Hrišćanstvo i islam, diskusija

za Kuran ne mozes, dok Biblija za sebe kaze da je napisana iz prica ljudi

Kuran kaze za sebe da je direktna objava od Boga, znaci ne muhammedove rijeci, ne rijeci ljudi, nego direktno od Boga preko andjela Gabriela

do te mjere da Bog prijeti Muhammedu sa smrcu bude li ista ubacio od sebe u Kuran i niko ga od smrti ne bi spasio.
A kako znamo da sve nije izmisljeno? Koji su dokazi? Ista stvar za sve knjige. Definitivno je neko pisao, i moramo verovati na rec...

vidis da luka pise, ispitivao price ljudi i to zapisivao...znaci iz prica ljudi je evandjelje napisano.

pokazi 1 ajet/stih gdje dokaz da je pisao covjek.

smjeskanja nisu argumenti, pa ti vidi sta ti je cinit :D
Luka govori o onima koji su licno videli Hrista.
Ocevici, apostoli sa kojima je bio, ne o bilo kome.
Koji su bili sa njime i od njega direktno ucili.
Koji su i sami zapisali.
A i on je pokrenut od Duha svetoga to zapisao.
Celo pismo nije ljudsko delo vec Bozje.
2. Timotiju 3,16Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za *******, za popravljanje, za poučavanje u

Dok:
https://biblijaiznanost.net/6-velika-razloga-zasto-je-islam-lazan/

Koji su i dami zapisali.
A i on je pokrenut od Duha sbetoga to zapisao.

2. Timotiju 3,16Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za *******, za popravljanje, za poučavanje u

Dok:
Posto nema dokaza ni za jedno ni za drugo, a bio bi da Bog sa neba zagrmi to je moje pravo ucenje, sto se naravno nece
desiti... ostaje samo da verujes nekoj knjizi po izboru...

A kako znamo da sve nije izmisljeno? Koji su dokazi? Ista stvar za sve knjige. Definitivno je neko pisao, i moramo verovati na rec...
A kako znamo da sve nije izmisljeno?

nije zato sto imamo dokaze da nije izmisljeno

Koji su dokazi?

dat cu ti samo jedan a on je dovoljan da ti pokaze Bozansku nadnarvnost Kurana, ocit primjer da Kuran dolazi od boga

u Kuranu se slova DNA pojavljuju 3 puta samo na jednom mjestu i to je najvise puta u Kuranu, to jeste u ajetu 18:65

dok iz historije znamo da je nauka od DNA pocela 1865 godine

i ne samo to, nego raspodjela slov DNA je ista kao velik i mali zleb u DNA u prirodi

278475861_3097040997222050_5034067397916622510_n.png

Ko je to mogao znati u 7 stoljecu?

Evo da su imali mikroskop da vide DNA, kako bi mogli znati kako ce to ljudi nazvati u buducnosti, evo da su i to znali, kako bi mogli znati koje godine pocinje nauka o DNA, evo da su i to znali kako bi mogli izmjeriti atome na DNA molekuli da bi izmjerili mali i veliki zleb bez X-zraka diffrakcije metode za mjerenje duzina izmedju atoma?

Ovo vam je ocit primjer zasto je Kuran od Boga a ne od ljudi, vizualan primjer.

Koji su i sami zapisali.

Dok:

opet to nije Bozija rijec nego rijec apostola onda.

nije tacno, jer ima puno gresaka, a kako to moze DUh da pravi takve greske. nema smisla.

ovo je Pavle pisao, a on za sebe kaze da je lazov
Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za *******, za popravljanje, za poučavanje u

To nije dokaz, ima knjiga koje specificno govore o nauci. Bog nikada ali nikada nije otkrio bilo sta o nauci, osim
onoga sto su ljudi koji su pisali vec znali. Sto se mene tice, samo glas sa neba, ovo je moja knjiga je dokaz.
Sve sto ide preko ljudi podlozno je gresci.

To nije dokaz, ima knjiga koje specificno govore o nauci

kako nije kad je ocit vizuelan dokaz, jasno ko dan pise DNA i jos rasporedjeno kao raspored malog i velikog zleba u stvarnosti

Bog nikada ali nikada nije otkrio bilo sta o nauci,

pa eto sam ti pokazao da jeste, ne mozes reci da nije kaad je dokaz vidljiv i opipljiv, nesto sto se moze testirati....nemoj od sebe pravit ocitog slijepca ako to nisi.

Sto se mene tice, samo glas sa neba, ovo je moja knjiga je dokaz.

to je onda empiricizam, a to Bog ne daje takve dokaze obicni ljudima...jer je grubo krsenje zivotnog testa.

Sta je krsenje ili nije, za nijednu knjigu nema dokaza da je od Boga, pre svega zato sto nema dokaza za Boga u bilo kakvom\
obliku i izgledu. Sve sto imamo su pisali ljudi, osim naravno, ako se ne ispostavi da su vanzemljskog porekla...

Sta je krsenje ili nije, za nijednu knjigu nema dokaza da je od Boga, pre svega zato sto nema dokaza za Boga u bilo kakvom\
obliku i izgledu.

sad se ovdje malo pravis slijep.

kazem ti opet, iznio sam ti vizuelan dokaz za jeste, a ti budi faca pa to ospori argumentima....to nikakav nije argument kad kazes nema dokaza da je od Boga
moras da objasnis kako to nije dokaz to sto sam prezentirao.

Sve sto imamo su pisali ljudi, osim naravno, ako se ne ispostavi da su vanzemljskog porekla...

Kuran je Bozija objava zapisana od ljudi...ali ti ljudi nisu autori Kurana, Bog je...on si ga samo zapisali u knjigu...Kuran je dao na zemlju u oralnoj formi...pa su ljudi samo to stavili na papir

Ne govorim o procitavanju.
Nije Biblija novina ili kao obicne knjige.
Preko nje ti se Bog duhovno otkriva.
Da to primetis treba konstantno da citas ali i proucavas bibliju tematski jedno vreme.
A da bi to primetio treba da si redovan.
A i da trazis otkrivenje kratkom molitvom.
Dok tvoj duhovni covek pocne da zivi i ti ga primetis.

Iskustvo.
Jedna zena mi kaze ovako.
Da te pitam nesto.
Od kako sam pocela da citam, pocela sam da osecam neku toplinu u grudima i nesto me pokrece da vise citam i da hocu sve vise da znam.

To je pocetak uticaja Duha svetoga.

Drugo
Poceo sam da citam, i cim sam primetio da se menjam, bacio sam to.
Opet ponavljam, not my cup of tea. Takav bog opisan u Bibliji me ne interesuje pa sve i da jeste stvaran. Ne bih mu se klanjao.
Nego, zašto misliš da i druge svete knjige tako ne deluju? Da li čitao Vede, Upanisade, Pali kanon, Kuran...? Beskonačno religija ima.

opet to nije Bozija rijec nego rijec apostola onda.

nije tacno, jer ima puno gresaka, a kako to moze DUh da pravi takve greske. nema smisla.

ovo je Pavle pisao, a on za sebe kaze da je lazov
Pa i tboj kuran je zaisao covek.
Ne samo da ima gresaka vec je pretrpan greskama.
Bibliju sunpisali ljufi nadahnuti Duhpm svetim.
Bog je dozvolio da ju zapisu dvojim nesavrsenim jezikom kako bi im bila bliza.
Biblija je spoj Bozabskog sa ljudskim, predslika Hrista, koji je takodje Rec Bozja...
Kada covek proucava Sveto pismo, iz njega izbire Duh sveti i menja ga.

Evo sta izvire iz kurana:

Opet ponavljam, not my cup of tea. Takav bog opisan u Bibliji me ne interesuje pa sve i da jeste stvaran. Ne bih mu se klanjao.
Nego, zašto misliš da i druge svete knjige tako ne deluju? Da li čitao Vede, Upanisade, Pali kanon, Kuran...? Beskonačno religija ima.
Pa ako te ne interesuje to je ok.
Ko ti brani?
Ne deluje kid drugih.
Bavio sam se skoro svim religijama
To se vidi iz njihovog zivota i onoga sto pisu da be deluje.
Sve te rrlihije su zasnovane na bogovima sa ljudskim slabodtima.
Kako tu moze nesto da promeni coveka osim da umiri njihovu savest i opravda njihovo zlo.
.
Ne moze mrtva lutka da deluje.

Pa ako te ne interesuje to je ok.
Ko ti brani?
Ne deluje kid drugih.
Bavio sam se skoro svim religijama
To se vidi iz njihovog zivota i onoga sto pisu da be deluje.
Sve te rrlihije su zasnovane na bogovima sa ljudskim slabodtima.
Kako tu moze nesto da promeni coveka osim da umiri njihovu savest i opravda njihovo zlo.
.
Ne moze mrtva lutka da deluje.
Tebi ne deluje. Njima deluje.

Ma pusti ti to, ovo nije iz Kurana... u svakom pasulju ja mogu da vidim sudbinu...

sto se pravis budala , cuj nije iz Kurana??

pa eto iz knjige vjerovatno iz bajki brace Grimm :D

ajde ne pravi se budala covjece cuj nije iz Kurana, pa odakle sam to vadio ako ne iz Kurana, sto se pravis budala i slijepac ujedno???

nemoj mene u laz ugoniti da ne znam sta radim iz koje knjige vadim stvari.

Pa i tboj kuran je zaisao covek.
Ne samo da ima gresaka vec je pretrpan greskama.
Bibliju sunpisali ljufi nadahnuti Duhpm svetim.
Bog je dozvolio da ju zapisu dvojim nesavrsenim jezikom kako bi im bila bliza.
Biblija je spoj Bozabskog sa ljudskim, predslika Hrista, koji je takodje Rec Bozja...
Kada covek proucava Sveto pismo, iz njega izbire Duh sveti i menja ga.

Evo sta izvire iz kurana:

dosta ti je ponizenja da te David Wood brani, covjek koji je dokazani psihopata

sto se pravis budala , cuj nije iz Kurana??

pa eto iz knjige vjerovatno iz bajki brace Grimm :D

ajde ne pravi se budala covjece cuj nije iz Kurana, pa odakle sam to vadio ako ne iz Kurana, sto se pravis budala i slijepac ujedno???

nemoj mene u laz ugoniti da ne znam sta radim iz koje knjige vadim stvari.
Daj citat iz Kurana, gde se pominje dnk. Ja ti kažem u pasulju mogu da vidim sudbinu, pa tako neko može videti bilo šta što ne piše...

Kuran kaze za sebe da je direktna objava od Boga, znaci ne muhammedove rijeci, ne rijeci ljudi, nego direktno od Boga preko andjela Gabriela

do te mjere da Bog prijeti Muhammedu sa smrcu bude li ista ubacio od sebe u Kuran i niko ga od smrti ne bi spasio.
Kuran se prenosio s jednog coveka na drugog ,tako da ne moze nikako biti direktna objava.

Ali nemas nikakav dokaz za to. Samo mozes da vjerujes da je tako na osnovu necije (Muhamedove) price. I ja mogu da napisem nesto i da kazem da mi je Bog izdiktirao.

Back