- Poruka
- 96.844
vidim japansku jabuku (persemon) tamo gore!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da,ili хурма kako je zovu u Aziji...Vrhunski ukusna stvar,pogotovo ako ubodes da je zrela obrana.vidim japansku jabuku (persemon) tamo gore!

ova je zrelaDa,ili хурма kako je zovu u Aziji...Vrhunski ukusna stvar,pogotovo ako ubodes da je zrela obrana.![]()
Neispavanost i rakija me pomutile hah.Šećer u prahu i suvo grožđe nisu dovoljan indikator?![]()
Da,ili хурма kako je zovu u Aziji...Vrhunski ukusna stvar,pogotovo ako ubodes da je zrela obrana.
Duki svaka cast na izboru!
Ja obožavam to voće....ali ovde se baš zeleno prodaje.Da, nikako da sazru a planiram da idem na režim ishrane bez voća ( da se ponovo vratim)
Hvala ti, Trust. I ti si gurman kao ja.
Ja volim kada savim sazru, volim taj pun ukusJa obožavam to voće....ali ovde se baš zeleno prodaje.
I pored toga skoro svake nedelje ga kupim...čak i kad nije potpuno zrelo i dalje je jako ukusno.
@fortes, ovo mi liči na tajlandsku piletinu koju obožavam (vidim da je mleveno meso u tanjiru)
Koristiš li mahune graška (one prazne bez zrna)?
.Ne koristim grašak...nego mlevena junetina, paprika,paradajz,kukuruz, crveni i beli luk,šargarepa i začini naravno. Solidno je ljuto pa ublažim pavlakom i jedem kao čorbu. Mogao bi i grašak bez problema da se uklopi ali nisam neki "fan" istog kao ni crvenog pasulja koji takođe često ide.Ne znam kako se zove te mahune, dugačke su i bez zrna, dodaju se u egzotična jela. Kao mladi grašak koji treba da sazreva i puni mahunu, samo ta mahuna je prazna, pljosnata i prilično dugačka.Ovo je neka moja varijacija meksičkog chili con carne u čorbastom obliku. Ja zovem meksička čorba...nezvanično.Ne koristim grašak...nego mlevena junetina, paprika,paradajz,kukuruz, crveni i beli luk,šargarepa i začini naravno. Solidno je ljuto pa ublažim pavlakom i jedem kao čorbu. Mogao bi i grašak bez problema da se uklopi ali nisam neki "fan" istog kao ni crvenog pasulja koji takođe često ide.
Jedino što mi pada napamet je thai green beens tj boranija koja je česta pojava na njihovim štandovima za stir fry jela. Ne znam da li na to misliš:Ne znam kako se zove te mahune, dugačke su i bez zrna, dodaju se u egzotična jela. Kao mladi grašak koji treba da sazreva i puni mahunu, samo ta mahuna je prazna, pljosnata i prilično dugačka.
Ovde kod nas ih nema u trgovinama.
Nadam se da će Mita pronaći negde na Netu, mene mrzi da guglam, inače ne volim da guglam.
Ja stavim u zamrzivač jedan dan. Onda izvadim i sačekam da se prirodno otopi.Da, nikako da sazru a planiram da idem na režim ishrane bez voća ( da se ponovo vratim)
i oljuštulila sam jednu. Odlična je i slatka.Da,ona ovde sazreva od kraja oktobra...I ja sam je prvi put jeo davno oko Nove godine,bas takvu,promrzlu pa otopljenu...Jos sam imao srece da naletim na neku domacu sortu,kojoj je tanka kora.Ja stavim u zamrzivač jedan dan. Onda izvadim i sačekam da se prirodno otopi.
Tako ona zri u prirodi, treba da promrzne.
Da,ona ovde sazreva od kraja oktobra...I ja sam je prvi put jeo davno oko Nove godine,bas takvu,promrzlu pa otopljenu...Jos sam imao srece da naletim na neku domacu sortu,kojoj je tanka kora.
Ja kupujem ove u megamarketima ovde, one mogu da se jedu hrskave(zelene) i dalje imaju lep ukus. ali lepše su zrele....Pogledajte prilog 834193
Ove su sa ekstra tankom korom, kao paradajz. I prirodno su sazrele, doduše malo više nego po mom ukusu. Poznate su kao Hačija. Popularna je i Fuju vrsta, to je ona okruglasta (mislim da je to ona što Duki ima) koja može da se jede i zelenija i hrskava je kao jabuka.
Ima četiri vrste, što japanci zovu Kaki jabuka. Neke mogu da se jedu i zelene a neke moraju da budu gnjile... kenjkam se da napišem temu o tome...Ja kupujem ove u megamarketima ovde, one mogu da se jedu hrskave(zelene) i dalje imaju lep ukus. ali lepše su zrele....
Ma ima ih dosta vrsta,ono sta mi zovemo urma je takodje njegova podvrsta.Ebonovina je takodje vid tog drveta...Ima četiri vrste, što japanci zovu Kaki jabuka. Neke mogu da se jedu i zelene a neke moraju da budu gnjile... kenjkam se da napišem temu o tome...

Kave veze imaju urma i kakiMa ima ih dosta vrsta,ono sta mi zovemo urma je takodje njegova podvrsta.Ebonovina je takodje vid tog drveta...
Pogledajte prilog 834220
Ja jedem ovakvu,samo je ova obradjena slika,mora da ima tackice po sebi,i tad je najukusnija![]()
?Ogromne.Kave veze imaju urma i kaki?
Mislim sa stanovišta ploda.