Lucky girl
Elita
- Poruka
- 18.567
Ko pogleda prvi Goodnight mommy,obavezno da pusti komentar.Vidim danas da ima i srpski prevod..svi su fascinirani filmom,a mene nesto strah da cu da se razocaram..
I meni deluje dobro, mada ne kao horor
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ko pogleda prvi Goodnight mommy,obavezno da pusti komentar.Vidim danas da ima i srpski prevod..svi su fascinirani filmom,a mene nesto strah da cu da se razocaram..
Evo ko nije gledao ovi su dobri http://http://www.imdb.com/title/tt0070458/
http://http://www.imdb.com/title/tt0082334/
Kako se bese zove onaj sto su neki nemacki vojnici u tvrdjavi, pa skidaju neke srebrne znake, oslobode neko zlo, iz 80-ih otprilike?
Evo ko nije gledao ovi su dobri
Pazljivo editovan trailer odaje utisak da se radi o jezivom filmu,a zapravo je sve drama,sa tu i tamo,po nekim,horor elementom.Sve podseca na Tale of two sisters,vizuelno na The Skin I Live In,a deca lice na decaka iz filma The white ribbon.Za razliku od Tale of two sisters,ovde je prica jasna od pocetka.Vec u prvim minutima polako shvatate o cemu se radi,nema tu neke misterije,a kroz ceo film prati se samo decakovo odbijanje da se suoci sa onim sto se dogodilo.Lepi kadrovi,kuca,kukuruzna polja i njive..ali nema tu nekog horora.Muziku nisam ni primetila.Twist na kraju potvrdjuje koliko je dete bolesno i istraumirano.
Da nije ovaj:
Ova dva koja si preporucila deluju dobro,a sto se tice ovog za koji pitas ja licno pojma nemam.
Ljudi,treba mi mala pomoc... Ima jedan film,novi, mislim da je izasao prosle godine.... Mogao bih to da skinem i da pogledam,ali ne znam ni kako se zove, ni glumaca neko poznato ime nisam upamtio, a samo sam zapamtio neki okvir radnje, jer sam gledao trejler, a koji ide otprilike ovako:
neki mladic dolazi u neki grad na obali mora, da li grcka ili italija , ne znam, mozda ovo drugo, nevezano za krizu u grckoj bdw, tja, i shta se desava, upaznaje jednu zanimljivu devojku, koja poprima neko znacenje famme fatal, i sve deluje romanticno,idilicno, bajkovito na pocetku, ali kako odmice radnja, nad sve se nadvija neka konfuzna misterija koja podseca na zaplet Lofkraftovih Dogona, znaci ti ljudi,mestani, pa i devojka su izgleda vise od onoga kako izgleda, a to vise je nekakav horor sajens fiksn, ne znam o cemu se radi...da li neko zna o kom je filmu rec, da li je ko kojim slucajem gledao trejler, pitam se moze li se naci torent?
Ti prosto ne razumes zanr.Ne postoji nijedan horor film na ovom svetu koji se meni svideo.
Ne podnosim taj zanr. Previse su glupi,besmisleni ti filmovi...Iz svakog zanra filmova postoje filmovi koje volim samo ne iz horora. Horore organski ne podnosim.
Ne zato sto se plasim vec zato sto vredjaju inteligenciju normalnog coveka.Ja kapiram da si uplasen ebiga vido si vampira,zombija,ludaka sa nozem ili sta vec nebitno ali zasto bezis od njega ??? Cemu bezanje a imas pistolj kod sebe... Cemu to ?? Nemas pistolj.. ok.. imas stanglu, sikiru, nozaku , bilo sta dovati i udri ludaka odma... normalno je da se ispreseca svako ali kad je u pitanju prezivljavanje i borba za zivot moras odmah reagovati ... ali to onda ne bi bio horor film zar ne ?
Poenta svakog horor filma je bezanje, skrivanje....... Mene to smara zesce, nervira, iritira, i nikad nisam mogao da razumem ljude koji vole da gledaju horore.
Ne postoji nijedan horor film na ovom svetu koji se meni svideo.
Ne podnosim taj zanr. Previse su glupi,besmisleni ti filmovi...Iz svakog zanra filmova postoje filmovi koje volim samo ne iz horora. Horore organski ne podnosim.
Ne zato sto se plasim vec zato sto vredjaju inteligenciju normalnog coveka.Ja kapiram da si uplasen ebiga vido si vampira,zombija,ludaka sa nozem ili sta vec nebitno ali zasto bezis od njega ??? Cemu bezanje a imas pistolj kod sebe... Cemu to ?? Nemas pistolj.. ok.. imas stanglu, sikiru, nozaku , bilo sta dovati i udri ludaka odma... normalno je da se ispreseca svako ali kad je u pitanju prezivljavanje i borba za zivot moras odmah reagovati ... ali to onda ne bi bio horor film zar ne ?
Poenta svakog horor filma je bezanje, skrivanje....... Mene to smara zesce, nervira, iritira, i nikad nisam mogao da razumem ljude koji vole da gledaju horore.
Znaci, ja imam jedno 20 knjiga NAUCNIH STUDIJA na temu horora. Mimo svega ostalog sto imam kao fan. I zaista nemam nameru da objasnjavam da se u svakom hororu NE trci u bezaniji od lika sa testerom dok ti u ruci imas toljagu od 2 m. I ne znam sto se trudis, AL EVO, RESPECT ZA TRUD.Pa ovo nije poenta svakog horor filma. Jeste poenta mnogih, ali ne i svakog. Na žalost, na ovakve se klinci masovno lože, pa su zato isti i toliko popularni, iako su često prilično glupavi. Ybg, skoči deci adrenalin, još ako neka brutalna glumica u njemu trčkara polugola, film je ubo premiju.
Za razliku od ovih, postoje recimo psihološki horori, koji baš i nemaju tog vijanje, trčanje, kasapljenje, čerečenje i sličnog, već im je poenta da te ubiju u pojam psihički, i fokusirani su na neki mentalni konflikt. Takvi su recimo Rosemary's Baby i Black Swan.
Takođe postoji i gotički horor, koji spaja elemente gotičke fikcije i horora, i u njemu je često u centru neka romansa u čijoj je pozadini neki zlo, prokletstvo ili tako nešto (tipa ukleta mrtva žena glavnog lika čiji duh proganja njegovu novu ženu). Ovakvi su bili neki od prvih horor filmova. Meni posebno drag film ovog podžanra je House of Usher, zasnovan na kratkoj priči Edgara Alana Poa sličnog naziva. Film je u SAD zaveden kao kulturno, istorijski i estetski značajan... teško da bi film koji ,,vređa inteligenciju normalnog čoveka'' tako prošao. Slična je situacija i sa gore navedenim filmom Rosemary's baby, kao i sa mnogim drugim filmovima, koji zaista jesu vredni ali su na žalost manje poznati.
Е ја бих волео тако неки филм у лудници где пацијент нешто види и чује и филм нас држи у неизвесности да ли је то стварно, или се само њему привиђа?
Ево га један одличан хорор филм.
In the Mouth of Madness (1994)
![]()
Џон Трент, кога тумачи Сем Нил креће у потрагу за несталим писцем хорора. Џон решава преваре са осигурањем. У потрагу је кренуо са једним од пишчевих уредника, Линдом. Линда тврди да књиге лоше утичу на оне који их читају, али Џон мисли да је све то само део једне велике игре како би се што више књига продало.
Не знам колико сам вас добро увео у причу, али знам да је филм заиста квалитетан и да га свакако вреди погледати. Нећете зажалити. Филм је првенствено психолошки хорор.