Hrvati svojataju Nikolu Teslu

ovo je najobicnija laz . sto nije ni cudo kad se zna ko je izrekao.

U 17 i 18 veku niko nije prelazio na pravoslavlje vec suprotno je Vatikan ohrabrivao i finansirao prelazak pravoslavnih na katolicanstvo .

nek si nam ti reka. a da i ti pročitaš da ne ispadaš ovako manje pametan
...Moj pradjed stjecajem okolnosti morao je otići u Bosansku krajinu (turska Hrvatska) i tamo se oženio pravoslavnom djevojkom i prešao na pravoslavlje...

Biti gradjanin sveta, a ne primitivnih civilizacija, je odlika velikih i jedinstvenih ljudi kao što je Nikola Tesla.
Sve zasluge za unapredjenje čovečanstva mogu pokupiti samo velika USA i Džordž Vestinghaus, čovek koji je video budućnost napretka ljudske civilizacije u Nikoli Tesli.
Balkanci se još i danas medjusobno kolju i pljačkaju, što je samo odraz civilizacijskog primitivizma.

E, ovo me uvek nasmeje. Kad se potegne argument "primitivnih" i "naprednih" civilizacija, a pri tom se ta napredna civilizacija razvila na ropstvu u ne tako davnoj proslosti , a danas se razvija na principima nejbrutalnijeg imperijalizma.

Ali, vratimo se Tesli.

Zasto je Tesla toliko voleo Santica? Napajao se na njegovoj poeziji, rado je recitovao damama u visokom drustvu..Nikada ne cuh da se poistovecivao sa hrvatskom kulturnom tradicijom. Mozda je recitovao Silvija Strahimira Kranjcevica, a mi to ne znamo. Ili pesme T.S. Eliota ako je bio Amerikanac u dusi?

Ne, Tesla je bio Srbin, ali i gradjanin sveta . Sreca pa ga hrvatska kama nije dokacila kao sto je to bio slucaj sa njegovom porodicom ili mnogim drugim Teslama koji nisu izbegli ljubav "hrvatske domovine" .

http://www.sbd.org.rs/sr/tekstovi/7-sstojancev/15-nteslaubg.html

После подне Тесла је обишао Народни музеј и кабинете Велике школе. Тачно у 16 часова појавио се у препуној сали Велике школе, где га је дочекала сва великошколска омладина бурним узвицима: "Живео! Добро нам дошао." По извештају "Новог листа", прво, је ректор г. Никола Алковић окренувши се према Тесли рекао следеће речи: "Господине сматрао сам за своју свету дужност да вам представим овде нашу будућност, нашу омладину. Исто тако мислим да испуњујем и једну дужност према њима представивши им Вас. И не могу ништа друго, до да заједно с њима викнем: Живео!" Славни научник се, потом, захвалио, на овом величанственом дочеку, следећим речима "лепим јужним дијалектом": "Господо и браћо! Одушевљен дочек који сам доживео у Београду необично ми је мио, а нарочито овај ваш дочек. Ја у вама гледам младо Српство, које има да ради на општем делу свију Срба.

nije tako.
borili su se za jugoslaviju zajedno sa drugim narodima bivše nam države

veliki broj hrvata u Drugom Svetskom Ratu je bilo u Ustasama i Domobranima koji su takodje bili nacisticka tvorevina.

To dokazuje i podatak da su u prakticno svim hrvatskim partizanskim jedinicama vecina bili - Srbi.

Evo ti slika Zagreba iz 1941 pri ulasku trupa nacisticke Nemacke . Ulice prepune, opsti delirijum srece, to pokazuje odlicno da je ogromna vecina hrvata podrzavala nacizam,ustaski pokret i sve ono sto su radili prema Srbima, Jevrejima i Ciganima.

Poslednja izmena od moderatora:
Opste je poznato da Hrvati svojataju najpoznatijeg srpskog naucnika Nikolu Teslu. Ono sto je manje poznato jeste da su Hrvati u drugom svetskom ratu najsvirepije zaklali vise od 130 pripadnika sire familije Nikole Tesle, i da su njegovu porodicu gotovo zatrli . Takodje u ovom poslednjem ratu oni su zapalili rodnu kucu Nikole Tesle i srusili spomenik podignut u cast ovih 130 postradalih clanova porodice Tesla.

Pa ja postavljam pitanje , odakle im pravo da svojataju nekoga ciju su porodicu u drugom svetskom ratu gotovo bioloski potpuno istrebili?

Pa to,više nego jasno pokazuje sa kakvim mediokritetima mi sve ove godine imamo posla...nije problem njihovo bezvazdušno stanje svesti,problem je što mi stalno očekujemo neke ljudskosti od njih...pa šta drugo da rade nego da, kao i sve nazovidrzave,septičke jame ljudske istorije,crne rupe svesti u kojoj su prihvatljivi svi zločini,u nedostatku svog identiteta uzimaju tuđ.Kao crnogorci sa NJegošem...POMIRITE SE LJUDI SA ISTINOM,NEMATE VI NIKOGA,90% SVESTI ,NAUČNIH I LITERARNIH DOSTIGNUĆA,NAPREDNE MISLI I SVEGA ONOG ŠTO EVROPA PROPAGIRA KAO SVOJ IDEAL POTIČE IZ S R B I J E, a vi,bivša braćo...nazad u rektum evrope gde vam je i mesto...

E, ovo me uvek nasmeje. Kad se potegne argument "primitivnih" i "naprednih" civilizacija, a pri tom se ta napredna civilizacija razvila na ropstvu u ne tako davnoj proslosti , a danas se razvija na principima nejbrutalnijeg imperijalizma.

Ali, vratimo se Tesli.

Zasto je Tesla toliko voleo Santica? Napajao se na njegovoj poeziji, rado je recitovao damama u visokom drustvu..Nikada ne cuh da se poistovecivao sa hrvatskom kulturnom tradicijom. Mozda je recitovao Silvija Strahimira Kranjcevica, a mi to ne znamo. Ili pesme T.S. Eliota ako je bio Amerikanac u dusi?

Ne, Tesla je bio Srbin, ali i gradjanin sveta . Sreca pa ga hrvatska kama nije dokacila kao sto je to bio slucaj sa njegovom porodicom ili mnogim drugim Teslama koji nisu izbegli ljubav "hrvatske domovine" .

:klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap:
:worth: :worth: :worth: :worth: :worth: :worth: :worth: :worth: :worth:

Nije sija, neg' je vrat. A ko su bili ti sovjeti? Marsovci? To su bili Rusi nego sta.

Opet pricas svasta . Pa nemoj bre da ti objasnjavam najjednostavnije stvari .
SSSR je bio u svojoj osnovi anti-ruska tvrevina . Na celu SSSRa su najmanje bili Rusi . Na moze se biti i Rus i Sovjet , bas kao sto se ne moze biti Srbin i Jugosloven ( mislim na drugu , Titiovu jugoslaviju .

I koliko god da objašnjavaš, balkanoidi i dalje ne vide u čemu je suština.
A i kako, kada je razina mentalne svesti, ukorenjena u balkanoidima, izmedju kame i puške.
Ovde nema sloge, ovde nema oprosta, ovde ima samo mržnje.
Niste vi balkanoidi naprednog uma, niti ste hrišćani. Da jeste, mržnje koju u tonama stvarate svakoga dana, ne bi bilo.

nije tako.
borili su se za jugoslaviju zajedno sa drugim narodima bivše nam države

E,za tvoju informaciju,moja profesorka istorije u srednjoj školi meni neshvatljivo je mrzela hrvate...bilo mi je to čudno pošto u zivotu nikoga nisam mrzeo a kasnije mi je sve bilo jasno kada sam video njenog brata sa sprzenom jednom polovinom lica...nagrada sa terase Zagrebačkog balkona kada je ,kao partizan oslobodilac paradirao kroz grad...

A i kako, kada je razina mentalne svesti, ukorenjena u balkanoidima, izmedju kame i puške.
Niste vi balkanoidi naprednog uma, niti ste hrišćani. Da jeste, mržnje koju u tonama stvarate svakoga dana, ne bi bilo.

А да га ти мало.... ;) знаш ти знаш....

Mozeš li preciznije dikutovati...konkretnije,nisu mi jasne tvoje kvalifikacije...svi ratovi ovog sveta stvoreni su u evropi a vodili se na balkanu...a ko su balkanoidi?I odakle si ti ?:dontunderstand:

I Rusi su zatrli Romanove, pa su Romanovi i dalje Rusi. Kakve to ima veze...

Ala ti je poređenja... Pa, i mi smo zatrli Obrenoviće. Kakve to veze ima? Niti smo mi zatrli Obrenoviće, niti Rusi Romanove zato što ih nismo smatrali Srbima i Rusima, nego zbog političkih previranja.
Hrvati su zatrli Tesle, jer nisu Hrvati, a sada svojataju jednog Teslu.

Primećuješ li razliku?

Back