Hrvatska vojska protiv srpskih "opančara"

Zahumlje Travunija Neretljanska oblast sve su to srpski katolici.
Ah pa ti si klasik ustaški novoistoričar.
Zbunio me nik ali sad mi je jasno.

Pa pazi lepi moj, sam tvoj dolazak na srpski forum govori koliko si iskompleksiran Srbima.
Džabe sve. Nikad hrvatska neće imati slavnu istoriju kao Srbija.
Nikad se u Hrvatskoj neće bolje živeti nego u Srbiji. Kolike god da su plate.
Srbi su superiorni otud vaš istorijski felacio silama. :D
A bilo je i felacija Srbima ahaha

Iskreno ratom i proterivanjem dela sopstvenog stanovništva urušili ste biološku snagu i sebi učinili medveđu uslugu. U korist čega? Katoličke vere? A nema dva iskrena vernika nigde ni u Srbiji ni u Cro. Nego prosta potreba da se neko mrzi.

Živ bio
Hahahahaha dobar vic. Zanimljive bajke pišeš. Možda čak nadmašiš i braću Grimm.

Koliko je moglo biti Makedonaca i ostalih nesrpskih nacija u postocima (procentima) u JNA dok je JNA ratovala u Hrvatskoj 1991. godine? Možda 5% ili 10%. Sve ostalo barem 90% su bili Srbi. Hrvatska je bila dio Jugoslavije isto kao što je Srbija bila dio Turake. Ako smo mi bili separatisti 1991. godine onda ste to bili i vi 1804. godine i 1815. godine i onda prvi i drugi srpski ustanak nisu bili borba za vašu slobodu nego terorizam i agresija na Tursku. U čemu je razlika? Ja je ne vidim.
Koliko bilo bilo, takva je bila situacija. U isto vreme si imao i desetine hiljada Hrvata i Slovenaca samo su bili dezerteri. Bio je to rat vojske protiv svojih dezertera. Nešto što nije imalo veze sa Srbijom. Kad pogledaš i generalski sastav slika je jasnija.

Cepaj svoju mantru... ja razumem da vam nema laži, da ne bi ni postojali. Samo cepajte.

Prije Karadzica vi ste govorili crkvenoslovenskim jbg
Не већ српскословенском редакцијом што важи и за вас и за Босанце.

Ево поређења између старословенске азбуке која је коришћена у повељама и Вукове ћирилице:

Старословенска азбука (српскословенска)

1. А (аз)

2. Б (буки)

3. В (веде)

4. Г (глагол)

5. Д (добро)

6. Ђ (ђерв)

7. Е (ест)

8. Ж (живете)

9. З (земља)

10. И (иже)

11. Ј (јота)

12. К (какко)

13. Л (људи)

14. М (мислете)

15. Н (наш)

16. Њ (њаш)

17. О (он)

18. П (покой)

19. Р (рцы)

20. С (слово)

21. Т (твердо)

22. У (оук)

23. Ф (ферт)

24. Х (хер)

25. Ц (цы)

26. Ч (червь)

27. Ш (ша)

28. Ъ (тврди знак)

29. Ы (еры)

30. Ь (меки знак)

31. Э (е)

32. Ю (ю)

33. Я (азь)

Вукова ћирилица

1. А

2. Б

3. В

4. Г

5. Д

6. Ђ

7. Е

8. Ж

9. З

10. И

11. Ј

12. К

13. Л

14. Љ

15. М

16. Н

17. Њ

18. О

19. П

20. Р

21. С

22. Т

23. У

24. Ф

25. Х

26. Ц

27. Ч

28. Џ

29. Ш

Главне разлике:

Старословенска азбука има више слова која више не постоје у савременој ћирилици (нпр. Ѣ, Ѧ, Ѫ).

Вук је укинуо неупотребљиве знакове као што су тврди знак (ъ), меки знак (ь), и Ѣ, поједноставивши писмо.

Вук је додао слова за звуке специфичне за српски језик, попут Љ, Њ, и Џ.

Ово поједностављење је омогућило да се писмо прилагоди народном говору, док је старословенска азбука више одражавала црквену и традицију.
Иако је то већ урадио Гаврил Стефановић Венцловић 100 година пре Вука и Даничића писао је народним језиком и старосрпским односно црквено словенским.

За Гаврила Стефановића Венцловића се скоро и не зна. Још мање се зна да је он у српску азбуку увео слова ћ, ђ и џ, и радио на поправци правописа стотину година пре Вука, па је тако био претеча и Доситеја Обрадовића и Вука Караџића.

Венцловић је за собом оставио 20 хиљада страница рукописа од којих је 7 хиљада на српскословенском, а 9 хиљада на народном српском „простом језику“, тринаестак већих и мањих рукописа, делом илуминисаних страница, од беседа до реторичког песништва, преписе црквених књига, преводе, пре свега руских аутора. Већи део његових беседа по садржају није оригиналан, него су то најчешће калуђерски записи и преводи из руске богословске мисли XVII века.

https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Гаврил_Стефановић_Венцловић

Koliko bilo bilo, takva je bila situacija. U isto vreme si imao i desetine hiljada Hrvata i Slovenaca samo su bili dezerteri. Bio je to rat vojske protiv svojih dezertera. Nešto što nije imalo veze sa Srbijom. Kad pogledaš i generalski sastav slika je jasnija.

Cepaj svoju mantru... ja razumem da vam nema laži, da ne bi ni postojali. Samo cepajte.
Nije imalo veze sa Srbijom osim što postoje sačuvane videosnimke i fotografije kako tenkovi iz Srbije 1991. godine idu ratovati u Hrvatsku dok ih Srbijanci ispraćaju sa oduševljenjem i bacaju cviće na njih. Ali inače niste vi učestvovali u tome ma jooook.

Nije imalo veze sa Srbijom osim što postoje sačuvane videosnimke i fotografije kako tenkovi iz Srbije 1991. godine idu ratovati u Hrvatsku dok ih Srbijanci ispraćaju sa oduševljenjem i bacaju cviće na njih. Ali inače niste vi učestvovali u tome ma jooook.
Dolazili su i iz Bosne, Makedonije, Hrvatske.... Vidim da si mlad i ne znaš. JNA je imala jurisdikciju nad celom SFRJ. Hrvatska je bila u SFRJ. Možda misliš da je bila van pa ti se pobrkali lončići. JNA je bila na celoj teritoriji a nije bila samo u Srbiji.
Što se cveća tiče i Zagreb je bacao cveće na Hitlera pa se toga ne stidiš hahaha

Cveće su bacali Jugosloveni na JNA.

Добро дакле по тој логици ствари ви сте учествовали у Јасеновцу поздрављали цвећем усташе и одговорни за све злочине ндх.
Ок тако ћемо ми смо учествали у рату 1992. ви сте учествовали у покољима на читавој територији ндх и ком обојци ком опанци.

Ne znam po cemu si to zakljucio? Osvrni se samo na vase place i usporedi sa cijenama. Da nam je dobro i nije dobro jer imamo korumpiranu vlast, korupiran narod u vecem djelu, pad demografije, ali smatram da je tako i kod vas.
Nije stvar u ekonomiji već o življenju života, o mentalnom sklopu i razlikama ove dve nacije, ja živim u hr a često sam i u Srbiji, razlika je neverovatna.
Rvatski komplexi su neverovatni prema Srbima, ja to najbolje znam jer živim i radim s Rvatima

Dolazili su i iz Bosne, Makedonije, Hrvatske.... Vidim da si mlad i ne znaš. JNA je imala jurisdikciju nad celom SFRJ. Hrvatska je bila u SFRJ. Možda misliš da je bila van pa ti se pobrkali lončići. JNA je bila na celoj teritoriji a nije bila samo u Srbiji.
Što se cveća tiče i Zagreb je bacao cveće na Hitlera pa se toga ne stidiš hahaha

To što je JNA napadala Hrvatsku iz ostalih jugoslavenskih republika a ne samo iz Srbije ne minja činjenicu da je Hrvatska napadana i iz Srbije a samim tim Srbija ne može glumiti da nije kriva. To što ti pričaš je isto kao da 5 kriminalaca ubiju neku dicu i onda se 1 od tih kriminalaca pravda da on nije kriv jer nije sam to uradio nego je bilo još njih 4 koji su mu pomagali.

To što je JNA napadala Hrvatsku iz ostalih jugoslavenskih republika a ne samo iz Srbije ne minja činjenicu da je Hrvatska napadana i iz Srbije a samim tim Srbija ne može glumiti da nije kriva. To što ti pričaš je isto kao da 5 kriminalaca ubiju neku dicu i onda se 1 od tih kriminalaca pravda da on nije kriv jer nije sam to uradio nego je bilo još njih 4.
JNA je prvenstveno napadala iz same Hrvatske.
Sve teorije su ti bušne.
Laž je teško opravdati ali se nekad s njom bolje živi nego sa istinom.
Hrvati su paradigma paralelne realnosti.

Nije stvar u ekonomiji već o življenju života, o mentalnom sklopu i razlikama ove dve nacije, ja živim u hr a često sam i u Srbiji, razlika je neverovatna.
Rvatski komplexi su neverovatni prema Srbima, ja to najbolje znam jer živim i radim s Rvatima
Džaba mu pričamo. Nikad se tamo iskreno živelo bolje nije.
Hrvatska je poznata po gladi tokom istorije.
U Srbiji su istorijski svinje same rasle po šumi.
A po njihovoj većinom neplodnoj Hrvatskoj umiralo se.

Život je uvek kvalitetniji u Srbiji nego u Hrvatskoj.

"Jugoslaveni" sa kokardama, srpskom zastavom, 3 podignuta prsta bacali cviće na JNA.

Не већ српскословенском редакцијом што важи и за вас и за Босанце.

Ево поређења између старословенске азбуке која је коришћена у повељама и Вукове ћирилице:

Старословенска азбука (српскословенска)

1. А (аз)

2. Б (буки)

3. В (веде)

4. Г (глагол)

5. Д (добро)

6. Ђ (ђерв)

7. Е (ест)

8. Ж (живете)

9. З (земља)

10. И (иже)

11. Ј (јота)

12. К (какко)

13. Л (људи)

14. М (мислете)

15. Н (наш)

16. Њ (њаш)

17. О (он)

18. П (покой)

19. Р (рцы)

20. С (слово)

21. Т (твердо)

22. У (оук)

23. Ф (ферт)

24. Х (хер)

25. Ц (цы)

26. Ч (червь)

27. Ш (ша)

28. Ъ (тврди знак)

29. Ы (еры)

30. Ь (меки знак)

31. Э (е)

32. Ю (ю)

33. Я (азь)

Вукова ћирилица

1. А

2. Б

3. В

4. Г

5. Д

6. Ђ

7. Е

8. Ж

9. З

10. И

11. Ј

12. К

13. Л

14. Љ

15. М

16. Н

17. Њ

18. О

19. П

20. Р

21. С

22. Т

23. У

24. Ф

25. Х

26. Ц

27. Ч

28. Џ

29. Ш

Главне разлике:

Старословенска азбука има више слова која више не постоје у савременој ћирилици (нпр. Ѣ, Ѧ, Ѫ).

Вук је укинуо неупотребљиве знакове као што су тврди знак (ъ), меки знак (ь), и Ѣ, поједноставивши писмо.

Вук је додао слова за звуке специфичне за српски језик, попут Љ, Њ, и Џ.

Ово поједностављење је омогућило да се писмо прилагоди народном говору, док је старословенска азбука више одражавала црквену и традицију.
Иако је то већ урадио Гаврил Стефановић Венцловић 100 година пре Вука и Даничића писао је народним језиком и старосрпским односно црквено словенским.

За Гаврила Стефановића Венцловића се скоро и не зна. Још мање се зна да је он у српску азбуку увео слова ћ, ђ и џ, и радио на поправци правописа стотину година пре Вука, па је тако био претеча и Доситеја Обрадовића и Вука Караџића.

Венцловић је за собом оставио 20 хиљада страница рукописа од којих је 7 хиљада на српскословенском, а 9 хиљада на народном српском „простом језику“, тринаестак већих и мањих рукописа, делом илуминисаних страница, од беседа до реторичког песништва, преписе црквених књига, преводе, пре свега руских аутора. Већи део његових беседа по садржају није оригиналан, него су то најчешће калуђерски записи и преводи из руске богословске мисли XVII века.

https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Гаврил_Стефановић_Венцловић
Još kad bi s trolom mogao racionalno da komuniciraš to bi bilo do jaja.

Još kad bi s trolom mogao racionalno da komuniciraš to bi bilo do jaja.
Ма одустао сам ја од њега скроз добро дође некад да се нешто постави због других људи.
Његова констација је идијотизам јер су повеље зетских господара писане истим писмом.

Ма одустао сам ја од њега скроз добро дође некад да се нешто постави због других људи.
Његова констација је идијотизам јер су повеље зетских господара писане истим писмом.
Nije lako odreći se svojih predaka.
Srećom kako vidimo najveći procenat CG govori srpski!
Popravljaju se. Shvataju.
Kod njih smo uvek išli milom. :lol:

Zašto bi Hrvati imali komplekse prema Srbima? Ne bi da su Srbi neka ultra uspješna nacija, lipa, bogata, moćna pa da netko ima komplekse zbog njih. Možda je obrnuto. Možda Srbi imaju komplekse od Hrvata zbog Jadranskog mora, ekonomije, prosječne plaće, BDP-a po stanovniku, Bljeska, Oluje, presuda Haškog tribunala, nogometne reprezentacije, članstva u Europskoj uniji i NATO paktu.

Džaba mu pričamo. Nikad se tamo iskreno živelo bolje nije.
Hrvatska je poznata po gladi tokom istorije.
U Srbiji su istorijski svinje same rasle po šumi.
A po njihovoj većinom neplodnoj Hrvatskoj umiralo se.

Život je uvek kvalitetniji u Srbiji nego u Hrvatskoj.
Plodniji su Slavonija, Zagorje, Lika, Ravni kotari, dolina Neretve nego čitava Srbija. Kolike su ono plaće u Hrvatskoj a kolike u Srbiji podsiti me?

Po tome su Hrvati ustaše nacističke jer su i dezerteri masovno uzvikivali Za dom i nosili U.
Ni to ti ne prolazi.
Prestani da smaraš upućene glupostima.
Živi u njima i ne pokušavaj da opravdaš.

Srbija može da izgubi samo od NATO. Ni od koga više.
Hrvati su samo branili Hrvatsku a Srbiju nisu dirali. To je suština a ne tko je što uzvikivao i nosio.

Kao i iz Makedonije, Crne Gore, BiH. Pa i JNA koja se povukla iz Slovenije.
Da i? To bi kao tribalo opravdati Srbiju što nije sama napala Hrvatsku nego je imala pomoć od Srba iz ostalih republika bivše Jugoslavije? Rekao sam ti već to ti je isto kao da 5 ljudi ubiju neku dicu i onda se 1 od njih koji je glavni i koji je sve to pokrenuo i organizirao pokušava opravdati pričom da nije sam to uradio nego su mu pomagali još 4 njegove sluge.

Back