Hrčci

• Začetnik teme Začetnik teme kissitj
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
z:mrgreen: hehehe... ma skroz normalno. Mozda je lose sanjao, mali seronja z:p

I evo da stavim slike posude koju sam ja stavio za pesak kod degua.
Kupio sam kod kineza, kao.... posuda za drzanje bombona, koja moze da se stavi da stoji skroz uspravno ili da se polozi da poklopac bude ukuso, nagore, sto je savrseno. Mislim da sam platio 200 din, ima sad vecih i manjih, a za hrcka bi mogla mnogo manja, a i nemora. Napravio sam rupu na poklopcu taman toliku da moze degu da prodje i nemogu da izbacuju pesak napolje. Inace kad se taj pesak zaprlja nebaca se, samo se proseje i tako moze da traje jako dugo.

Dobro je ja se vec uplasila..
Ali cim sam ga pocela maziti smirio se :heart:
Tako da sam i ja pretpostavljala da je tako nesto :)
Eno ga sad spva u kucici..
A da i jos nesto da pitam (al sam dosadna :roll: )
On ima dosta velik kavez ali nisam bas sigurna koliki je tacno tako da ne mogu da ti tacno kazem..
Ali dole mu je sasvim malo mesta..pa onda ima gore da se penje u "mali hodnik" pa ima jos da se penje...pa opet "mali hodnik" pa tu i kucica...
Dole sam mu stavil hranu,tocak i pojilicu...ali me ipak brine posto svi imaju velike kaveze a ja se bojim da njemu mozda nije malo .... :(
Posto mu kavez u sirinu bas i ne ide...samo u visinu..
Razmisljala sam da kupim novi ali necu posto se sad navikao na ovaj. :)
Pa sam zato htela da te pitam da li je to njemu malo?? :huh:
A da i piljevinu mu menjam na 4,5 dana..:)
Kkao mi je receno...

Slobodno pitaj, i ja volim da odgovaram i pomognem ako mogu :ok:

Ma siguran sam da nema potrebe za vecim kavezom. Ima da se penje, pa jos i hodnik, i kucicu, malisan garant uziva. z:mrgreen:

Imam, ime mu je Zver
Sasvim suprotno od njegovog karaktera
Ustvari je maksimalno lenj
Ponekad me zabrine to što onaj točak samo miriše, nimalo ga ne interesuje
Najviše ga interesuje njegovo ćoše u kome spava
Odgrizao mi je parče jastučića i spava na tom parčetu
Inače je dugodlaki hrčak...ne vidi se od dlake
Da li je problem ako je grčak teška lenjčuga? Da li oni moraju biti hiperaktivni ili imaju svoj karakter?

MOja dva hrcka su bila bas tako lenja i dugo su ziveli,nista im nije falilo :D

Ma nemam baterije. Inače, Mrvica je porasla. Kupila sam kavez na dva sprata da im bude komotnije, no njih troje su uvek na gomili. Čudi me da nije bilo više okota, s obzirom da se non stop "obaraju" i vrište. Izgleda da mužjak nije dovoljno uporan.

Pozdrav svima, uclanio sam se ovdje samo radi ovog posta jer imam nekoliko pitanja da vam postavim. Mozda cu vas malo smarati, ali sta cu, nisam ja kriv, hrcak je.

Prije par dana sam dobio hrcka i ne znam sta da radim sa njim, citao sam po nesto, ali meni i dalje neke stvari nisu jasne. Evo pocecu od ovog pitanja: Svugdje gdje sam citao pise bocica za vodu, pa, da li mora stvarno neka posebna bocica ili voda moze da bude u nekoj obicnoj posudi?

Pozzz i hvala

Ja sam čuvala dva hrčka po 1,5 godina a da im nikada nisam davala vodu. Mislila sam da ne treba. Davala sam im povrće. Sada, kada imam porodicu hrčaka, kupila sam veći kavez sa bočicom, što mi je predložio Barakuda. Nije ona skupa, 130 din. I vidim, piju.
Ali još nešto sam htela. Pre pola sata ova moja okotila 6. Valjda sad neće da ih pojede. Krije ih ispod izmrvljenih papirnatih maramica, kojie i dalje cepka. A otac i sestra spavaju ko da su se oni kotili.

Pozdrav svima, uclanio sam se ovdje samo radi ovog posta jer imam nekoliko pitanja da vam postavim. Mozda cu vas malo smarati, ali sta cu, nisam ja kriv, hrcak je.

Prije par dana sam dobio hrcka i ne znam sta da radim sa njim, citao sam po nesto, ali meni i dalje neke stvari nisu jasne. Evo pocecu od ovog pitanja: Svugdje gdje sam citao pise bocica za vodu, pa, da li mora stvarno neka posebna bocica ili voda moze da bude u nekoj obicnoj posudi?

Pozzz i hvala

Moze da bude i u obicnoj posudi ali ta posuda onda mora biti dovoljno teska da je hrcak neprevrne, najbolje ako imas neku keramicku tesku. U suprotnom ako stavis samo neku konzervu, hrckovi imaju obicaj da istog trenutka prevrnu i piljevina ce im onda biti mokra, ili ce odma nabacati piljevine u vodu. Zato si svuda procitao da je najbolje boca, voda je uvek cista i u boci, i moze da traje duze vreme tako. Ako ti je bas problem da nabavis bocicu pogledaj ovde kako se jedan lik dosetio i napravio sam sistem za vodu http://www.teraristika.org/forum/showthread.php?t=7618

Ako ti nesto nije jasno slobodno pitaj, mi smo ti ovde svi dobri i volimo da pomognemo z:mrgreen:

Poz z:poz:

E hvala puno, nesto slicno cu da napravim, stavio sam keramicku zdjelicu, ali sam primjetio da ne pije vodu uopste.
Dakle, sledece pitanje, da li mu treba davati vece zalihe hrane, oce li tako biti zahvalniji ili mu davati bas onoliko koliko mu je potrebno?
Jos nesto, uz njega sam dobio letak na kom pise Zlatni sirijski hrcak i info da ne raste mnogo vise nego sto je sad (oko 8cm), a na netu sam procitao da je njegova velicina 20 - 25 cm. Sta i cemu da vjerujem? Kako prepoznati vrstu hrcka?
I dobro de, bolje u ovom postu da napisem jos nesto, nego da cekam da mi odgovorite pa tek onda :)
Nisam bio upucen u to da ga treba pustiti nekoliko dana da se privikne, pa sam se par puta igrao sa njim i vadio ga iz kaveza, ali sta mi se desilo, non stop bjezi, ne voli da se mazi, cak me je jednom i ujeo za prst, tako mali, a ima jak ugriz :) Sta mu je? :)
Toliko za sad :)
pozz i hvala

stavio sam keramicku zdjelicu, ali sam primjetio da ne pije vodu uopste

Pice kad ozedni, neboj se.

da li mu treba davati vece zalihe hrane, oce li tako biti zahvalniji ili mu davati bas onoliko koliko mu je potrebno?

Nema potrebe da pravi zalihe ako ga hranis redovno. Za 24h siriskom hrcku je dovoljno 30 grama zrnaste hrane (oko 2 kasicice) Sve preko te kolicine on ce da stavlja u zalihe, uglavnom stavi ispod gnezda. Ti mu daj otprilike u saku hrane a ako nesto i uskladisti nije lose (mozda si nekad zauzet, sprecen i nestignes da ga nahranis, a kad ima neku malu zalihu nemoras brinuti da ce ostati gladan).

uz njega sam dobio letak na kom pise Zlatni sirijski hrcak i info da ne raste mnogo vise nego sto je sad (oko 8cm), a na netu sam procitao da je njegova velicina 20 - 25 cm. Sta i cemu da vjerujem? Kako prepoznati vrstu hrcka?

Stavi par slicica da vidimo koja je vrsta, a ako je siriski uglavnom budu 13-18cm. Izuzetak je moguc i ima ih raznih, kao sto ima i raznih ljudi. Moguce je da hrcak bude i mnogo manji i mnogo veci, valjda zavisi od genetike. Mada nema potrebe da se opterecujes velicinom hrcka. On ostaje mala zivotinjica ceo zivot.

Nisam bio upucen u to da ga treba pustiti nekoliko dana da se privikne, pa sam se par puta igrao sa njim i vadio ga iz kaveza, ali sta mi se desilo, non stop bjezi, ne voli da se mazi, cak me je jednom i ujeo za prst

Moras ga pustiti da se malo privikne na novo okruzenje i da se oseca sigurno u njemu. Treba da znas da su hrckovi nocne zivotinje, a bas i nevole kad ih neko budi preko dana. Kasnije kad se privikne na tebe bice mnogo tolerantniji na sve sto ti radis, za sada moras moras biti strpljiv. Ponudi mu hranu, ali nedaj mu dok nedodje do tvoje ruke i sam uzme. Vremenom ce prestati da te se plasi i onda ga sa hranom mozes namamiti i u tvoju ruku. Kasnije kad se skroz ozlobodi nece biti problema ni da ga odma uzimas i mazis.

z:poz:

Pa ja svog hrcka imam vec 4,5 meseci pa se jos nije navikao na mene i skace mi iz ruke..:(
To zavisi od hrcka do hrcka..:)
Ili mom mozda trba vise vremena da se privikne...

Back