Horor u Novom Sadu! Pitbul ubio svog gazdu!

Ovako stoji:

U Novom Sadu pit bul usmrtio 56-godišnjaka, uhapšen njegov sin, vlasnik psa​

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su G. B. (2000), zbog postojanja osnova sumnje da je učinio teško delo protiv opšte sigurnosti.

On je vlasnik psa rase pitbul koji je noćas, u porodičnom stanu, usmrtio pedesetšestogodišnjeg oca osumnjičenog.,,,,,,,,https://rtv.rs/sr_lat/vojvodina/nov...a-uhapsen-njegov-sin-vlasnik-psa_1554654.html

Izdvojila bih ovaj deo iz teksta:

"
On je objasnio i da psi moraju da imaju obezbeđene određene uslove, jer ukoliko se desi da su zanemareni, može doći do agresije.

Ukoliko želite da udomite određenu rasu, jako je bitno da se upoznate sa njenim karakterom. Da ima obezbeđen prostor u kom će boraviti, redovnu ishranu, vodu i da vi kao vlasnik imate vremena da mu se posvetite, rekao je Kvrgić.

Prema njegovim rečima, svaki pas može da se socijalizuje ako se sa njim radi odgovorno i profesionalno, a ukoliko je pas zanemaren, može da dođe do pojave agresije i slučaja kao što je današnji na Detelinari. "

U potpunosti se slažem sa ovoj izjavom šefa prihvatilišta za pse.

6 godina živim u ovom naselju. Prve komšije imaju kuću i imaju pit bula. Pit bul ima preko 10 godina.

Komšije ga nisu odgajile da bude agresivan, ne vode ga na borbe. Pas je miran i dobar. U kući je bilo male dece koja su se igrala sa njim, kao da im je poni, a ne pas.

Mazila sam ga i pričala sam mu kako je dobar, pametan, lep i on je mahao repom od sreće.

Odgajan je da bude kućni ljubimac. Pas oseti kada ga neko voli i kad ga se neko ne plaši.

Imala sam i obične, domaće pse, koji nisu rasni. Jednom je deda našao nekog psa na ulici i doveo ga kod nas. Pas je bio agresivan prema svima, i brzo je završio u prihvatilištu.

Pre njega smo imali malog mešanca koga smo svi obožavali i svi smo plakali kada je uginuo.

Posle ovog agresivnog psa dobili smo od komšija ženku rotvajlera. Mirna, dobra, poslušna..samo ponekad je bila "neposlušna".
Bilo joj je zabranjeno da skače na krevet i par puta je skakala ali kada bi čula da mama ulazi u kuću, brzo bi skakala sa kreveta i ponašala se u stilu " ja, nisam ja skakala" :)

Znači..sve zavisi od vlasnika psa. Ko ima psa mora da mu posveti pažnju, da se igra sa njim, redovno ga hrani i daje mu vodu, redovno ga vodi kod veterinara za dobijanje vakcina..

Psi znaju kada ih neko voli, i oni uzvraćaju ljubav.

pitbul je cak nize rangiran na listi jacine ugriza..nego on ima losu repitaciju.

evo ti tabela

pitbul - slilina ugriza 106.8 kg
nemacki ovcar - 108.2 kg
rotvajler - 149.1 kg
mastif - 250.9 kg
doberman - 272.7 kg

doberman ima naucno dokazano najjaci ugriz vise nego duplo jaci od pitbula..
Lepota, gracioznost, ugriz...
1721124840346.png

Ovaj koker u priči sa pitbulom me podsetio na jedan događaj kad smo drugarica i ja išle na Ada, ova povela svoju drugaricu a ova pitbula svog dečka. (inače velika porodična maza, dobwica itd.) I džukela iz čista mira dohvati za gušu mladog kokera, još štene. Koker cvili, krklja, skupio se svet, otvaraju mu čeljust, ma nema šanse da pusti. Dok neki tip nije uzeo debeli štap, gurnuo među čeljusti, napravio nekako polugu i ovaj pusti jadnog kokera.

Eto i te porodične maze neće, neeeće, sve dok im se ipak jednom ne zaoće.
Заоће! Сјајно, уписаћу у свој рјечник. :ok:

Kad smo kod "možda"...

A možda nije hteo da se više bori već da zasnuje obitelj a gazda hteo pare?
Nemaju oni pojma da ih neko primorava da se bore.

Ako je korišćen za borbu, onda je jednostavno krvoločan. Čak je i loše ako prekine da se bori jer ima želju za nasiljem.

Čitao sam o pit bulu za borbe iz Meksika koji nije mogao bez borbe da je ubijao noću po desetak kojota oko gradića gde je živeo. Posle par godina nije više bilo kojota na 20km od tog gradića.

Izdvojila bih ovaj deo iz teksta:

"
On je objasnio i da psi moraju da imaju obezbeđene određene uslove, jer ukoliko se desi da su zanemareni, može doći do agresije.
Recimo iskida tudje dete u parkiću.
Vlasnici pasa ZNAJU SVOJE PRAVO ZA DEČJE PARKIĆE malo zaborave stambene površine i teraju inat ako neko drugi traži svoja prava.
Ukoliko želite da udomite određenu rasu, jako je bitno da se upoznate sa njenim karakterom. Da ima obezbeđen prostor u kom će boraviti, redovnu ishranu, vodu i da vi kao vlasnik imate vremena da mu se posvetite, rekao je Kvrgić.
Oblačiti ga slojevito i da uzima dosta tečnosti
Macura ti si?

Jednom je deda našao nekog psa na ulici i doveo ga kod nas. Pas je bio agresivan prema svima, i brzo je završio u prihvatilištu.

Psi znaju kada ih neko voli, i oni uzvraćaju ljubav.
Evo ja uvek pažljivo čitam kilometarske postove.
Zato i dolazim na Krstaricu.
Kratke uopšte ne čitam.

Lepota dugačkih postova je kad nadješ nelogičnost u izlaganju.
Ovde piše da je bio agresivan iako ste mu želeli dobro?

Znači nije baš tako.

Pas kog je neko odbacio kao neželjeno štene prvo je imao zadatak - da preživi.
Tokom tog preživljavanja ko zna šta je doživljavao kako od drugih pasa tako i od ljudi.
Jasno se vidi da nije našao čopor a nejasno šta su mu ljudi radili...
Jer vidite, doveli ste ga u ograničen prostor a niste čoporativno iliti porodično sedeli uz njega satima da bi se on osetio delom klana.

Ispričaću vam sličnu priču:
Bila jednom lepa ali napuśtena labradorka.
Nadjena u lošem stanju i udomio je neki frizer mada nebitno.
Onda je video da mu je to obaveza prevelika pa je poklonio komšinici koja već imala dve ženke ali nisu podnosile labradorku.
Onda je komšinica tu labradorku na guzove utrapila nekoj porodici koja je ostala bez psa pa kao iskusnima da im je ponudi....

Znate sve je ovo lepo iz humanog ugla gde pas ima da pije jede i spava dok ne prorade ljudski interesi ali iz ugla psa - niko je neće za stvarno, samo je šalju tamo amo....

Da skratim - labradorki je trebalo tri godine da shvati da više neće menjati stanište ni "vlasnike" i tek onda se PROMENILA U DIVNU ŽENKU.

Ovaj koker u priči sa pitbulom me podsetio na jedan događaj kad smo drugarica i ja išle na Ada, ova povela svoju drugaricu a ova pitbula svog dečka. (inače velika porodična maza, dobwica itd.) I džukela iz čista mira dohvati za gušu mladog kokera, još štene. Koker cvili, krklja, skupio se svet, otvaraju mu čeljust, ma nema šanse da pusti. Dok neki tip nije uzeo debeli štap, gurnuo među čeljusti, napravio nekako polugu i ovaj pusti jadnog kokera.

Eto i te porodične maze neće, neeeće, sve dok im se ipak jednom ne zaoće.
Ljubomora

Mada, postoje vrste kod kojih se štene sklanja od odraslog mužjaka.
Recimo jazavičari mužjaci- ne podnose miris kalcijuma pa zato često reže na štence i ljudsku decu.

Poslednja izmena:
Nemaju oni pojma da ih neko primorava da se bore.

Ako je korišćen za borbu, onda je jednostavno krvoločan. Čak je i loše ako prekine da se bori jer ima želju za nasiljem.

Čitao sam o pit bulu za borbe iz Meksika koji nije mogao bez borbe da je ubijao noću po desetak kojota oko gradića gde je živeo. Posle par godina nije više bilo kojota na 20km od tog gradića.
Nisi dobro.pročitao.
U tom Meksiku je kojote i pitbula ubijao niko drugi nego Čupakabra.

1721126497871.png

Никад ми није било јасно то курчење око најзајебанијег кера. То је вид болести, од које мушка комплексашка популација оболева, што је слично и узајамнопоследично са рибама што имају своје мале "крзнене бебе" као неки сурогат трудноће и потомства.
Ali zanimljiva stvar je da je pit bull stvarno karakteristican za odredjenu grupu ljudi.
Ne kazem sada da su svi vlasnici pit bullova takvi, ali kod te dzukeletine puno cesce mozes pronaci vlasnika koji odgovara profilima kao sto su - sitni, lokalni diler, lokalni saban, djilkos, kokosar lopov, izbacivac, nogometni huligan... znaci dzukeletina kao da je magnet za polusvijet.

ustvari najvise ujeda je zabelezeno kod NO
Да највише пријављених уједа је од стране НО, међутим постоји ту мала зачкољица, НО је планетарно најпопуларнији и најбројнији љубимац, тако да је кад то узмеш у обзир, та статистика и очекивана због његове бројности и распрострањености.

Да највише пријављених уједа је од стране НО, међутим постоји ту мала зачкољица, НО је планетарно најпопуларнији и најбројнији љубимац, тако да је кад то узмеш у обзир, та статистика и очекивана због његове бројности и распрострањености.
Jeste ALI ko registruje broj pit bulova?
Nisu ni priznati, ne postoje kao rasa.Dostupniju su,poklanjaju se masovno..
Sigurna sam da ih ima mnogo vise u odnosu na NO.

Jeste ALI ko registruje broj pit bulova?
Nisu ni priznati, ne postoje kao rasa.Dostupniju su,poklanjaju se masovno..
Sigurna sam da ih ima mnogo vise u odnosu na NO.
Ма какав, питови, стафови, и слично су имали свој процват 90-тих, сад их је много мање него прије 15-20 година, још само дјелимично задржавају ту популарност у Америци. НО је увијек популаран и на цијени, сад су ту упали и белгијанери, као и велики овчари азијати, кавказци, кангали...

Ali zanimljiva stvar je da je pit bull stvarno karakteristican za odredjenu grupu ljudi.
Ne kazem sada da su svi vlasnici pit bullova takvi, ali kod te dzukeletine puno cesce mozes pronaci vlasnika koji odgovara profilima kao sto su - sitni, lokalni diler, lokalni saban, djilkos, kokosar lopov, izbacivac, nogometni huligan... znaci dzukeletina kao da je magnet za polusvijet.
Иста ствар је и у Америци на пример, додуше тамо имају и цела друштва посвећена тим јадним мукицама од керовима, који су добри у души, и не би ни мрава згазили, и наравно негирање да је већина паса тог калибра селективно била узгајана за то што ради. *******, људи су много луди.

Ма какав, питови, стафови, и слично су имали свој процват 90-тих, сад их је много мање него прије 15-20 година, још само дјелимично задржавају ту популарност у Америци. НО је увијек популаран и на цијени, сад су ту упали и белгијанери, као и велики овчари азијати, кавказци, кангали...
Све је то плод оног дебилног ко би добио у 1 на 1. Проблем с већином таквих паса су власници, а не сами пси.

Kada ste vi videli bakicu sa belim šeširom i belim kišobranom da šeta pitbula?
Lepi Cane Corsa je češći pratilac...
Postoje ove vrste pasa : za lov lovacki , za cuvanje stoke ovcarski , za odbranu ljudi od drugih ljudi borbeni zastitarski i ukrasni psi kao kucni ljubimci poput maltezera i pudlica pinceva.

Treba obratiti paznju na borbene zastitarske pse koji brane ljude ali ih zato i napadaju. npr rotwaileri, pitovi, mastifi.
Borbene zastitarske pse cesto vode oni sto o borbama izmedju ljudi ili izmedju pasa i ljudi cesto razmisljaju a to su bas mladji muskarci koji su i sami borbeni. Ti borbeni psi su cesto i najopasniji jer ih je priroda za to i stvorila.

Back