- Poruka
- 89.439
Изгубљена је душа, не зна шта ће са собом.
Значи све будисте хитно послати у православне манастире?

Не пуштати их оданде док душу не нађу. Ете лека...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Изгубљена је душа, не зна шта ће са собом.
Moglo bi se puno u vezi ovoga komentarisati, ali vidim da tošto bih govorio ne bi bilo sagledano u perspektivi kakvu bih nastojao preneti i kakva je u meni. No ukratko, već rekoh da je to duboka spoznaja i nije je lako postići jeste izvestan uspeh, al ako neko misli da je to konačna istina onda - "Zalud mi je biser, kad mi grlo davi". Možeš to pokušati okrenuti na razne načine al ugasnuće nije pozitivan doživljaj,to je prosto dokončanje postojećega. Osećaj sreće koji u tome postoji, potiče od oslobađanja, odsustva, ugasnuća materijalne nesreće, bede, patnje, smrti (ali, istovremeno i materijalmnih oblika sreće, koji se ne mogu negirati kao vidovi sreće!!!) al to nije iskustvo duhovne sreće, nije mu ni nalik!
Delimična istina nije puna istina, istina u svojoj sveukupnosti.
Nema razloga za oslojeđenost, ja imam svoje izvore saznanja i nastojao sam ih podeliti sa drugima, a ti imaš svoje. Ne očekuje da ih prihvatiš i slediš ako to ne želiš, ali nastojim jasno da ih predstavim, pokušam, to je do mene.![]()
Значи све будисте хитно послати у православне манастире?
Не пуштати их оданде док душу не нађу. Ете лека...![]()
Preneo sam ono što čovek reče, i to je sve.
Pa koliko ima vrsta samadhija? A samadhi je dublja spoznaja od nirvane. Al očito, nismo na istim talasnim dužinama Stoga - putuj igumane...u skladu sa sklonoću srca svog...
Pa sto se tebe licno tice, mogla bi da odes malo na "smiravanje" i prevaspitanje.
Ali to da bude izuzetak, molim...!
Preneo sam ono što čovek reče, i to je sve.
Pa koliko ima vrsta samadhija? A samadhi je dublja spoznaja od nirvane. Al očito, nismo na istim talasnim dužinama Stoga - putuj igumane...u skladu sa sklonoću srca svog...
Ti bi Kojicu da prevaspitavaš lopatom!![]()
![]()
оооо.. па ја се ондак извињавам...
Учинило ми се да је твоја процена да је био близу.
Ал ако је процена његова, онда ок. Ниси ти одговоран за његову процену.
Ово је бре моја тема... што ме тераш одавде...![]()
Ma jok....treba doci do samadija da bih odatle dosao do nirvane. Pomesao si redosled. Da li znas sta je Samadhi? Ja licno ne znam za podele Samadhija....prosvetli me![]()
Е па ја се извињавам што са мало речи продирем у суштину.Pa nemam razloga da mu ne verujem a i zaključak mu ne odstupa od vedskog
A samo ti ostani na temi, nego nekako imaš podbadačke upadice., al ne marim...
Nema potrebe da mi odgovoriš na postavljeno pitanje. Mislim da znam ono što me je interesovalo. Ti si iz one priče ...iskre božanske svesti...u fazonu Šri Činmoja. A poznato je koliki značaj Šri Činmoj pridaje samadhiju kao duhovnom stanju svesti.
Ma jok....treba doci do samadija da bih odatle dosao do nirvane. Pomesao si redosled. Da li znas sta je Samadhi? Ja licno ne znam za podele Samadhija....prosvetli me![]()
Е па ја се извињавам што са мало речи продирем у суштину.![]()
:видим како не мариш...:mrgreen
тја... самоспознаја је чудо...Čudo kako mi je taj detalj o suštini promakao
:
pa ne bih da te ignorišem, to nije lepo.![]()
Bože sačuvaj, da "trčim (ko luda) za mir"samo bi mi falili takvi tipovi... Al akoti znaš... onda u redu
![]()
Kao što rekoh, ja imam svoje izvore saznanja a ti svoje, pa ti slobodno sledi svoje, niko ti ne brani.
ne znaš za vrste samadhija? Pa onda nisi upoznat ni sa osnovom koju je izneo Patanjali u yoga-sutrama. Vredi li onda išta o tome, posebno uz izazovan stav koji mi odnekud zrači, i ehm... raspravaljati?
Sve sto kazes, ja sagledavam onako ne kako ti zelis, vec onako kako treba da bude sagledano. Voljan sam da cujem sta imas da kazes....ali batali teoriju. Govori o iskustvima. Ti znas nesto o Apsolutu...? Doziveo si nirvanu i video sta je iza nje?
Nemam pojma. Ja idem korak po korak. Ne zurim napred. Secam se da sam nesto citao o tome ali prosto smatram da svakom podelom neceg, gubis deo Istine. Pa me podele ne zanimaju. Smiris se i koncentrises se na odredjeni predmet...i eto samadhija. Koliko ces zadubljenje da postignes.....mislim da to ne treba deliti kroz podele. Samadhi je samadhi.
Postoje razne vrste samadhija. Kao recimo savilkapa samadhi recimo. I tu nema onog redosleda u smislu prvo doći do samadhi pa onda u nirvanu. U nirvikalpa samadhi stanju se recimo dospeva u beskonačno blaženstvo. No o tome će ti verovatno pisati Kartiikeya.
Naravno ovo što sam ti napisao je iz doktrine učenja Šri Činmoja.
Kada si naglasio ono o raznim obliciama samdhija, to me je asociralo na učenja Šri Činmoja.
Pa ako nisi u tom fazonu, imaš li problem da mi kažeš koje i čije učenje zastupaš i objašnjavaš.
Možda bi onda mogli malo ozbiljnije pričati o tome.
Imao sam iskustva sa Sri Cinmojom mnogo pre nego sa budizmom. Ono sto se tamo radi, nema apsolutno nikakvih dodornih tacaka sa budizmom. Meditacije su im plitke i udaljavaju te od Istine. Nije lepo od mene sto cu to reci...ali tu nisu cista posla i zalim svakog ko tamo zaglavi.
Pa ako razgovaraš sa nekim sagovornikom onda valjda nastojiš da razumeš šta ti kaže onako kako ti kaže? Ne?
Da znaš nešto o iskustvu apsoluta znao bi i da tu nema šta da se kaže, iskustvo je iskustvo, a deo za razum je deo za razum, Prvo ide deo za razum pa onda iskustvo. Ne može da svane naredni dan pre nego omrkne prednhdoni.
тја... самоспознаја је чудо...
свашта нам промиче овако успаванима...
ал дела говоре...![]()
Moj je savet da se okanete slobodnih letača i prihvatite se autentičnog učenja ako mislite da se spasete. Ne može se okean preplivati držaći se za rep psa, pas ume da pliva, al samo po plićaku, i brzo potone![]()