Blic: "Hrvatska drzava nastavlja da progoni srpske muzicare: Bajagi zabranjen koncert u Hrvatskoj, optužen da je "dizao moral vojnicima u ratu"!!!

Nisu.

Jesu i prebacili Srbe u isti koš s drugim manjinama.

Jesu.

Naravno da nisu. Jedini genocid za koji znam se dogodio prije 40.000 godina, ako je vjerovati arheolozima i povijesničarima.

Jesu. Ostalo je nešto sitno Srba, ali možemo reći da je provedeno etničko čišćenje srpskog stanovništva.

Protjerivali jesu, ubijali baš i ne.

Naravno da nisu. Jedini genocid za koji znam se dogodio prije 40.000 godina, ako je vjerovati arheolozima i povijesničarima.

Jesu. Nacionalističkim huškanjima i mitinzima.

Jesu.

E, to su prava pitanja i odgovori.
Jugoslave, da citiram nekoga kome se ne može baš spočitavati srpski nacionalizam:

tugoslav *****. puše kako mu se sprdne. negira povjesničare već sastavlja svoju povijest baziranu po rekla-kazala ključu, šta mu se sviđa uvrsti, šta mu se ne sviđa izostavi, navikli već od tugoslava.

Jesu li Hrvati čistili etnički Srbiju od Srba?
Jesu li Hrvati rušili bombama i granatama gradove u Srbiji?
Je li Hrvatska vojska 1990-ih ubijala na stotine srpske djece u Srbiji?
Je li Hrvatska vojska sustavno rušila hramove i manastire SPC-a u Srbiji i zatirala srpstvo u Srbiji?
Jesu li Hrvati držali pod okupacijom 1/3 Srbije i na njenom teritoriju osnivali HAO Krajine?

U Srbiji nema toliko Hrvata, ali zato si u BiH imao HAO Krajine (iliti hrvatske zajednice na hrvatskom jeziku):

Hrvatske_zajednice.PNG

A ubrzo nakon toga i Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu, hrvatski pandam RSK. Sa samo 1 razlikom nije proglasila zvanično nezavisnst ali je funkcinisala kao de facto nezavisna država u vojnoj pobuni protiv matične države, slično RS i RSK. HVO je učinila brojne zločine protiv čovečnosti ali i protiv kulturnog nasleđa (stari most mi pada prvi na pamet).

Jugoslave, da citiram nekoga kome se ne može baš spočitavati srpski nacionalizam:
nacionalizam je ok. to bi trebala biti ljubav prema domovini.
međutim hrvatski i srpski nacionalizam su boleština. a nemoš ih uništiti, metastaziraju kao rak.

nacionalizam je ok. to bi trebala biti ljubav prema domovini.
međutim hrvatski i srpski nacionalizam su boleština. a nemoš ih uništiti, metastaziraju kao rak.
Nije to nacionalizam, šovinizam. Pod K und k je iz habzburškog “državnog razloga” ugrađivan u nacionalnu svest.

Ne negiram Jasenovac, samo kažem da u njemu nema ni "G" od genocida.
Genocid ne postoji u praksi, tj. postoji, ali dogodio se prije 40.000 godina i nije se dogodio preko noći, već je trajao neko vrijeme, prema nekim podacima čak i nekoliko tisuću godina.
Pokušaji genocida svakako postoje, ali genocid još nitko nije sproveo u djelo (osim iznad navedenih homo-sapiensa), a čak ni taj pokušaj nije pošlo za rukom ni konkvistadorima ili bijelim, sjeveroameričkim doseljenicima (iako skoro), za koje su -U-staše bile male bebe.
Genocid za sada nije moguć, jedino da sada neki narod na svijetu dobije futurističku vojnu tehnologiju iz 35. stoljeća, pa nonšalantno krene pržiti sve oko sebe.
Potaracali smo neandertalce i denisovske ljude i to je to.

Sremska Mitrovica je grad.
A Solin neko tamo malo vece selo u Hrvatskoj,ni po cemu bitno.😀
Solin je predivan, posebno sad kad je upeklo. Sjedneš u hlad uz Jadro, pivu u ruke i uživaš. Srijemska Mitrovica mu nije ni do koljena.

solin.jpg

Za vrijeme rimskog carstva Salona je bila 10 puta veća od Sirmiuma.

solin amfiteatar.jpg

Bajaga ne da nije četnik, nego je anti-četnik. Otac mu je bio vojno lice JNA, dakle komuunjara i mrzitelj četnika. Bajaga je 1990-ih pjevao onima koji su protestvovali protiv Miloševića, kasnije je bio blizak sa pro-zapadnim vlastima, i danas je pro-zapadno orijentisan. Sve takav Bajaga je ipak 'srbo-ćetnik' za hrvatske desničare. Srbi po njihovoj mjeri su Nataša Kandić, Sonja Biserko i Nenad Čanak.
Onima kojima su svi Srbi cetnici nije ni malo bitno da li je on ovo ili ono.Dovoljno je da je Srbin.

Onima kojima su svi Srbi cetnici nije ni malo bitno da li je on ovo ili ono.Dovoljno je da je Srbin.
Ma čak ni to, vi ste za nas treći svijet, niste članica EU i formalnopravno nema razlike između vas i nekih tamo što ja znam Pakistanaca, Bangladešana. Tko vam kriv kad se samoizolirate.

Ma čak ni to, vi ste za nas treći svijet, niste članica EU i formalnopravno nema razlike između vas i nekih tamo što ja znam Pakistanaca, Bangladešana. Tko vam kriv kad se samoizolirate.
Ne znam,nisi me ubijedio...Tvoje prisustvo na ovom forumu te demantuje.😂

Back