Hrvati svojataju Nikolu Teslu

dragosh
Navodno je samo jednom bio na par dana u Srbiji(Beogradu) 1892.godine.

Sorry, ali ovaj argument ti je totalno gloop.

Da li to znaci da i moj pradeda prekodrinac koji nikada nije bio u Srbiji nije bio Srbin?

Ili da su svi oni mucenici Krajisnici koji su potegli u "traktorijadi" 90-ih. za Srbiju ( a u svom zivotu su verovatno otisli samo na pijac u susedni veci grad) nisu Srbi?

Da li su Srbi samo oni koji zive u Srbiji i koji su posetili BG?

Ovo je izreceno u kontekstu istorijskog fakta a ne dokazivanje nacionalne pripadnosti Nikole Tesle, koji je naravno srpskog porekla.

Tesla da je ostao u Gospiću, za njega danas niko ne bi ni znao. Sve što je uradio, uradio je zahvaljujući američkom kapitalu. Sa te strane gledano, najveće pravo imaju Amerikanci da ga svojataju.
Tesla je bio sin pravoslavnog sveshtenika. U Americi dok nije bio priznat da experinmentishe, bio je obichan radnik pored puta. Kada je uspeo, zato shto nije bio pravi Hrvat i nije dozvolio nekom Edisonu da oduzima sva prava pronalazaka u ime Catolika morao je da nastrani i snalazi se.

Bio je sam, u divljini ali ipak sa podrshkom Americhke drzzave. Shto tad je bilo retko,
a danas?
Danas, to je Indija i inostrana lova za plen u korist za Americhki kapitalizam.

'ebe se njima za Vatikan, EU ili kraljevinu pod Viktorijom....

Poslednja izmena od moderatora:
Vidim da je Nemačka industrija u prvih 5 na planeti Zemlji.
Srpka je u poslednjih 5.
Hoćeš da ti nacrtam i objasnim ?

Kakve ovo veze ima sa bilo čim?Da li to znači da nisu ratovali?Pa samo na rtnoj doktrini se i razvila Amerika,Engleska,pa i Nemačka...i jeste ,Turci su stali kod Beča,kao ranjeni konj koji dok ne crkne,napravi još par koraka...
I,molim te ,nemoj ništa da objašnjavaš nego reci odakle si?

Opet pricas svasta . Pa nemoj bre da ti objasnjavam najjednostavnije stvari .
SSSR je bio u svojoj osnovi anti-ruska tvrevina . Na celu SSSRa su najmanje bili Rusi . Na moze se biti i Rus i Sovjet , bas kao sto se ne moze biti Srbin i Jugosloven ( mislim na drugu , Titiovu jugoslaviju .

A ko je to bio na celu SSSR -a, daj, to vi sada pomodni Srbi, koji se palite na Rusiju perete i njihovu istoriju da biste opravdali to sto oni nemaju pojma ko smo mi.A jos manje da smo braca.

A ko je to bio na celu SSSR -a, daj, to vi sada pomodni Srbi, koji se palite na Rusiju perete i njihovu istoriju da biste opravdali to sto oni nemaju pojma ko smo mi.A jos manje da smo braca.

Ma ne palimn se ja na Ruse . Ali ni na Hrvate i siptare .

Na celu je bio Staljin , gruzin i Uljanov polu Jevrej. Desna Ruka Staljinova je bio Berija , Jevrej , Trocki Jevrej , Molotov Jevrej.
najmanje Rusa . No , Slovenski narodi imaju i te kako puno sljama , koji je uvek spreman da izda svoj narod , pa tako i Rusi .

Otkud znate da je tako? A i Nikola Tesla nije imao dece i izjasnjavao se kao Hrvat. A on je pre svega Amerikanac.

Tesla se nikad nije izjasnjavao kao Hrvat o tome ne postoje nikakvi dokazi.To sto je dobio americko drzavljanstvo ne znaci da je bio Amerikanac,ja licno poznajem mnogo ljudi koji imaju dvojno drzavljanstvo i svi se osecaju kao Srbi.Moja deca ,moj suprug i ja imamo i grcko drzavljanstvo i niko od nas ne gorori niti se oseca Grkom.Volimo zemlju u kojoj zivimo ali smo i uvek cemo biti samo Srbi!
Evo sta o njemu pisu Grci:
Το όνομα του χωριού ήταν Σμίλιαν και το όνομα του νεογέννητου αγοριού ήταν Νίκολα Τέσλα. Γεννήθηκε ως Σέρβος υπήκοος της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας,
prevod:
Ime sela bilo je Smiljan i ime novorodjenog decaka Nikola Tesla.Rodjen je kao Srbin drzavljanin Austrougarske.

Poslednja izmena:
veliki broj hrvata u Drugom Svetskom Ratu je bilo u Ustasama i Domobranima koji su takodje bili nacisticka tvorevina.

To dokazuje i podatak da su u prakticno svim hrvatskim partizanskim jedinicama vecina bili - Srbi.

Evo ti slika Zagreba iz 1941 pri ulasku trupa nacisticke Nemacke . Ulice prepune, opsti delirijum srece, to pokazuje odlicno da je ogromna vecina hrvata podrzavala nacizam,ustaski pokret i sve ono sto su radili prema Srbima, Jevrejima i Ciganima.

to ti kako ti padne na pamet ili imaš neki link:zper:. ne 80 nego 90 % je bilo protiv pravaške stranke koju su švabe pšostavili na vlast u hrvatskoj.
zagreb nije cijela hrvatska, a i velika večina tih sa ulice je samo mjesec dana nakon tog događaja okrenula se protiv fašizma jer su vidili da to nema nikakve veze sa nezavisnošću hrvatske i krenuli kroz partizanske odrede u borbu protiv tog zla

Poslednja izmena od moderatora:
to ti kako ti padne na pamet ili imaš neki link:zper:. ne 80 nego 90 % je bilo protiv pravaške stranke koju su švabe pšostavili na vlast u hrvatskoj.
zagreb nije cijela hrvatska, a i velika večina tih sa ulice je samo mjesec dana nakon tog događaja okrenula se protiv fašizma jer su vidili da to nema nikakve veze sa nezavisnošću hrvatske i krenuli kroz partizanske odrede u borbu protiv tog zla

Ebt, kakve bajke, kao da se to sve izdešavalo pre 2.000 godina, pa niko ne može sa sigurnošću da utvrdi istinu.
Čoveče, još su živi mnogi svedoci tih događanja.

E,za tvoju informaciju,moja profesorka istorije u srednjoj školi meni neshvatljivo je mrzela hrvate...bilo mi je to čudno pošto u zivotu nikoga nisam mrzeo a kasnije mi je sve bilo jasno kada sam video njenog brata sa sprzenom jednom polovinom lica...nagrada sa terase Zagrebačkog balkona kada je ,kao partizan oslobodilac paradirao kroz grad...

vidiš to je vaš problem. mržnja. mi vas ne mrzimo

Ne zanosi se...i ja bih voleo da je tako bilo i da nisam u pravu ali,na zalost,nije...

Tesla se nikad nije izjasnjavao kao Hrvat o tome ne postoje nikakvi dokazi.To sto je dobio americko drzavljanstvo ne znaci da je bio Amerikanac,ja licno poznajem mnogo ljudi koji imaju dvojno drzavljanstvo i svi se osecaju kao Srbi.Moja deca ,moj suprug i ja imamo i grcko drzavljanstvo i niko od nas ne gorori niti se oseca Grkom.Volimo zemlju u kojoj zivimo ali smo i uvek cemo biti samo Srbi!

Da se osecaju kao Srbi, ne bi imali americko drzavljanstvo. ;)

Back