Honda i Toyota najpopuzdaniji - Audi VW i BMW medju najnepouzdanijim autima na svetu

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
178.060
Audi, BMW i VW našli su se pri samom dnu liste istraživanja o pouzdanosti motora koja uključuje ukupno 36 proizvođača.

180009707150fab6f46a840954134270_640x48085.jpg

Nemački automobili nisu pouzdani kao što su nekada bili, barem prema rezultatima istraživanja britanske kompanije Warranty Direct.

Bez obzira na ukupan broj prodatih primeraka u Britaniji, proizvođač je osvojio poziciju na tabeli na osnovu procenta vozila koja su završila u servisu zbog kvara na motoru.

Na samom dnu nalazi se MG Rover sa neverovatnim procentom od 7,88% vozila kojima je stao motor. Audi se našao 33. poziciji sa 3,71% dok 2,51% MINI-ja nije prenelo svoje vozače do tačke B.

BMW se našao na 29. mestu dok je VW zauzeo poziciju broj 27.

Saab sa 2,49% kvarova i Opel (Vauxhall) sa 2,46% takođe ne briljiraju na Warranty Direct top listi.

Nije iznenađenje da su najmanje prijavljenih kvarova imali vozači Honde. Procenat Hondi koje su posustale na putu iznosi samo 0,29%. Toyota sledi odmah iza Honde sa 0,58% a iza je odmah i Mercedes sa 0,84%.

Među top 5 najpouzdanijih motora našli su se Volvo sa 0,9% i Jaguar sa 0,98% kvarova.

Duncan McClure, direktor kompanije Warranty Direct izjavio povodom ovih rezultata da su kvarovi na motoru najskuplji za popravku zbog broja delova, kompleksnosti sistema i broja sati koje zahteva popravka u servisu. Najskuplja popravka vozila pod njihovom garancijom koštala je 15.515 evra. Reč je o Range Roveru Vogue.
Najpouzdaniji
1. Honda 0,29 % Pokvario se 1 u 344
2. Toyota 0,58 % Pokvario se 1 u 171
3. Mercedes 0,84 % Pokvario se 1 u 119
4. Volvo 0,9 % Pokvario se 1 u 111
5. Jaguar 0,98 % Pokvario se 1 u 103

Najnepouzdaniji 32.
Opel (Vauxhall) 0,29 % Pokvario se 1 u 41
33. Saab 2,49 % Pokvario se 1 u 40
34. MINI 2,51 % Pokvario se 1 u 40
35. Audi 3,71 % Pokvario se 1 u 27
36. MG Rover 7,88 % Pokvario se 1 u 13

http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2013&mm=01&nav_id=678920

Eto ono sto sam vam pisao - ispostavlja se tacnim.

Honda i Toyota prave najkvalitetnije automobile na svetu. Samim tim Hondin auto bi trebao da bude skuplji nego VW Audi ili BMW. U najmanju ruku bi trebali da kostaju isto.

ALi Nemci klepaju ljude na racun stare slave i marketinga . Ni na sta

Imam dosta drugara koji naravno skoro svi voze automobile i jedina dva slucaja kada sam cuo da je nekom crkao motor je bio u slucaju drugara kojem je isti crkao na ganc novom 2010 Audiju A4 S line posle 6 meseci koriscenja. Naravno motor mu je zamenjen jer je auto bio u garantnom roku no to ne menja cinjenicu da je tako nesto skandalozno.

Drugi slucaj je drugar koji je vozio 6 godina staru Opel Vektru.

Engine Reliability – Top 10 Manufacturers

Manufacturer Failure Rate (%) Failure Rate (1 in x)
1 Honda 0.29% 1 in 344
2 Toyota 0.58% 1 in 171
3 Mercedes-Benz 0.84% 1 in 119
4 Volvo 0.90% 1 in 111
5 Jaguar 0.98% 1 in 103
6 Lexus 0.99% 1 in 101
7 Fiat 1.17% 1 in 85
8 Ford 1.25% 1 in 80
9 Nissan 1.32% 1 in 76
10 Land Rover 1.38% 1 in 72

Engine Reliability – Bottom 10 Manufacturers

1 MG Rover 7.88% 1 in 13
2 Audi 3.71% 1 in 27
3 MINI 2.51% 1 in 40
4 Saab 2.49% 1 in 40
5 Vauxhall 2.46% 1 in 41
6 Peugeot 2.26% 1 in 44
7 BMW 2.20% 1 in 45
8 Renault 2.13% 1 in 46
9 Volkswagen 1.91% 1 in 52
10 Mitsubishi 1.70% 1 in 59

http://www.honestjohn.co.uk/news/mi...and-toyota-top-the-engine-reliability-ratings

Nemci prodaju ime, a japanci prodaju isto toliko kvalitetan auto kao i nemci za 5 puta manje para jer u realnoati, auto i ne treba da košta više od 15 hiljada eu bio on ML Mercedes, Ferrari ili Honda

Toyota Avensis je najmanje duplo jeftinija od Mercedesa E klase oni su po velicini tu u istoj klasi stim sto Mecka stavlja jace motore.

Mada i Toyota stavlja jake - ali ne za nase trziste, za rusko i americko Camry ima bas jake motore.

kad englezi kažu dan je, ja pogledam kroz prozor da nije pao mrak...
amerikanci i englezi su jedna ljigava i pokvarena nacija, koja nema mere ni u čemu, pa ni u lažima...
ne kažem da su nemački automobili cvećke, al da je VW loš to ne ide...
e sad...to što je engleska auto industrija zaista sranjje pa naručuju ovakve "studije" koje su namenjene prosečnom englezu/ameru da bi koliko toliko poboljšali prodaju svojih automobila, to je druga stvar...

Doduse ovo je samo za motor kvarove, mada je slicna situacija i kod drugih stvari tj elektronike i mehanike.

Na primer FIAT je ovde plasiran na izuzetnom 7 mestu, znao sam i pre da Fiat ima odlicne motore narocito JTD, ali je ostatakstvari los narocito mehanika.

ne može Fiat koji pravi automobile preko 100 godina da ima gore automobile od jednog recimo Daewoo-a koji je do pre 10 god pravio vhs video rekordere kasete i televizore...

Toyota Avensis je najmanje duplo jeftinija od Mercedesa E klase oni su po velicini tu u istoj klasi stim sto Mecka stavlja jace motore.

Mada i Toyota stavlja jake - ali ne za nase trziste, za rusko i americko Camry ima bas jake motore.

Dobar je Mercedes, voleo bih ga imati ali ne bih nikad dao te pare jer ne vredi toliko.
Zato je bolje kupiti japanca jer za isti kvalitet auta ti ostaje pola love u novčaniku koje bi još izdvojio za nemca

kad englezi kažu dan je, ja pogledam kroz prozor da nije pao mrak...
amerikanci i englezi su jedna ljigava i pokvarena nacija, koja nema mere ni u čemu, pa ni u lažima...
ne kažem da su nemački automobili cvećke, al da je VW loš to ne ide...
e sad...to što je engleska auto industrija zaista sranjje pa naručuju ovakve "studije" koje su namenjene prosečnom englezu/ameru da bi koliko toliko poboljšali prodaju svojih automobila, to je druga stvar...

VW je djubre. Ja ti to kazem. Video sam vise puta gde ljudi kupuju pola trapa za svoje VW automobile dok nisam cuo ikoga da je to ikada uradio za Hondina vozila.

Sta kazu korisnici BMW-a i to relativno novog BMW serije 3 2008 godiste

Ja sam danas skinuo dpf filter sa bmw trojke 2008 zbog kako mi turbina ne bi prozvizdala. Već je bila na ivici. Pre 3 meseca sam menjao radilicu sa svim pratećim delovima i koštalo me 2200e kod ovlašćenih lopova. Sve je to napravljeno da traje koliko i garantni rok, ni kilometar više.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (zikson, 19. januar 2013 20:00)

Ima ovde istine,ne bih kazao da se radi o teoriji zavere ili narucenom istrazivanju. Uverio sam se na licnom primeru da VW vozila vise nisu ono sto su bila pre 15-20 i vise godina. Imam VW vozilo koje je 5 god.staro, kupljeno novo u Srb.najvisi paket opreme bio u momentu kupovine, redovno odrzavan i servisiran , presao tek 130.000 (ja sam prvi i jedini vlasnik) nikada nije lupan , havarisan i sl. Problemi pocinju zadnjih god.dana,uglavnom elektronika,sve je u vezi kompijutera i tih elektronskih komponenti, pre nekoliko dana sam bio u servisu po 3.put u zadnjih godinu dana,zamenili su neki deo,prekidac ili sta vec u vezi elektronike. sada mi ostaje da vidim sta bi sledece moglo da me zadesi i kada i koliko ce da me kosta. Imao sam i japanska vozila (mazda,nissan) i zaista nikada nikakvih problema nisam imao, mada koliko cujem iz iskustava prijatelja bar sa elektronikom niko nikada nije imao problema,mislim da su tu Japanci neprikosnoveni!!!
(BruceLee, 20. januar 2013 13:40)

:sad2:

Evo ga Tihi sa jos jednom temom punom nebuloza o japanskoj auto industriji.
Tihi ti ne razumes da 95% ljudi koji kupuju nov auto ne zanima dal je tamo neka auto kompanija broj 1 na nekim listama,ljudi kupuju ono sto im najvise odgovora a najpre ono sto im se najvise svidja za pare kojima raspolazu.Nemci mozda deru pri kupovini novog auta ali zato su daleko od koliko poneki japanci deru za delove.Znam samo da ovde u Norveskoj Honda nije uopste jeftina sto se tice originalnih delova.A i ima ona nasa stara poslovica,"Ko ne plati na mostu platice na cupriji" e tako ti je i sa ovim toboze jeftinijim auto kompanijama koje kao "nude" puno za malo.

Engine Reliability – Top 10 Manufacturers

1 Honda 0.29% 1 in 344
2 Toyota 0.58% 1 in 171
3 Mercedes-Benz 0.84% 1 in 119
4 Volvo 0.90% 1 in 111
5 Jaguar 0.98% 1 in 103
6 Lexus 0.99% 1 in 101
7 Fiat 1.17% 1 in 85
8 Ford 1.25% 1 in 80
9 Nissan 1.32% 1 in 76
10 Land Rover 1.38% 1 in 72

Engine Reliability – Bottom 10 Manufacturers

1 MG Rover 7.88% 1 in 13
2 Audi 3.71% 1 in 27
3 MINI 2.51% 1 in 40
4 Saab 2.49% 1 in 40
5 Vauxhall 2.46% 1 in 41
6 Peugeot 2.26% 1 in 44
7 BMW 2.20% 1 in 45
8 Renault 2.13% 1 in 46
9 Volkswagen 1.91% 1 in 52
10 Mitsubishi 1.70% 1 in 59

http://www.honestjohn.co.uk/news/mi...and-toyota-top-the-engine-reliability-ratings

Land Rover medju najpouzdanijima a u SAD vec dve generacije Diskaverija nose drugo ime da da ih slucajno neko ne pobrka sa predhodnikom koji nije valjao nista. . .
Tako je su prvo Diskaveriju iz 2004-e dali ime LR3 (jer je predhodnik imao problema sa motorom), a njegovom nasledniku LR4 jer se predhodnik nije bas nesto pokazao po pitanju kvaliteta. . .

Evo ga Tihi sa jos jednom temom punom nebuloza o japanskoj auto industriji.
Tihi ti ne razumes da 95% ljudi koji kupuju nov auto ne zanima dal je tamo neka auto kompanija broj 1 na nekim listama,ljudi kupuju ono sto im najvise odgovora a najpre ono sto im se najvise svidja za pare kojima raspolazu.Nemci mozda deru pri kupovini novog auta ali zato su daleko od koliko poneki japanci deru za delove.Znam samo da ovde u Norveskoj Honda nije uopste jeftina sto se tice originalnih delova.A i ima ona nasa stara poslovica,"Ko ne plati na mostu platice na cupriji" e tako ti je i sa ovim toboze jeftinijim auto kompanijama koje kao "nude" puno za malo.

Mozda one koji kupuju nova auta ne zanima - ALI VECINU U SRBIJI SVAKAKO DA ZANIMA

Jer 99% ljudi u Srbiji nema dovoljno novca da kupi nov auto. Zato je kljucna stvar znati koji polovnjaci su najbolji najpouzdaniji tj najmanje se kvare.

I kao sto vidimo to su Honde i Toyote.

Moj brat od ujaka recimo nije hteo da me pita nista o tome nego je otisao i kupio Reno Lagunu 2002 godiste. I nakon par meseci voznje pukao je skoro 2000 evra za popravke automobila. A da je kupio Hondu, mozda je bi je platio 1000 evra vise ali ne bi isao svaki drugi dan kod majstora i zvao slep sluzbu da ga slepa do servisa.

Uvek ce biti ljudi koji ce kupovati i Audije i BMW-ove i Mercedese zato sto ih vole bez obzira na sve - ali postoje takodje ljudi kojima je najbitnije da voze sto pouzdaniji auto koji ce sto manje da ih kosta.

Za njih postoje ovakve teme.

Doduse ovo je samo za motor kvarove, mada je slicna situacija i kod drugih stvari tj elektronike i mehanike.

Na primer FIAT je ovde plasiran na izuzetnom 7 mestu, znao sam i pre da Fiat ima odlicne motore narocito JTD, ali je ostatakstvari los narocito mehanika.

kakva mehanika? o cemu ti pricas, sta konkretno odlazi?

kakva mehanika? o cemu ti pricas, sta konkretno odlazi?

gotovo sve . moj brat od ujaka je do skora vozio 8 godina starog punta. ne znam sta mu sve nije menjao od mehanike ispod trapova. znam da mu je moj ujak, koji je inace mehanicar rekao tom prilikom, da neki od tih delova nikada nije zamenio ni na jednom autu osim na Fiatima :)

neka viljuska ili jabucica cini mi se :)

da ne pricam da je kukao stalno sto kad ukljuci klimu na autu auto jednostavno nema snagu da moze da pretekne bilo koga.

Ekipa iz Top Gear-a u svom reviewu Honde Accord kazu da su Honde "prakticno mehanicki neunistive"

Sad slazem se da oni nisu bas relevantni za kvalitet auta jer oni ipak gledaju na auto kao stvar zabave za voznju, dok obican covek razmislja bitno drugacije narocito kod nas gde je najbitnija stvar kvalitet i dugotrajnost polovnjaka jer 95% ljudi kod nas kupuje polovnjake stare 4 ili vise godina.

Back