- Poruka
- 9.575
Ovako stoji:
U Novom Sadu pit bul usmrtio 56-godišnjaka, uhapšen njegov sin, vlasnik psa
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su G. B. (2000), zbog postojanja osnova sumnje da je učinio teško delo protiv opšte sigurnosti.
On je vlasnik psa rase pitbul koji je noćas, u porodičnom stanu, usmrtio pedesetšestogodišnjeg oca osumnjičenog.,,,,,,,,https://rtv.rs/sr_lat/vojvodina/nov...a-uhapsen-njegov-sin-vlasnik-psa_1554654.html
Izdvojila bih ovaj deo iz teksta:
"
On je objasnio i da psi moraju da imaju obezbeđene određene uslove, jer ukoliko se desi da su zanemareni, može doći do agresije.
Ukoliko želite da udomite određenu rasu, jako je bitno da se upoznate sa njenim karakterom. Da ima obezbeđen prostor u kom će boraviti, redovnu ishranu, vodu i da vi kao vlasnik imate vremena da mu se posvetite, rekao je Kvrgić.
Prema njegovim rečima, svaki pas može da se socijalizuje ako se sa njim radi odgovorno i profesionalno, a ukoliko je pas zanemaren, može da dođe do pojave agresije i slučaja kao što je današnji na Detelinari. "
U potpunosti se slažem sa ovoj izjavom šefa prihvatilišta za pse.
6 godina živim u ovom naselju. Prve komšije imaju kuću i imaju pit bula. Pit bul ima preko 10 godina.
Komšije ga nisu odgajile da bude agresivan, ne vode ga na borbe. Pas je miran i dobar. U kući je bilo male dece koja su se igrala sa njim, kao da im je poni, a ne pas.
Mazila sam ga i pričala sam mu kako je dobar, pametan, lep i on je mahao repom od sreće.
Odgajan je da bude kućni ljubimac. Pas oseti kada ga neko voli i kad ga se neko ne plaši.
Imala sam i obične, domaće pse, koji nisu rasni. Jednom je deda našao nekog psa na ulici i doveo ga kod nas. Pas je bio agresivan prema svima, i brzo je završio u prihvatilištu.
Pre njega smo imali malog mešanca koga smo svi obožavali i svi smo plakali kada je uginuo.
Posle ovog agresivnog psa dobili smo od komšija ženku rotvajlera. Mirna, dobra, poslušna..samo ponekad je bila "neposlušna".
Bilo joj je zabranjeno da skače na krevet i par puta je skakala ali kada bi čula da mama ulazi u kuću, brzo bi skakala sa kreveta i ponašala se u stilu " ja, nisam ja skakala"

Znači..sve zavisi od vlasnika psa. Ko ima psa mora da mu posveti pažnju, da se igra sa njim, redovno ga hrani i daje mu vodu, redovno ga vodi kod veterinara za dobijanje vakcina..
Psi znaju kada ih neko voli, i oni uzvraćaju ljubav.