dollarqueen
Iskusan
- Poruka
- 5.226
Ona je savrsena za SAW zamku.Ne bi mi bilo zao da gledam.
![]()
Moze neka da joj raznese glavu!!!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ona je savrsena za SAW zamku.Ne bi mi bilo zao da gledam.
![]()
Charade (1963)
.....
Dinamičan, duhovit, pun preokreta i napetih scena, Šarada je dobra škola za žanr koji je poslednje 2 decenije bio vrlo aktuelan, a nije uspeo da da naročito uspele filmove. Za opuštena 2 sata u dobrom raspoloženju sa aktiviranim vijugama, Šarada bi bila savršen izbor. Posebno dopadljiv mogao bi biti ljubiteljima Selersovih filmova o inspektoru Kluzou.
Ocena: 8.5/10
Zna li neko u kom bioskopu i kada ce biti Scream 4? Od sutra krece da se prikazuje po Americi a ja nigde ne videh najavu za Beograd?
Cisto sumnjam da ce se prikazivati kod nas.![]()
Sigurno ce doci. Popularan je to serijal. Verovatno ce kasniti par nedelja/meseci
Prvi-ocajan,drugi-ok,treci-nisam gledala.opusti se,vec prekustra ce biti cam snimak,a za nekih 2-3 meseca i dvd rip osim ako bas ne insistiras na bioskopu.Husku su na imdb-u korisnici dali 1ca. Uopste retki su sleser da su dobri,pogotovu ovi noviji. Jedino sta valja su rimejki starih filmova,a isto tako je i sa zombi zanrom.
je li neko gledao ovo? Deluju obecavajuce
http://www.imdb.com/title/tt0780607/
http://www.imdb.com/title/tt0309698/
http://www.imdb.com/title/tt0326977/
Suddenly, last summer 1959
![]()
Režiser Džozef L.Mankijevič, najpoznatiji po filmu Sve o Evi, autor je filma Iznenada, prošlog leta prema drami Tenesija Vilijemsa. Iako je u odnosu na Evu, ovaj film estetski i smisaono manje uspeo film, u pogledu psihologije i implicitnih sadržaja međuljudski relacija te svojom metafizičkom podlogom, povremeno prevazilazi Mankijevičev najznačajniji film.
Mladi lekar specijalista Cukrovič (Montgomeri Klift) koji se eksperimentalno bavi operativnom lobotomijom, radi u katastrofalnim uslovima i nenadano mu se ukazuje prilika da dobije veliku donaciju od gradske moćnice Vajolet Venabl (Ketrin Hepbern), a jedini uslov koji ona postavlja je da izvrši operaciju nad njenom rođakom Ketrin Holi (Elizabet Tejlor) koja se od prošlog leta nalazi u psihijatrijskoj ustanovi. Vajolet Venabl je ekscentrična udovica koja je prošlog leta izgubila sina Sebastijana, koji je umro od infarkta za vreme letovanja na kome je bio sa Ketrin. Nakon njegove smrti, Ketrin je smeštena u ludnicu zbog nemogućnosti da se seti šta se desilo sa Sebastijanom i zbog jezive traume koju je njegovom smrću preživela jer je uverena da on nije umro prirodnom smrću. Cukrovič smatra da Ketrin nije potrebna lobotomija i želi da joj pomogne da se podseti dana Sebastijanove smrti...
Atmosfera nečeg neizrečenog što lebdi u vazduhu a što već po naznaci sadrži u sebi stvarni smisao filma čini ga izuzetno napetim i uzbudljivim, a osećanje jeze i prisustva nadljudskog povećavaju ambijenti Vajoletinog ''rajskog''vrta / sanatorijuma i mentalnih bolesnika koji se javljaju kao dva pola realnosti između kojih likovi manevrišu u pokušaju izbegavanja, zataškavanja ili redefinisanja istine. Razgovori između Vajolet kao Sebastijanovog posrednika i doktora Cukroviča koji zadiru u pitanja transcendencije i metafizike, daju filmu dodatan efekat fantastičnog i natprirodnog iako suštinski takva dimenzija u filmu ne postoji. Iz svega toga nastao je film prepun značenja, čiji se tekst verovatno mnogo uspelije ''čita'' nego što se realizuje u pozorišnoj adaptaciji ili na filmu. Međutim, vešto igranje prostorom, prostornim pomeranjima metafizički smisao koji se proteže kroz film uspešno se ospoljio na vizuelnom planu pobuđujući adekvatne odgovore u gledaocu na impulse koji na tom nivou film intenzivno odašilje. Međutim, centralna priča misterije oko Sebastijanove smrti ostala je nešto maglovitija (što namerom, što slučajno) čemu je donelo odsustvo fleš-bekova (tek pedesetih su postali uobičajeni u filmskoj tehnici)koji bi dinamizovali radnju, prilagodili Vilijemsov tekst filmskom jeziku i podarili mu dimenziju koju u literarnom i pozorišnom obliku nema. Umesto toga, film deluje kao uspešna pozorišna predstava ili televizijska drama koji tek u finalu dobija na dinamičnosti i ''filmičnosti'', dajući prethodno značajnu prednost idejnoj ravni i atmosferi. Cukrovič kao medijator između Vajoletine želje da se istina zataška i Ketrinine nemogućnosti da se istine priseti i dalje nije glavni junak filma. Pravi junak filma je Sebastijan, pokojnik koji svojim prisustvom kroz majčin panegirik gde se ona javlja kao posrednik njegovoj poeziji i životnoj filozofiji, Ketrinin strah od istine o Sebastijanu, pokojnikovu odeću koju nosi Ketrinin brat, kroz vrt koji je uređivao, bez prisustva postaje najprisutniji i samim tim stvarni glavni lik ovog Mankijevičevog filma. Montgomeri Klift, Elizabet Tejlor i Ketrin Hepbern iznose glavne likove do perfekcije - Montgomeri Klift spontanom i životnom glumom ne padajući u holivudske manire i poze, Ketrin Hepbern sofisticiranom živopisnom glumom i sjajnim psihološkim nijansiranjem, a Elizabet Tejlor ponajviše mimikom i glasom već tada u kasnim dvadesetim kao izuzetno zrela i ozbiljna glumica. Pored njih, posebno treba pomenuti ponešto karikiranu, ali izvanrednu sa sjajnim osećajem za komično, oskarovku Mercedes Mek Kembridž u ulozi Ketrinine priproste i histerične majke.
Uz izvesne manje nedostatke, odlična gluma i pametan tekst jednog od najvećih dramskih pisaca kao i maštovito igranje prostorom preporučuju film uz ocenu 9 - /10
http://2.***************/_3cw2kAMo0tM/Swyg0ehu9-I/AAAAAAAAC7c/JiQM-KAb4EA/s1600/Gaff1544897098.jpg
![]()
Evo jedan dobar film sa C.Bale-om.O liku kome zena ne dozvoljava da se druzi sa svojim prijateljem(standardna prica,on je ne slusa(logicno)medjutim kako vereme odmice i trenutci ludila i posleratni sindrom njegovog druga budu sve izrazeniji,postace mu jasno da je zena ipak bila u pravu,al j**,vec je kasno i oni su na putu za Mexiko,Prvi deo filma je malo usporen ali kako vreme odmice,sve je bolji i bolji,da bi na kraju kuliminirao..Topla preporuka za sve,ma da je doduse malo vise muski..-)
A ocena,pa nesto izmedju 8.5 i 9,najposle,odgledajte ga pa ocenite sami:-)
gledao sam danas Wrong Turn 3. Svideo mi se mnogo, iako su specijalni efekti specijalno loši
Gledao sam ranije prvi deo... nije loš, ali mi se ovaj svideo.
Kakav je drugi, dal da gledam?
![]()
Nisam se skoro razoracala u neki film,kao u ovaj...Tri puta sam ga pustala i sva tri puta zaspala...Iz 4-og puta sam ga nekako odgledala.Jedva...Ni reci o hororu,pre bih rekla drama(draaaaamaaaa)...Devojka,"u koju je usao djavo"(iako sam ja misljenja da je "samo" bila luda,zbog uzasa koji je prezivela) potpuno neuverljiva,Entoni i dalje odlican,ali uloga,kao uloga,nije mi se svidela,glavni glumac,pored njega,koji se bori sa traumom iz detinstva...Mariju Karan nisam videlaUzasan,spor film,bez daska jeze....