latisa
Veoma poznat
- Poruka
- 13.663
Biće da sam ja jedan od retkih kome Lejdi ne smeta previše, mada se pomalo bojim da će Rajan Marfi opet nastaviti da insistira na one woman show fazonu.
Iako mi je freak show bio mnogo bolji od treće sezone (ali ne i odličan kao druga) pomalo je krenulo da mi ide na nerve glumatanje jedne iste uloge od strane Langove.
Doduše, žena je svoj posao odrađivala do maksimuma, te nije u njoj problem, već u Rajanovim kreacijama koje su previše krenule da nalikuju jedna na drugu.
- Žena koja se teško nosi sa izgubljenom mladošću, žena koju muče sećanja iz prošlosti, a istovremeno se u njoj sprepliću i spopliću eros i thanatos, no to je ne sprečava da bude domino dama i svima **** mater na putu do unuka/boga/vrha/i zvezda.
Čak i Rajan je jednom prilikom rekao da pred svaku sezonu, pre nego što krene da piše scenarijo za priču, uvek prvo iskreira Dzesikin lik, pa na njega nakalemi radnju i ostalu pratnju.
Sve u svemu, greota je da Keti Bejts bude večna sluškinja/bradata žena i recepcionarka, Angela crna mamba, a Evan - emo biće na koga su se obrušile sve ovozemaljske (i neovozemaljske) patnje, no on, nekako, uvek uspeva da ih prihvati i pobedi obučen u vlastitu dobrotu, bla bla...
Jedina koja se izdvaja iz mase i izlazi iz stereotipa je Sara koja je u svakoj sezoni imala nešto drugačiji lik, ali opet lik iste zastupljenosti i forme - Lana koju Dzesika teroriše, Čerka koju Džesika teroriše, Dvoglava sijamska nimfa koju... (čekaj, zar opet?). Džesika teroriše.
Naravno, na kraju ona uvek, na ovaj ili onaj način, uzvrati udarac i ostvari pobedu, a Džesiki ostane samoljubivo pokajanje.
Ono što želim reči je da bi bilo dobro kada bi se izvršila kakva permutacija. Dosadno je više gledati jedne iste uloge u malo drugačijoj teksturi. Ponadao sam se da će odlaskom dominantne veličine kao što je Langova (iako će se pretpostavljam vratiti uskoro), Rajan uspeti da rotira ostale likove i napravi nešto svežije. No, ipak sam se prevario, jer jedino što je on tražio bila je nova domino dama, to jest Lejdi Gaga.
Verujem da će i njen lik biti rađen po sličnom principu - Beskrupulozna žena, koja gazi preko drugih da mi stigla do cilja, a opet, na kraju, nekako ispadne da se u njoj krije duša koja je želela da bude voljena...
Slazem se sa nedostacima, ali, bez obzira na sve njih, ova serija je bolja od 99 odsto onoga sto se snima u ovom zanru poslednjih godina. Valjalo bi da Ledi Gaga umre negde na pocetku, al nece sigurno.