Hrvatska vojska protiv srpskih "opančara"

Nemaju zato jer Hrvati na toj zemlji žive još od 7. stoljeća a Srbi tek od 16. stoljeća kada ih je Austrija naselila na ta područja da bi se kao tobože borili protiv Turaka. Skoro 1000 godina razlike u našu korist. "Malo" li je.
Срби су ту пре настанка хрватске државе још од Борне и војводства Тимочана и Гундускана па Либурније па Далмације Срби се спомињу Хрвати јок! Хрватско име званично постоји од 10. века можда нека шака јада у 9. веку недоказана.

Да ти поновим видим да си заборавио!

Извини смањио сам мало да не буде претеривања 600 и више.

Манастир Драговић датира из 1395. године. Основан је у периоду велике сеобе Срба у Далмацију и представља један од значајних српских православних манастира у региону. Током своје историје, манастир је више пута био рушен и обнављан, али је остао важно духовно и културно средиште за Србе у Далмацији.

Манастир Крка и манастир Крупа су два историјска српска православна манастира у Далмацији, поред манастира Драговић.
Манастир Крка је српски православни манастир у Далмацији, основан 1350. године. Налази се у близини реке Крке, по којој је добио име, недалеко од града Книна, у Хрватској. Манастир је подигао кнез Вукашин Мрњавчевић на имању српске принцезе Јелене, сестре цара Душана, која је ту живела након удаје за хрватског племића Младена Шубића.

Манастирска црква је посвећена Светом Архангелу Михаилу, а током векова, Крка је била један од најважнијих духовних и културних центара за Србе у Далмацији. Манастир је био и седиште богословске школе, која је основана у 17. веку и још увек постоји.

Током историје, манастир Крка је био мета разарања, посебно током ратних сукоба, али је увек обновљен. Данас представља значајну светињу Српске православне цркве и важан је симбол православне вере и културе на том простору.

Манастир Крупа је најстарији српски православни манастир у Далмацији, основан 1317. године. Налази се у близини реке Крупе, између планина Велебит и Динара, у подручју данашње Хрватске. Његову изградњу је финансирао српски краљ Стефан Урош II Милутин из династије Немањића, уз помоћ византијског цара Андроника II Палеолога.

Манастир је током векова био центар духовног живота Срба у том делу Далмације и важна светиња за очување српске културе и православне традиције. Више пута је био разрушен, посебно током турских освајања и ратова, али је увек изнова обнављан.

Манастирска црква је посвећена Успењу Пресвете Богородице, а манастирска ризница садржи бројне иконе,

Зар вам Џони Штулић није лепо рекао како могу бити Хрват кад нисам Србин?🥺👋

Poslednja izmena:
Nije to bila Srbija niti srpska vojska nego JNA korpusi i brigade iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Subotice, Užica, Pančeva, Šabca, Čačka, Valjeva, Kraljeva, Kruševca, Leskovca, Smedereva, Vranja ili nije šija nego vrat.
Kao i iz Makedonije, Crne Gore bilo je i nacionalnih manjina! To je vojska države iz koje se Hrvatska izdvojila.
Odnosno to su bili samo ostaci te vojske.

Opet ti pričaš kao da Hrvatska nikad nije bila deo Jugoslavije.
I to nije bila agresija JNA nego separtatistički rat koji je povela Hrvatska.
JNA je do rata bila u Hrvatskoj i činili su je i Hrvati. Kad je rat započeo JNA je već bila tu. Nije neka spoljna armija došla da obavi agresiju.

Dakle pusti se ti tih ustaških mantri. Njima je to potrebno jer nikad u istoriji nisu vodili pobedničke ratove.

Nemaju zato jer Hrvati na toj zemlji žive još od 7. stoljeća a Srbi tek od 16. stoljeća kada ih je Austrija naselila na ta područja da bi se kao tobože borili protiv Turaka. Skoro 1000 godina razlike u našu korist. "Malo" li je.
Zahumlje Travunija Neretljanska oblast sve su to srpski katolici.
Ah pa ti si klasik ustaški novoistoričar.
Zbunio me nik ali sad mi je jasno.

Pa pazi lepi moj, sam tvoj dolazak na srpski forum govori koliko si iskompleksiran Srbima.
Džabe sve. Nikad hrvatska neće imati slavnu istoriju kao Srbija.
Nikad se u Hrvatskoj neće bolje živeti nego u Srbiji. Kolike god da su plate.
Srbi su superiorni otud vaš istorijski felacio silama. :D
A bilo je i felacija Srbima ahaha

Iskreno ratom i proterivanjem dela sopstvenog stanovništva urušili ste biološku snagu i sebi učinili medveđu uslugu. U korist čega? Katoličke vere? A nema dva iskrena vernika nigde ni u Srbiji ni u Cro. Nego prosta potreba da se neko mrzi.

Živ bio

Iako si se obratio Stefanu imam potrebu napisati nesto.

Zahumlje Travunija Neretljanska oblast sve su to srpski katolici.
Ah pa ti si klasik ustaški novoistoričar.
Zbunio me nik ali sad mi je jasno.

Pa pazi lepi moj, sam tvoj dolazak na srpski forum govori koliko si iskompleksiran Srbima.

Tocno, ovo je Srpski forum samo niko nikome ne moze zabranjivati da dode i pise na njega dokle god je komunikacija pristojna. Ima Srba i na Hrvatskom forumu i sta sad? Problem neki? Izgleda da je to problem samo iskompleksiranim ljudima bilo da se radi o veliko Srbima ili veliko Hrvatima.

Džabe sve. Nikad hrvatska neće imati slavnu istoriju kao Srbija.

Otvoreno mene boli ..rac za slavo. Zelim samo kvalitetniji zivot. Medalja imam samo se pitam za koji mi ..rac sluze.

Nikad se u Hrvatskoj neće bolje živeti nego u Srbiji. Kolike god da su plate.

Ne znam po cemu si to zakljucio? Osvrni se samo na vase place i usporedi sa cijenama. Da nam je dobro i nije dobro jer imamo korumpiranu vlast, korupiran narod u vecem djelu, pad demografije, ali smatram da je tako i kod vas.

Srbi su superiorni otud vaš istorijski felacio silama. :D
A bilo je i felacija Srbima ahaha

Iskreno ratom i proterivanjem dela sopstvenog stanovništva urušili ste biološku snagu i sebi učinili medveđu uslugu. U korist čega? Katoličke vere? A nema dva iskrena vernika nigde ni u Srbiji ni u Cro. Nego prosta potreba da se neko mrzi.

Živ bio

Vracajuci film u proslost rat nikom nije trebao i mogli smo se odvojit kao sta su se davnih dana Ceska i Slocacka odvojile, ali ocito nekome nije bilo u interesu da se to napravi. Sada imamo jos vecu mrznju jedni prema drugima. Osobno ja je nemam jer imam dobrih poznanika u Srbiji. Republici Srpskoj i ovdje kod nas.
Sta se razloga rata tice ne bi se ponavljao jer sam vec o tome pisao pa ako imas volju mozes ovdje na politici to i pronaci.

Zivio

Tocno, ovo je Srpski forum samo niko nikome ne moze zabranjivati da dode i pise na njega dokle god je komunikacija pristojna. Ima Srba i na Hrvatskom forumu i sta sad? Problem neki? Izgleda da je to problem samo iskompleksiranim ljudima bilo da se radi o veliko Srbima ili veliko Hrvatima.

Ima i Srba na crnogorskim forumima i niko se ne buni....

nema jer nema potrebu da ide tamo. ako i ima to su srbi iz hrvatske
eto možda si ti tamo onda si jedan hahaha
A da promijenis nick u Vidoviti Milan? Sta ti znas da li je srbin iz Hrvatske ili hrvat iz Hrvatske?
Misliš srpsko-hrvatski?
Kod nas dok je Juga bila ziva imali smo Hrvatsko-Srpski jezik.

Nevaspitan si ali zato nisi obrazovan. :bljak:
Offtopic
Procitaj malo sta si napisao pa se onda zanisli na koji nacin komuniciras i jesi li nevaspitan i obrazovan :mrgreen:

Срби су ту пре настанка хрватске државе још од Борне и војводства Тимочана и Гундускана па Либурније па Далмације Срби се спомињу Хрвати јок! Хрватско име званично постоји од 10. века можда нека шака јада у 9. веку недоказана.

Да ти поновим видим да си заборавио!

Извини смањио сам мало да не буде претеривања 600 и више.

Манастир Драговић датира из 1395. године. Основан је у периоду велике сеобе Срба у Далмацију и представља један од значајних српских православних манастира у региону. Током своје историје, манастир је више пута био рушен и обнављан, али је остао важно духовно и културно средиште за Србе у Далмацији.

Манастир Крка и манастир Крупа су два историјска српска православна манастира у Далмацији, поред манастира Драговић.
Манастир Крка је српски православни манастир у Далмацији, основан 1350. године. Налази се у близини реке Крке, по којој је добио име, недалеко од града Книна, у Хрватској. Манастир је подигао кнез Вукашин Мрњавчевић на имању српске принцезе Јелене, сестре цара Душана, која је ту живела након удаје за хрватског племића Младена Шубића.

Манастирска црква је посвећена Светом Архангелу Михаилу, а током векова, Крка је била један од најважнијих духовних и културних центара за Србе у Далмацији. Манастир је био и седиште богословске школе, која је основана у 17. веку и још увек постоји.

Током историје, манастир Крка је био мета разарања, посебно током ратних сукоба, али је увек обновљен. Данас представља значајну светињу Српске православне цркве и важан је симбол православне вере и културе на том простору.

Манастир Крупа је најстарији српски православни манастир у Далмацији, основан 1317. године. Налази се у близини реке Крупе, између планина Велебит и Динара, у подручју данашње Хрватске. Његову изградњу је финансирао српски краљ Стефан Урош II Милутин из династије Немањића, уз помоћ византијског цара Андроника II Палеолога.

Манастир је током векова био центар духовног живота Срба у том делу Далмације и важна светиња за очување српске културе и православне традиције. Више пута је био разрушен, посебно током турских освајања и ратова, али је увек изнова обнављан.

Манастирска црква је посвећена Успењу Пресвете Богородице, а манастирска ризница садржи бројне иконе,

Зар вам Џони Штулић није лепо рекао како могу бити Хрват кад нисам Србин?🥺👋
Hahahahaha šta reći na ove gluposti osim smijati se. Tko je tebe učio povijest? Jovan Deretić i Miroljub Petrović? Borna ima veze sa Srbima isto koliko i sa Kinezima. Borna je bio hrvatski knez koji je vladao Gudučanima (Gačanima) a Gudučani (Gačani) su bili Hrvati iz Dalamcije kod rijeke Guduče ili iz Like kod rijeke Gacke. Timočani jesu bili iz Srbije ali niti su ti Timočani došli ikad u Dalmaciju niti je Borna bio njihov vladar. Vi ste se uhvatili po forumima i portalima tih Franačih Anjhardovih anala i onda ih krivo i selektivno prevodite i citirate, vadite iz konteksta, manipulirate, lažete. Kako to da svi ostali srednjovjekovni izvori (pisci, biskupi, kartografi, geografi, povjesničari, kroničari) Konstantin VII. Porfirogenet, Pop Dukljanin, Muhamed Al Idrisi, Toma Arhiđakon, Andrea Dandolo, Flavio Biondo u svojim knjigama spominju isključivo Hrvate kao stanovnike Dalmacije a Srbe ne? Kako to da svi knezovi, kraljevi i banovi koji su u srednjem vijeku vladali Dalamcijom Trpimir, Branimir, Tomislav, Stjepan Držislav, Petar Krešimir IV., Zvonimir, Pavao I. Šubić Bribirski, Pavao II. Šubić Bribirski, Mladen I. Šubić Bribirski, Mladen II. Šubić Bribirski u svojim poveljama, pečatima, zapisima u kamenu tvrde da vladaju samo Hrvatima a o Srbima ni riči? Zar su svi oni bili slipi, gluvi, ludi a jedino ti u pravu?

Poslednja izmena:
Hahahahaha šta reći na ove bajke i gluposti osim smijati se. Tko je tebe učio povijest? Jovan Deretić i Miroljub Petrović? Borna ima veze sa Srbima isto koliko i sa Kinezima. Borna je bio hrvatski knez koji je vladao Gudučanima (Gačanima) a Gudučani (Gačani) su bili Hrvati iz Dalamcije kod rijeke Guduče ili iz Like kod rijeke Gacke. Timočani jesu bili iz Srbije ali niti su ti Timočani došli ikad u Dalmaciju niti je Borna bio njihov vladar. Vi ste se uhvatili po forumima i portalima tih Franačih Anjhardovih anala i onda ih krivo i selektivno prevodite i citirate, vadite iz konteksta, manipulirate, lažete. Kako to da svi ostali srednjovjekovni izvori (pisci, biskupi, kartografi, geografi, povjesničari, kroničari) Konstantin VII. Porfirogenet, Pop Dukljanin, Muhamed Al Idrisi, Toma Arhiđakon, Andrea Dandolo, Flavio Biondo u svojim knjigama spominju isključivo Hrvate kao stanovnike Dalmacije a Srbe ne? Kako to da svi knezovi, kraljevi i banovi koji su u srednjem vijeku vladali Dalamcijom Trpimir, Branimir, Tomislav, Stjepan Držislav, Petar Krešimir IV., Zvonimir, Pavao I. Šubić Bribirski, Pavao II. Šubić Bribirski, Mladen I. Šubić Bribirski, Mladen II. Šubić Bribirski u svojim poveljama, pečatima, zapisima u kamenu tvrde da vladaju samo Hrvatima a o Srbima ni riči? Zar su svi oni bili slipi, gluvi, ludi a jedino ti u pravu?

Po pravilu Srbi samo gledaju sto njima odgovara i ignorisu ono sto ne

Kao i iz Makedonije, Crne Gore bilo je i nacionalnih manjina! To je vojska države iz koje se Hrvatska izdvojila.
Odnosno to su bili samo ostaci te vojske.

Opet ti pričaš kao da Hrvatska nikad nije bila deo Jugoslavije.
I to nije bila agresija JNA nego separtatistički rat koji je povela Hrvatska.
JNA je do rata bila u Hrvatskoj i činili su je i Hrvati. Kad je rat započeo JNA je već bila tu. Nije neka spoljna armija došla da obavi agresiju.

Dakle pusti se ti tih ustaških mantri. Njima je to potrebno jer nikad u istoriji nisu vodili pobedničke ratove.
Koliko je moglo biti Makedonaca i ostalih nesrpskih nacija u postocima (procentima) u JNA dok je JNA ratovala u Hrvatskoj 1991. godine? Možda 5% ili 10%. Sve ostalo barem 90% su bili Srbi. Hrvatska je bila dio Jugoslavije isto kao što je Srbija bila dio Turske. Ako smo mi bili separatisti 1991. godine onda ste to bili i vi 1804. godine i 1815. godine i onda prvi i drugi srpski ustanak nisu bili borba za vašu slobodu nego terorizam i agresija na Tursku. U čemu je razlika? Ja je ne vidim.

Poslednja izmena:

Back