Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jezivo je, i strasno je... a mozda je i gadno.
Butji, hvala na objasnjenju - mnogo je dobar film, bilo mi je zao da ostane samo ono peglanje, a da se ne spomenu i kvaliteti.
Pozdrav

pogledo sam ga sad
nista mi gadno nije bilo ,osim malo tu malo tamo ,ali nista na sta bih skretao paznju
mnogo mi je teze palo sto kraj nisam razumeo bas ni malo
jel moze neko da mi da odgovor ,a da to nije Al Pacino je ubica,posto ako je to resenje ovaj film nije ni za ***** :/

http://3.***************/-f_5bu6b8okc/ThH0zL874lI/AAAAAAAABMs/iMPBjOAQFNo/s1600/Kinsey.jpg

Istinita prica o coveku koji je usled prevelike strogoce oca ( koji je bio preopterecen religijom ) dosao poprilicno kasno u dodir sa svojom sexualnoscu ( da se tako izrazim ) i nakon toga pocinje da se bavi istrazivanjem sexa,sexualnosti,razlicitih vrsta pojava ( homosexualnost,zoofilija,itd )....Liam Neeson je sjajano odglumio i odlicno se pokazala i Laura Linney...Film je malo dosadan,nekako se sve dosta sporo odvija,to bih zamerila,ali ovako je ok i ostali,sporedni glumci su bili dobri.....
7/10

Meni se nije dopalo poslednjih nekoliko filmova , ali sta znam.
Nisam znao da menjaju koncepciju , u principu menjaju lika(Bonda) ?

Pa vec su promenili koncepciju - to su ta dva filma sa Krejgom - veci je akcenat na akciji, a manji na Bondu kao elegantnom frajeru i zavodniku. Sada je Bond mracniji i opakiji, i vise je haj-tek nego ranije. Meni se svidja.

The Departed (2006)

MV5BMTI1MTY2OTIxNV5BMl5BanBnXkFtZTYwNjQ4NjY3._V1._SY317_CR0,0,214,317_.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0407887/

Dobra zabava ;)
Jako brzo proletela 2 i po sata uz ovaj krimic Skorsezea, koji je, po meni, malicice precenjen...
Klasicna prica good cop - bad cop, naravno, tu je i zenska izmedju njih, par finih obrta, duhovitih replika i to je to...
Skorseze je ovim filmom pokazao da je ostao duhom u 70-im i 80-im, posto film neodoljivo vuce na tu epohu...
Malo me je u pojedinim trenucima nerivralo brzo smenjivanje i "umetanje" kadrova, uz muzicku podlogu, koja bas i nije koriscena adekvatno (mada je mjuza u filmu vr' :ok:)
Sto se tice protagonista, Niklson fenomenalan, kao i obicno, Di Kaprio sasvim pristojan, kao i Alek Boldvin u sporednoj ulozi, dok je Met Dejmon ocaj...
Znaci, ko voli dobar krimic, sa dosta krvi, koja siklja kao iz Cukur cesme u pojedinim scenama (mislim da njih na snimanju ni 10 farbara nije moglo da podmiri :mrgreen:), moze slodobno da iskoristi jedno popodne ili vece uz ovaj filmic...
Nece se pokajati...:ok:
Ocena: 7.5

Olympia1.jpg

Lep je film ako izuzmemo naci militarizam...Lepo je što veliča sport i zdrav način života u skladu sa prirodom a nije neki nju ejdž šit...Ima zapravo 2 filma u jednom i oba imaju u sebi pomešan kult sporta sa tradicionalnom evropskom paganizmom,prvim olimpiojskim igrama u staroj Grčkoj...Film je pritom dosta realan opisuje bez ispravki tok sportskih nadmetanja greške i slabosti sportista reakcije publike su vrlo verno prenešene kao i reakcije samog Fuhrera...Jako je dobar rad kamere koja se pomera bukvalno svuda i opisuje igre kao da smo bili tamo,muzika doprinosi napetosti i iščekivanju čak i kad takvih igara kao što su hokej na zemlji ili kriket...Posebno su lepo snimljeni žensko/muški skokovi u vodu,biciklizam,preskakanje konja preko zapreka(gde ima dosta komičnih situacija),bacanje kladiva,trke preko prepreka,maraton...U filmu uopšte nema toliko naci propagande koliko sam očekivao ona je prisutna toga si svestan ali je sve dosta verno opisano kako je bilo zaista...Lepe su figure iz stare grčke na početku koje deluju kao da će svakog trenutka da ožive što se veštom rukom kamere u jednom momentu i događa preklapanjem sa snimkom sportiste koji izgleda poput njih,lepo je prikazano preklapanje večne vatre sa Suncem koje postaje tečno i teško je razaznati da li je to Sunce ili vatra i pretvaranje sportista u naporu u stub vatre u jednoj sceni...Sve u svemu lep istorijski dokument...10/10

E pa evo sta sam ja gledao....

http://www.imdb.com/title/tt0478300/

Nemacki film, zaista nije los,dosta iskusna glumacka postava...
Specijalni efekti nisu nista posebno, ali su zadovoljavajuci.
Klasican disaster movie, radnja tece polako i iako film traje preko 2 sata, ne izgleda tako. Interesantan je i drzi gledaoca zakovanim za televizor. Nema nekih momenata da poremete pricu... U svakom slucaju preporuka za ljubitelje filmova katastrofe (Bolje nadjite originalnu verziju na Nemackom, Engleska sinhronizacija je xP )

6/10

The Virgin Suicides

l_35823_0159097_46834f60.jpg

Knjigu Džefrija Judžinidisa, prevedenu kao Samoubistvo nevinosti čitao sam pre mesec dana boraveći u Pragu. O kakvoj je knjizi reč govori i činjenica da sam, prvi put u Češkoj, ja trčao uveče u hotel i mimo svih utisaka Zlatnog grada, najviše uživao u knjizi. Sofija Kopola je svoj prvi film snimila 1999. upravo po ovom romanu. Da sam najpre gledao film, verovatno bih bio manje kritičan. Ovako, primećujete odsustvo nekih detalja koji su vam se, dok čitate knjigu, činili ključnim i to (samo na trenutke) može da umanji uživanje u filmu.
No ostaviću knjigu po strani i reći: veoma dobar film. Pet sestara Lizbon opsesija su dečaka iz njihove ulice. A onda, jednog dana, najmlađa sestra pokušava da izvrši samoubistvo, a svet detinjstva počinje da se raspada, istovremeno dekonstuišući temelje američkog sna. Glumačka ekipa je probrana. Narator je Đovani Ribizi, među maldim glumicama koje glume sestre Lisbon su i Kirsten Danst i A.Dž.Kuk (Criminal minds, njihove roditelje igraju Ketlin Tarner i Džejms Vuds, nekiod mladića sestara Lisbon su Džoš Hartnet i Hajden Kristensen, a u epizodnim ulogama se pojavljuju i Deni De Vito i Skot Glen.

Ocena: 9

The Caller

The-Caller-2011-Poster.jpg

Sveže razvedena mlada žena useljava se u novi stan u sumnjivom kraju, a onda počinje da dobija neobične i zastrašujuće telefonske pozive - iz prošlosti. Jedan od onih filmova koji napetost i misteriju održavaju do kraja, a neobičnim obrtom pokušavaju da nas iznenade. Bolji primerci kao Duhovi u nama, Zatvoreno ostrvo, Šesto čulo i oni malo manje poznati kao što je Danika, daleko su ispred ovog filma koji deluje prilično nategnuto i jeftino. Zbog gledanja u jednom dahu i zaista nezaboravnog glasa ''s druge strane žice'', ocena nek bude 5.5

Shelter

http://2.***************/-zOD-IJpviSg/Td5tgUw0faI/AAAAAAAABbc/mpiACSyCwcg/s640/1.png

Kao i svaki film u kome ona igra i ovaj vredi pogledati najpre zbog odlične glume Džulijen Mur. Ona je, kao i njen otac, forenzički psihijatar koja je stručnjak za višestruke ličnosti (zapravo stručnjak za njihovo opovrgavanje). Otac je poziva da mu pomogne u slučaju mladića koji je pronađen na ulici i koji, čini se, ima trostruku ličnost. Potrebno je najpre ustanoviti koja od njih je prava, ali se čini da nijedan od njegovih identiteta nije autentičan nego - preuzet. Kako odmiče, film se sve više zapetljava i daje neka banalna rešenja koja umanjuju njegov kvalitet. Umesto psihološkog trilera, dobićete misteriju sa natprirodnim, magijom i sličnim elementima koji na gomili deluju nesređeno i na momente, neadekvatno.
Za mene otkriće odličan Džonatan Rajs Majers, a od sporednih uloga, kao i uvek, sjajna je Fransis Konroj.

Ocena: 6.5

Slazem se za prvi deo, stvarno dobar film, odusevio sam se, nisam znao da ima i knjiga po meni 10/10 (posto nisam citao knjigu)
Gledao sam i drugi, meni je malo bolji od 5.5, ali tu je negde...
Naravno geldao sam i treci, meni se svideo bas zbog natprirodnog, ja takve filmove obozavam...

Takodje sam u skorije vreme gledao Bridge to Terabithia

http://www.imdb.com/title/tt0398808/

Film za celu porodicu, zaista interesantan... Radjen po istoimenoj knjizi za decu...
Film je jako lep, i deca ce ga voleti. Prijateljstvo izmedju dvoje dece, koji nisu prihvaceni u drustvu, i zato stvaraju svoj fantasy svet... U njemu provode svo slobodno vreme. Kraj je dosta tuzan, i meni se kao takav nije dopao (mrzim(ne zaista, samo se tako izrazavam) filmove, crtane filmove, knijge i sve ono sto me natera da pustim koju suzu)...
Moja preporuka

7/10

Submarine-Занимљив, на моменте комичан филм о одрастању, првој љубави и свим изазовима и страховима које прате једног пубертетлију. Ни у једном моменту ми није био досадан, што је реткост са филмовима новије продукције. Такође, нема патетике и клишеизираних шаблона које сматрам највећим непријатељима филмске уметности. Блага доза, прихватљивог, ненаметљивог хумора развлачи се кроз цео филм. Све у свему, изнад очекивања.

Second-Best-(1994)-picture-MOV_5745407f_b.jpg

samac usvaja traumiziranog sina...
pridjev kojim bi se mogao opisati ovaj film : chudan.
sto ne mora da bude losa stvar. rezirao ga je Chris Menges, meni licno cudno, inace direktor fotografije..ne lose/dobro, jednostavno...cudno.
nije toliko predvidljivo koliko sam mislila da ce da bude: plot-wise jeste,ali zahvaljujuci likovima , ispada okej. zaplet je "protkan"(serem) flashbackovima i to mu je najjaca strana: ova glavna pricha tu i tamo.
svidja mi se kraj.
william hurt u glavnoj ulozi. proed njega, meni jedan od omiljenih engleskih glumaca,Alan Cumming.
nista posebno,moze da se gleda.
6.5/10

Poslednja izmena:
Chekist- Руски филм о страшним дешавањима у Русији, по доласку на власт ,,црвених''. Огољен приказ болесног лица једне накарадне идеологије, без много уживљавања у патњу и очај многобројних жртава репресије. Нема, дакле оних патетичних погледа, карактеристичних за холивудске блокбастере, нема спашавања у последњем секунду, суперхероја и клишејастих дијалога- само сурови приказ егзекуције људи који су оглашени за непријатеље система, и који нису имали никакву шансу да докажу своју невиност. Главни јунак филма, ако се тако може назвати је командант локалне Чеке, тј. тајне револуционарне полиције, који даје налоге за убиства по свом нахођењу, без икаквог реалног основа. Крвопролиће, које врше, а које је у филму приказано без икаквог увијања и цензуре, временом оставља трага и на психу самих џелата, па тако и главног протагонисте...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back