Hrvatska blokirala otvaranje Poglavlja 26, Vučić najavio bojkot konferencije sa EU

Žuta štampa?

25.8.2016.
Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da ga reči lidera hrvatskog SDP-a Zorana Milanovića podsećaju na ono što je o Srbima mislio lider NDH Ante Pavelić.

Službena izjava predsjednika Srbije je žuta štampa. :lol:

Pazi, Tuđmana niko nije iz Srbije uspoređivao sa Pavelićem - a ratovalo se.

- - - - - - - - - -

Žuta štampa je ovo, navodno je Informer najtiražniji.

104454_naslovna_f.jpg

Ajd usporedi to sa žutom štampom u RH, pa nađi nešto toliko retardirano.
Ozbiljno pitam - koji vam je cazzo?

A sta ocekujes od Tome-diplome? To mu nije prvi skandal. Polupismeni idioti vladaju Srbijom. Sto se tice novinarstva - nikad gore.

A sta ocekujes od Tome-diplome? To mu nije prvi skandal. Polupismeni idioti vladaju Srbijom. Sto se tice novinarstva - nikad gore.

Ma ne očekujem ništa, poenta je bila da se danas između Srba i Hrvata širi mržnja veća nego kada su ratovali u devedesetima, a to je meni prilično neobjašnjiva činjenica.
Ne samo da Slobo nikada Tuđmana nije nazvao ustašom, a ovaj njega četnikom, nego to čak nisu radili ni krajiški Srbi, npr. Mile Martić.

Jedino kako to mogu objasniti je da je opasnost od rata ravna nuli, pa ajmo lupati onda ovako.

Ma ne očekujem ništa, poenta je bila da se danas između Srba i Hrvata širi mržnja veća nego kada su ratovali u devedesetima, a to je meni prilično neobjašnjiva činjenica.
Ne samo da Slobo nikada Tuđmana nije nazvao ustašom, a ovaj njega četnikom, nego to čak nisu radili ni krajiški Srbi, npr. Mile Martić.

Jedino kako to mogu objasniti je da je opasnost od rata ravna nuli, pa ajmo lupati onda ovako.

Meni nije toliko nejasno. Oni su nesposobni. Nemaju nikakav rezultat. Najlakse im je da raspiruju mrznju, jer se brzo zapali kod ljudi koji su najnizi sloj drustva. Njima je lako manipulisati. To je nacin da opstanu na vlasti. Tako stalno drze tenziju kod odredjenog broja biraca.
Sto se Informera tice. Njegov vlasnik je klecao pred nekoliko rezima i to je njegov nacin da opstane. Kako god okrenes politicari su danas brutalno pohlepni i uradice sve da zadrze poziciju, jer su svesni koliko su nesposobni i da im je to jedina opcija za prezivljavanje.

Ma daj.
Zloba i Sranjo su bili drugari.
U Karadjordjevu su, pred rat,
uz viski dogovarali kako da dele Bosnu

Apropo mržnje:
Kako je sada srbima i lijepoj vašoj ?.
Ne treba širiti mržnju. svakako.

Ma daj.
Zloba i Sranjo su bili drugari.
U Karadjordjevu su, pred rat,
uz viski dogovarali kako da dele Bosnu

Okej, a Martić i Franjo? Nemoguće da je i Martiću Franjo bio drugar.

Apropo mržnje:
Kako je sada srbima i lijepoj vašoj ?.
Ne treba širiti mržnju. svakako.

Misliš "u" lijepoj našoj, samo si izbjegao to slovo? :lol:
Neću ti reći jer mi nećeš vjerovati

- - - - - - - - - -

Videcemo sta je ovo bilo danas, ali jedno je sigurno. Vucic ce sutra ponovo da odrzi zapaljiv govor, jer on tako drzi tenziju u narodu. Ova situacija njemu odgovara. Njemu je jedino bitno da ima 100% vlasti,

Jak je Vučić.
Ja cijelo vrijeme tvrdim da je izuzetno talentiran političar, ima tu savršenu dozu populizma koja uvijek pali kod, hmmm... prosječnih, da ne upotrijebim neku gadniju riječ. :roll:

trošim ti kewu čivutsku

S tim lulekom?
Shvatio si da je ona priča o najkuratijim Srbima urbani mit i da Vojvoda neće trošiti Čokolindu?
Mali mu je, kontaš, ne vidi ga kada ode na pisoar, slično kao i ti, jedino ti je škemba daleko manja. :hahaha:

Ajde sad sjaši, zagađuješ mi virtualni mir.

Jeste malo cudno sto bas Hrvatska blokira otvaranje nekih poglavlja s obzirom da je po svim pokazateljima u mnogim oblastima jednaka ili bliza Srbiji nego bilo kojoj drugoj evropskoj zemlji, ali mi opet nije jasna ni EU...
Cemu otvaranje poglavlja 26?
Cemu otvaranje mnogih poglavlja kada nije mnogo toga ispostovano ni pre...

Mi smo bese otvorili do sada poglavlja 23 (Pravosudje i osnovna prava), 24 (Pravda, sloboda i bezbednost), 32 (Finansijska kontrola), 35 (Ostala pitanja - citaj KiM). Sada bi trebalo da se otvore poglavlja 5 (Javne nabavke), 25 (Nauka i istrazivanje) i eto 26 (Obrazovanje i kultura). To je koliko je meni poznato...

Da stavimo na stranu to da li Srbija treba da bude clanica EU ili ne, zakoni EU u odnosu na nase su poprilicno kvalitetniji, a i samo njihovo sprovodjenje u EU je poprilicno kvalitetnije...

Bez obzira sto ne mislim da treba po svaku cenu (dakle ne ovako kako smo krenuli) da postanemo deo EU, smatram da je dobro da se prilagodimo EU zakonodavstvu i da usvojimo one dobre prakse EU.

Medjutim, sta smo mi uradili... Doneli smo gomilu zakona koji nisu ni preterano kvalitetni, niti se postuju samo da bismo rekli kako smo ispostovali formu...
Sa poglavljem 24 ako se isfoliramo necemo da zaebemo EU, nego cemo sami sebe jer cemo mi da zivimo lose ili onako kao i do sada... Isto vazi za vecinu tih poglavlja...

Smatram da ne dajemo ni paru za nauku i istrazivanje, da nam je obrazovanje i kultura nikad gore i da nema ni smisla da se otvaraju pregovori dok ne zadovoljimo makar minimalne standarde. Obrazovanje u EU je kvalitetno.. Verovatno najkvalitetnije u svetu i umesto da se trudimo da uradimo nesto po tom pitanju mi cemo da kukamo i trazimo krivca...

Happy, RH je u trenutku pristušajna EU bila daleko bliža kriterijima nego što je to bila Rumunija i Bugarska prije 12 godina.
Sve je to politika, a tek potom ekonomija.

Ne kazem da nije bila bliza. RH je uredjenija zemlja od Rumunije ili Bugarske, ali je daleko i od uredjene zemlje... Rumuni i Bugari su se vise folirali od vas pa eto sta sada imamo... Primljene su zemlje koje su navodno prilagodile zakonodavstvo i standarde EU, medjutim u pitanju je samo forma koja se niti postuje niti ju je moguce ispostovati i zbog neprimenjivanja zakona i standarda ta EU grca u problemima i malo malo neka clanica razmislja da istupi...

Da sve zemlje postuju ono iza cega navodno stoji EU i Rumuni i Bugari i vi biste ziveli mnogo bolje.
Fora je sto ste vi uradili isto ono sto pokusavamo sada mi... Daj da naskrabamo nesto da sefovi iz EU misle da smo ok... Nema veze sto to ne pije vodu. ionako kada udjemo u EU ce da bude sve bajno pa nece nista od toga stvarno ni da nam treba jer ce neko da nas nosi na grbaci...

U svakom slucaju mi je idiotsko ovo kukanje nasih vlasti na bilo koga kada svi vidimo kako stvari u nasoj drzavi funkcionisu...
Nisu za to krivi ni Hrvati ni Nemci... Niti ce to da se sredi ako nam neko kaze da smo drugovi clanovi. Nije se tako sredilo ni u Rumuniji, Bugarskoj ili Hrvatskoj, pa nece ni kod nas...

Za par meseci ce se predomisliti pod uticajem Merkelove i ostalih, ali 'bes takav put u EU gde svaka suspa moze da te saplice i da se pravi da je neko vazan.

Drugim recima, iz ovakvih primera se najbolje i prakticno za nas vidi koliko je EU nefunkcionalna tvorevina puna medjusobne sujete (citaj - inadzijske malogradjanstine).

A sta ti mislis o sistemu obrazovanja u nasoj zemlji?

Back