Hrvati će biti među najsiromašnijim u EU

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zasto?Pa mi se uvek smejemo i sebi i drugima.To nas je valjda i odrzalo kroz teska vremena.Meni licno je gust nazvati nekog Hrvata sirotinjom,onako iz zezanja,iako znam da bi se vecina ljudi kod nas rado menjalo sa njima,kada je zivotni standard u pitanju...

Postoji smeh i..."smeh"...:)
Ponekad bi se pobunila kad bih cula tvrdnju da Srbi funkcionisu po principu "da komsiji crkne krava", pa se tuzno iznenadim kad primetim da to i nije tako daleko od istine.
Znam, generalizacija je majka svih zajeba, ali nekako smo previse brzi kad se treba radovati tudjoj nesreci.

Ponekad bi se pobunila kad bih cula tvrdnju da Srbi funkcionisu po principu "da komsiji crkne krava", pa se tuzno iznenadim kad primetim da to i nije tako daleko od istine.
Znam, generalizacija je majka svih zajeba, ali nekako smo previse brzi kad se treba radovati tudjoj nesreci.

Pa valjda zato sto ni nase komsije ne zaostaju u nasladjivanju. Tako se igramo, ko ce koga. Ne brini, nema tu zle krvi.:D

Poslednja izmena:
Zasto?Pa mi se uvek smejemo i sebi i drugima.To nas je valjda i odrzalo kroz teska vremena.Meni licno je gust nazvati nekog Hrvata sirotinjom,onako iz zezanja,iako znam da bi se vecina ljudi kod nas rado menjalo sa njima,kada je zivotni standard u pitanju...

Nikada mi na pamet ne bi palo da nazivam Hrvate sirotinjom, pojma nemam kakav to duh i humor chuchi u tebi, ali to nema blage veze sa smehom.

Mi smo veca sirotinja od njih ( oduvek i bili), ali uospte mi je van pameti pricati Bugarima ili Rumunima ( recimo) kako su oni sirotinja,
a mi mi mnogo bogati,lepi i pametni, meni je van pameti.

Humor i smeh su mi dragi samo ako ih ja ( moze i drugi) pravim na svoj racun, ili kako to lepo radi Dusko Kovacevic ( ali i epohalni i genijalni Englezi)
kada ismejavaju sopstvene neke navike, obicaje, sistem.

Poslednja izmena:
Da komsiji krava,bude k'o civava :lol: ...Salu na stranu,retke su bogate drzave sa siromasnim komsilukom.Ako jedni tonu,tonu i drugi.Pogledaj Makedoniju.Sa ovakvim okruzenjem kakvo oni imaju,cudim se kako jos uvek nesto funkcionise tamo.

Pa valjda zato sto ni nase komsije ne zaostaju po tom pitanju. I tako se igramo, ko ce koga. Nema tu zle krvi.:D

Naravno da jos uvek postoji zla krv i nakon svega to je normalno i ocekivano.
Ali krajnje je vreme da se vise bavimo svojim, a manje nihovim problemima.
Nacionalizam jeste prisutan da obe strane, samo - nije to bas nesto cime bi se trebali "hvaliti".
Stavljam pod navodnike da se ne shvati bukvalno. :)

E , TO NAS RAZLIKUJE OD CITAVOG SVETA - U KOME VALDA NEOPISIVA I GOTOVO HISTERICNA EMPATIJA PREMA SRBIMA I SRBIJI .... :okok: .. A MI IMA TAKO VRACAMO .... :evil:

Uostalom Bambina , ovo je samo forum - pa ovde pise malobrojna i probrana elita - dakle , iskljucivo oni pismeni , pa oni koji imaju komp , pa nova selekcija : oni koji imaju para da plate Internet - a obican nas covo je vec poodavno suptilno ubedjen da je upravo on savest covecanstva - pa stoga minimum 70 % Srba u realnom zivotu nemaju nikakve nezdrave emocije prema onima koji su ih ubijali , koji ih ubijaju , i koji planiraju da ih opet ubijaju , cak sta vise .. Dakle , ne brigaj - nema tog naroda na planeti koji u svojim redovima ima toliko ljudi - savesti covecanstva - kao Srbija .... :ok:

Poslednja izmena:

nije bas tacno da se srbi raduju sto hrvati nemaju gatje na dupetu, ali treba razumeti da su nas amerikanci i eu guzili 20 godina, i jos naam otimaju kosovo, mi smo na dnu

Reakcije Hrvata na tako nesto znaju da budu dobar izvor zabave.To se cesto da primetiti i na ovom forumu...

Tu si u pravu.

Mnogi od nas se na ovakve napise iz petnih žila trude da dokažu kako to nije istina, kako kod nas teče med i mlijeko, kako su nam plaće nekoliko tisuća ojra, a dobar dio tih ili živi na tuđi račun, ili jedva skrpi za kruh i mlijeko.

E , TO NAS RAZLIKUJE OD CITAVOG SVETA - U KOME VALDA NEOPISIVA I GOTOVO HISTERICNA EMPATIJA PREMA SRBIMA I SRBIJI .... :okok: .. A MI IMA TAKO VRACAMO .... :evil:

Uostalom Bambina , ovo je samo forum - pa ovde pise malobrojna i probrana elita - dakle , iskljucivo oni pismeni , pa oni koji imaju komp , pa nova selekcija : oni koji imaju para da plate Internet - a obican nas covo je vec poodavno suptilno ubedjen da je upravo on savest covecanstva - pa stoga minimum 70 % Srba u realnom zivotu nemaju nikakve nezdrave emocije prema onima koji su ih ubijali , koji ih ubijaju , i koji planiraju da ih opet ubijaju , cak sta vise .. Dakle , ne brigaj - nema tog naroda na planeti koji u svojim redovima ima toliko ljudi - savesti covecanstva - kao Srbija .... :ok:

Nisi valjda ozbiljan? :eek:

TV, telefon i internet više nije luksuz, nego redovni režijski trošak.

Bez tih usluga već danas je teško zamisliti život, a u budućnosti će to biti potpuno nemoguće.

Naravno, mislim na ovdašnju civilizaciju, a ne na afričke, australske i ine pustopoljine.

Tu si u pravu.

Mnogi od nas se na ovakve napise iz petnih žila trude da dokažu kako to nije istina, kako kod nas teče med i mlijeko, kako su nam plaće nekoliko tisuća ojra, a dobar dio tih ili živi na tuđi račun, ili jedva skrpi za kruh i mlijeko.
Mnogo puta sam ovde citao veoma strucne analize hrvatske ekonomije i poredjenje sa srpskom.Bas me interesuje,kako bi to izgledalo nekome ko je iz neke stvarno razvijene drzave.Verovatno bi pomislio da se radi o nekom scenariju za komediju.Dok ozbiljni svetski igraci izvoze skupe automobile,proizvode avione itd.,Hrvati prebrojavaju broj turista na plazama,a Srbi broj prodatih malina i jabuka :D

Samo mala ispravka, obzirom na osetni pad stočnog fonda u Srbiji perepravljena je forma gesla : " Da komšijina krava bude kao čivava, živa i zdrava"...:mrgreen:

Mnogo puta sam ovde citao veoma strucne analize hrvatske ekonomije i poredjenje sa srpskom.Bas me interesuje,kako bi to izgledalo nekome ko je iz neke stvarno razvijene drzave.Verovatno bi pomislio da se radi o nekom scenariju za komediju.Dok ozbiljni svetski igraci izvoze skupe automobile,proizvode avione itd.,Hrvati prebrojavaju broj turista na plazama,a Srbi broj prodatih malina i jabuka :D

Bojim se da nećemo to nikad saznati kako izgleda iz perspektive stvarno razvijenih.

Prije nego do toga dođe, bit ćemo integrirani u te superdržave (možda u zajedničku, možda svaki u svoju) i naš posao neće biti da brojimo, nego da radimo kako bi netko drugi imao što brojati. :sad2:

Bojim se da nećemo to nikad saznati kako izgleda iz perspektive stvarno razvijenih.

Prije nego do toga dođe, bit ćemo integrirani u te superdržave (možda u zajedničku, možda svaki u svoju) i naš posao neće biti da brojimo, nego da radimo kako bi netko drugi imao što brojati. :sad2:

A rat? Cudno da nisi spomenuo tu opciju. Moracemo se ljudski izrokati makar jos jednom.:)

Tu si u pravu.

..nije bas da se trudimo iz petnih zila,ali se zajebancijom i arogancijom sa druge strane,tako i odgovara...daleko od toga da dio stanovnistva zivi bajno u Hrvatskoj..zive na rubu gladi..kao sto zive i u mnogom djelovima Svijeta..kapitalizam i demokracija su ucinili svoje...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back