Vlada80-Nis
Ističe se
- Poruka
- 2.996
To kad ti nešto "primetiš", nema da fali...
a šta je ona ovo
Osim toga nisi razumeo pravilno ni citat koji navodiš da ti tobož ide u prilog kad kažeš:
"nisam ni rekao da si ti superioran, vec da tvrdis da zastupas superiorno ucenje"
Sve o čemu govorim u tome citatu je o gnoseologiji (nauka o saznanju, o različitim načinima na koji se nešto može valjano znati) i koji je sistem spoznaje a ne koje je učenje (kako si ti pogrešno shvatio) principijelno superiorаn - односи се на објаву, на трансцендентално сведочанство, као систем спознаје.
"...па видеи који је спознајни систем принципијелно супериоран"
A ja izvrćem a ne ti?di, de pokaži.
Slabo razumevaš šta ti se govori, a žuriš sa zaključcima pa nije ni čudo da se tako zalećeš...
ha, bipi-maji
Ne, nego da bi shvatio jednačine prvo moraš naučiti sabirati i množiti, a da bi naučio sabirati i množiti prvo moraš znati skupove... i td.. Ne može da osvane naredni dan pre nego omrkne predhodni, Kapiš ?
Ma jok di bi se uklapoalo. Ako laže koza, ne laže rog.
Tačno tako - lepo ti ja rekoh da se delovi lako uklapaju u celinu, ali celina u delove - vrlo teško
I po budizmu ne postoji Bog, a Buda, osnivač budizma, je inkarnacija Boga!!!Kontradiktorno? Ne, samo ima svoj kontekst. Sve to stoji i sve ima svoje mesto, smisao, kontekst, al ako ne znaš celinu može ti se učiniti prividno kontradiktornim, iako nije kontradiktorno istini, pa bilo kontradiktorno u nečijem umu. Kao što rekoh to je mozaik gde svaka kockica na svom mestu stoji i čini celovitu sliku, a sama za sebe ne daje one sliku koja je celovita.
Ne želim ja od tebe ništa, ja ti predstavljam učenje onakvim kakvo je, a ti misli, pričaj i čini šta te volja.
da je tebi dosadno ne bi ti bio ovde. Nego nešto te kopka.
Ne smejem sa ja tu vladi već kontradiktornosti u koju je upao, bivajući izazovan zapleo se ko pile u kučine. Veli kako bi trebalo prvo doći do samadhija pa onda do nirvane, a odmah zatim veli da ne zna šta je samadhi, pa ako ne zna šta je samadhi kako može znati da prvo treba doći do samadhija pa onda do nirvane a ne obrnuto (kao tamo izazovno tvrdi)? A ne da mu se rugam zato što nezna šta je samadhi.
On sam kaže da ne zna za vrste (podele) samadhija ali ipak smelo iznmosi tvrdnju za koju bi mu takvo znanje bilo neophodno.
Au....ne mogu da napisem nikakav post na ovo tvoje zvrljanje. Kako god krenem da napisem nesto, shvatim da je uzaludno pisati tebi post.....

aha, znaci tvoj sistem je superioran, a ti koji ga koristis nisi superioran u odnosu na druge?
 aha, znaci tvoj sistem je superioran, a ti koji ga koristis nisi superioran u odnosu na druge?