Horor filmovi

Da pogledao sam i Talk to me.
Ima dobrih čak i sjajnih momenata ali kao da mu je falilo režiserske zrelosti da se razradi priča na stranu koja lično meni više odgovara a to je dobra stara nepredvidljivost.Godište režisera ide u prilog takvom utisku. Već od pola je postalo jasno kakav je pravac ove priče, istina na kraju je ubačen kratak tvist čisto da se malo uskomeša sigurnost kraja, sve u svemu gledljivo.

Почнем синоћ гледати The Boogeyman негдје на пола лаптоп каже брате при крају сам, 10 посто остало ( гледам тако што преко HDMI спојим на велики екран од тв), спојим лаптоп на струју и после пар секунди апсолутни мрак, нестало струје, на сцени која је благо речено језовита.Ко је гледао схватиће моменат. :sad2: А у шта би, не сјећам се када је задњи пут нестало струје. :lol: Гадан трип а нисам плашљив.
Погледам мало боље расвјета ради, шта би, како то?Тек сам јутрос сазнао да три улице синоћ нису имале струје, некакав мањи квар на трафостанци или шта већ.А мени је требала цијела вјечност да заспим.:mrgreen:

Poslednja izmena:
Ne znam da li je iko preporučivao ovo, meni je bio poprilično disturbing. Slešeri su mi zabavni ali nikad mi nisu izazvali reakciju kao filmovi poput ovog.

По природи свог посла имам мало времена па се трудим да гледам само омо што ме заинтересује. О чему се ради у овом филму? онако укратко. Алцхајмер, деменција.... али какве везе са хорором?
Мислим да је веома необичан филм. можда грешим

По природи свог посла имам мало времена па се трудим да гледам само омо што ме заинтересује. О чему се ради у овом филму? онако укратко. Алцхајмер, деменција.... али какве везе са хорором?
Мислим да је веома необичан филм. можда грешим
Psihološki horor je u pitanju, a i nije ni samo što ima Alchajmerovu bolest nego što se tako uvrnuto ponaša da se vidi da svašta nešto još nije kako treba. Takođe, u jednom momentu u filmu je bila scena sa njom koju sam instant poželela da zaboravim jer mi je bila nightmare fuel. Atmosfera u filmu je takva da me je sve vreme držala napetom. Meni je bio super, nekome možda neće biti :)

No One Will Save You​

No_One_Will_Save_You-946522251-large.jpg

https://www.imdb.com/title/tt14509110/
Погледао синоћ, мислим ок је концепт, слупано је сконтати тек пред крај филма да уопште не постоји конверзација у филму. лол :lol:
А ја као скидао титл.Да, на прву ће многи помислити ово је још један филм о ванземОљцима.Али није баш тако.
Ово је пре свега једна унутрашња вишеслојна конверзација-драма-трагедија убачена у небитну причу о ванземаљцима.
Шалим се, ок је филм све у свему, занимљив концепт, кратак али јасан.Примјетан је мален буџет али интелигентна режија га доста добро камуфлира ( то волем), сценарио и режију је радио исти лик, коректно заиста коректно не сада ремек дјело али коректно.
Плус велики барем за мене Гардијан критика-рецензија је била доста брутална и оштра те оцијенила филм као велики промашај.

Mene zanima zbog čega
svi imaju tog parazita u sebi sem nje... Zbog njene ličnosti (čudna likuša skroz) ili prošlosti, ubistva sestre..?
Svakako super film, neobičan, u moru bezveznih horora ovaj iskače.
zlocin i kazna, dostojevski, karamazovi za 21.vek, m? :cool:
no, pitanje je za dobar dil debate...;)
i ubice imaju prava na zivot (sem kod dextera :cool:)
i dimitrije karamazov i raskoljnikov su na kraju srecni, olaksani kad priznaju svoje grehe...
ali, koja je zapravo realno vizija ovog filma... oprostiti sebi zbog greha prema drugome? reklo bi se da je to vrh vizije sveta kod narcistickog individualizma. :confused:
ok, vidimo, cura se iskreno pokajala i to je ipak temelj za promenu i prozor za (samo)realizaciju? no, sta je "nagrada" tome? u realnosti - zatvor bez razlike.:cool:
u ovom filmu - sloboda na otvorenom gde su svi drugi nanovo lutke, a jedino mi free, ali u meta-zatvoru? kritika, dakle, ili afirmacija narcistickog vidjenja sveta?
je li ovo recept za spas svih dusica novoga milenijuma? :P na sta cemo da se kladimo...? :cool::)

Sudeći po traileru kao da je malo crpio inspiraciju iz The VVitch, samo što me taj i nije nešto oduševio.
Rekao bi da je budget bio ipak malo pretanak, ili su moja očekivanja bila previsoka.
Ako misliš na ovaj
https://m.imdb.com/title/tt4263482/ ja ne vidim nikakvu povezanost, koliko me sećanje služi (vešticu sam davno gledala ) The Witch je više mističan, iskreno ni meni nije nešto legao taj film a When Evil Lurks mi je baš dobar. Jedina eto mala povezanost je da u oba filma se radi o zaposednutosti ali na skroz drugačije načine. Ne znam kako da objasnim a da ne spojlujem. z:mrgreen:

Ako misliš na ovaj
https://m.imdb.com/title/tt4263482/ ja ne vidim nikakvu povezanost, koliko me sećanje služi (vešticu sam davno gledala ) The Witch je više mističan, iskreno ni meni nije nešto legao taj film a When Evil Lurks mi je baš dobar. Jedina eto mala povezanost je da u oba filma se radi o zaposednutosti ali na skroz drugačije načine. Ne znam kako da objasnim a da ne spojlujem. z:mrgreen:
Jeste, taj je, valjda zbog trailera vidim neke sličnosti:

Nego, ovaj film... jel gledao netko i šta mislite?

:rotf:

Pa da je netko u Americi snimio takvih zadnjih dvadesetak minuta kao u tom filmu, mislim da bi morao na sud.

:mrgreen:

Odgledao sam i Giljermo del Torov kabinet i The Fall of the House of Usher.

Giljermo del Torov kabinet ima par dobrih pričica. Pacovi, ženturine, vanzemaljac i veštica su mi kul. Ostalo je okej, može da prođe.
Više volim Giljermov stil nego stil Stephena Kinga.

Pričica sa slikama ima dobru lovekraftovsku ideju, ali je opet samo uvod. Ja bih tražio i neko razrađivanje te priče...
Inače je vrlo grozna, groteskna.

The Fall of the House of Usher ima radnju koja drži pažnju inače je blaga verzija Haunting of a Hill House. Mislim ista ekipa i isti kreator su to i radili.
Isti glumci čak. Kreator koji je readio Usher i Hill House radio je i Midnight Mass, Midnight Club. Isti glumci čak.

Back