Hrvati žele lik Nikole Tesle na kovanicama?

hahahahahaha kakve veze čuvari koza imaju sa starim Latinima. Vi ste žešće istripovani da imate bilo kakve veze sa nekom civilizacijom. Marko Polo, Tesla, Penkala, Lisinski, ... il su stranci il nisu Hrvati. Jel ima bre uopšte kod vas pravog Hrvata? :think:
Aha. Kao :navodnik: pravi Srbi su Arčibald Rajs, Nikola Pašić, Mihajlo Pupin, Branislav Nušić, Jovan Jovanović Zmaj, Taško Načić, Konstantin Kosta Popović, Dragutin Dimitrijević Apis... ili su stranci ili nisu Srbi. Ima li kod vas uopće pravog Srbina? :think:

Ajd napiši u privatnoj poruci, priznaj olakšaj dušu. Neću da kažem nikome
Na privatnim porukama ne raspravljam s Arnautima, Cincarima, Vlasima, Bugarima i ostalima koji su umislili da su Srbi. Samo ako mi pošalješ svoje ispravno obiteljsko stablo, temeljeno na službenim dokumentima, a ne na "kazivao mi djed", "pričao mi otac" i ostalim nekorisnim informacijama, i dokažeš da si Srbin, javit ću ti se. I pazi, obiteljsko stablo ne čini 5-6 generacija unazad. To je kao i da ga nemaš. ;)

Aha. Kao :navodnik: pravi Srbi su Arčibald Rajs, Nikola Pašić, Mihajlo Pupin, Branislav Nušić, Jovan Jovanović Zmaj, Taško Načić, Konstantin Kosta Popović, Dragutin Dimitrijević Apis... ili su stranci ili nisu Srbi. Ima li kod vas uopće pravog Srbina? :think:
Svuda ima stranaca koji su doprineli drzavi ali u Hrvatskoj to je abnormalno, pa skoro ceo krem su nisu bili Hrvati. Evo u svim segmentima drustva tokom 19., 20. veka

Ove što si kod nas nas naveo, nemam komentara zato sto za pola od ovih nije tacno. Los pokusaj

Svuda ima stranaca koji su doprineli drzavi ali u Hrvatskoj to je abnormalno, pa skoro ceo krem su nisu bili Hrvati. Evo u svim segmentima drustva tokom 19., 20. veka

Ove što si kod nas nas naveo, nemam komentara zato sto za pola od ovih nije tacno. Los pokusaj
:hahaha: Pa ti očito onda nemaš pojma ništa o Hrvatskoj. :lol:

Sve je točno što sam napisao. Nijedan od navedenih nije bio Srbin i to nije tajna. To se zna i kod vas. Nije loš pokušaj, nego si sad frustriran pa se vadiš.

:hahaha: :hahaha: :hahaha: Kako nema bre sve hrvat do hrvata.

20230109_185012.jpg

Suština je da smo mi članica EU, NATO, Schengena, da smo prestigli kupovnu moć Grčke, Bugarske i Slovačke, a da ste vi četvrta najsiromašnija država u cijeloj Europi, odmah iza Moldavije, Albanije, Kosova i BiH, da ste zaostali na Zapadnom Balkanu s prosječnom plaćom od jedva 500 eura i da će vam najveći doseg biti članstvo u Otvorenom Balkanu s drugim ekonomskim velesilama poput Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova, BiH i Crne Gore.

I dođosmo do suštine. ;)

Na privatnim porukama ne raspravljam s Arnautima, Cincarima, Vlasima, Bugarima i ostalima koji su umislili da su Srbi.
Onda ne pričaj ni sa Dalmatincima
Samo ako mi pošalješ svoje ispravno obiteljsko stablo, temeljeno na službenim dokumentima, a ne na "kazivao mi djed", "pričao mi otac" i ostalim nekorisnim informacijama, i dokažeš da si Srbin, javit ću ti se. I pazi, obiteljsko stablo ne čini 5-6 generacija unazad. To je kao i da ga nemaš. ;)
A to će reći ti imaš dokumentovano poreklo od stoljeća sedmog :hahaha:
I šta piše u tvom rodoslovu? Koliko imaš Jovića, Molnara, Bauera, Novotnya?

Onda ne pričaj ni sa Dalmatincima
Dalmatinci su Hrvati. Bilo je nešto i Srba, ali oni su u neko vrijeme otišli u Srbiju i dijelom u BiH.
A to će reći ti imaš dokumentovano poreklo od stoljeća sedmog :hahaha:
I šta piše u tvom rodoslovu? Koliko imaš Jovića, Molnara, Bauera, Novotnya?
Naravno da Hrvati uvažavaju samo ono što je zapisano u starim dokumentima i ne šljive lovačke priče "pričao mi djed, otac, strina, baba". Nismo mi kao vi, da poput male djece vjerujemo u nedokazane obiteljske priče i legende. Mislim, i moja obitelj ima obiteljsku legendu, ali naravno da nisam ni naivac niti budala da vjerujem u nju bez dokaza, iako mi poprilično godi i povlađuje. Samo crno na bijelo je ono što se važi.

Veliki dio Hrvata može pratiti svoje dokumentirano rodoslovno stablo do sredine 17. stoljeća, a mnogi i do sredine 16. stoljeća. Rijetki mogu pratiti svoje rodoslovlje i u 1400-tima, kao što ima i onih, koji zbog stalnih ratova i namjernih uništavanja arhivske građe ne mogu pratiti obiteljsku lozu niti do 1900-ih. Međutim, to su u najvećem broju Hercegovci, a na području Hrvatske je to rijetkost.

o kojoj Hrvatskoj ? :think:
O Kneževini Hrvata (9. st.), O Kraljevstvu Hrvata (10. st.), o Kraljevstvu Hrvatske i Dalmacije (10.-11. st.), o Kraljevini Dalmaciji i Hrvatskoj pod ugarskom krunom (1102. - 1526.), o Kraljevini Hrvatskoj pod Habsburgovcima (1526. - 1699.), o Kraljevini Hrvatskoj i Slavoniji (1699. - 1848.), o Trojednoj Kraljevini Hrvatskoj, Slavoniji i Dalmaciji (1848. - 1918.), Srbi izbrisali Hrvatsku (1918. - 1939.), Banovini Hrvatskoj u sastavu Kraljevine Jugoslavije (1939. - 1941.), Federalnoj Državi Hrvatskoj (1943. - 1945.), Narodnoj Republici Hrvatskoj u sastavu FNRJ (1945. - 1963.), o Socijalističkoj Republici Hrvatskoj u sastavu SFRJ (1963. - 1990.), o Republici Hrvatskoj u sastavu SFRJ (1990. - 1991.) i o Republici Hrvatskoj (od 1991.).
Ovo si prepisao sa sajta hrvatsko revolucionarno bratstvo :bravo:
Ako ima na tom sajtu, taj sajt je to prepisao sa srpskog sajta. "Genije". :fdlan:

Dalmatinci su Hrvati. Bilo je nešto i Srba, ali oni su u neko vrijeme otišli u Srbiju i dijelom u BiH.
U zadnjih sto godina jesu vecina Hrvati. Tu se slazem sa tobom
Naravno da Hrvati uvažavaju samo ono što je zapisano u starim dokumentima i ne šljive lovačke priče "pričao mi djed, otac, strina, baba". Nismo mi kao vi, da poput male djece vjerujemo u nedokazane obiteljske priče i legende. Mislim, i moja obitelj ima obiteljsku legendu, ali naravno da nisam ni naivac niti budala da vjerujem u nju bez dokaza, iako mi poprilično godi i povlađuje. Samo crno na bijelo je ono što se važi.

Veliki dio Hrvata može pratiti svoje dokumentirano rodoslovno stablo do sredine 17. stoljeća, a mnogi i do sredine 16. stoljeća. Rijetki mogu pratiti svoje rodoslovlje i u 1400-tima, kao što ima i onih, koji zbog stalnih ratova i namjernih uništavanja arhivske građe ne mogu pratiti obiteljsku lozu niti do 1900-ih. Međutim, to su u najvećem broju Hercegovci, a na području Hrvatske je to rijetkost.
Ne mogu da sporim da imate vise pisanih izvora koje su vam zapisivali gospodari i katolicka crkva a nisu toliko unistavani

Ratni zločinci tipa Ante Pavelić, Milan Martić, Maks Luburić, Rafael Boban, Milan Babić itd. nisu po zakonu kvalificirani da bi im se mogla odati počast na kovanicama. Zasluge se davaju samo zaslužnim pojedincima koji su ostvarili nešto na dobrobit zajednice i čovječanstva, a ne onima koji su radili na štetu ljudi i zajednice.
kako sad nisu zasluzni,
pa ti ih svaki dan dizes u nebesa,
slavis oluju, slavis blajburg
slavis decije logore

O Kneževini Hrvata (9. st.), O Kraljevstvu Hrvata (10. st.), o Kraljevstvu Hrvatske i Dalmacije (10.-11. st.), o Kraljevini Dalmaciji i Hrvatskoj pod ugarskom krunom (1102. - 1526.), o Kraljevini Hrvatskoj pod Habsburgovcima (1526. - 1699.), o Kraljevini Hrvatskoj i Slavoniji (1699. - 1848.), o Trojednoj Kraljevini Hrvatskoj, Slavoniji i Dalmaciji (1848. - 1918.), Srbi izbrisali Hrvatsku (1918. - 1939.), Banovini Hrvatskoj u sastavu Kraljevine Jugoslavije (1939. - 1941.), Federalnoj Državi Hrvatskoj (1943. - 1945.), Narodnoj Republici Hrvatskoj u sastavu FNRJ (1945. - 1963.), o Socijalističkoj Republici Hrvatskoj u sastavu SFRJ (1963. - 1990.), o Republici Hrvatskoj u sastavu SFRJ (1990. - 1991.) i o Republici Hrvatskoj (od 1991.).
Od ovoga 4/5 baci u vodu
Ako ima na tom sajtu, taj sajt je to prepisao sa srpskog sajta. "Genije". :fdlan:
Da si hteo da se malo zainteresuješ video bi da je spisak glupost.

U zadnjih sto godina jesu vecina Hrvati. Tu se slazem sa tobom
Bili su i prije. Srba u Dalmaciji nije nikada bilo više od 15%. To im je bio maksimum.
Ne mogu da sporim da imate vise pisanih izvora koje su vam zapisivali gospodari i katolicka crkva a nisu toliko unistavani
Da, mi imamo knjige, arhive i dokumente, a vi priče, bajke, basne i legende na principu rekla-kazala. I kad mi takvi idu nešto govorit i pisat, uhvati me smijeh. :lol:

Back