Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja cu da ti dam neku moju listu,onako sta mi se svidelo...ti odluci sta ti se gleda,sta ne...Ahaha,volim i Psycho i Shining,ali ti necu to preporuciti,klasike bi trebalo da predjes,svakako,ima tu jaaako dobrih,iako bih ja,velikom broju klasika,dodala i SR'NJE ;) Naravno,da me neko ne shvati pogresno,u klasicima ima neprevazidjenih filmova.Rimejci su,uglavnom,losiji...Ma ima svasta,zato moras da gledas sve ;)

Dead end 2003
Shelter 2010
House 2008
Sleeppless 2001(Dario Argento)
Tenebre(Dario Argento)
Saw(ali to pogledaj posle mnoooogo odgledanih horora,meni omiljeni 3. i 6.)
Dead silence 2007
Dark remains
Clownhouse 1989
The sound of silence 1989
Tesis
Ring(ali rimejk,ne japanski)
Salem's lot (stara verzija iz 70-ih)
Misery
Los ojos de Julia 2010
Oculto 2005

To je nesto,sto mi je,ovako na brzinu palo na pamet......Probaj,ja se nadam da ce nesto da ti se svidi.

Ovaj film vredi pogledati samo zbog Endzi Sepede ...

Ja sam ispao budala na isti nacin na koji je to ispala i ova baraba od dva i kusur metra. A da sam samo ignorisao ono sa cim ne slazem, sve bi bilo OK. Pet puta meri, pa ako ne treba da bude preseceno, ne seci <--- to je ta mudrost koja me je zaobisla. Izvinjavam se jos jednom sto sam od fine teme napravio svinjac i obecavam da cu sledeci put postovati pravilo: Kad postujem ne pijem. Eto tako...

Ovaj film vredi pogledati samo zbog Endzi Sepede ...
Taman i ovako se pojavljuje ceo film ;) Mene je jako iznenadila glumom u tom filmu.Nisam to ocekivala od glumice iz sapunskih opera.

filmove koje sam gledao:
Dead end 2003
House 2008
Ring
Dead silence 2007
SAW svih 7 delova

hvala na preporukama,ali takodje film koji me je odusvio je nas film (Sveto Mesto) pretpostavljam da si gledala,gledao sam ga vise puta i svaki put mi ureze malo jeze u zile...

Gledala sam skoro Sveto mesto,bas sam ga komentarisala pre par strana.I taj film me iznenadio,ocekivala sam da bude los.Sve je super,garderoba,kocije,atmosfera.

bleeping-the-burbs.jpg

Evo jedne sprdnje od filma,mada sudeci po storyline-u koji sam na imdb-u procitala,vise nisam ni ocekivala...Radi se o tome da se u kraj doselila nova porodica za koju se sumnja da su kanibali i sada sve komsije pokusavaju da ih zapravo razotkriju,iako nemaju konkretne dokaze....Tesko mi je bilo da poverujem da Tom Hanks glumi u ovakvom "ostvarenju",ali kapiram da je prihvatao gotovo bilo sta,jer tada jos uvek nije bio ultra poznat kao sto je postao par godina posle ovog filma....Ima par simpaticnih momenata,odnosno komicnih,ali nedovoljno da bih ( i pored toga sto sam zaista i ocekivala jednu neozbiljnu pricu ) dala vise od 4/10

evo ti onda iz jednog foldera pa biraj :per:

I ja sam, poput $q, propustila pogledati nekoliko naslova, svesno.

Ima dobrih ostvarenja na tvojoj listi, medjutim ima i treseva. :)

Htedoh nesto drugo prokomentarisati - Mjaut, fenomenalno si organizovan. :)
Pored svakog filma uredno napisana godina. Odlicno zaista. :ok:

I sama uredno kataloski vodim evidenciju, ali cini mi se da imam suvise filmova,
sto narezanih, sto u lap topu ili notebooku, stvorila sam svojevrsni haos.
Ipak, odlicno funkcionisem u njemu. ;)

The road-Врло интересантан постапокалиптични филм о оцу и сину који лутају светом, разореним услед природне катастрофе. Филм успева да већим делом држи пажњу, иако то, код оваквих филмова није ни мало једноставно.
Мени се свидео због симболике коју сам препознао у филму. Та симболика је у томе што ми живимо у предапокалиптичном времену а филм нам показује шта нас чека после. Пре сваког физичког и дефинитивног уништења долази до тоталног духовног и моралног колапса. Ми смо тренутно при крају те фазе духовног пропадања и само је питање времена када и какав облик ће имати наша апокалипса. Кроз филм све време парадирају и банде шљама, лопова и убица који представљају мост између предапокалиптичног и постапокалиптичног света. Они једу људе, отимају, силују, пале...Као да нам аутор сугерише да свет ни не заслужује бољу судбину. На крају, ипак постоји нада за боље сутра. Неизвесна и тешко остварива, али ипак нада...

I ja sam, poput $q, propustila pogledati nekoliko naslova, svesno.

Ima dobrih ostvarenja na tvojoj listi, medjutim ima i treseva. :)

Htedoh nesto drugo prokomentarisati - Mjaut, fenomenalno si organizovan. :)
Pored svakog filma uredno napisana godina. Odlicno zaista. :ok:

I sama uredno kataloski vodim evidenciju, ali cini mi se da imam suvise filmova,
sto narezanih, sto u lap topu ili notebooku, stvorila sam svojevrsni haos.
Ipak, odlicno funkcionisem u njemu. ;)

Evo mene da se slozim sa ovim ...i da se pohvalim kako sam otisao korak dalje u tom "kataloskom evidentiranju" jer ja uz svaki naslov dodam i naslov originala ,zemlju porekla i godinu kad je snimljen ,naravno ,ako nije americki :P !
I takodje se slazem sa vasim konstatacijama da mjaut82 ima zanimljivih naslova ,zatim nekih ,za mene ,novih ...ali ima i djubreta koje mu bespotrebno zauzima prostor na HD-u :D !!!

Evo mene da se slozim sa ovim ...i da se pohvalim kako sam otisao korak dalje u tom "kataloskom evidentiranju" jer ja uz svaki naslov dodam i naslov originala ,zemlju porekla i godinu kad je snimljen ,naravno ,ako nije americki :P !
I takodje se slazem sa vasim konstatacijama da mjaut82 ima zanimljivih naslova ,zatim nekih ,za mene ,novih ...ali ima i djubreta koje mu bespotrebno zauzima prostor na HD-u :D !!!

he he ja to imam u folderu filma,

I ja dodam naslov originala i zemlju porekla. :)

S posebnom paznjom uredjujem azijska ostvarenja.

Ipak, Mjaut je pravi geek. :)

Recenzije jos uvek ne pisem.

Pisem samo impresije o procitanim knjigama, kratko, u tezama. :rumenko:

Pozdravljam Mjautovu predanost. :)

Svidja mi se trailer....

Odgledala
yz7axlsg6kyckgf4rlth.jpg

Ocekivala sam da mi se nece svideti,jer je sav s/f,ali me iznenadio malo.Isto mi se desilo i sa Pandorumom.Dobar,nisam mu nasla zamerke.Pravi bioskopski film.I svidja mi se serif :flert: Volim glumce,koji u svakom filmu biraju skroz razlicite uloge,a i sredio je Misu Barton u THE OC ;) pa moram da ga pomenem.

0021.jpg

Ne ocekujte horor,ovo je pravi s/f film..meni je bilo malo nezgodno,u par scena,jer ima mnogo neogranicenog prostora,gde ne vidite ni kraj ni pocetak...ne znam stvarno sto me to plasi...ako neko zna..i sta znaci kad sanjate tako nesto,nigde nikog,ogromna pustara,nebo i zemlja skoro spojeni,a vi stojite na sredini i ne znate gde cete.. :zima2:

na sta lici ova tema , kuku majci...a uvijek li se pogresni izvinjavaju...
http://1.***************/_JsTGm5YblfA/TRKWCMG0iII/AAAAAAAAABQ/mBQV1oh7DEw/s1600/Lincoln%2BLawyer.jpg
Lincoln Lawyer
...podsijeca na one prazne,al gotivne filmove iz 90ih po prici i izvedbi, ili na visokobudzetnu ovdasnju seriju , a i fotografija je isuvise bljestava za moj ukus,al dobro ide uz El Ej...Metju mi je jedan od onih glumaca koji su mu rijetko nepodnosljivi (osim Dazed and Confused i pocetak njegove karijere),al ovdje je odradio korektan posao...uloga satkana za njega...ljigavi advokat, al sa nekim principima.Marisa Tomei dobra, Vilijem Ejch i generalno, ekpa radi ok posao...svidja mi se kako se price likova povezuju kroz detalje...Rajan Felipe tu i tamo, dobar kao bejbi fejs, ali nikako kao negativac...najbolji segment je storyline... brzi i televizijski, tek cheesy dijalog za onoga ko voli...6.5. Interesantna je ta igra manipulacije na povrsnom nivou, ali se sve razrijesi upravo kao u akcionom filmu...moze da se pogleda,a i ne mora.nostalgicno.

nowhere.jpg

Ocekivala sam indie, dobih trash. Lude boje, crveni filter, vjestacka gluma, masa razbacanih, cudnih likova,prica za prekrstiti se (al je cool :D)...Ne znam sta da kazem :D ...nije mi se svidio ,al da sam ja neko, ovakve bi filmove, bas ovakve snimala :D. nadrealni pogled na subkulture 90ih , coek ne moze da ne pomisli kako je to vrijeme u svijetu bilo vrh...dok ovdje...znamo :D. I da...vanzemaljci :D. Ko voli. Cudno da ovaj Dark nije napravio vecu karijeru...
batman-dark-knight-joker.jpg

za nekog ko voli strip ,noar ,betmena kao lika...majko, precijenjen do iznemoglenosti. iNit' je dovoljno zabavno, nit' je dovoljno pametno. Za nekog je ta fifti-fifti kombinacija, inteligentne zabave koju proizvodi Nolan rijesenje, al ovdje...no tenk ju.

Poslednja izmena:
Svidja mi se trailer....

Odgledala
yz7axlsg6kyckgf4rlth.jpg

Ocekivala sam da mi se nece svideti,jer je sav s/f,ali me iznenadio malo.Isto mi se desilo i sa Pandorumom.Dobar,nisam mu nasla zamerke.Pravi bioskopski film.I svidja mi se serif :flert: Volim glumce,koji u svakom filmu biraju skroz razlicite uloge,a i sredio je Misu Barton u THE OC ;) pa moram da ga pomenem.

0021.jpg

Ne ocekujte horor,ovo je pravi s/f film..meni je bilo malo nezgodno,u par scena,jer ima mnogo neogranicenog prostora,gde ne vidite ni kraj ni pocetak...ne znam stvarno sto me to plasi...ako neko zna..i sta znaci kad sanjate tako nesto,nigde nikog,ogromna pustara,nebo i zemlja skoro spojeni,a vi stojite na sredini i ne znate gde cete.. :zima2:

Meni djeluje da je nastavak zagarantovan,zamjeram mu što je prekratak i što ima za moj ukus premalo konverzacije!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back