Ovako je na stadionima bilo i krajem 80ih i početkom 90ih

Kao čedo buntovnog splitskog puka Hajduk je već od svojih prvih dana 1911. godine bio izraz i simbol njegovog slobodoljublja, patriotizma i otpora nenarodnim režimima. Najprije porobljivačkim težnjama italijanskih autonomaša, koje je s još većim "žarom" naslijedila crno-žuta monarhija i kasnije kraljevska diktatura.

To je Hajduk snažno potvrdio i 1941. kada je na perfidna nastojanja fašističkog okupatora da ga upregne u svoja kola beskompromisno i jednodušno odgovorio odlučnim - NE!

Umjesto omiljenog "baluna" prihvatiše se igrači Hajduka puške da se kao ilegalci bore na splitskim ulicama, da kao partizani neustrašivo brane okupiranu ali nikad pokorenu zemlju. Kao i uvijek da ostanu nerazdvojni dio nepreglednog stroja boraca za slobodu i pravedno društveno uređenje.

Sa zavrijeđenim predznakom naprednog kluba Hajduk 7. maja 1944. godine na slobodnoj partizanskoj Viškoj hridi, otvara najljepše i najslavnije poglavlje svoje povijesti.

Postaje tog povijesnog dana, jednoglasnom odlukom svoje obnavljačke skupštine, nogometni tim slavne Titove narodnooslobodilačke vojske i partizanskih odreda Jugoslavije.

Preuzima čast da na svojim bijelim majicama nosi crvenu petokraku zvijezdu i da se za njen puni sjaj u ratu i miru s ponosom bori na igralištima svih kontinenata.

U Hr orijunaški kopilani svojatau Hajduk i ne trpe da su im navijači Hrvati oni još (mentalno) žive u YU....proces dekomunizacije otetog kluba u II sv je krenuo bez povratka a orijunaški kopilani nek sebi nađu novi klub.

oti šta su ga po tvome tumačenju oteli, pogle kakav su mu stadion napravili.

a ovi sad veliki domoljubi ni krov mu ne mogu zaminit a kamoli napravit nešto ovako :bljak:
poljud.jpg

Nebitno je za temu ovog malog orijunaščića totsa
ali bivši BBB rivala iz druge navijačke skupine je objasnio što se dogodilo...dakle nije izvlačio iz konteksta kao orijunaščić.
467411852_10231856458367741_4415963440826493435_n.jpg

Thomas Bauer
prije 4 h
Woke ludilo ide dalje. Sada je histerija jer su tovari, na jeziku običnih ljudi - Torcida, zapalili neke transparente sa srpskom zastavom. Hej ljudi, riječ je o navijačkim transparentima, da su bili od nekih Šveđana, vjerojatno bi na sebi imali švedske boje i opet bi ih zapalili. Uostalom, kada BBB pale Torcidine "krpe" nitko ne histerizira jer se pali hrvatski grb na Hajdukovom grbu. Ili obratno.

Dajte pobogu, ovo suludo dizanje tenzija u sezoni kiselih krastavaca prelazi sve mjere

Cijela Slovenija i Hr plaćale za VIII mediteranske igre i degeni ga okrenu da se po buri ne može igrat balun.......a o kvaliteti da ne govirimo.....počeo se raspadati već nakon desetak godina...ali dobro srušit će se i napraviti novi kako treba.
po buri se ne može igrat? bio sam po najjačoj buri na njemu i bogami se igralo.

ma nije se on počeo sad raspadat, raspada se on ima 30 i kusur godina jer se ne održava. love za tajkune ima ali nema se za ovakve stvari. neće se radit novi, poljudska ljepotica je simbol splita i mediterana, samo ga treba obnovit.

Bravo za Torcidu.Nadam se da ce i ostale navijacke grupe ovo prihvatiti.
Lijepo bi bilo i obalom Jadrana da prodju.

Imao sam priliku da tokom jednog putovanja autobusom slušam razgovor dvojice, zapravo trojice navijača skoro ceo dan koliko je putovanje trajalo. . Kad sam došao kući zaspo sam . U sni sam celu noć raspravljao sa devočicom od 4 ili 5 godina koja je kanila da se ošiša dok vitla onim makazama oko očiji , obraza i ušiju. Sav sam se oznojio nagovarajući je da odustane od te namere jer najmanje zlo što može učiniti jeste da nagrdi frizuru.
Mislim da je san dovoljno rečit u vezi činjenica o kakvoj skupini ljudi se tu radi.

Poslednja izmena:

Back