Horor filmovi

Ja sam u poslednje vreme odgledala par horor filmova i evo nekih

The-Awakening-movie-poster.png

Ovo sam vise dozivela kao triler,nego kao horor.Nije me nesto oduvao,ali moze da se pogleda. 6/10

Ouija_2014_poster.jpg

Nije los.Prepadi su poprilicno blagi,ali sama prica je solidna,samo je trebalo malo bolje da bude razradjena.Kraj mi je malo bio patetican
Kada duh devojke s pocetka filma se pojavi da pomogne drugarici u borbi sa duhom,malo mi je to bilo previse pateticno za horor
Nije nesto strasan film,ali sve u svemu ok je skroz 6/10

stake-land-poster1.jpg

Da sam htela dramu ovo bi bilo solidno,ali posto je navodno horor film,nije mi se dopao.Niti je strasan,niti jeziv,a sama cinjenica da se radi o zombijima mi nije dovoljna da bi se film okarakterisao kao horor.NIsta specijalno.
5/10

76797e6bb821c3cc2088c16b0d65891f.jpg

Nije lose.Ocekivala sam malo ubedljiviju pricu,kao i sam kraj.Ok je,moze se pogledati. 6/10

honeymoon-2014-seriously-don-t-go-into-the-woods-c25931b4-5a21-4863-81d1-1a061e45db7a.jpeg

Meni se iznenadjujuce film dopao.Citala sam komentare kako je dosadan i usporen.Meni to nije zasmetalo.Trebalo je vremena da se prica " pokrene ",ali sam sve u svemu izuzetno zadovoljna.Nije horor bas,vise kao triler,sa primesama horora,ali odlican po meni.Gluma sjajna,prica dobra,mozda je malo vise falilo jeze i malo bolje obrazlozenje cele situacije,iako pretpostavljam sta je u pitanju.
8/10

Starry Eyes (2014) http://www.imdb.com/title/tt2793490/

Malo osveženje, film koji ima priču.Prilično realističnu, sa naglašenim elementima psihološkog trilera i drame.Izaziva jednu vrstu unutrašnje jeze jer se bavi mračnijom stranom ljudskog uma i pričom o filmskom svetu koja može biti vrlo moguće i stvarna.Dodatno me je kupila fantastična gluma glavne glumice.Film je fokusiran na jedan karakter, ostali su tu kao deo priče, a ona je majstorski iznela tu ulogu.Loša strana, malo je statičniji, mada za taj podžanr horor filma to bilo i za očekivati.Isto tako priča mi deluje nedovršeno.Ali sve u svemu solidan film.Ocena 6.3 na imdb ili 3+ .sasvim adekvatne.Siguran sam da će te uživati u filmu.

E sad loša strana horor filma. :lol:

http://www.imdb.com/title/tt1988621/?ref_=nv_sr_1 - Exist , found footage sa Saskvočom, ocena 4.

4 od 10 ili 4 od 5? Ako je 4 od 5 prestaću da se družim sa tobom.:hahaha:

Zaprepastio sam se surfujući netom u potrazi za nekim dobrim filmom novijeg datuma koliko je found footage filmova nasnimano.Mislio sam da je to već iscrpljeno i da bi neki novi film te vrste trebao biti zaista bomba da bi neko to gledao.Očigledno sam se prevario.

Slutim a mislim da dobro slutim da je glavni razlog jeftinoća takvih filmova pa ko zna nekom se možda i posreći pa snimi neku novu vešticu iz Blera, pa dograbe kameru u ruke, skupe ortake i članove familije i snime "film".
Taj žanr se srozao na nivo youtube provala i skečeva

Poslednja izmena:
4 od 10 ili 4 od 5? Ako je 4 od 5 prestaću da se družim sa tobom.:hahaha:

Zaprepastio sam se surfujući netom u potrazi za nekim dobrim filmom novijeg datuma koliko je found footage filmova nasnimano.Mislio sam da je to već iscrpljeno i da bi neki novi film te vrste trebao biti zaista bomba da bi neko to gledao.Očigledno sam se prevario.

Slutim a mislim da dobro slutim da je glavni razlog jeftinoća takvih filmova pa ko zna nekom se možda i posreći pa snimi neku novu vešticu iz Blera, pa dograbe kameru u ruke, skupe ortake i članove familije i snime "film".
Taj žanr se srozao na nivo youtube provala i skečeva

Very funny :lol: a sam film je još jedan bedan pokušaj pretvaranja Saskvoča u čudovište strave i užasa i onda na kraju u racionalno biće, haos od filma.

Very funny :lol: a sam film je još jedan bedan pokušaj pretvaranja Saskvoča u čudovište strave i užasa i onda na kraju u racionalno biće, haos od filma.

Pusti, juče sam bio tako deprimiran u pokušaju da nađem neki dobar film da sam skinuo Exists, ali sam ipak odustao.Sada kad saznajem da je baš toliko loš drago mi je što si ga ti odgledao, a ne ja.Takav baksuz je mogao da se desi svakom ne samo meni.Ali bolje da strada jedan pojedinac i prenese svoju poruku drugima, pardon dva, i Emihs je odgledao to sranj...film, negoli da strada stotine ljudi.:hahaha:

Pusti, juče sam bio tako deprimiran u pokušaju da nađem neki dobar film da sam skinuo Exists, ali sam ipak odustao.Sada kad saznajem da je baš toliko loš drago mi je što si ga ti odgledao, a ne ja.Takav baksuz je mogao da se desi svakom ne samo meni.Ali bolje da strada jedan pojedinac i prenese svoju poruku drugima, pardon dva, i Emihs je odgledao to sranj...film, negoli da strada stotine ljudi.:hahaha:

Kamikaze, šta ćeš :lol: .

Kamikaze, šta ćeš :lol: .

Skinuo sam dugo očekivani As Above, So Below http://www.imdb.com/title/tt2870612/ ima i titlova za film i šta misliš koji je podžanr? Isti kao i Exists :lol: Ali red je i na mene da budem u prvim linijama i overiću ga još koliko večeras.Bio bih zadovoljan i da je film neki bolji prosek, ništa više ne očekujem.Ali videćemo.Film je barem sniman na autentičnim lokacijama.

Poslednja izmena:
The canal 2014 je super.Eto vam nesto novo,a dobro.

The canal je odličan film, zaista odličan.Što se ne bi moglo reći za As Above,So Belowe.Petak naveče pa sam dao sebi luksuz da gluvarim u sitnim satima.

Da je deci od 5 godina vaspitačica dala temu da stvore neku priču, bila bi bolja od tog filma.Deca imaju fantastičnu maštu.Jedina vrednost je prikaz katakombi, grafita u kojekakvim tunelima, deo urbane kulture velegrada.Ostalo je toliko loše, da najsrdačnije preporučujem da se ovaj film zaobiđe u širokom luku.Ocena 1-.Dao bih nulu da nije tih interesantnih prizora.
Gori film odavno nisam odgledao a nagledao sam se svakakvog smeća.
Ako ima zaintresovanih uzeću odličnu kameru od šurjaka i odemo na Kalemegdan da snimimo ovakav film u lagumima, samo što će biti daleko bolji jer ja nisam idiot kao tvorac ovog sranja a glumim bolje od mlade snajke.:lol:

The canal je odličan film, zaista odličan.Što se ne bi moglo reći za As Above,So Belowe.Petak naveče pa sam dao sebi luksuz da gluvarim u sitnim satima.

Da je deci od 5 godina vaspitačica dala temu da stvore neku priču, bila bi bolja od tog filma.Deca imaju fantastičnu maštu.Jedina vrednost je prikaz katakombi, grafita u kojekakvim tunelima, deo urbane kulture velegrada.Ostalo je toliko loše, da najsrdačnije preporučujem da se ovaj film zaobiđe u širokom luku.Ocena 1-.Dao bih nulu da nije tih interesantnih prizora.
Gori film odavno nisam odgledao a nagledao sam se svakakvog smeća.
Ako ima zaintresovanih uzeću odličnu kameru od šurjaka i odemo na Kalemegdan da snimimo ovakav film u lagumima, samo što će biti daleko bolji jer ja nisam idiot kao tvorac ovog sranja a glumim bolje od mlade snajke.:lol:

:rotf:

Ghost Story (1981)
9r3t40.jpg

rezija: John Irvin

U glavnim ulogama Fred Astaire/Melvyn Douglas/Patricia Neal.
Ne odlican, ali, u svakom slucaju - pristojan film, koji na momente ima smek "Changelinga" iz 1980te. Ono sto je mene zaintrigiralo je slicnost sa "Gorkim mesecom" Romana Polanskog. Odnos glavnog lika i njegove devojke skoro da je identican vezi izmedju Emmanuelle Seigner i Peter Coyote u "Moon-u". Glavna glumica cak i vizuelno lici, na tada mladjanu, Emmanuelle, a neke od scena su gotovo identicne. S obzirom da je "Ghost story" nastao deset godina pre Polanskovog remek dela, moglo bi da se zakljuci da je reditelj, na neki nacin, bio inspirisan ovim, ne toliko poznatim, filmom.

Prica prati dva brata blizanca. Nakon sto jedan od njih misteriozno padne kroz prozor i umire, drugi brat (pisac) odlazi kod ostarelog oca. Nakon sto i otac - clan misterioznog "bratstva", pogine na identican nacin, sin pokusava da, uz pomoc ocevih prijatelja, resi tajnu iz proslosti, koja je ujedno i njihovo breme... a sve to vodi do prelepe i tajanstvene Eve Galli.
Bilo mi je cudno dok sam gledao Fred-a Astaira u ovakvom filmu, jer on mi je, pored Dzudi Garland, prva asocijacija na mjuzikl.

The Babadook (2014)
28uqpvr.jpg

rezija: Jennifer Kent

Bicu kratak. Korektan film, ali nista sem toga. Prica prati samohranu majku (Essie Davis) i njenu svakodnevnu, egzistencijalisticku borbu. Samuel je njen sedmogodisnji sin, do koga ona nikako ne moze da dopre. Okruzenje ga smatra opasnim.
Nakon sto mu je majka jedne veceri procitala pricu Babadok, koju je nasla na polici - pocele su da se desavaju cudne stvari. Klinac se sprema za borbu protiv cudovista iz mraka, a njegova majka dopusta Ba ba do ku da je ispuni. xD Interesantno prikazan, godinama sputavan, jaz majke prema detetu.

Zombeavers ******, koliko su samo presušile ideje, sledeće što očekujem je nešto o svetu slepih miševa koji se pretvaraju u manpire :dash:

Ma pokušali su da stvore klasičam treš horor, zajebanciju, čak sam i imao nameru da odgledam film, ali pretpostavljam da nisu shvatili da se najbolji treš horor dobija kada se film snima ozbiljno (Dead Snow na primer, Shaun of Dead i slična masterpiece dela.)

Ma pokušali su da stvore klasičam treš horor, zajebanciju, čak sam i imao nameru da odgledam film, ali pretpostavljam da nisu shvatili da se najbolji treš horor dobija kada se film snima ozbiljno (Dead Snow na primer, Shaun of Dead i slična masterpiece dela.)

E, to je ono, čak i zajebancija mora da se snimi ozbiljno da bi ličila na nešto. Od sada sve nade polažem u bolesne Azijate, ali ako odustanu od koncepta mrtve devojčice koja proganja žive. Bilo je i to zanimljivo nekad, sad je "već viđeno"...

E, to je ono, čak i zajebancija mora da se snimi ozbiljno da bi ličila na nešto. Od sada sve nade polažem u bolesne Azijate, ali ako odustanu od koncepta mrtve devojčice koja proganja žive. Bilo je i to zanimljivo nekad, sad je "već viđeno"...

Ni Azijati neće izvući horor film, neko vreme će kao što mi šibamo u horor filmove vukodlake, vampire to raditi i oni - ubacivati bića i priče iz svoje mitologije i onda će se i to iscrpiti.Jedini spas je mašta, malo složenije poimanje duhovnosti od spiritističkih seansi Engleske 19. veka.A upravo takvo shvatanje raznih bića, duhova, demona se koristi i 150 i nešto godina tj. danas.Ko je odgledao jedan film o posednutim kućama odgledao ih je sve.Hauard Lavkraft je dobro započeo stvarajući celu jednu novu mitologiju, toliko kompleksnu da se može svrstati u rang religije (što mnogi i rade uzimajući Lavkraftove ideje.)
Međutim Lavkraft je živeo u vremenima kada je horor žanr bio neisplativ ili jedva dovoljan za životaranje, ovi današnji producenti zarađuju milione, pa se pogrešno drže one stare - Konj koji dobija se ne menja.I najbolji konj se vremenom mora promeniti, jer ima svoj vek upotrebne vrednosti, a moderni horor nije šampionsko grlo nego stara polumrtva raga.

Ni Azijati neće izvući horor film, neko vreme će kao što mi šibamo u horor filmove vukodlake, vampire to raditi i oni - ubacivati bića i priče iz svoje mitologije i onda će se i to iscrpiti.Jedini spas je mašta, malo složenije poimanje duhovnosti od spiritističkih seansi Engleske 19. veka.A upravo takvo shvatanje raznih bića, duhova, demona se koristi i 150 i nešto godina tj. danas.Ko je odgledao jedan film o posednutim kućama odgledao ih je sve.Hauard Lavkraft je dobro započeo stvarajući celu jednu novu mitologiju, toliko kompleksnu da se može svrstati u rang religije (što mnogi i rade uzimajući Lavkraftove ideje.)
Međutim Lavkraft je živeo u vremenima kada je horor žanr bio neisplativ ili jedva dovoljan za životaranje, ovi današnji producenti zarađuju milione, pa se pogrešno drže one stare - Konj koji dobija se ne menja.I najbolji konj se vremenom mora promeniti, jer ima svoj vek upotrebne vrednosti, a moderni horor nije šampionsko grlo nego stara polumrtva raga.

Ima jedan problem sa Lavkraftom, to jest ne konkretno sa njim. Odličan je pisac, možda pomalo nedorečen, ali tu već na scenu stupa mašta pojedinca, samo što je svaki pokušaj ekranizacije njegovih dela blagi užas. Ili bar ja do sada nisam naleteo na nešto dobro. Ovo bi bilo najbliže tome...

http://www.imdb.com/title/tt0264508/?ref_=nv_sr_1

Ima jedan problem sa Lavkraftom, to jest ne konkretno sa njim. Odličan je pisac, možda pomalo nedorečen, ali tu već na scenu stupa mašta pojedinca, samo što je svaki pokušaj ekranizacije njegovih dela blagi užas. Ili bar ja do sada nisam naleteo na nešto dobro. Ovo bi bilo najbliže tome...

http://www.imdb.com/title/tt0264508/?ref_=nv_sr_1

I danas se smimaju sranja po njegovim delima, evo najnovijeg 2014ta produkcija: http://www.imdb.com/title/tt3630782/

Lavkraft je svesno ostajao nedorečen o čemu je otvoreno pisao.Problem sa Lavkraftovim delima jeste što zahtevaju izvesnu inteligenciju da bi se shvatila a najbolja među njima zahtevaju toliku lovu za ekranizaciju da se veći producenti klone toga.Primer- jedna njegova priča se odvija na početku u ruralnim predelima Nove Engleske, onda se prebacuje u neke drugačije dimenzije postojanja, a posle toga u neku galaksiju i planetu udaljene neverovatno od Zemlje, da bi se glavni junak posle vraćao tokom hiljada godina nazad na zemlju.Znači imaš snimanje na prostorima Nove Engleske.Onda prelaziš u neki Matriks, sa svim efektima koje to zahteva, a onda na neku planetu, pa onda putovanje kroz svemir nazad do Zemlje.To košta. (Mislim na Srebrni ključ.)
Tako da sitniji producenti dotle rabe njegova dela koja su lakša za ekranizaciju, a i to rade očajno.Njega sam naveo samo kao primer kao primer snage mašte i izbegavanja uhodanih puteva.

Poslednja izmena:
I danas se smimaju sranja po njegovim delima, evo najnovijeg 2014ta produkcija: http://www.imdb.com/title/tt3630782/ :lol:

Lavkraft je svesno ostajao nedorečen o čemu je otvoreno pisao.Problem sa Lavkraftovim delima jeste što zahtevaju izvesnu inteligenciju da bi se shvatila a najbolja među njima zahtevaju toliku lovu za ekranizaciju da se veći producenti klone toga.Primer- jedna njegova priča se odvija na početku u ruralnim predelima Nove Engleske, onda se prebacuje u neke drugačije dimenzije postojanja, a posle toga u neku galaksiju i planetu udaljene neverovatno od Zemlje, da bi se glavni junak posle vraćao tokom hiljada godina nazad na zemlju.Znači imaš snimanje na prostorima Nove Engleske.Onda prelaziš u neki Matriks, sa svim efektima koje to zahteva, a onda na neku planetu, pa onda putovanje kroz svemir nazad do Zemlje.To košta.:lol: (Mislim na Srebrni ključ.)
Tako da sitniji producenti dotle rabe njegova dela koja su lakša za ekranizaciju, a i to rade očajno.Njega sam naveo samo kao primer kao primer snage mašte i izbegavanja uhodanih puteva.

Da, i ja sam mislio da je "Kroz kapije srebrnoga ključa" u pitanju. Slažem se, samo bi scenografija za takve filmove koštala bruku para, da ne pričamo o ostalim aspektima...

Back