Hrčci

• Začetnik teme Začetnik teme kissitj
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A odakle mi piljevina? :(
Nijesam ga jos kupila,ali razmisljam.. samo sam sam procitala ovdje da vam hrchci pobjegnu iz kaveza, kako je to moguce?

Pa kupiš piljevinu.

Moj je pre neki dan izašao iz kaveza koji nije bio dobro zatvoren. Zatekla sam ga kako stoji pored kaveza gledajući kako da se vrati.
Ali, ranije, kad smo čuvali prvog hrčka a ćerka još bila mala, kad izađe iz kaveza bila je opšta trka i panika, naravno i suze, dok se on ne smiluje i izađe na videlo.

A odakle mi piljevina? :(
Nijesam ga jos kupila,ali razmisljam.. samo sam sam procitala ovdje da vam hrchci pobjegnu iz kaveza, kako je to moguce?

Pa kupis je... :dash:
Moj je vec 2 puta..ali mojom ne paznjom.. ;)
A i onako je veci deo dana napolju i kavez mu je na podu i u njega ulazi samo da jede i pije vode.. ;)
I naravno uvece..prvi put kad mi je pobegao zaboravila sam da zatvorim kavez pa je izasao ,a drugi put je pobegao kad nisam dobro zatvorila kavez...a to su slicne situacije.. ;)
Ali ako zelis hrcka moras se pripremiti na to da ga moras pustati napolje iz kaveza.. :aha:
Ne mozes samo da menjas piljevinu i da ga gledas u kavezu..:aha:
Moras da ga pustas i igras se sa njim.. :)
U pocetku ce biti tesko ,posto te ne poznaje pa treba da prodje vremena da se navikne na tebe..svaki dan ga po malo pomiluj..pa onda pocni da ga polako vadis iz kaveza..i sve polako i on ce se naici na tebe :heart:
Ja sam tako radila i sad je ovaj moj loodak prava maza...i nikad me nije ugrizao..:aha: :heart: :heart:
Malo sam oduzila ali nadam se da ne smeta..:rumenka:

Ne,ne,ne smeta. Hvala vam na odgovorima!
Samo me jos interesuje je li dovoljno da se hrani jednom dnevno i moze li to npr da bude uvece? Posto imam danju puno obaveza na fakultetu, pa ne znam da li bih stizala bas svaki dan u isto vrijeme da mu dajem hranu, a uvece bi mi najvise odgovaralo? :)

Ne,ne,ne smeta. Hvala vam na odgovorima!
Samo me jos interesuje je li dovoljno da se hrani jednom dnevno i moze li to npr da bude uvece? Posto imam danju puno obaveza na fakultetu, pa ne znam da li bih stizala bas svaki dan u isto vrijeme da mu dajem hranu, a uvece bi mi najvise odgovaralo? :)

:) :)
Oni ne moraju da se hrane..kao psi npr..:aha:
Ja na svaka 3 dana mom menjam hranu..:)
Oni jedu malo..tako da jedan dan sipas hranu i mirna si ta 3 dana... :)

Hrckovi i skladiste hranu upravo iz ovog razloga, da je imaju za kasnije. Dokle god ima hrane na njegovoj gomilici nemoras da brines da li ce ostati gladan :ok:

Inace u prirodi skupljaju dok je toplo i cele zime nemoraju da izlaze napolje da traze hranu.

Evo jedne nase nove slike..:heart:

e85r87.jpg

Back