Horor filmovi

The Price We Pay (2022)

https://www.imdb.com/title/tt15441472/

Evo jos jednog horora na fazon proslogodisnjeg Barbarian-a, s tim sto je scenario tacka ukrstanja brojnih klasika, u prvom redu - Od sumraka do svitanja, kao i Teksaski masakr motornom testerom... no to plagijatorstvo zacudo ne zakida svezinu i originalnost prikazanog, iako film sadrzi i slabosti, o tom vrlo brzo.. ;)
Pljacka radnje muzicke opreme s neplaniranim zrtvama pucacine odvodi tri bandita plus zenskog taoca u zajednickom bekstvu u jos gore nevolje na koje nisu mogli ni pomisliti, kad se usance na farmi koju vodi poludela, psihoticna familija. :cool: Neobicnost, cak i za hvalospeve woke-rijanstva, cini promena figure `leatherface`-a iz takve sajznute porodice iz muskog pola u zenski...onakvog zenskog grmalja jos niste skorije videli.. :D pa... sem u Barbarian-u. ;) :cool: Inovacija je i u ubojitom oruzju, na tragu Predatora, :lol: jer je testera dosadila i bogu i narodu. :P Kul..:) Glumci, tj. prepoznatljive face su za pohvalu, gluma - tu i tamo, cini mi se da je scenario tu osakatio neka mozda malo kreativnija resenja. ;) :cool: Ponovo, kao i kod Barbarian-a, budzet koji je skrpljen prosenjem u Knez Mihailovoj, :lol: ovde isto biva utrosen na petostruko inteligentniji nacin, pa dobijate nimalo (resenjima) jeftin horor, koji se oslanja na: svetlost i neobicne, sugestivne boje, odlicnu pozadinsku muziku, sjajnu vizuru prostora i fotografiju, a narocito na montazu, koja uzbudljivost pumpa secom kadrova bukvalno na svake tri sekunde, :P sto pojacava lucenje adrenalina "kadè je frka i panìka". :) Reditelj, japanac Rjuhe Kitamura, poznat po fenomenalnom Ponocnom vozu za klanicu iz 2008, ;) i japanskim triler-fantazijama, probija se kroz scenario kako zna i ume, ne lisavajuci gledaoca poznatih japanskih `specijaliteta` u vidu krvoprolica i masakra, sto je izvorni patent i daje smek filmu koji bi bio jako klackav da cak i toga nema...:cool: Najveca zamerka mi je, ocigledno, gluma koja iako upecatljiva, ne ume da iznese bitku sa - da li budzetom ili inace - skoljenim scenarijom... Ako nista, dobro izveden hibrid sastavljen od najboljih horor momenata najbolje hvaljene klasike. ;) Ocenio bih ga sa 6,5 na 7... :cool:

Serije - The Wolf Pack, Mayfair Witches, The Watchful Eye

The Wolf Pack - znači tinejdžeri postaju vukodlaci. Ima dosta elemenata psihološkog horora, vizija, proročkih snova, scena ubistava itd.

Mayfair Witches - veštice i njihov pakt sa demonom, low fantasy elementi, po meni solidna priča i radnja. Nije loša serijica. Nije sladunjava. Ako neko voli grublji horor možda i nije za njega jer po mom ukusu nešto finija. Ima dosta elemenata psihološkog horora.

The Watchful Eye - low Haunting style. Bebisiterka odlazi da radi za bogatašku porodicu gde je majka izvršila samoubistvo iz nerazjašnjenih razloga.
Nema mnogo ubistava, svega par, više neka špijunaža gde se ponekad umešaju duhovi i neke mistične nerazjašnjene sile

Sutra, 19:30 sam u kinu.

ed-rise-poster.jpg

🥰 🐈

Piši utiske. I ja planiram da ga gledam, deluje mi odlično.
Rekao sam da cu biti na premijeri pa makar morao ici cetveronoske.

Malo sam skicnuo Rotten Tomatoes recenzije, prikazan je na festivalu u Texasu prije nekoliko mjeseci, navodno ima vise krvi nego prosli (sto mi je tesko zamisliti), ali i vise humora (sto mi se bas ne dopada), kao ociti homage dvojci i trojci.
Mozda zvuci kao svetogrdje, ali meni je 2013 verzija najbolja.
Nisam ljubitelj mixa horora i komedije.
U svakom slucaju, mislim da ne moze biti lose, samo da ne postane lakrdija kao Army of Darkness.

Za divno čudo i meni je rimejk iz 2013 odličan, mahom mi uvek original bude bolji a ovde je obrnuto.
Bilo bi fora da ubace ostarelog Eša pa makar na kratko. :mrgreen:
Rekao sam da cu biti na premijeri pa makar morao ici cetveronoske.
U svakom slucaju, mislim da ne moze biti lose, samo da ne postane lakrdija kao Army of Darkness.
Uvek tako bude kada zbog uspeha prvog dela (ili prvih nekoliko delova) snimaju do iznemoglosti i uprskaju sve. Al' ajde ovde nisu toliko ni snimali, eno onaj nesrećni petak 13 više ni ne znam koliko delova ima a tek ovaj poslednji koliko je nebulozan... Mislim ja sam još gora jer sam ga pogledala. :mrgreen:

Ja se uopšte ne sećam toga, verovatno jer nikad ne gledam ta slova, gasim čim je kraj filma. :mrgreen:
Videćemo u novom delu, možda mu daju makar 5 sekundi. :mrgreen:
Necu nista ici u detalje, ali film je debelo podbacio u odnosu na onaj iz 2013.
Ne znam, mozda je stvar ukusa, ali uopce nije napet, plus sve odreda antipaticni likovi.
Nista posebno stvarno.

E jbg. Killin' me softly. :lol:
Ne znam, mozda ti se svidi.
Meni je recimo bolji nego Army of Darkness.

:mrgreen:

Ima i humora, ali jako malo, dvije scene ukupno, obje imaju veze s okom, ali razlicitim.

Ma sve u svemu, nista spektakularno, barem meni ne.

Ni najgori, ni najbolji film, ali nazalost jako zatrovan agresivnom ped*er-propagandom (dvoje od troje djece nisu u vinklu), a za ovo trece se jos ne zna, zato sto je premalo.

Gledala sam Evil Dead Rise...
Onako, ocena 5/10... Ne zaslužuje onoliku ocenu na imdb ali oni svakako nemaju pojma i ocene su im krš..
ona scena pred kraj filma u liftu, oni silni pljuskovi krvi meni je to totalna kopija scene iz filma Shining...
Onda na kraju kad samelje onog stvora pa jasno je bilo da ga nije stvarno ubila jer je demon, zato naravno na kraju daju prostora za nastavak.. Je l' ona likusa na kraju filma ladno prespavala u stanu celo rokanje sa demonima :mrgreen: ]

navodno ima vise krvi nego prosli (sto mi je tesko zamisliti), ali i vise humora (sto mi se bas ne dopada)
Za krv jeste tako, iako je ima dosta i u prethodnim delovima u ovom ima najviše, po meni.
A za humor ne bih rekla, par scena kao pokušaj humora, koje po meni nisu smešne al' ajde...

Gledala sam Evil Dead Rise...
Onako, ocena 5/10... Ne zaslužuje onoliku ocenu na imdb ali oni svakako nemaju pojma i ocene su im krš..
ona scena pred kraj filma u liftu, oni silni pljuskovi krvi meni je to totalna kopija scene iz filma Shining...
Onda na kraju kad samelje onog stvora pa jasno je bilo da ga nije stvarno ubila jer je demon, zato naravno na kraju daju prostora za nastavak.. Je l' ona likusa na kraju filma ladno prespavala u stanu celo rokanje sa demonima :mrgreen: ]

Za krv jeste tako, iako je ima dosta i u prethodnim delovima u ovom ima najviše, po meni.
A za humor ne bih rekla, par scena kao pokušaj humora, koje po meni nisu smešne al' ajde...
Da, ispalo na kraju da su neki ladno prespavali zemljotres, puskaranje i demonsko orgijanje po zgradi.

U vezi tih visokih ocijena, to je filmska ekipa glasala, plus stricevi i tetke.

Vremenom ce to pasti.

Krvi ima najvise, ali verzija iz 2013 daleko mi je brutalnija.
Ta Shining scena nikako ne moze po meni parirati onoj kada si Mia doslovno iscupa vlastitu saku, znaci ne odsjece, vec iscupa.

Ili ona nesretnica koja se obradila komadom stakla, pa scena s elektricnim nozem...

Poslednja izmena:
Da, ispalo na kraju da su neki ladno prespavali zemljotres, puskaranje i demonsko orgijanje po zgradi.

U vezi tih visokih ocijena, to je filmska ekipa glasala, plus stricevi i tetke.

Vremenom ce to pasti.

Krvi ima najvise, ali verzija iz 2013 daleko mi je brutalnija.
Ta Shining scena nikako ne moze po meni parirati onoj kada si Mia doslovno iscupa vlastitu saku, znaci ne odsjece, vec iscupa.

Ili ona nesretnica koja se obradila komadom stakla, pa scena s elektricnim nozem...
Ovo za sečenje ruke, misliš kada ona devojka sece sebi ruku a ona spodoba iz podruma ili čega već dobacuje (scena iz 2013 verzije)?
Pazi ja sam prekaljena što se tiče horora, retko koja scena me šokira al' ako si gledao Terifera, Art klovn je žešće sheban i podmukao lik.
kada pozvoni onoj devojci da trazi slatkišr pa ona bude gruba prema njemu, posle joj provali u kuću pa je muči.. Bukvalno ono fizički nije moguće i prebolesno je :mrgreen:

Back