Hrčci

• Začetnik teme Začetnik teme kissitj
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ej djecaci i djevojcice jedno pitanje; DA LI SE OVI MALI LUDACI MOGU PREFORSIRATI VRTECI TOCAK PO CITAV DAN?...TO JE NEVJEROVATNO...:grudvanje:

Mislim da nemogu. Oni obozavaju da trce, a tocak za trcanje u malom prostoru je idealan za to.

kakva gnusnost...greotice male...majka mesozderka!:confused:

Hrckovi su svastojedi, znaci jedu i hranu i boljnog i zivotinjskog porekla. Hrcku treba dati povremeno mesa (najbolje kuvanog) da nadoknadi proteine. U prirodi najcesce jedu insekte. Probajte da hrcku date nekog insekta, odusevice se.

Ostao je jedan mali, veoma brzo raste i čuvaju ga oba roditelja. Još ne vidi, ima 8 dana, ali je počela da mu raste dlaka.
Nego, nešto me brine. Pre pet dana mužjak je pokušavao da zlostavlja ženku (mislim, seksualno). Šta ako se ona ponovo porodi a ovaj još sisa?

Pre pet dana mužjak je pokušavao da zlostavlja ženku (mislim, seksualno). Šta ako se ona ponovo porodi a ovaj još sisa?

"zlostavlja zenku" :mrgreen:

Šta ako se ona ponovo porodi a ovaj još sisa?

Nemoguce. Roborovski hrckovi nose mlade 23-30 dana tako da ce ovaj prvi prestati da sisa i poceti uveliko da jede pre novog okota.
Takodje, ako se pare nemora da znaci da ce zenka ostati skotna, tako da mozda neko vreme neces imati mladunaca.

Tvoje pravo da na to gledas iz ugla coveka, ali cinjenica je da su to zivotinje. Muzjak ima instinkt i svim snagama zeli da ostvari prijatan osecaj orgazma (za njega to nije nista drugo, cisto zadovoljstvo) on nerazmislja da li zenka ima male, da li zeli da to radi...
Sa druge strane zenka je ta koja zna da li je spremna i da li zeli da pusti muzjaka da se pari. Neboj se za zenku, ona zna da se odbrani, to je za nju savrseno normalan deo zivota. Ako muzjak previse bude navaljivao zenka ga moze upozoriti, ozbiljno povrediti ili cak ubiti. Uglavnom ako ga upozori i povredi muzjak napravi odredjenu distancu i zna gde mu je granica.

Jos treba da znas da su to glodari koji zive uglavnom oko 2 godine (roborovski 3-3.5god) i u prirodi imaju nebrojano mnogo predatora. Njihov organizam je tako formiran da u sto kracem periodu imaju sto vise mladih kako bi se vrsta nastavila. Sta mislis kako funkcionisu poljski misevi u prirodi kada nema niko od ljudi da ih nadgleda.

Ali to su tvoji ljubimci. Zivotinje ce raditi samo po instinktu, ali ti ako hoces mozes da isplaniras i odlucis sta je na duze staze bolje za njih. Ako mislis da to nije dobro sto muzjak radi uvek imas opciju da ga odvojis u poseban kavez i da ga pustis sa zenkom samo ako zelis da imas mladunce.
Ti si njih uzela da ti prave drustvo, da se osecas dobro i nebi trebala da dopustis da se osecas neprijatno njihovih drzanjem, odnosno netreba da ti bude pravilo da uradis sta ti drugi ljudi kazu. Ljudi na forumu mogu da te posavetuju ali iskljucivo na tebi je zadnja odluka. Uzivaj u svojim ljubimcima i slobodno pitaj ako te nesto zanima:) :bye:

Moje mladunče je progledalo i hoće da šeta, ali ga majka odmah zgrabi u zube i odvuče u skrovište. Inače, belo je na tatu, s crnom prugom preko kičme. Medenko! Jedva čekam da ga pipnem.

Moje mladunče je progledalo i hoće da šeta, ali ga majka odmah zgrabi u zube i odvuče u skrovište. Inače, belo je na tatu, s crnom prugom preko kičme. Medenko! Jedva čekam da ga pipnem.

Ja mislim da je proslo do sada dve nedelje i sada slobodno mozes da ga uzmes. Samo oprezno da se majka neuplasi da hoces da ga pojedes pa moze da ugrize. Kad vidis da se majka udaljila od njega onda ga mozes uzeti i pomaziti.

Ako imas aparat uslikaj nam par slicica :D

Evo mališe, roditelje još moram da krotim. U kavezu se ne vide.

Picture 602368.jpg

Moze li neko da mi pomogne? Moj leming je imao veliku oteklinu na stomaku. Kada sam ga odnela kod jednog veterinara, rekao je da je to gnoj i da ga mažem Flagocitom, ali kada sam ga ponovo odnela bile su dežurne dve veterinarke koje su rekle da je to tvrdo i da je verovatno tumor, ali da ni one nisu sigurne. To se vremenom smanjilo i skoro nestalo, a posle nekog vremena pojavila se takva izraslina na njegovoj butini, koja je sada ogromna. Molim vas, ako neko zna šta bi to moglo da bude i kako da mu pomognem, da mi kaže. Hvala!

Ovu molbu sam postavila i na strani za leminga, ali sam htela i ovde da potražim pomoć.

Evo ljudi posto niko ne pise da ja malo razveselim temu jednom slikicom...
Naravno ne od moga hrcka vec jednu koju sam nasla na jednoj temi i odlicna je :klap:
Ali zato i uskoro slike i mog malisana...
A evo ovoga koji mi se jako dopao...

Prilozi

• aa3343bfa65546f4a02c5e44639b3f68.gif
    aa3343bfa65546f4a02c5e44639b3f68.gif
    10,8 KB · Pregleda: 77
eee ja cu za par dana da dobijem hrcka (tj kupim svojim novcem jer mama i tata nece ni da cuju da imam ''to malo odvratno sto dok se vrti u onom tocku izgleda ko neki ludak'')....pa jel ima mozda neko neki savet koji ce mi zatrebati...neke preporuke sta da radim a sta ne smem nikako?pitacu i one u pet shopu ali svaki savet je dobrodosao....hvala....

Back