Hrvati žele lik Nikole Tesle na kovanicama?

Traže se tri motiva za hrvatske eure, a Tesla je na šestom mjestu po izboru građana.

"Uoči početka kovanja hrvatskih novčića eura, Hrvatska narodna banka i Vlada osnovale su posebnu komisiju koja će odlučiti koji će se motiv naći na euru. Na stranici euro.hr, koja više nije aktivna, 40.000 Hrvata dalo je svoje prijedloge za izgled eura. Najveći su favoriti karta Hrvatske, kuna, šahovnica i glagoljica... Nikola Tesla je šesti na toj listi, a primjerice prvi hrvatski predsjednik, Franjo Tuđman, tek 21."
https://net.hr/danas/hrvatska/grada...ije-eura-e6fb0800-e5fb-11eb-8fae-6a75c7015696

Nikola-Tesla.jpg

Traže se tri motiva za hrvatske eure, a Tesla je na šestom mjestu po izboru građana.

"Uoči početka kovanja hrvatskih novčića eura, Hrvatska narodna banka i Vlada osnovale su posebnu komisiju koja će odlučiti koji će se motiv naći na euru. Na stranici euro.hr, koja više nije aktivna, 40.000 Hrvata dalo je svoje prijedloge za izgled eura. Najveći su favoriti karta Hrvatske, kuna, šahovnica i glagoljica... Nikola Tesla je šesti na toj listi, a primjerice prvi hrvatski predsjednik, Franjo Tuđman, tek 21."
https://net.hr/danas/hrvatska/grada...ije-eura-e6fb0800-e5fb-11eb-8fae-6a75c7015696
Ниси требао још да дајеш линк прво да се добро ис*ичкарамо чији је. :D

Da se ne lažemo, 99 posto Europljana nema pojma tko je Nikola Tesla ni kako on izgleda.
Па добро није баш толико Тесла непознат.Али не знају ко је шта је, чији је.Чули су сви за Теслу.
Већина га гледа као Американца.

Poslednja izmena:
Da se ne lažemo, 99 posto Europljana nema pojma tko je Nikola Tesla ni kako on izgleda.

Uci se o njemu u skoli, u fizici.

Tako da bas nije na pohvalu dal je to tacno.

Moj komentar ne mozes raditi samo cherry picking, ako je Tesla deo hrvatske proslosti, onda su i Milan Martic, Djujic i.t.d. isto tako Hrvati ko Tesla.

Ne moze se uzeti samo najbolje.

Ionako Momcilov i Teslin stav o naciji ne bi trebali da su se mnogo razlikovali.

Па добор није баш толико Тесла непознат.Али не знају ко је шта је, чији је.Чули су сви за Теслу.
Већина га гледа као Американца.
Većina na spomen Tesle pomisli na električni automobil tj. firmu Elona Muska.
Motiv koji bi ja stavio je šahovnica, oblik hrvatske i Dubrovnik, to svatko povezuje sa Hrvatskom.
Kad vidim neke face na kovanicama, to mi je nezanimljivo i ne govori ništa o državi koju predstavlja.

Očigledno oni smatraju da je Gospić u Hrvatskoj.

Sada će tu činjenicu znati i ostatak sveta, dok vama ostaje da preimenujete aerodrom u Maja Gojković
Тесла је Србин. И ту промене нема, шта год да раде ти вампири. Није се ни родио у хрватској, него у Аустрији. Исто ко и Војвода Ђујић.

Moj komentar ne mozes raditi samo cherry picking, ako je Tesla deo hrvatske proslosti, onda su i Milan Martic, Djujic i.t.d. isto tako Hrvati ko Tesla.

Ionako Momcilov i Teslin stav o naciji ne bi trebali da su se mnogo razlikovali.
Дакле, Тесла и Ђујић никакве везе немају ни са каквом хрватском. Мартић је нешто друго.

Motiv koji bi ja stavio je šahovnica, oblik hrvatske i Dubrovnik, to svatko povezuje sa Hrvatskom.
Kad vidim neke face na kovanicama, to mi je nezanimljivo i ne govori ništa o državi koju predstavlja.

Broj ljudi koji znaju za sahovnicu kao hrvatski simbol, je sigurno manji nego onih koji znaju za Teslu.

Nisam profesor fizike, ali znam da se on spominje od 10 godina u fizici.

Uče i o Faradayu, Maxwellu, Volti i puno drugih, ali malo tko zna ih prepoznati da im stave njihovu sliku prednjih ili osim što predstavljaju njihova prezimena u fizici išta drugo o njima.
Milan Martić, Momčilo Đujić, Stanimirović, Babić i sl. pripadaju hrvatskoj povijesti jednako kao i Tesla, ali to ne znači da se njima jednako ponosimo i cijenimo ih.

Ни Дубровник нема везе са Хрватском. Дубровник у Хрбатској, то је једна новотарија, коју су ипак Срби направили у својој дарежљивости.

Uče i o Faradayu, Maxwellu, Volti i puno drugih, ali malo tko zna ih prepoznati da im stave njihovu sliku prednjih ili osim što predstavljaju njihova prezimena u fizici išta drugo o njima.
Milan Martić, Momčilo Đujić, Stanimirović, Babić i sl. pripadaju hrvatskoj povijesti jednako kao i Tesla, ali to ne znači da se njima jednako ponosimo i cijenimo ih.

Njih ostavljate Srbiji, a ljutiti se kad Srbi se ponose Teslom, jer on ima vise za Hrvatskom.

licemerije.

Broj ljudi koji znaju za sahovnicu kao hrvatski simbol, je sigurno manji nego onih koji znaju za Teslu.

Nisam profesor fizike, ali znam da se on spominje od 10 godina u fizici.
Ja sam pohađao škole vani i znam da se Tesla spominjalo kao vrijednost jačine magnetnog polja i ništa drugo o njemu,čak ni neki kratak životopis.

O prepoznatljivosti kao simbola Hrvatske šahovnice ili Tesle ne bih .

Tako je to kad izgubis rat.
Hrvati su Srbiji u Oluji i Bljesku nalupali samare i zvanicnom Beogradu se ispisali usta.
Danas i jos dugo ce ti racuni da dolaze na naplatu u ovom i slicnom primeru.
"Госоодине" из КЕЊАДЕ,
Не пишај се на Србију и Београд, него би требало да сагледаш улогу тих
код којих примаш плату и чешеш муда у коњушницама за надницу! :mazipsa:

Back