja još pre cele decenije, 2013. godine u radu, „Brojidbeni pokazatelji o žrtvamalogora Jasenovac, 1941.-1945.” Časopisa za suvremenu povijest, a prvi put zapravo još 2011. godine u naučnom radu iz istog časopisa pod naslovom „Ljudski gubici Hrvatske u Drugom svjetskom ratu koje su prouzročili ‘okupatori i njihovi pomagači’. Brojidbeni pokazatelji”.
Međutim, vrlo malo ljude zanima istina, uključujući i u ovom slučaju i u naučnim krugovima. Tako da će se, zapravo, čekati još decenijama se definitivno pročistimo brojnih izmišljotina, uključujući da se konačno otarasimo i tzv. Kočovićevih 70.000 jasenovačkih žrtava.
Koliko neznanja i samo recikliranja gluposti oko Jasenovca ima, u nekim slučajevima je baš zastrašujuće. Npr. Mataušić kaže da je Kočovićeva knjiga doživela 1990. godine „prijevod izdanja objavljenog na engleskom jeziku u Londonu 1985”. Ona ne samo da uopšte nije konsultovala Kočovića, nego je pretpostavila da je knjiga, pošto je bila obavljena u Engleskoj, automatski na engleskom. A da je njeno drugo izdanje, sarajevsko iz 1990. godine, kao bajagi, prevod tog dela.
Pristup i značajnog dela hrvatske naučne zajednice problemu jasenovačkog logora — dakle, čak ni ne govorimo ovde o uobičajenim šarlatanima i amaterima — neverovatno je diletantski.
"Diletantski" sigurno iz nekog razloga
To je pitanje za cijelo hrvatsko društvo i njegovu "šutnju".Goldstein i ostali pišu pouzdana djela, ali djeluje kako bez pristanka i potpore Goldesteina i ostalih koji su povezani s komunističkom političkom elitom i SKJ, kasnije gojenaca u HDZ i SDP, nema ništa od detaljnog preispitivanja "svetih krava". Ne radi se o diletantizmu. To je namjerna (auto)cenzura i prešućivanje.
Goldstein i ostali pišu pouzdana djela, ali djeluje kako bez pristanka i potpore Goldesteina i ostalih koji su povezani s komunističkom političkom elitom i SKJ, kasnije gojenaca u HDZ i SDP, nema ništa od detaljnog preispitivanja "svetih krava". Ne radi se o diletantizmu. To je namjerna (auto)cenzura i prešućivanje.
Sa Natašom je to očigledno ali ovde su zle namere u pitanjuNažalost, u masi slučajeva je samo slučaj kao sa Natašom to da je glupača.
Волио би чути да на Јелачић плацу група људи запјева нпр. „Спремте се, спремте”? Није да немаш слуха, рођени мој, није да немаш...To je pitanje za cijelo hrvatsko društvo i njegovu "šutnju".
Kako je moguće da ova vlada uhićuje neke klince zato što su pjevali ustaške pjesme? To je opet verbalni delikt kao u komunizmu.
У том царству слободе кад ПРЕДСЈЕДНИК заблебеће на Твитеру, угасе му налог и то не лични, приватни, него званични предсједнички налог или прекину пренос у пола реченице. Е мој синко...Bilo bi potrebno zabraniti, i to max financijskom kaznom, u verbalnom prostoru izričito pozivanje na nasilje nad nekom osobom ili nad nekom zajednicom. To je tako u zemji slobode, u SAD. Tano možeš blebetati što hoćeš i nikom ništa, no osobno prijetiti-to je druga stvar. I tu je vlada pokazala da je bez muda jer se prepala UEFA-e. Umjesto da ih odkantaju.
U Srbiji razni dripci trube o četnicima i nikom ništa.Волио би чути да на Јелачић плацу група људи запјева нпр. „Спремте се, спремте”? Није да немаш слуха, рођени мој, није да немаш...
У том царству слободе кад ПРЕДСЈЕДНИК заблебеће на Твитеру, угасе му налог и то не лични, приватни, него званични предсједнички налог или прекину пренос у пола реченице. Е мој синко...![]()
Па слобода говора у слободарској земљи, јбг.U Srbiji razni dripci trube o četnicima i nikom ništa.
Dakle-odpili.
Sa Natašom je to očigledno ali ovde su zle namere u pitanju
Dalibor Brozović:unose se nova, moderna, "napredna" općelingvistička teorijska shvaćanja; ona se čine neutralna, ali kad se jednom te ideje prihvate i "odobre", onda se iziđe s njihovim konzekvencijama pozitivima i korisnima za hrvatske težnje, a za jači otpor i protivljenje tada je već kasno.
Kocovic je izjavio slijedece u svom intervjuu iz 1998 godine:Međutim, vrlo malo ljude zanima istina, uključujući i u ovom slučaju i u naučnim krugovima. Tako da će se, zapravo, čekati još decenijama se definitivno pročistimo brojnih izmišljotina, uključujući da se konačno otarasimo i tzv. Kočovićevih 70.000 jasenovačkih žrtava.
BROJ UBIJENIH U JASENOVCU
Uvek sam tvrdio da ne znam koliko je broj stvarnih žrtava u Jasenovcu, ali da znam da nije 700.000 do milion (u poslednje vreme. za neke srpske nacionaliste i preko milion), a od kojeg broja najviše otpada na Srbe. Na čemu zasnivam svoje tvrdnje? Iako se sa statistikama može naširoko ma- nipulisati, ipak postoji i neka statistička logika koja, kada se pošteno i na naučnim metodama obrađuje - ipak daje verodostojnije rezultate. a i odgovore na naša pitanja. Jer. ako je broj stvarnih žrtava Srba na teritorijama koje je obuhvatala fašistička NDH oko 400.000, pa čak ako, pretpostavimo da sam negde pogrešno proračunao. ili da nisam pravilno ocenio demografski razvoj Srba u tim krajevima, što do sada niko nije ozbiljno dokazao, i da bi taj broj trebao da bude čak i 500.000. kako mogu neki Srbi. - podvlačim neki, a ne svi - da tvrde da je bilo 700.000 pa do milion ubijenih samo u Jasenovcu?
Iako i dalje smatram da ne znam koji je broj ubijenih Srba u Jasenovcu, ja sam po prvi put nabacio u intervjuu za Feral Tribune - da je taj broj mogao da se kreće između 150.000 i 200.000. ali da, za to nemam nikakav dokaz. Kada sam već izneo tu brojku, želim ovde da precizirani: znam da je na području NDH bilo 26 logora, a za mene je Jasenovac simbol, da ne kažem glavni logor, a ostali logori bili su. valjda, pomoćni, pa kada sam izjavio da je u Jasenovcu moglo da bude do 200.000 ubijenih. taj broj uključuje žrtve svih ustaških koncentraconih logora