Hrčci

• Začetnik teme Začetnik teme kissitj
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
zanima me kolika je cena kaveza....na 1 ili 2 sprata...(procitala sam da je toliki najbolji - koliko je to tacno?)i neke ''dodatne opreme'' tipa tocak,onaj tunelcic kao tobogan....umm ona lopta u koju se stavi pa moze u njoj da seta po stanu,da se ne izgubi?zna li neko?hvala...

zanima me kolika je cena kaveza....na 1 ili 2 sprata...(procitala sam da je toliki najbolji - koliko je to tacno?)i neke ''dodatne opreme'' tipa tocak,onaj tunelcic kao tobogan....umm ona lopta u koju se stavi pa moze u njoj da seta po stanu,da se ne izgubi?zna li neko?hvala...

Ja ne znam kolika je za hrckove ali np ja sam za papagaje placao 2000 pa do 2500 sa dodatnom opremom o kojoj govoris..Mislim da bi za hrcka bilo oko 1000 do 2000...

Cene kaveza su 1000 do 2000 :)
Ja imam kavez na 2 sprata i super mi je :super:
To ti toplo preporucujem...
A za tu loptu nisam cula :think:
pitaj barakudu posto on zna dosta o tome :)

Cene kaveza su 1000 do 2000 :)
Ja imam kavez na 2 sprata i super mi je :super:
To ti toplo preporucujem...
A za tu loptu nisam cula :think:
pitaj barakudu posto on zna dosta o tome :)

run-about-ball-hamster.jpg

to je ova lopta... :)

Imam, ime mu je Zver
Sasvim suprotno od njegovog karaktera
Ustvari je maksimalno lenj
Ponekad me zabrine to što onaj točak samo miriše, nimalo ga ne interesuje
Najviše ga interesuje njegovo ćoše u kome spava
Odgrizao mi je parče jastučića i spava na tom parčetu
Inače je dugodlaki hrčak...ne vidi se od dlake
Da li je problem ako je grčak teška lenjčuga? Da li oni moraju biti hiperaktivni ili imaju svoj karakter?

Imam, ime mu je Zver
Sasvim suprotno od njegovog karaktera
Ustvari je maksimalno lenj
Ponekad me zabrine to što onaj točak samo miriše, nimalo ga ne interesuje
Najviše ga interesuje njegovo ćoše u kome spava
Odgrizao mi je parče jastučića i spava na tom parčetu
Inače je dugodlaki hrčak...ne vidi se od dlake
Da li je problem ako je grčak teška lenjčuga? Da li oni moraju biti hiperaktivni ili imaju svoj karakter?

Svaki ima svoj karakter ;)
Neki su hiperaktivni,neki lenji neki agresivni neki dobri.... z:)
ne treba da te brine sto spava..

A stvarno ga obožavam...
Pa sam se brinula da li je normalno da tako živi...
Najjači je kad sa sprata u kavezu gde mu stoji hrana...pokupi sve u obraščiće
pa snese dole gde spava da ne mora da se penje ponovo z:mrgreen:
pokušavao je i bočicu sa vodom da dole prebaci...jao

Lenj je zato što je sam. Takvi su bili i moji ranije,dok sam čuvala po jednog. Sada kad su troje(mama, tata i dete), toliko su nemirni. Noću toliko cvrče da moj muž poželi da ih izbaci iz sobe. Ipak, oni pola dana prespavaju. Ali kako mi ovde neko reče, karton, vatu, papir obožavaju da cepaju. U kartonsku cev od alu folije uđu svi pa cepaju li, cepaju.

....zanima me da li smem da kupam hrcka...i koliko cesto....da li ima neki deo tela koji ne bi smeo....kakvom vodom....cime da ga susim....sme li da se koristi sampon ili nesto slicno....?mnogo pitanja ha?hvala unapred..... :)

....zanima me da li smem da kupam hrcka...i koliko cesto....da li ima neki deo tela koji ne bi smeo....kakvom vodom....cime da ga susim....sme li da se koristi sampon ili nesto slicno....?mnogo pitanja ha?hvala unapred..... :)

Nisam siguran sto se tice ovoga. Mislim da sam cuo da hrckove nevalja kupati, a i bilo bi dosta neprakticno tako malu zivotinju kupati.
Verovatno se moze okupati, ali ovo praktikovati samo u izuzetnim situacijama, ako je recimo uprljan necim toksicnim, otrovnim.

Hrckovi su inace jako fleksibilni i mogu sebe sasvim dobro da isciste. Samo ga stavi u cistu piljevinu i sam ce se on urediti. Mozes mu staviti i peska za cincile i krzno ce mu biti uvek lepo i cisto i bez masnoce.z:poz:

Nisam siguran sto se tice ovoga. Mislim da sam cuo da hrckove nevalja kupati, a i bilo bi dosta neprakticno tako malu zivotinju kupati.
Verovatno se moze okupati, ali ovo praktikovati samo u izuzetnim situacijama, ako je recimo uprljan necim toksicnim, otrovnim.

Hrckovi su inace jako fleksibilni i mogu sebe sasvim dobro da isciste. Samo ga stavi u cistu piljevinu i sam ce se on urediti. Mozes mu staviti i peska za cincile i krzno ce mu biti uvek lepo i cisto i bez masnoce.z:poz:

hvala ti barakudo puno.....bas sam bila u nedoumici.....a sto se tice peska za cincile,mislis umesto piljevine ili kako? z:poz:

hvala ti barakudo puno.....bas sam bila u nedoumici.....a sto se tice peska za cincile,mislis umesto piljevine ili kako? z:poz:

Ne umesto piljevine. Stavi u neku malo pusudicu. Najbolje bi bilo ako imas neku malu teglicu. Polozis je vodoravno da otvor bude sa strane http://www.faqs.org/photo-dict/photofiles/list/1565/2095jar.jpg, i stavis samo malo peska unutra, netreba preterivati sa peskom. Dovoljno je da on moze da se valja u njemu, onako kao kad se pas valja po travi, a da neizbacuje pesak napolje. Najbolje bi bilo da tegla ima cep i u njemu probusis malu rupu, taman toliku da hrcak moze da udje.

Slikacu ti, ako hoces, da vidis kako sam ja deguima stavio.

Secate se mene :zcepanje:
Sa punoooooo pitanja..pa da vam se javnem :mrgreen:
Hrcak je super :)
Dosta se navikao na mene ali i dalje bezi iz ruke...
Kad ga pustim malo da se setka jedva ga uhvatim...
Narucila sam onu loptu i stize mi sutra :)
jedva cekam :klap:
Mislim da ce ik njemu svideti..
a nasla sam i pet shop blizu zgrade i jakooo sam srecna :klap:
E sad me zanima da li smem da mu stavim pesak za cincile u kavez?? :huh:

Secate se mene :zcepanje:
Sa punoooooo pitanja..pa da vam se javnem :mrgreen:
Hrcak je super :)
Dosta se navikao na mene ali i dalje bezi iz ruke...
Kad ga pustim malo da se setka jedva ga uhvatim...
Narucila sam onu loptu i stize mi sutra :)
jedva cekam :klap:
Mislim da ce ik njemu svideti..
a nasla sam i pet shop blizu zgrade i jakooo sam srecna :klap:
E sad me zanima da li smem da mu stavim pesak za cincile u kavez?? :huh:

Smes. Samo netreba da stavis pesak po celom kavezu/akvarijumu umesto piljevine. U jedan cosak u manju posudu je sasvim dovoljno. To je u sustini pesak sa puno "prasine" tako da kad se zivotinja okrene par puta u njemu skine prljavstinu, parazite a naracito visak masnoce u krznu. Dobro je i za zivotinje koje imaju gusto krzno kad se pokvase, to im je najefikasniji nacin da se osuse. U suprotnom ako se pokvase i neosuse dobro moze doci do raznih oboljenja, gljivice, osipi, iritacije...

Nemoras da se brines, manje, vise sve zivotinje, bar one sa krznom, vole da se na ovaj nacin "kupaju". Siguran sam da si videla i psa da ponekad voli da se valja u prasini. Jednostavno to dodje kao najefikasniji nacin za ciscenje krzna za zivotinju.

hvala barakuda na opsirnom odgovoru :hvala:
Danas sam isla u jedan pet-shop blizu moje zgrade ali oni nemaju taj pesak za cincile :(
Tako da cu danas morati da ih obidjem jos..
A da i jos nesto da pitam moj hrcak je danas po prvi put dok je spvao kao da je cvileo (cijuktao) ili sta vec..
Pa bih htela da pitam jel to normalno ?? :huh:

A da i jos nesto da pitam moj hrcak je danas po prvi put dok je spvao kao da je cvileo (cijuktao) ili sta vec..
Pa bih htela da pitam jel to normalno ?? :huh:

z:mrgreen: hehehe... ma skroz normalno. Mozda je lose sanjao, mali seronja z:p

I evo da stavim slike posude koju sam ja stavio za pesak kod degua.
Kupio sam kod kineza, kao.... posuda za drzanje bombona, koja moze da se stavi da stoji skroz uspravno ili da se polozi da poklopac bude ukuso, nagore, sto je savrseno. Mislim da sam platio 200 din, ima sad vecih i manjih, a za hrcka bi mogla mnogo manja, a i nemora. Napravio sam rupu na poklopcu taman toliku da moze degu da prodje i nemogu da izbacuju pesak napolje. Inace kad se taj pesak zaprlja nebaca se, samo se proseje i tako moze da traje jako dugo.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    36,3 KB · Pregleda: 13
  • 2.jpg
    2.jpg
    34 KB · Pregleda: 11
  • 3.jpg
    3.jpg
    34,4 KB · Pregleda: 14

Back