Hrvatska vojska protiv srpskih "opančara"

Па помагала као што сте ви свесрдно помагали и лобирали на Косову иако нисте били у рату са Србијом.
Zamisliti to, cjelokupno srpstvo navalilo na Hrvatsku i na kraju Hrvati izrasli kao pobjednici, raskantali srpske paradržave, u Srbiji bila panika i procjena da ako Hrvatska udari na Srbiju da Srbija nestaje.
Nije to tako bilo zamišljeno u Beogradu 1990.

Srbija to ne tvrdi. Ratovala je do 1992, a posle samo pomagala srpskim paradržavama šaljući im novac i oružje kao što to zajedno sa zapadnim zemljama danas šalje Ukrajini.
I onda Hrvatska pobijedi. Jako neko srpstvo.
20241009_151454.jpg

Zamisliti to, cjelokupno srpstvo navalilo na Hrvatsku i na kraju Hrvati izrasli kao pobjednici, raskantali srpske paradržave, u Srbiji bila panika i procjena da ako Hrvatska udari na Srbiju da Srbija nestaje.
Nije to tako bilo zamišljeno u Beogradu 1990.
To се није десило није ни требало да се деси међутим проблем је што неки људи нису ништа или јако мало научили из тога.Ни један Хрват није прогнан из Србије. Јесте да су били радикални према Хрватима али их нико није дирао као што су ЗГ таблице са шаховницом слободно пролазиле кроз Србију.

To се није десило није ни требало да се деси међутим проблем је што неки људи нису ништа или јако мало научили из тога.Ни један Хрват није прогнан из Србије. Јесте да су били радикални према Хрватима али их нико није дирао као што су ЗГ таблице са шаховницом слободно пролазиле кроз Србију.

Kako nijesu, vi ste bukvalno iselili cijele Hrtkovce

Što je tu neobično? Pa vaša ideja je bila da svi Hrvati žive u Srbiji :mrgreen:
На жалост ми смо вам то омогућили што нисте могли сами себи 1000 година и више нисте независни нити ћете више икад бити. То се види по понашању да сам у ЕУ последње место на свету би ми био српски сајт.
Међутим ето вас као деца разведених родитеља и даље желите да живите код тате јер вам је мама хладна и охола.

Oko 40 000 Hrvata moralo napustiti Srbiju 90-tih. Upadali im u kuće i stanove, izbacivali na ulicu, nekoliko ih je i ubijeno.
Uostalom Vučić kao radikal je sudjelovao u izbacivanju Hrvata iz stanova.
FB_IMG_1729264427753.jpg

O slobodnom prolazu vozila sa hrvatskim tablicama slobodno pogledaj arhive vijesti o napadima sjekirama, propucavanjima itd.
Ujedinjeno srpstvo je napalo Hrvatsku izvana i iznutra. To ne može nitko osporiti.

Nije se borila 4 godine. Rat u Hrvatskoj nije imao gotovo ništa zajedničko sa ratom u BiH.

U Hrvatskoj se vodio rat oko godinu dana 1991/2. i to je to. Do Bljeska i Oluje 1995. godine, ne računajući jako retke, povremene čarke i izolovane upade (uglavnom bez ozbiljnih posledica ili razmera), u Hrvatskoj uopšte nije bilo nikakvog rata.
Maslenica i Medački džep su bili 1993. godine.

Preko 4 godine su ti "opančari" držali teritoriju Hrvatske pod svojom kontrolom. Šta to onda govori o hrvatskoj vojsci, da je bila skup nekakvih "konjušara"?
Držali su je ali ne sami nego uz pomoć Srbije, Srba iz Bosne i Hercegovine, Srba iz Crne Gore, Srba sa Kosova. Tko je granatirao Vukovar ili recimo Dubrovnik? Korpusi i brigade iz Novog Sada, Kragujevca, Niša, Banja Luke, Trebinja, Podgorice itd.

Poslednja izmena:
На жалост ми смо вам то омогућили што нисте могли сами себи 1000 година и више нисте независни нити ћете више икад бити. То се види по понашању да сам у ЕУ последње место на свету би ми био српски сајт.
Међутим ето вас као деца разведених родитеља и даље желите да живите код тате јер вам је мама хладна и охола.
Šta ste nam vi omogućili, kada i kako? Pa vi ste nas htjeli spriječiti da imamo državu 1991.-1995. Ali po tebi ispada da smo bili saveznici koji se vole a ne neprijatelji koji su ratovali međusobno.

Šta ste nam vi omogućili, kada i kako? Pa vi ste nas htjeli spriječiti da imamo državu 1991.-1995. Ali po tebi ispada da smo bili saveznici koji se vole a ne neprijatelji koji su ratovali međusobno.
Да није било 1918. па 1939. никад не бисте ни били држава већ аустријска провинција. По Лондонском уговору из 1915. да је ступио на снагу било би 100 села и Загреб јер су Славонија и Далмација ушли као посебне делегације да ти ја не причам много о томе слушај хрватске историчаре.

Да није било 1918. па 1939. никад не бисте ни били држава већ аустријска провинција. По Лондонском уговору из 1915. да је ступио на снагу било би 100 села и Загреб јер су Славонија и Далмација ушли као посебне делегације да ти ја не причам много о томе слушај хрватске историчаре.
Kako ti znaš da mi ne bi bili država bez 1918. godine i 1939. godine? Zar si vidoviti Milan ili baba Vanga? Koje hrvatske istoričare? Klasić je tipični Jugoslaven a ne a ne Hrvat.

Poslednja izmena:
Maslenica i Medački džep su bili 1993. godine.

Promaklo mu je u googlanju :mrgreen:

I bili smo djelomicno saveznici sa Srbima u srednjon bosni povremeno protiv muslimana.

Kako ti znaš da mi ne bi bili država bez 1918. godine i 1939. godine? Zar si vidoviti Milan ili baba Vanga? Koje hrvatske istoričare?
Поставио сам ти Поноша можеш и Твртка Јаковину све у свему овде се говори о историји за коју се претпостсвља да знаш. Пошто не знаш ништа о томе боље не коментариши.

Поставио сам ти Поноша можеш и Твртка Јаковину све у свему овде се говори о историји за коју се претпостсвља да знаш. Пошто не знаш ништа о томе боље не коментариши.

Kakve veze oni imaju sa Hrvatima? Niti se osjećaju kao Hrvati niti se ponašaju kao Hrvati. Hrvati su možda samo po imenima i prezimenima ali to nije dovoljno. Stavovi su im izrazito antihrvatski. Lupetaju.

Što ne citiraš šta o tome kažu Ante Prkačin, Ante Nazor, Josip Jurčević? To su pravi hrvatski povjesničari. A ne Jugoslaveni Klasić i Jakovina.

ХАЗУ има везе са Хрватима и они су угледни чланови. Да ли је неко етнички ово или оно нема везе са знањем историје. Мора да буде ултрацрвени ХДЗ-овац да фабрикује историју и подилази ултранационслистима онда је то хрватски историчар и добар.
Дакле постсвио сам ти опште познате ствари типа 2 и 2 су 4 не 5.

ХАЗУ има везе са Хрватима и они су угледни чланови. Да ли је неко етнички ово или оно нема везе са знањем историје. Мора да буде ултрацрвени ХДЗ-овац да фабрикује историју и подилази ултранационслистима онда је то хрватски историчар и добар.
Дакле постсвио сам ти опште познате ствари типа 2 и 2 су 4 не 5.
Nemaju oni veze sa HAZU. HAZU su Jareb i ekipa.

Back