Hrvati jedva spajaju kraj s krajem

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
Zagreb -- Gotovo 70 odsto hrvatskih domaćinstava ne uspeva sa prihodima koje ima, da pokrije sve mesečne troškove, piše hrvatski Jutarnji list.
2050360047508e8401ea03d285811240_640x360.jpg

Polovina Hrvata(50 odsto) kaže da jedva sastavlja kraj s krajem, još 11 odsto za tekuće troškove mora da koristi štednju, a 8 odsto mora dodatno da se zaduži.
Loša vest je da svako drugo domaćinstvo danas ima još lošiju situaciju sa finansijama nego pre godinu dana, a iste trendove pesimistično predviđaju i u narednih godinu dana.
Čak 42 odsto tvrdi da će im finansijsko stanje biti još lošije nego što je sada.

Ove podatke pokazuje istraživanje Centra za istraživanje tržišta GfK o potrošačkoj klimi u Hrvatskoj koje je sprovedeno u septembru anketom 1.000 osoba u domaćinstava.

Druga istraživanja agencija, Nielsena i GfK, potvrđuju da su Hrvati krajnje pesimistični oko ekonomskog stanja u državi i sopstvenih finansija.

Sudeći prema tim istraživanjima Hrvati će i u narednim mesecima potpuno skresati ličnu potrošnju i štedeće gde god je to moguće.

"Lošije finansijsko stanje predviđa 50 odsto domaćinstava u severnoj Hrvatskoj i Slavoniji i oni sa prihodima domaćinstava do 3.500 kuna", pojašnjavaju u GfK.

http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2012&mm=10&dd=29&nav_id=655902

:(:(:( Извињавам се због узнемиравања хрватским милионерима са овог форума.

Eklatantan exemplar za tipično srpsko "da komšiji crkne krava".
Psihološko pitanje. Zašto smo imi, Srbi, uvek i vazda podeseni na gvint: „da komšiji crkne krava”?

Zar mi nemamo istih takvih problema, jer mi ne da ćemo bankrotirati kao država, nego ne znam šta da kažem kada gledam SRB ballance sheets, ali se mi, Srbi, bas radujemo mukama drugih?

Kakva je to čudna logika?

Pročitao sam ovo na b92 i baš sam se pitao ko će da otvori temu na krstarici. :lol:

Nego u Hrvatskoj je jeftiniji benzin nego u Srbiji, jeftiniji plin nego u Srbiji. Jel to zato što su vam braća Rusi preuzeli naftni biznis? :lol:

Čini se i da je hrana jeftinija. :lol: To je zato što su vam Hrvati preuzeli prehrambeni sektor. :lol:

Ово је један јако важан моменат и видим начин да уз помоћ њега никад више не будете у кризи.

Ne, uopće nije važno što su najvažniji energenti jeftiniji, a plaće duplo veće . Puno je važnije laprdanje na forumu o stvarima o kojima nemaš pojma. Copy-paste, copy-paste, copy paste bla bla bla :lol:

Psihološko pitanje. Zašto smo imi, Srbi, uvek i vazda podeseni na gvint: „da komšiji crkne krava”?

Zar mi nemamo istih takvih problema, jer mi ne da ćemo bankrotirati kao država, nego ne znam šta da kažem kada gledam SRB ballance sheets, ali se mi, Srbi, bas radujemo mukama drugih?

A ne ne, grijesis, to je Slovencima moto, a ostalim ex-yu narodima je "Nek' crkne i moja, nije bitno, samo nek crkne komsijina..."

Uhvati Srbin zlatnu ribicu , a ona mu kaze da je pusti pa ce mu ispuniti tri zelje , a posto nije obicna zlatna ribica , sve sto pozeli komsiji ce
se stvoriti duplo . Pusti nju brat Srbin i pozeli kucu od dva sprata . Sijevne munja i umjesto njegove potleusice stvori see prelijepa dvospratnica .
Skrene pogled prema komsijinom imanju , a tamo bljesti cetverospratnica . Njemu malo malo zaigra knedla u grlu ali zadovoljan . Sledeca
zelja koju je pozelio bi farma od hiljadu krava . Odmah se stvori farma , ali i kod komsije od dvije hiljade krava . Treca zelja koju je pozelo je
bila da mu se izvadi jedno jaje !:mrgreen:

Ништа се ти не брини,на слици горе можеш да бираш фажол.

Smislen odgovor nema šta. U tvom stilu. :lol:

Što se tiče fažola ja bar imam to. Ti ćeš grickat kamenje i to ako vam se Crnogorci smiluju pa pošalju par šlepera kamenčića. Dolazi zima, hladna i oštra. Albanci vam ne daju ugalj, po Hrvatskoj i Bosni više ne možete krast drva ko nekad, a brat Rujo vam masno naplaćuje benzin i plin. :lol::lol: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=10&dd=29&nav_id=655794

Neka grijat će te beskonačna ljubav prema "braći" Rusima. :lol::lol:

Pročitao sam ovo na b92 i baš sam se pitao ko će da otvori temu na krstarici. :lol:

Nego u Hrvatskoj je jeftiniji benzin nego u Srbiji, jeftiniji plin nego u Srbiji. Jel to zato što su vam braća Rusi preuzeli naftni biznis? :lol:

Čini se i da je hrana jeftinija. :lol: To je zato što su vam Hrvati preuzeli prehrambeni sektor. :lol:

Sta bre jeftinija hrana? Besplatna! :hahaha:

misi...ako jakao hrvat jedva krpam kraj sa krajem ...kako tek izgleda tvoje krpan je
cemu se podugivati drugima a u vecem si govnu sigurno...eto sto se mene i tebe tice ..mogu se kladiti u sto oces da si u daleko vecim govnimy nego ja ..
pa cemu onda se stalno trudis ..da se lecis na taj nacin
ili ona logika ..ako je meni lose ..bit ce mi lakse ako je i drugima:per:

:bye:

Уобичајено шабанско чедерисање на форуму.
Свака критика неког од екс ЈУ се проглашава пакошћу да би аутошовинисти из странке Белог прашка имали мотива да нешто пребаце Србији.
Кребилизам.
Бтв хрватска крава одавно је цркла од терапије еUропског пута.

Уобичајено шабанско чедерисање на форуму.
Свака критика неког од екс ЈУ се проглашава пакошћу да би аутошовинисти из странке Белог прашка имали мотива да нешто пребаце Србији.
Кребилизам.
Бтв хрватска крава одавно је цркла од терапије еUропског пута.
Пустиш такве да ураде то што причају а ти лепо седиш и чекаш резултат.:ceka:

Neka krava,zivotinje nisu zle :D

Back