hrabrost ili...?

ovde ima raznih strucnjaka, od onih koji tvrde da ce dete od roditelja naslediti gen za rak pa do onih koji misle da je za drustvo dobro da nekim roditeljima uskrate pravo da imaju decu

Mislim da si pogrešno shvatila.
Verovatno je većina njih rekla da to ne bi uradili,ali time se ne uskraćuje drugom pravo na to.Samo se iznosi svoje mišljenje.

Onda ćeš imati koristi od diskusije,ako pokušaš da razumeš i one koji ne razmišljaju kao ti.Ovako ti je vreme provedeno ovde,izgubljeno vreme.:)

tema je ok pitanje je glupo. niko od nas nije bog pa da zna kad ce ko umreti...da je dobronamerna pricu o njoj ne bi postavila kad je umrla nego kad je dete rodila

ебига
, често није потребно бити бог да знаш
довољно је бити "само" лекар
ми можемо само да се надамо да ћемо упасти у мали број људи којима лекари промаше смртоносну дијагнозу

а колко ја знам, прича и јести избила у јавност тек кад је жена умрла
да ли ти знаш да је било у новинама и пре њене смрти,одн у периоду између порођаја и смрти?

sta vi mislite,da li je eticki i korektno unapred osuditi dete na zivot bez majke? (da,da svakog moze da zgazi autobus pri izlasku iz porodilista,to znamo )

Да, да, може свашта да се деси, али то је жеља оног одозго.

А свесно родити сироче је крајње себичан чин.

Она је испунила свој сан, доживела је себе као мајку.

Шта са тим јадним дететом? Даће Бог да има леп живот, али пошавши од претпоставке колико одрасли људи пате за мајкама након њихове смрти, замислите посмрче које никада није осетило ту љубав, које гледа другу децу коју мајке љубе, грле, шетају, смеју се са њима ...

Ово дете то никада неће имати и како ће се осећати због тога. Да ли је она размишљала о томе када је доносила одлуку, као да се ради само о њој и њеним жељама?

Дете ће порасти као и сва деца, то да, али ће остати ускраћено за најлепши, најтоплији и најбезбрижнији део живота који може да пружи само мајка.

Зато тврдим да је, са моје тачке гледишта, ово заиста био крајње себичан чин. "После мене - потоп"! Тако не размишљају праве мајке.

Да, да, може свашта да се деси, али то је жеља оног одозго.

А свесно родити сироче је крајње себичан чин.

Она је испунила свој сан, доживела је себе као мајку.

Шта са тим јадним дететом? Даће Бог да има леп живот, али пошавши од претпоставке колико одрасли људи пате за мајкама након њихове смрти, замислите посмрче које никада није осетило ту љубав, које гледа другу децу коју мајке љубе, грле, шетају, смеју се са њима ...

Ово дете то никада неће имати и како ће се осећати због тога. Да ли је она размишљала о томе када је доносила одлуку, као да се ради само о њој и њеним жељама?

Дете ће порасти као и сва деца, то да, али ће остати ускраћено за најлепши, најтоплији и најбезбрижнији део живота који може да пружи само мајка.

Зато тврдим да је, са моје тачке гледишта, ово заиста био крајње себичан чин. "После мене - потоп"! Тако не размишљају праве мајке.

daj shta dramish, kako su odrasli nashi roditelji, sigurno u izobilju, imali su kolica kiko, pampers pelene, a majka im je citala pjesmice pred spavanje :))))
bio si sretan ako uspijes ugrabiti komad hljeba, jer je su zene imale po 10oro djece...moj cale je navrsio 12 godina i ajmo mrsh iz kuce, sam je putovao do vojvodine, isao u skolu tamo, bio vise gladan nego sit, a u srednjoj se otrovao jer je pojeo komad hljeba koji su mishevi jeli. znaci ljubavi na pretek. e da, gadjala ga je prije nego sto je otishao mashicama u glavu, pa i danas ima ozziljak :)))
majka jeste bitna, bitnija od oca, al nemoj pretjerivati i glorifikovati ulogu majke leba ti.

Pa ne znam baš da li je "sebično prema detetu" ovo što je uradila :eek: dete koje odrasta bez majke ni ne zna za bolje, tj. ne zna kako je imati majku, njemu će otac biti sve. Pate deca koja izgube majku, kada nešto nemaš nikada ne može da ti nedostaje. Ne vidim šta je tu sebično prema detetu. Prema njemu, suprugu, s druge strane..... mislim kapiram da će on voleti dete i sve i da nikada neće stati i reći "bolje da te nije ni rodila" :neutral: ali u trenutku donošenja te odluke zar nije mogla da pomisli kako je on taj koji će snositi punu odgovornost za njene postupke.

daj shta dramish, kako su odrasli nashi roditelji, sigurno u izobilju, imali su kolica kiko, pampers pelene, a majka im je citala pjesmice pred spavanje :))))
bio si sretan ako uspijes ugrabiti komad hljeba, jer je su zene imale po 10oro djece...moj cale je navrsio 12 godina i ajmo mrsh iz kuce, sam je putovao do vojvodine, isao u skolu tamo, bio vise gladan nego sit, a u srednjoj se otrovao jer je pojeo komad hljeba koji su mishevi jeli. znaci ljubavi na pretek. e da, gadjala ga je prije nego sto je otishao mashicama u glavu, pa i danas ima ozziljak :)))
majka jeste bitna, bitnija od oca, al nemoj pretjerivati i glorifikovati ulogu majke leba ti.

И шта, сада сви треба да причамо тужне приче како је некада било?

Ваљда сви свом детету желимо боље, не стављамо себе у први план.

И - улога мајке се не може преувеличати, она је довољно велика сама по себи.

Pa ne znam baš da li je "sebično prema detetu" ovo što je uradila :eek: dete koje odrasta bez majke ni ne zna za bolje, tj. ne zna kako je imati majku, njemu će otac biti sve. Pate deca koja izgube majku, kada nešto nemaš nikada ne može da ti nedostaje. Ne vidim šta je tu sebično prema detetu. Prema njemu, suprugu, s druge strane..... mislim kapiram da će on voleti dete i sve i da nikada neće stati i reći "bolje da te nije ni rodila" :neutral: ali u trenutku donošenja te odluke zar nije mogla da pomisli kako je on taj koji će snositi punu odgovornost za njene postupke.

Муж се сложио са њом, тако да није много за жаљење.

Тачно је знао шта га чека.

Suuuper, "uz očevu pomoć" :neutral:
U ovoj zemlji je muškarac naučen isključivo da "pomaže". Da li da se operu njegove usrane gaće ili da se odgaji njegovo dete, uglavnom, on pomaže a obaveze su tuđe.
Izgleda je ovo sve stvarno bilo sebično prema detetu :neutral:

Dakle majka hrabrosti (sad kad sam pročitala članak) je dodikova nova reklama i cela priča se svodi na dokone novinare koji nemaju od čega da žive. Nigde ne piše da je odlučila da rodi dete znajući, odnosno verujući, da umire; nigde ne piše da je muž hteo dete ili da nije, vidi se samo tragična priča o hrabrosti, napisana nekim starokretenskim jezikom (primera radi "udala u Dunoviće" i "sedmače" :roll: ) kako bi se novinari dodvorili neukim seljanima koji ih čitaju i plaču na ovakve priče, i piše koliko je vlada silno pomogla i koliko su maraka dali. I da, naravno, piše i poneka o verskoj zaslepljenosti... zašto?
"U trudnoći, u martu su joj rekli da je sve u redu. Nadali smo se da je to naše čudo. Ipak, u septembru smo doživeli šok."
"Ime mu je dala majka. Kažu, zavetovala se Svetom Nikoli da će, ukoliko rodi sina, da mu da ime - Nikola."
Ne mogu da ne pomislim da je majka mislila da će je bog spasiti ako rodi dete.

Potpuno nov ugao. Hm, više njih..... no, zašto ne bismo i mi sad ovde napisali koliko je dodik dao para za sahranu.
Da nije dao cvonjka, qr bi ovo bila vest.

Муж се сложио са њом, тако да није много за жаљење.

Тачно је знао шта га чека.

A ne, mi roditelji mogli smo samo pretpostaviti da novi zivot unosi predivnu svetlost u nas zivot. Ali toliku snagu i toliku ljubav, tu caroliju koju nam nasa deca samim svojim postojanjem daruju, jednostavno nasa imaginacija ne moze niti zamisliti.

Prvo su doktori rekli da je to kod nje benigni tumor, a posle je sve krenulo po zlu. Prvu operaciju Jelena je imala 2007, a drugu 2009. godine. U trudnoći, u martu su joj rekli da je sve u redu. Nadali smo se da je to naše čudo. Ipak, u septembru smo doživeli šok. Dijagnoza je bila strašna.

u trudnoci je saznala za malignitet ili pre :confused:

Back