Hrišćanstvo i islam, diskusija

I to i da je islam postojao i pre Adema ,najstarija vera :dash:
A ko li ga je obrezao???

nisi mi ponudio dokaz

NIgdje ova rijec Bogocovjek ne postoji u bibliji.

Sta to uopste znaci Bogocovjek, znaci Bog u ljudskom tijelu. je li tako, je li to ti vjerujes?

Znaci vjeruje da je Bog u tijelu Isusa, dok ujedno ima onaj gore Bog na nebu, Bog otac...znaci 2 Boga...a Isus kaze, samo je jedan Bog.
Bog nije gore, to je sam simvolika Njegovog stolovanja, i On sve ispunjava. Previse antropomorfno razmisljas.

nisi mi ponudio dokaz

NIgdje ova rijec Bogocovjek ne postoji u bibliji.

Sta to uopste znaci Bogocovjek, znaci Bog u ljudskom tijelu. je li tako, je li to ti vjerujes?

Znaci vjeruje da je Bog u tijelu Isusa, dok ujedno ima onaj gore Bog na nebu, Bog otac...znaci 2 Boga...a Isus kaze, samo je jedan Bog.
A Isus kaze Otac i Ja jedno smo .
Ko vidi mene vidi i Oca i to kaze takodje i puno toga …

Kako će biti musliman kad Islam nije postojao pre Muhameda?
@Cackalica21
Zato sto Musliman ne znaci sljedbenik muhammeda, nego Musliman znaci Predati se Bogu, ili Predati se Bozijoj volji

pa svi Boziji poslanici su bili muslimani, predani bozijoj volji.

evo najveci biblijska stranica na internetu to potvrdjiva

https://biblehub.com/commentaries/i...td9evsmbn9MUkpjTxgJCkpNdrYYhUDB2lgE0B8k6j6nJ0

"The Hebrew meshullam is interesting, as connected with the modern Moslem and Islam, the man resigned to the will of God."

drugi komentar
The meaning of the Heb. měshullâm (a proper name in 2 Kings 22:3; Ezra 8:16, and often) is uncertain. Many take it as the equivalent of the Arabic “Moslim,” = “the surrendered one” (Cheyne, Comm.).

treci komentar
The word used is connected etymologically with the Arabic muslim (our "Moslem")

Isus Hristos jeste Bog i svima ce da sudi i vama muslimanima i to vrlo dobro znate.

Kako to Bog, kad isus kaze u Bibliji da je JEDINI PRAVI BOG , Otac na nebu

pa kako onda da je Isus Bog ako tako Isus kaze?

I to i da je islam postojao i pre Adema ,najstarija vera :dash:

Zidovski Rabbi kaze da je Islam najstarija vjera na svijetu...tako pise u njihovim svetim zidovskim knjigama.

A ko li ga je obrezao???

Bog nije gore, to je sam simvolika Njegovog stolovanja, i On sve ispunjava. Previse antropomorfno razmisljas.
pa sigurno nije dole pod nogama.

Najbolje ti je da ne razmišljaš mnogo, jer malopre si potvrdilo da 100 % stojiš ,a sad opet odbacuješ to .
................................................................................................................................................................................
Mnogi ljudi tumače i čitaju po 20, 30 godina da bi nešto razumeli .
brkas stvari.

Zato sto Musliman ne znaci sljedbenik muhammeda, nego Musliman znaci Predati se Bogu, ili Predati se Bozijoj volji

pa svi Boziji poslanici su bili muslimani, predani bozijoj volji.

evo najveci biblijska stranica na internetu to potvrdjiva

https://biblehub.com/commentaries/i...td9evsmbn9MUkpjTxgJCkpNdrYYhUDB2lgE0B8k6j6nJ0

"The Hebrew meshullam is interesting, as connected with the modern Moslem and Islam, the man resigned to the will of God."

drugi komentar
The meaning of the Heb. měshullâm (a proper name in 2 Kings 22:3; Ezra 8:16, and often) is uncertain. Many take it as the equivalent of the Arabic “Moslim,” = “the surrendered one” (Cheyne, Comm.).

treci komentar
The word used is connected etymologically with the Arabic muslim (our "Moslem")

Kako to Bog, kad isus kaze u Bibliji da je JEDINI PRAVI BOG , Otac na nebu

pa kako onda da je Isus Bog ako tako Isus kaze?
Nisi citao Jevandjelja odnosno Novi Zavet.
Isus kaze pa kako da vam pokazem Oca ,ko je video mene video je i Oca …

i ovo tebi dokaz da je isus Bog, jeli tako??

A sta ako tyi Isus licno kaze da to se ne odnosi da je on Bog, Isus pojasnjava licno u Bibliji sta znaci to Ja i Otac smo jedno.

to znaci jedno smo u svrhi i cilju, a ne jedno kao bice. eto to znaci po Isusu, ali ti to ocito ne znas.

i ovo je izvuceno iz konteksta....kao i ja i otac smo jedno.

i ovo tebi dokaz da je isus Bog, jeli tako??

A sta ako tyi Isus licno kaze da to se ne odnosi da je on Bog, Isus pojasnjava licno u Bibliji sta znaci to Ja i Otac smo jedno.

to znaci jedno smo u svrhi i cilju, a ne jedno kao bice. eto to znaci po Isusu, ali ti to ocito ne znas.

i ovo je izvuceno iz konteksta....kao i ja i otac smo jedno.
Jok ti ces da me ucis hriscanstvu !!
Nije izvuceno nista iz konteksta ,jasno i glasno je receno i nemoj da izvrces ko pojedini ovde.

Citao jesam, samo sto ti si to pogrenso razumio sta si citao.
Ti nisi razumeo ni quran ni hadise …a ja sam proziveo deo onoga to sto pise u Novom Zavetu i osetio sta je hriscanstvo .

Citao jesam, samo sto ti si to pogrenso razumio sta si citao.

pa hriscnastvu te necu uciniti, ali te mogu uciti nekim stvarima iz biblije
Vas uci hodza ,tako da nemoj te fore …

Jok ti ces da me ucis hriscanstvu !!
Nije izvuceno nista iz konteksta ,jasno i glasno je receno i nemoj da izvrces ko pojedini ovde.

Tvrdis da ja i otac smo jedno je dokaz da je Isus i Otac isto bice, da su Bog, jedan Bog.

eh da vidimo onda sta isus kaze za to

Isus kaze:

Ivan 17,21Da svi(apostoli) budu jedno, kao što si ti, Oče, u meni i ja u tebi, da i oni u nama budu jedno, da vjeruje svijet, da si me ti poslao.
Ivan 17,22I slavu, koju si mi dao, ja dadoh njima, da budu jedno, kao što smo i mi jedno:
Ivan 17,23Ja u njima i ti u meni; da budu sasvim u jedno, i da spozna svijet, da si me ti poslao i da si ih ljubio, kao što si mene ljubio.

znaci ovdje Isus jasno ti kaze da to ne znaci sto ti predstyavljas, a to je da Ja i Otac smo jedno, da to znaci Bog, kao sto vidis iz isusovih rijeci da to absolutno ne znaci.

ocito je da se radi o svhi i cilju, jer trazi da apostoli budu svi jedno, zajedno sa isusom i Bogom.

Ti nisi razumeo ni quran ni hadise …a ja sam proziveo deo onoga to sto pise u Novom Zavetu i osetio sta je hriscanstvo .

Vas uci hodza ,tako da nemoj te fore …

ne uci mene hodza bibliji, nego ja hodzu ucim o bibliji

toliko dovoljno znam o Bibliji, da bolje poznajem bibliju nego vecina krscana.

Tvrdis da ja i otac smo jedno je dokaz da je Isus i Otac isto bice, da su Bog, jedan Bog.

eh da vidimo onda sta isus kaze za to

Isus kaze:

Ivan 17,21Da svi(apostoli) budu jedno, kao što si ti, Oče, u meni i ja u tebi, da i oni u nama budu jedno, da vjeruje svijet, da si me ti poslao.
Ivan 17,22I slavu, koju si mi dao, ja dadoh njima, da budu jedno, kao što smo i mi jedno:
Ivan 17,23Ja u njima i ti u meni; da budu sasvim u jedno, i da spozna svijet, da si me ti poslao i da si ih ljubio, kao što si mene ljubio.

znaci ovdje Isus jasno ti kaze da to ne znaci sto ti predstyavljas, a to je da Ja i Otac smo jedno, da to znaci Bog, kao sto vidis iz isusovih rijeci da to absolutno ne znaci.

ocito je da se radi o svhi i cilju, jer trazi da apostoli budu svi jedno, zajedno sa isusom i Bogom.

ne uci mene hodza bibliji, nego ja hodzu ucim o bibliji

toliko dovoljno znam o Bibliji, da bolje poznajem bibliju nego vecina krscana.
  1. Braćo! čuvajte se da vas ko ne zarobi filozofijom i praznom prijevarom, po kazivanju čovječijemu, po nauci svijeta, a ne po Hristu. Jer. 29, 8. Mat. 15, 2. Rim. 16, 17. Gal. 1, 14. Jevr. 13, 9.
  2. Jer u njemu živi svaka punina Božanstva tjelesno. Isa. 7, 14. Mat. 1, 23. Jovan 1, 14. Rim. 9, 5. Kol. 1, 19.1.Tim. 3, 16.
  3. I da budete ispunjeni u njemu koji je glava svakome poglavarstvu i vlasti; Jovan 1, 16. 1.Pet. 3, 22.
  4. U kome i obrezani biste obrezanjem nerukotvorenijem, odbacivši tijelo grijeha mesnijeh obrezanjem Hristovijem;
Kolosanima 2

1. Ja i otac jedno smo. 5.Moj. 6, 4. Zah. 13, 7. Jovan 1, 1. Jovan 1, 14. 1.Kor. 8, 4. 1.Kor. 8, 6. Ef. 3, 9. Kol. 1, 15.1.Tim. 3, 16. 1.Jov. 1, 3.
  2. A Jevreji opet uzeše kamenje da ga ubiju. Jovan 11, 8.
  3. Isus im odgovori: mnoga vam dobra djela javih od oca svojega; za koje od onijeh djela bacate kamenje na me? Jer. 37, 18.
  4. Odgovoriše mu Jevreji govoreći: za dobro djelo ne bacamo kamenja na te, nego za hulu na Boga, što ti, čovjek budući, gradiš se Bog.Jovan 5, 18. Fil. 2, 6.
  5. Isus im odgovori: ne stoji li napisano u zakonu vašemu: ja rekoh: bogovi ste? Psal. 82, 6.1.Kor. 14, 21.
  6. Ako one nazva bogovima kojima riječ Božija bi, i pismo se ne može pokvariti; Rim. 13, 1.
  7. Kako vi govorite onome kojega otac posveti i posla na svijet: hulu na Boga govoriš, što rekoh: ja sam sin Božij? Luka 1, 35. Jovan 3, 17. Jovan 6, 27. Jovan 9, 35.
  8. Ako ne tvorim djela oca svojega ne vjerujte mi. Jovan 15, 24.
  9. Ako li tvorim, ako meni i ne vjerujete, djelima mojima vjerujte, da poznate i vjerujete da je otac u meni i ja u njemu. Jovan 14, 10.
  10. Tada opet gledahu da ga uhvate; ali im se izmače iz ruku.

1. U početku bješe riječ, i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ. Prič. 8, 30. Isa. 9, 6. Zah. 13, 7.

1. I riječ postade tijelo i useli se u nas puno blagodati i istine; i vidjesmo slavu njegovu, slavu, kao jedinorodnoga od oca. Isa. 40, 5. Mat. 1, 20. Mat. 17, 2. Jovan 2, 11. Rim. 1, 3. Kol. 2, 3. 1.Tim. 3, 16.
  2. A znamo da sin Božij dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga istinoga, i da budemo u istinome sinu njegovom Isusu Hristu. Ovo je istini Bog i život vječni. Isa. 9, 6. Dela. 20, 28. Rim. 9, 5.
  3. Dječice! čuvajte se od neznaboštva. Amin.
  4. Prva poslanica Jovanova 5
  1. Avraam, otac vaš, bio je rad da vidi dan moj; i vidje, i obradova se. 1.Moj. 22, 18. Luka 10, 24.Gal. 3, 16. Gal. 3, 18. Jevr. 11, 13.
  2. Tada mu rekoše Jevreji: još ti nema pedeset godina, i Avraama li si vidio?
  3. A Isus im reče: zaista, zaista vam kažem: Ja sam prije nego se Avraam rodio. 2.Moj. 3, 14. Isa. 9, 6.Mih. 5, 2. Kol. 1, 17. Jevr. 13, 8. Otkr. 1, 8.
  4. Tada uzeše kamenje da bace na nj; a Isus se sakri, i iziđe iz crkve prošavši između njih i otide tako. 2.Moj. 17, 4. Luka 4, 29. Jovan 12, 36.

Poslednja izmena:

1. Braćo! čuvajte se da vas ko ne zarobi filozofijom i praznom prijevarom, po kazivanju čovječijemu, po nauci svijeta, a ne po Hristu. Jer. 29, 8. Mat. 15, 2. Rim. 16, 17. Gal. 1, 14. Jevr. 13, 9.
  2. Jer u njemu živi svaka punina Božanstva tjelesno. Isa. 7, 14. Mat. 1, 23. Jovan 1, 14. Rim. 9, 5. Kol. 1, 19.1.Tim. 3, 16.
  3. I da budete ispunjeni u njemu koji je glava svakome poglavarstvu i vlasti; Jovan 1, 16. 1.Pet. 3, 22.
  4. U kome i obrezani biste obrezanjem nerukotvorenijem, odbacivši tijelo grijeha mesnijeh obrezanjem Hristovijem;
Kolosanima 2

1. Ja i otac jedno smo. 5.Moj. 6, 4. Zah. 13, 7. Jovan 1, 1. Jovan 1, 14. 1.Kor. 8, 4. 1.Kor. 8, 6. Ef. 3, 9. Kol. 1, 15.1.Tim. 3, 16. 1.Jov. 1, 3.
  3. Isus im odgovori: mnoga vam dobra djela javih od oca svojega; za koje od onijeh djela bacate kamenje na me? Jer. 37, 18.
  4. Odgovoriše mu Jevreji govoreći: za dobro djelo ne bacamo kamenja na te, nego za hulu na Boga, što ti, čovjek budući, gradiš se Bog.Jovan 5, 18. Fil. 2, 6.
  5. Isus im odgovori: ne stoji li napisano u zakonu vašemu: ja rekoh: bogovi ste? Psal. 82, 6.1.Kor. 14, 21.
  6. Ako one nazva bogovima kojima riječ Božija bi, i pismo se ne može pokvariti; Rim. 13, 1.
  7. Kako vi govorite onome kojega otac posveti i posla na svijet: hulu na Boga govoriš, što rekoh: ja sam sin Božij? Luka 1, 35. Jovan 3, 17. Jovan 6, 27. Jovan 9, 35.
  9. Ako li tvorim, ako meni i ne vjerujete, djelima mojima vjerujte, da poznate i vjerujete da je otac u meni i ja u njemu. Jovan 14, 10.

1. U početku bješe riječ, i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ. Prič. 8, 30. Isa. 9, 6. Zah. 13, 7.

1. I riječ postade tijelo i useli se u nas puno blagodati i istine; i vidjesmo slavu njegovu, slavu, kao jedinorodnoga od oca. Isa. 40, 5. Mat. 1, 20. Mat. 17, 2. Jovan 2, 11. Rim. 1, 3. Kol. 2, 3. 1.Tim. 3, 16.
Tesko da ce on to razumeti.

Kolosanima 2

2. A znamo da sin Božij dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga istinoga, i da budemo u istinome sinu njegovom Isusu Hristu. Ovo je istini Bog i život vječni. Isa. 9, 6. Dela. 20, 28. Rim. 9, 5.
  3. Dječice! čuvajte se od neznaboštva. Amin.
  4. Prva poslanica Jovanova 5
  5. Avraam, otac vaš, bio je rad da vidi dan moj; i vidje, i obradova se. 1.Moj. 22, 18. Luka 10, 24.Gal. 3, 16. Gal. 3, 18. Jevr. 11, 13.
  6. Tada mu rekoše Jevreji: još ti nema pedeset godina, i Avraama li si vidio?
  7. A Isus im reče: zaista, zaista vam kažem: Ja sam prije nego se Avraam rodio. 2.Moj. 3, 14. Isa. 9, 6.Mih. 5, 2. Kol. 1, 17. Jevr. 13, 8. Otkr. 1, 8.
  8. Tada uzeše kamenje da bace na nj; a Isus se sakri, i iziđe iz crkve prošavši između njih i otide tako. 2.Moj. 17, 4. Luka 4, 29. Jovan 12, 36.

Je li ti razumijes ovo sto Isus kaze:

Ivan 17,1Ovo reče Isus i podiže oči svoje na nebo i reče: "Oče, dođe čas, proslavi Sina svojega, da Sin tvoj proslavi tebe!
Ivan 17,2Jer ti si mu dao vlast nad svakim tijelom, da svima, koje si mu dao, dadne život vječni.
Ivan 17,3A ovo je život vječni, da spoznaju tebe, jedino pravoga Boga, i koga si poslao, Isusa Krista.

AKo isus kaze jedini pravi Bog je Otac na nebu...kako onda moze Isus isto biti Bog ako je samo otac jedini pravi Bog

Da li vi uopste razumijete ovu rijec jedini?

Malopre si reklo da si svojom rečju tvrdiš da veruješ u sve što je Muhamed napisao.
......................................................................................................................................
Nije prošlo sat vremena da nisi opovrgao svoju reč.
..........................................................................................................................................
I onda veruj njima.
.................................................................................................................................................

I ko god ide u Crkvu zna da se tajne ne odaju .Tako i ovde neka uče ako veruju u Sina Božijeg .

nejasan ti, sta sam opovrgao?

Evo ovde ima ,pa ko zna english neka cita ,ne mogu da kopiram i da se mlatim ..

https://biblereasons.com/jesus-is-god/

I da dodam ovo ,hriscanstvo se ne uci nego se zivi.

Isus kaze:

jedini pravi Bog je otac na nebu

Kako onda Isus moze biti Bog?

Isus kaze,
„Reče joj Isus: Ne dohvataj se do mene, jer se još ne vratih k Ocu svom; nego idi k braći mojoj, i kaži im: Vraćam se k Ocu svom i Ocu vašem, i Bogu svom i Bogu vašem.“ (Jovan, 20:17)

Kakav je to Bog koji ima svog Boga?

Isus se klanjao Bogu, kakav je to Bog koji se klanja drugom Bogu.

Isus kaze da ne zna neke stvari, kakav je to Bog koji ne zna stvari?

Isus kaze Otac je veci Od njega, kakav je to Bog koji ima neki veci Bog od njega?

Kakav je to Bog koji dolazi na svijet kroz spolni organ zene, Bog koji je nejaka beba koja mora da doji, pa ne moze o sebi brigu da vodi, mora da jede, kaki, mama ga presvlaci onako dok pelene mijenja...kako neko moze uopste pomisliti da covjek je Bog.

A jasno Isus kaze, jedini pravi Bog je otac na nebu....neshvatljivo je to skroz.

Back