Hrčci

• Začetnik teme Začetnik teme kissitj
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moj je imao dosta problema secam se, cak je i usi povio jedno vreme. Onda sam mu davao malo sinacilina po preporuci veterinara, na vrh cackalice, koliko tek neki antibiotik. Samo sam mu redovno (svaki dan maltene) menjao trinu i samo ga je pustilo posle nekog vremena.

Hvala ti puno! To me je ohrabrilo. Moj hrcak je posle 7 inekcija Amikacina i nekog ivtamina, kao i Deksametazona prestao da kija i krklja. Sada smo nastavili sa nekim antibiotskim kapima, ali je miran, samo kunja, retko ustane.... Da, i izbubio je vid na jednom oku :-( Ali samo neka prezivi.

Reci mi molim te, koliko je to tvom hrcku trajalo? Nakon koliko dana si ga odveo veterinaru i koliko dana mu je bilo potrebno da zivne? :-)

Hvala! :-)

Hvala ti puno! To me je ohrabrilo. Moj hrcak je posle 7 inekcija Amikacina i nekog ivtamina, kao i Deksametazona prestao da kija i krklja. Sada smo nastavili sa nekim antibiotskim kapima, ali je miran, samo kunja, retko ustane.... Da, i izbubio je vid na jednom oku :-( Ali samo neka prezivi.

Reci mi molim te, koliko je to tvom hrcku trajalo? Nakon koliko dana si ga odveo veterinaru i koliko dana mu je bilo potrebno da zivne? :-)

Hvala! :-)

Uf, moj je bas dugo kijao (kasljao sta god) drug se zacudio kada sam rekao koliko dugo. Ali ga je proslo posle nekog vremena. Nije bilo par dana, dosta vise.

Pozdrav,
Moj hrčak je u toku noći zaglavio nogu među rešetkama kaveza, ne znam kako je to uspeo. Visio je tako bar nekoliko sati i pokušavao sebi da odgrize nogu kako bi se oslobodio. Par sati pošto smo ga oslobodili, novi problem: slabo pomera desnu polovinu tela. Kao da ga je od šoka zadesio moždani udar. Sad je u jako lošem stanju, samo leži, jedva se kreće, mada je uzeo povremeno nešto malo da jede. Kakve su mu po vašem mišljenju, šanse da preživi? Mogu li veterinari nešto da pomognu u ovoj situaciji?

Inače, to je kavez kakav svi kupuju za glodare, i da zaglavi nogu u njemu... Šta reći. Bolje da sam ga čuvao u akvarijumu.

obezbijedi mu tamno toplo mjesto gdje moze da odmara, bez buke, muzike i televizora, po mogucnosti ga stavi u neku sobu sa spustenim roletnama i navucenim zavjesama, ali ne da bude potpuni mrak. stavi ga na neku lijepu podlogu, neka mu se u blizini nalazi hrana i voda da moze da je dohvati bez mnogo napora. Neka na svakih 10-15 minuta ulazi neko da kontrolise situaciju, pozeljno bi bilo da to bude jedna osoba. Izbjegavaj da ga stavljas u kavez sad, on ima traume od njega. Nemoj da palis tv, komp ili stvaras bilo kakvu buku u toj sobi. Pozeljno je da ga niko ne dira, ne mazi, ne premjesta, samo ga mozes blago dotaci s vremena na vrijeme i sapnuti mu nesto, cisto da zna da si tu i osjeti tvoj miris. Pozeljno je da ljudi ne cirkulisu kroz tu prostoriju. Nocu, neka spava van kaveza, u tvojoj blizini. On sad mora da odmara. Pa i ti bi se ponasao kao on da si zaglavio nogu i visio tako 3-4 sata. :confused:
nasi veterinari ti o malim zivotinjama ne znaju puno, tako da vodi ga samo ako znas nekog bas dobrog.
pusti ga ovako neka odmara jedno nedjelju dana, ako ne bude poboljsanja, raspitaj se za nekog dobrog veta, i OBAVEZNO javljaj kako se odvija situacija. Srecno!

e ovako ako mi neko moze reci dali je ispravno Pravio sam sam kaveze za svoje hrckove kavezi su u sledecim dimenzijama 50cm duzina 30cmirina i 25 visina i u svakom kavezu sam ubacio kucicu 15cm /15cm ..Zive spojeno muzjak i zenka. Imao sam i po 1 leglo maksimum 8... Poklanjam muzjaka starog 1mesec

Pozdrav. Nesto mi se cudno desava sa hrckom.
U pitanju je mongolski hrcak, roborovski.
nesto mu se nadulo ispod repa, oteklo, ili kako to vec da opisem.
U sustini, mislim da sada, zbog toga, ima problem i da trci u tocku kako treba.
Da li se on samo ugojio, a to sve skladisti ispod repa, ili je nesto drugo u pitanju, ja zaista ne znam,
U svakom slucaju, molio bih da mi neko kaze ako zna ista o tome. Puno bi mi znacilo.

Pozdrav svima...Imam sirijskog hrcka muzijaka...Izuzetno lep primerak...oko 15cm duzine i ima oko 100 grama,mozda malo vise..Star jetri meseca...Od skoro je poceo da kije...pa me zanima neki savet,da li je neko od vas imao ovakvih iskustava...

Hrčak je noćna životinja, pogasi svetla i sačekaj da li će da izađe. Moj je u početku trčao u točku celu noć, sad je već mator pa malo i odmara.
Da li jede hranu?

Pre svega hvala na odgovoru! Sto se tice njegove ishrane video sam ga par puta da gricka semenke,ali ako bih mu ponudio sargarepu ili jabuku samo bi pomirisao i ostavio.Znam da su aktivni nocu,ali ocekivao sam da je malo aktivniji i da mu ne smeta svetlost...Znam da nisu zivotinjice za mazenje,ali... :(

Pomagajte! Moj hrcak se zove Dzeki, muski, zlatno-sibirski. Ima sve sto mu treba, ciniju sa peskom kucicu sa gnezdom od wc papira unutra, vodu, hranu tocak, tunel igracke,.. Ali pored svega toga, jako je agresivan, ne mazim ga jer hoce da ujede, plasi e jako, jede suncokreti virsle i onu mesavinu za hrce, normalno jede normalno pije, ali opet. Hocu da ga razmazim, da smem da ga pustam po kuci da se istrci i da se sam vrati u kavez kasnije. Hocu da bude dobar. Ima li neko da je iz Kikinde, a da ima zlatnog-sibirsog hrcka, zenku. Inace ovaj moj Dzeki je prvo bio u Bg. pa je bio kod mog druga pola meseca- mesec dana, i sad ga je drug dao meni. Ima li neko neki savet kako da ga razmazim sto vise, i da se prestane plasiti! Pomagajte! :dash:

I ja sam imala problema sa svojom hrkicom.Pokusaj mu nesto davati iz ruke ,pa kad jede malo ga pomazi i tako da bi se privikao,otvori kavez pa sacekaj da vidis oce li ti sam doci u ruku,ako dodje uzmi ga i polako ga mazi,a ako ipak ne dodje,svaki dan mu tako ponudi da ti dodje u ruku i jednom ce ti vec doci u ruku.Ovo je kasan odgovor,pa predpostavljam da si ga vec pripitomila :super: Imam i ja problem sa svojim hrckom,neprestano grize kavez i sad je pocelo da mu krvari kod brkova koliko se nazuljala..ja joj taknem njuskicu i ona prestane ali opet za minut pocne gristi.. stvarno neznam sta da radim pomozite mi molim vas!!!! :worth:

Moze mala pomoc? imam 3. hrcka po redu treca pa zenska xD,imam je godinu dana i danas je pocela da se trese i da dise ubrzano ne znam sta joj je? a druga pomoc od pre mesec dana pocela je da "kvrci" nesto kao da nesto prica ili kao da nesto hoce da kaze ne znam sta joj to znaci? :)

Back