..ti govoris o jeziku,a ni kulture nemas...ah,da, ti nisi Hrvat...
Hvala Bogu da nisam,a nisam ni glup.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
..ti govoris o jeziku,a ni kulture nemas...ah,da, ti nisi Hrvat...

Па Осјек ти је близу Вуковара, јасно је из његовог имена да се ту говорила ијекавица, иначе би био Осик
Узгред, а шта кажете на замену јата са еи?
http://kovceg.tripod.com/srpski_medju_jezicima.htm
Koliko ne znam, znam samo da su danas svi ekavci (tako pricaju svi koje znam otamo).I pricam i govorim. Spanski jezik ima velike razlike posvuda, posto ga pricaju ljudi razlicitog porijekla, lokalne istorije itd. Kolumbijski i meksikanski su mi najtezi za razumjevanje. Ne znam kakvi su svi dijalekti u Spaniji ali sa Spanci daleko najcistije govore, Argentince bih stavio odmah iza njih.
Hvala Bogu da nisam,a nisam ni glup.![]()
jel znaš kada su hrvati preuzeli srpski jezik i kojim su do tada govorili?
imaš li neki dokument koji pokazuje dotadašnji hrvatski jezik i kolike su razlike između tadašnjeg srpskog jezika
i usput da vidimo razlike između tadašnjeg i sadašnjeg srpskog jezika
ili si tu svoju tvrdnju pročitao na nekom forumu i dopala ti se
Упс, два патетична трола.
Ijekavskim naglaskom se NIKADA nije govorilo u Srbiji.
U Srbiji je u upotrebi iskljucivo EKAVSKI.
Cim neko progovori ijekavski - svi odmah znaju da on NIJE IZ SRBIJE!
Srbi u Bosni govore bosanski, u Hrvatskoj Hrvatski, u Kanadi Engleski (ili francuski), a u Spaniji - Spanski.
Cijenim se dovoljno upućenim ukoliko napišem da vam je Vuk Karadžić govorio na ijekavici.
Usput- pitanje za Srbe s nješto mozga i tolerancije, ali nacionalno svjesne
(dakle- Hrvati, avaturisti i alkoholičari isključeni): kako vam "izgleda" hrvatski jezik ?
Znam da većinu nekako žulji, no postoje razne reakcije, od kojih je, rekao bih, dominantna
da je hrvatski na neki način nategnut, umjetan (veštački), "neprirodan", prestiliziran, ....
Naravno, i kod nas postoji neka ne baš glamurozna reakcija na srpski jezik, no to nije pitanje.

pa vuk je bia dukljanski Hrvat.mozda tursko prezime,KARAdzic, malo iritira...
..pa neko vrijeme je bio KARAN,ali eto,govorio je hrvatskom ijekavicom...pravi Hrvatina...
Hvala Bogu da nisam,a nisam ni glup.![]()
jasta.nego,zasto je goran KARAN ako je dino RADJA..

...pitanje za sakatila,macka i ostalu slicnu boraniju...di si pivljanine,Hrvatino stara.treba li da ti ponovno prostrem evliju celebiju,(najpoznatijeg)turskog putopisca koji krajem 17.stoljeca u pivskoj i niksickoj nahiji samo na Hrvate susrece.al 200 i kusur godina svetosavlja na tim Hrvatskim poviesnim prostorima je ucinilo svoj danak.eh,da covik zaplace...
Usput- pitanje za Srbe s nješto mozga i tolerancije, ali nacionalno svjesne
(dakle- Hrvati, avaturisti i alkoholičari isključeni): kako vam "izgleda" hrvatski jezik ?
Znam da većinu nekako žulji, no postoje razne reakcije, od kojih je, rekao bih, dominantna
da je hrvatski na neki način nategnut, umjetan (veštački), "neprirodan", prestiliziran, ....
Naravno, i kod nas postoji neka ne baš glamurozna reakcija na srpski jezik, no to nije pitanje.
...ovo prvo sigurno nisi..kultura ophodjenja te odaje...ovo drugo je i dalje znak pitanja !!!....vidjecemo...
nemoj da toi ponovo postavim pojašnjenej tvojih lupetanja nakon čega si miran bio neko vreme na pdf istorija...ako nastaviš sa istim,postupiću kao i onaj put....da svi vide koliko je tvoj um organičen...kao lavor...