Vodjenjem politike sve je apsolutno, ti ne postojis, jer si samo manji od sekunde u trenutku od 100 milijardi godina....Sto onda zivis...?
Da bi se zaludjivao da si nesto u pravu?
To je kao u onoj psiholoskoj teoriji , svaki covek ima svoju zavisnost, pa je najbolje izabrati najmanje stetnu.
Ima li boljeg primera prelaska u ludilo metafizike....?
Da ne navodim sad milion primera gde ljudi idu u gresku, a tebi se postavlja pitanje da li hoces ti da platis ceh ili neces....ako platis , cena i kazna za ljude ce biti manja....ako ne, cena ce biti ogromna...
Jeste, bilo je ludosti u ratu, kad umesto da zaustave napredovanje jedinica dok je sve daleko, oni sacekuju ogromnu vojsku sa sacicom ljudi, npr kad je pokusano osvajanje nevesinja od strane hrvata.
Uzimam taj primer, jer se racunalo na to da ce ljudi biti glupi, da ce to malo sto je ostalo tu, sto nije prebaceno na druge teritorije (bili budale i oni , sto su isli, to se ceka kuci , pa kad napadnu selo, onda se branis...) pokusalo da odbrani nevesinje dok se uz planinu orilo iz grla, za neku fabriku tekstila iz Nevesinja da ce od nje napraviti porodiliste za male hrvate koje ce da naprave celom nevesinju...
I da , onda su budale sto ne veruju u svoju volju, nego pogrese kao Karadjordje pa kad dobiju metak u celo , oni se uplase i poveruju da su umrli....
I sreca te im je malo teren pomogao , pa su uspeli da budu budale sa uspehom, neko ih nazva herojima....ali oni to nisu bili, ni sami sebi...
Bili su uvredjeni , svojim razumom , jer im je jasno bilo da su bili ludaci i imali ludacku srecu, ali su bili hrabri kad je trebalo , i hrabri i sami sebi ludi....
Mogu odmah da ti kazem da bi u bilo kakvom prirodnom drustvu dobio palicu po glavi u prvih mesec dana, eto koliko dugo bi trajala tvoja "volja"....
To sto je danas otudjeno drustvo , pa se siri misticizam kao pogodan egu, to je itekako tvoja sreca.
Za razliku od tebe, meni ovo drustvo ne odgovara, jer prirodno nije u trendu , vec se forsira glupost i negativna selekcija, pa se sve osim radikalnog i prosecnog unistava, kao potencijalno razlicito i opasno...
Problem koji ti iznosis iz nekog svog "metafizikom" deformisanog ugla je ustvari sasvim drugaciji.
Uvlacenjem mnogo ljudi u igru hijararhije, u kojoj si i ti sam igrac, dobija se da se ne poznaju principi vec se priznaju zakljucci vecine, a to je itekako sklono manipulaciji i relativnom.
E kad je vec tako , naravno da ce svako ko ima mogucnost manipulacije da pokusa da skrene vodu na svoju vodenicu....
To vazi i kod tebe, kao primerka koji je hijararhijski obojen i sav u tome...
Ovde je samo prezentovano nesto za sta mozes da se uhvatis a da ne izgledas drugima glup.
U drugim slucajevima ti medjutim prihvatas nametnute glupe situacije i resenja, koja takodje vode ka razaranju, ali posto nemas jedinstveno odredjeno misljenje ostalih , tu ne reagujes ovako, tj ides kud i ostala voda...
Naknadnim procesom samo racionalizujes svoj izbor i svoje postupke...
Tako da se ovo tvoje pozivanje na razum, koji ti je samo postapalica, jer ne verujes u razum , vec u volju, a opet ovde si protiv volje, jer joj razumski dajes atribut nedotupavna, te sve to izgleda u stilu jedne trenutne srpsko politikantske jajare...
Ja medjutim verujem da je u pitanju previse kruzenja u analizi, pa se stvorila pesmica i neki sistem koji je tebi zatvoren i zaokruzen, a nema blage veze ni sacim osim sa tim tvojim sistemom.
Osoba koja negira realnost, a uzima je kao cest i vrlo vazan argument, tesko da moze da ostavi kod mene utisak.Ovde pricamo o osobi, ne o tebi...znaci osoba A koja ima takvu psihologiku, u startu je kod mene ocenjena kao neko ko nema blage veze sa stvarnoscu, niti isacim (da li je ovo postojeca rec).
Tvoj zakljucak se zasniva na tome da je strah pobedjen, ne znam cime, ali ne intelektom.
I onda je hrabrost, a ako je na trenutak pobedio intelekt nad voljom.Da ne komplikujem, pobeda intelekta nad strahom je hrabrost, a onda uzimas da tupadjija nema intelekt...
On ima intelekt2.
Taj intelekt2 , moze da pobedi strah2....Intelekt1 >>>> Intelekt2.......
Intelekt2 je tupadzija, ali zna sta voli, sta zeli, i sta hoce i da brani.
Njemu se i ne predstavlja da brani bazen, njemu se predstavlja da brani ono do cega mu je stalo.
Da li je to istina, nebitno je, nebitno iz ugla straha..i iz ugla hrabrosti...
Njegov intelekt ce pobediti njegov strah i istog trenutka on je hrabar.
Apsolutnu istinu TI ne posedujes, prema tome ti si nekome totalni tupadzija, jos gore, nacitan filozofskih knjiga. To je realna pretpostavka. Neko ko moze 4x brze od tebe da misli, cita 2 strane za minut, ima fotografsko pamcenje ce moci da mnogo bolje dotumaci sta je istina od tebe samog...
Stoga si ti njemu takodje sitna boranija, i tvoje bitke u kojima intelekt nikad ne pobedi volju i strah, njemu izgledaju kao kukavicluk i sebicluk.Ili nedostatak nekog intelekta...da uopste pobedi...
Ovde je jasno da ti mislis da posedujes apsolutnu istinu, da niko nemoze bolje da sagleda istinu i stoga ubacujes u borbu intelekt strah, dodatne nivoe, a to je nedodirivost tvog intelekta....
To je medjutim smesno.
Te se integraljenjem dobija demagog koji je pasiva nedovoljne snage da izadje iz pasive.
Ukratko ebes filozofiju koja od tebe stvori osobu koja misli da zna sve, i odmah u sledecem koraku za posledicu imas p....od coveka, koji ce uvek naci razlog da ne reaguje...ali uvek...
Ja stvarno mogu uvek da nadjem razlog da ne reagujem....i da samo svoju bulju cuvam...kao nije jos vreme da ja reagujem...
Ali zato i postoji nesto sto se zove biranje svog nivoa , ako si pametan, ako nisi onda izaberes cas ovo cas ono , nesto po drugima, nesto po koristi , tako da se dobija prosecan licemeran, ali po narodu posten covek....covek koji moze da ukrade, ali savest mu ne da da ukrade mnogo od siromaha, ili da ukrade mnogo jer oticice u zatvor...
Lako je biti pametan medju pametnima, malo teze medju normalnima, a posebno tesko je medju glupima....jer imas i njih usmerene protiv tebe...