Hrišćanstvo i islam, diskusija

Prokletstvo kršćana i židova:

A kada im Knjiga od Allaha dolazi, koja priznaje kao istinitu Knjigu koju imaju oni – a još ranije su pomoć protiv mnogobožaca molili – i kada im dolazi ono što im je poznato, oni u to neće da vjeruju, i neka zato stigne nevjernike Allahovo prokletstvo!

Sura El-Bekara. 2, ajet 89

O šerijatu:

Oni koji ne sude prema onom što je Allah objavio pravi su nasilnici.

Sura El-Ma'ide. 5, ajet 45

Islamski merhametluk:

Muhammed je Allahov poslanik, a njegovi sljedbenici su strogi prema nevjernicima, a samilosni među sobom

Sura El-Feth. 48, ajet 29

Još malo o džihadu:

O Vjerovjesniče, bodri vjernike na borbu! Ako vas bude dvadesetak izdržljivih, pobijediće dvije stotine; a ako vas bude stotina, pobijediće hiljadu onih koji ne vjeruju, zato što su oni ljudi koji ne shvaćaju.

Sura El-Enfal. 8, ajet 65

I protiv njih pripremite koliko god možete snage i konja za boj, da biste time zaplašili Allahove i vaše neprijatelje, i druge osim njih – vi ih ne poznajete, Allah ih zna. Sve što na Allahovom putu potrošite nadoknađeno će vam biti, neće vam se nepravda učiniti.

Sura El-Enfal. 8, ajet 60

Nemojte malaksati tražeći neprijatelja; ako vi trpite bol, trpe i oni bol kao i vi, a vi se još od Allaha nadate onome čemu se oni ne nadaju.

Sura En-Nisa. 4, ajet 104

O Vjerovjesniče, bori se protiv nevjernika i licemjera i budi prema njima strog! Prebivalište njihovo biće Džehennem, a grozno je on boravište.

Sura Et-Tevba. 9, ajet 73

Ima ljudi koji se žrtvuju da bi Allaha umilostivili – a Allah je milostiv robovima Svojim.

Sura El-Bekara. 2, ajet 207

Ako vi dopadate rana, i drugi rana dopadaju. A u ovim danima
Mi dajemo pobjedu sad jednima, a sad drugima, da bi Allah ukazao na one koji vjeruju i odabrao neke od vas kao šehide – a Allah ne voli nevjernike –

Sura Ali Imran. 3, ajet 140

Sijecite im glave, zarobljavajte i tražite otkupninu:

Kada se u borbi s nevjernicima sretnete po šijama ih udarajte sve dok ih ne oslabite, a onda ih vežite, i poslije, ili ih velikodušno sužanjstva oslobodite ili otkupninu zahtijevajte, sve dok borba ne prestane.

Sura Muhammed. 47, ajet 4

Ne ubijajte ženu i djecu, osim kad "pravda zahtijeva":

I ne ubijajte nikoga koga je Allah zabranio ubiti, osim kad pravda zahtijeva!

Sura El-Isra. 17, ajet 33

Allah dao Židovima Izrael, a po hadisima muslimani će ih pobjedit tek pred Sudnji Dan:

i poslije toga rekosmo sinovima Israilovim: 'Naselite se u zemlji...

Sura El-Isra. 17, ajet 104

A dobro. To se ne odnosi na nas pravoslavne koji ispovedamo: "Verujem u jednoga Boga..."
odnosi

Cim vjerujes da je Isus bog, vjerujes u jos jednog Boga pored Oca na nebu.

Onda imas dva Boga, Bog Otac i Bog sin.

Prokletstvo kršćana i židova:

A kada im Knjiga od Allaha dolazi, koja priznaje kao istinitu Knjigu koju imaju oni – a još ranije su pomoć protiv mnogobožaca molili – i kada im dolazi ono što im je poznato, oni u to neće da vjeruju, i neka zato stigne nevjernike Allahovo prokletstvo!

Sura El-Bekara. 2, ajet 89

O šerijatu:

Oni koji ne sude prema onom što je Allah objavio pravi su nasilnici.

Sura El-Ma'ide. 5, ajet 45

Islamski merhametluk:

Muhammed je Allahov poslanik, a njegovi sljedbenici su strogi prema nevjernicima, a samilosni među sobom

Sura El-Feth. 48, ajet 29

Još malo o džihadu:

O Vjerovjesniče, bodri vjernike na borbu! Ako vas bude dvadesetak izdržljivih, pobijediće dvije stotine; a ako vas bude stotina, pobijediće hiljadu onih koji ne vjeruju, zato što su oni ljudi koji ne shvaćaju.

Sura El-Enfal. 8, ajet 65

I protiv njih pripremite koliko god možete snage i konja za boj, da biste time zaplašili Allahove i vaše neprijatelje, i druge osim njih – vi ih ne poznajete, Allah ih zna. Sve što na Allahovom putu potrošite nadoknađeno će vam biti, neće vam se nepravda učiniti.

Sura El-Enfal. 8, ajet 60

Nemojte malaksati tražeći neprijatelja; ako vi trpite bol, trpe i oni bol kao i vi, a vi se još od Allaha nadate onome čemu se oni ne nadaju.

Sura En-Nisa. 4, ajet 104

O Vjerovjesniče, bori se protiv nevjernika i licemjera i budi prema njima strog! Prebivalište njihovo biće Džehennem, a grozno je on boravište.

Sura Et-Tevba. 9, ajet 73

Ima ljudi koji se žrtvuju da bi Allaha umilostivili – a Allah je milostiv robovima Svojim.

Sura El-Bekara. 2, ajet 207

Ako vi dopadate rana, i drugi rana dopadaju. A u ovim danima
Mi dajemo pobjedu sad jednima, a sad drugima, da bi Allah ukazao na one koji vjeruju i odabrao neke od vas kao šehide – a Allah ne voli nevjernike –

Sura Ali Imran. 3, ajet 140

Sijecite im glave, zarobljavajte i tražite otkupninu:

Kada se u borbi s nevjernicima sretnete po šijama ih udarajte sve dok ih ne oslabite, a onda ih vežite, i poslije, ili ih velikodušno sužanjstva oslobodite ili otkupninu zahtijevajte, sve dok borba ne prestane.

Sura Muhammed. 47, ajet 4

Ne ubijajte ženu i djecu, osim kad "pravda zahtijeva":

I ne ubijajte nikoga koga je Allah zabranio ubiti, osim kad pravda zahtijeva!

Sura El-Isra. 17, ajet 33

Allah dao Židovima Izrael, a po hadisima muslimani će ih pobjedit tek pred Sudnji Dan:

i poslije toga rekosmo sinovima Israilovim: 'Naselite se u zemlji...

Sura El-Isra. 17, ajet 104

znas li ti ista diskutovati osim kopiranja kilometarskih tekstova.

to se odnosi na navjernike Mekke koji su i dalje u ratu protiv Muslimana

ovo nema veze sad nikakve sa danasnjim nevjernicima.

I ovo se odnosi samo na Nevjernike Mekke koji su u Ratu sa muslimanima.

nema veze nikakve sa ovim danasnjim nevjernicima.

ovo je kazna za kriminalce koji su pokrali imetak , iskopali oci vlasniku i pobjegli...pa Muhammed naredio da se uhapse

nisi upucen u ovo

nije to tako kako ti mislis

da li ti znas islamska pravila kako postupati sa zarobljenim civilima u Ratu?

ako ne znas, onda nemoj ovo komentarisati.

ne izmisljas, nigdje ne pise tu djevojcice

ti pises kao da samo djevojcice ne mogu dobiti menstruaciju, kao da nema straijih osoba kojima menstruacija zakaze zbog zdravstvenih poroblema...ti izgleda nisi upucen u to.

o kakvoj neposlusnosti je rijec ovdje?

ako bi zena se otrkivala i pokazivala svoje ukrase drugim ljudima, muz je prvo savjetuje da tako ne postupa, ako ne poslusa, onda se napusti postelja, znaci nema seksa, ako ni to ne upali, u toj situaciji ima se dozvola da se udari.

Ja kao neko ko nije musliman sam zaprepašćen vajnim "hrišćanima" kako izvrću i van konteksta citiraju reči svetih spisa muslimana.

Kakva diskusija sa muslimanima?
Nema diskusije između hrišćana i muslimana.

odnosi

Cim vjerujes da je Isus bog, vjerujes u jos jednog Boga pored Oca na nebu.

Onda imas dva Boga, Bog Otac i Bog sin.

znas li ti ista diskutovati osim kopiranja kilometarskih tekstova.
Ja nisam došao da sa tobom se igram jezičkih vratolomija nego drugima da pokažem sa kakvim zlom imaju posla i kakvo zlo ti zastupaš.

Ja kao neko ko nije musliman sam zaprepašćen vajnim "hrišćanima" kako izvrću i vaan konteksta citiraju reči svetih spisa muslimana.
Oni uzivaju puno u tome da izvrcu i vade van konteksa stvari iz Kurana...i oni to mogu samo neukim ljudima plasirati koji ne poznaju stvari, ali ovako meni i osoba koji poznaju islam, lahko se to razotkrije, tad udaraju u zid.

Kakva diskusija sa muslimanima?
Nema diskusije između hrišćana i muslimana.

Ja nisam došao da sa tobom se igram jezičkih vratolomija nego drugima da pokažem sa kakvim zlom imaju posla i kakvo zlo ti zastupaš.

dobro onda da znam, da ti ne odgovaram na postove.

To neko novo ucenje o vise bogova koje bi nama prikalemio ili nesto nisi dobro razumeo?
a da li vjerujes da je Isus Bog?

Michael Jackson Reaction GIF

to je po bibliji paradox

Jer u Bibliji Bog kaze Ja sam Bog a ne covjek

pa samim tim bogocovek je paradox, kao postojanje i nepostojanje u isto vrijeme.
Izmirenje ljudi sa Bogom i Boga sa ljudima, nakon Adamovog otpadnistva od vecnosti, mogao je samo Bogocovek da ucini i ni jedno drugo bice. Cak ni angeli.

daj jedan barem, da vidimo to svojim ocima.
Citaj Novi zavet, ujedno je i korisno.

Izmirenje ljudi sa Bogom i Boga sa ljudima, nakon Adamovog otpadnistva od vecnosti, mogao je samo Bogocovek da ucini i ni jedno drugo bice. Cak ni angeli.

Citaj Novi zavet, ujedno je i korisno.
nisi mi ponudio dokaz

NIgdje ova rijec Bogocovjek ne postoji u bibliji.

Sta to uopste znaci Bogocovjek, znaci Bog u ljudskom tijelu. je li tako, je li to ti vjerujes?

Znaci vjeruje da je Bog u tijelu Isusa, dok ujedno ima onaj gore Bog na nebu, Bog otac...znaci 2 Boga...a Isus kaze, samo je jedan Bog.

Back