Homosexualizam izmisljeno zlo ili...

sevilja:
Medo, to o čemu ti pričaš se saznaje u toku pregleda.
Svaki lekar mora imati u glavi sve moguće uzroke i svakom pridavati podjednak značaj.
I ne samo to, potrebno je i razmišljti i čak i povezati stvari koje su naizgled nepovezive.
Statistika je najgori neprijatelj nauci. A znaš li zašto?
Zato što operiše sa raznim vrstama grešaka i govori o verovatnoći, a ne o apsolutnim mogućnostima. I tako se neke stvari uzmu za doktrinu, a onda sve što ne ulazi u opseg iste biva automatski odbačeno. Kao sad tvoja priča o medijima.
Ja uopšte i nemam priču o medijima. Moja laička prepostavka je da mediji mogu da utiču na razvoj hom. u procentualno beznačajnom broju slučajeva. Tvoja stručna procena je da mogu da utiču u značajnom broju, koliko sam te shvatila, a nikako da čujem na čemu si bazirala taj "značajni" procenat, jer nemaš brojke.
I ja sam naučne struke i itekako mi je jasna uloga statistike u nauci. Normalno je da ne možeš primenjivati statistički prosek u konkretnom slučaju, u lečenju konkretnog pacijenta, jer npr. može infarkt da dobije i mršav čovek, nepušač, bez istorije srčanih oboljenja, bez preterane izloženosti stresu itd. Sa druge strane, statistika itekako pomaže u razumevanju neke pojave u širem smislu.
Evo, naučna pretpostavka: za povećanje broja hom.u Srbiji možemo da zahvalimo medijskoj popularizaciji.
Pitanje: šta će se desiti ako ugasimo sve medije ili zabranimo sve priče tog tipa na par godina? Da li će se broj hom. smanjiti i za koliko, ili će ostati isti, ali će se manje spominjati, pa samim tim i manje primećivati ta pojava ili će se broj povećati?

Hellen:
Не вреди. Не разумеш ме. Изгледа да нисмо на истој таласној дужини.

Покушаћу још једном:
Човек се не убија само зато што га је партнер оставио него зато што НЕ МОЖЕ ДА ПОДНЕСЕ тај растанак, зато што нема снаге да превазиђе, суочи се и избори се са тиме!
Исто је и са хомосексуалношћу: он се не убија само зато што је хомосексуалац, него зато што му то доноси неке друге проблеме са којима он не може да се избори!

Не знам да ли сам сад била јасна?
Očito ja tebi sve vreme nisam jasna.
Lepo sam ti obrazložila šta je uzrok a šta posledica u tom slučaju.
Uzrok: homoseksualizam.
Posledica: psihičke tegobe.(u ovom našem spec. slučaju)
A onda, dva posta iznad, napisah da je suština uspeha lečenja u otklanjanjanju uzroka.
Prvo otklonimo posledice- njegove psihičke tegobe, dovedemo ga u stadijum pre nego je pokušao da digne ruku na sebe, a onda ide otklanjanje uzroka, tj. homoseksualizma ili ako je urodjeni pokušavamo da mu pomognemo da sam sebe prihvati takvim.
Ne kontam kako ti nisam jasna?!
Samoubistvo je poslednja od posledica, posle nema nazad, je'l ?

A to vazi i za svaki drugi slučaj, samo ćemo toj osobi koju je ostavio partner pokušati objasniti da postoji neko bolji za nju. I tako od slučaja do slučaja.

sevilja:
A to vazi i za svaki drugi slučaj, samo ćemo toj osobi koju je ostavio partner pokušati objasniti da postoji neko bolji za nju. I tako od slučaja do slučaja.
Ja se izvinjavam što se ubacujem, ali valjda ovoj osobi treba objasniti da ni zbog boljeg ni zbog goreg ne treba da digne ruku na sebe, inače ako je i taj bolji ostavi, opet ćeš imati pacijenta sa istom boljkom.

Original postavio Medved_bg
Ja uopšte i nemam priču o medijima. Moja laička prepostavka je da mediji mogu da utiču na razvoj hom. u procentualno beznačajnom broju slučajeva. Tvoja stručna procena je da mogu da utiču u značajnom broju, koliko sam te shvatila, a nikako da čujem na čemu si bazirala taj "značajni" procenat, jer nemaš brojke.
I ja sam naučne struke i itekako mi je jasna uloga statistike u nauci. Normalno je da ne možeš primenjivati statistički prosek u konkretnom slučaju, u lečenju konkretnog pacijenta, jer npr. može infarkt da dobije i mršav čovek, nepušač, bez istorije srčanih oboljenja, bez preterane izloženosti stresu itd. Sa druge strane, statistika itekako pomaže u razumevanju neke pojave u širem smislu.
Evo, naučna pretpostavka: za povećanje broja hom.u Srbiji možemo da zahvalimo medijskoj popularizaciji.
Pitanje: šta će se desiti ako ugasimo sve medije ili zabranimo sve priče tog tipa na par godina? Da li će se broj hom. smanjiti i za koliko, ili će ostati isti, ali će se manje spominjati, pa samim tim i manje primećivati ta pojava ili će se broj povećati?

U postu koji si citirala napisah sledece:
Svaki lekar u glavi mora imati sve uzroke i svakom pridavati podjednak znacaj
Moje pitanje tebi: kako si ti to shvatila da ja dajem VELIKI znacaj medijima u nastanku homoseksualizma???

A sto se statistike tice, lepo si sama rekla, daje sliku o sirim okvirima neke pojave. Ali postaje beznacajna onog trenutka kad se pred nama pojavi pojedinacan slucaj, a to se desava stalno. Prema tome, svaki pravi naucnik ce ti reci da je statistika ''nauka'' za dokone.

@Hellen
Ovo sam napisala:
Ko prica o ponistenju razvoda????

@Medo
Ja se izvinjavam što se ubacujem, ali valjda ovoj osobi treba objasniti da ni zbog boljeg ni zbog goreg ne treba da digne ruku na sebe, inače ako je i taj bolji ostavi, opet ćeš imati pacijenta sa istom boljkom.
Naravno. Užasno je teško lečiti pacijenta koji se zbog nekog realnog životnog dogadjaja dekompenzovao.

Па ја причам, ево зашто:

Ако се у првом случају иде на ''отклањање узрока'', то јест хомосексуализма, зашто се и у другом случају не иде на отклањање узрока, то јест враћање партнера (ако је одлазак парнера био узрок)???

Колико видим, у другом случају се иде на то да пацијент прихвати реалност, да се снађе у новим, промењеним околностима и да настави да функционише самостално и да изнађе снаге у себи самом да се избори са осећањем одбачености, туге, очаја...или чега год... Не верујем да иједан психолог или психијатар саветује пацијенту да се што пре веже за неког другог, ''бољег'', него управо супротно: ради на томе да га ојача и осопособи да више не долази у ситуацију да хоће да се убије због неког другог, ма колико ''бољи'' био...

Међутим, у првом случају ти кажеш да са не иде на то да пацијент прихвати себе самог онаквим какав јесте, да се не ради на томе да у себи изнађе снаге да се избори са недаћама које се постављају пред њега и да научи да живи у скаду са самим собом и да се одупире проблемима, него се иде на то да се ''уклони узрок''....
Једино, уколико се докаже да је хомосексуалност ''урођена'' онда нема ''отклањања узрока''?

Замишљам само да ли психијатри човеку који је остао без ногу ''отклањају узрок'' тиме што му враћају ноге, или га подстичу да прихвати себе таквим какав јесте и превлада фрустрацију везану за губитак ногу... :roll: А једино у случају уколико је и рођен без ногу - онда се не отклања узрок?

sevilja:
Moje pitanje tebi: kako si ti to shvatila da ja dajem VELIKI znacaj medijima u nastanku homoseksualizma???

Evo ovde, a ti me ispravi ako sam te pogrešno razumela:
(uvodni post)Midium:
otkud medju savremenim muskima homosexualci , dal´ su homosi vestacka tvorevina medija od strane grupe mocnih ljudi (ranih 60-ih ) koji su na taj nacin zeleli da ostvare sl. cilj smanjiti natalitet na vec i tako prenaseljenoj planeti... ili to uopsete nema veze sa uticajem medija na nase slabasne sive celije. pa homosi nastaju i uvelicavaju svoju brojnost tek onako - "prirodno"
sevilja
Naravno da mediji imaju uticaj. Priča ima logiku svakom ko hoće da je vidi.
I ovde, pri medicinskoj definiciji hom.
Dakle, postove poput postova postavljača teme ne bih smatrala paranojom.
Niko od homoseksualaca nije prokomentarisao tekst koji sam postavila. Zašto?
Zašto ne opovrgnu nauku kad je to sve ok? Zato što se zna da su radjena ispitivanja na biohemijskom, molekularnom nivou koja dokazuju abnormalnosti.
I ne samo da biohemijsko-molekularni nivo dokazuje abnormalnost ( on je realno najvažniji), već i mnogi drugi parametri.
Ali, globalizacija i propagiranje kojekakvih trendova radi svoje...
Ali najviše mi se svidja kad o tome krenu da raspravljaju oni koji ne bi umeli korektno ni da definišu homoseksualizam...jer Bože moj, pa to je tako cool i in i kako uopšte odbacivati nešzo što je moderno i o čemu se svakodnevno trubi kao da je u pitanju npr. dnevni unos vode.
itd.

Možda je do brzog čitanja, ali ja od svog prvog pitanja o textu koji si prepisala razmišljam kako se odatle vadi stav o dominantnom ili bar značajnom uticaju medija, a i ti si tek sad rekla da to i nije tvoj stav. Džaba potrošismo strane, a? :lol:

sevilja:
A sto se statistike tice, lepo si sama rekla, daje sliku o sirim okvirima neke pojave. Ali postaje beznacajna onog trenutka kad se pred nama pojavi pojedinacan slucaj, a to se desava stalno. Prema tome, svaki pravi naucnik ce ti reci da je statistika ''nauka'' za dokone.
Ne mora ništa da mi kaže, znam i sama čemu služi statistika (kao što sam lepo rekla :D) I vodi računa, u eksperimentalnom postupku je itekako važno i merenje i greška merenja i verovatnoća rezultata, ta naučna statistika. Odatle većina stvari kreće.;)
Uostalom, mi ovde i ne pričamo o pojedinačnom slučaju, Miki, Lazi, Peri, već upravo o pojavi.

medved_bg:
Evo ovde, a ti me ispravi ako sam te pogrešno razumela:
(uvodni post)Midium:

sevilja

I ovde, pri medicinskoj definiciji hom.

itd.

Možda je do brzog čitanja, ali ja od svog prvog pitanja o textu koji si prepisala razmišljam kako se odatle vadi stav o dominantnom ili bar značajnom uticaju medija, a i ti si tek sad rekla da to i nije tvoj stav. Džaba potrošismo strane, a? :lol:

Ne mora ništa da mi kaže, znam i sama čemu služi statistika (kao što sam lepo rekla :D) I vodi računa, u eksperimentalnom postupku je itekako važno i merenje i greška merenja i verovatnoća rezultata, ta naučna statistika. Odatle većina stvari kreće.;)
Uostalom, mi ovde i ne pričamo o pojedinačnom slučaju, Miki, Lazi, Peri, već upravo o pojavi.

Oprosti, ali nigde nisam napisala da je uticaj velik.
Već da postoji.
A ja sam sve vreme imala utisk da ti hoćeš u potpunosti da zanegiraš uticaj medija. :lol:

Hellen:
Па ја причам, ево зашто:

Ако се у првом случају иде на ''отклањање узрока'', то јест хомосексуализма, зашто се и у другом случају не иде на отклањање узрока, то јест враћање партнера (ако је одлазак парнера био узрок)???

Колико видим, у другом случају се иде на то да пацијент прихвати реалност, да се снађе у новим, промењеним околностима и да настави да функционише самостално и да изнађе снаге у себи самом да се избори са осећањем одбачености, туге, очаја...или чега год... Не верујем да иједан психолог или психијатар саветује пацијенту да се што пре веже за неког другог, ''бољег'', него управо супротно: ради на томе да га ојача и осопособи да више не долази у ситуацију да хоће да се убије због неког другог, ма колико ''бољи'' био...

Међутим, у првом случају ти кажеш да са не иде на то да пацијент прихвати себе самог онаквим какав јесте, да се не ради на томе да у себи изнађе снаге да се избори са недаћама које се постављају пред њега и да научи да живи у скаду са самим собом и да се одупире проблемима, него се иде на то да се ''уклони узрок''....
Једино, уколико се докаже да је хомосексуалност ''урођена'' онда нема ''отклањања узрока''?

Замишљам само да ли психијатри човеку који је остао без ногу ''отклањају узрок'' тиме што му враћају ноге, или га подстичу да прихвати себе таквим какав јесте и превлада фрустрацију везану за губитак ногу... :roll: А једино у случају уколико је и рођен без ногу - онда се не отклања узрок?

Hellen, medicina nije matematika.
Svako je slučaj za sebe.
Ta dva primera uopšte nisu za poredjenje, jer u prvom slučaju imamo osobu kod koje mozak očito konstantno ili neko duže vreme ne funkcioniše u nekom domenu kako treba.
U drugom slučaju imamo hipervulnerabilnu osobu koja se dekompenzovala zbog realnog životnog dogadjaja koji nam je poznat.
Samim tim, pristup je potpuno drugačiji.
Čak se ne leče na isti način dva različita pacijenta obolela od iste bolesti, a kamoli dva pacijenta obolela na različit način i od različite bolesti.

Problem je u tome što ti konstantno negiraš pojavu stečenog homoseksualizma, koji je nastao isto dekompenzacijom, samo ne znamo kad i zbog čega. Ja stvarno ne znam kako da te ubedim u postojanje istog. Niti kako da ti predočim te zaista vidne razlike u navedenim slučajevima, pa čak i u pokušaju cinizma navodjenjem slučaja čoveka sa odsečenim nogama.

sevilja:
Očito ja tebi sve vreme nisam jasna.
Lepo sam ti obrazložila šta je uzrok a šta posledica u tom slučaju.
Uzrok: homoseksualizam.
Posledica: psihičke tegobe.(u ovom našem spec. slučaju)
A onda, dva posta iznad, napisah da je suština uspeha lečenja u otklanjanjanju uzroka.
Prvo otklonimo posledice- njegove psihičke tegobe, dovedemo ga u stadijum pre nego je pokušao da digne ruku na sebe, a onda ide otklanjanje uzroka, tj. homoseksualizma ili ako je urodjeni pokušavamo da mu pomognemo da sam sebe prihvati takvim.
Ne kontam kako ti nisam jasna?!
Samoubistvo je poslednja od posledica, posle nema nazad, je'l ?

ako sam te ja pravilno shvatila, mozda nije adekvatno reci homosexualizam kao uzrok, nego recimo nepotpuno polno definisanje u periodu kad se to vec desava, ne znam, koje za rezultat ima homosexualno ponasanje izmedju ostalog.
nego aj reci nam za hiv, ako moze pojednostavljeno ikako :)

mislim svaka vam cast za vas trud...ali jos me niste ubjedile da su mediji zasluzni za porast homosexualne populacije...niti da taj porast u biti uopce postoji...

sve gore navedene cinjenice o homosexualizmu su ionako samo teorije..jos nitko nije u potpunosti dokazao kako do nje dolazi..i svaka od tih teorija kako vec i sevilja na samom pocetku rece ima svoje pristalice ali i one koji ih opovrgavaju...i sve dok se naucnici sami ne sloze nema svrhe da mi oko toga gubimo vrijeme..

polemike u naucnim krugovima nastaju vec oko samih pojmova "urodjeni" i "steceni"..citala sam i neke studije koje su radjene na jednojajcanim blizancima..cak ni tu nije bilo jasnih i zadovoljavajucih podataka koji bi se mogli uzeti kao istina..u nekim slucajevima su oba djeteta bili homosexualci a u nekima ne...kako je to moguce? to jos nitko u potpunosti ne moze da objasni...mnogi krivicu prebacuju na pritisak drustva koji ima veliku ulogu na sva ta istrazivanja..jer se vecina ispitanih jos uvijek otvoreno ne izrazava po pitanju svoje opredjeljenosti...neki su svoje razlicitosti svjesni od pocetka a neki postanu toga mnogo kasnije svjesni..neki se vec u ranoj mladosti izjasne homosexualcima a neki to sakrivaju cijeli zivot..tako da se sva ta istrazivanja mogu objesiti macku o rep...to je jedino oko cega se eto svi slazu...zato je ipak potrebno raditi na drustvenoj svijesti ...tek kada drustvo prihvati homosexualce kao ravnopravne dijelove naseg drustva i kada okolina prestane vrsiti permanentni pritisak na te iste..biti ce moguce sa ozbiljnoscu ispitati taj fenomen..i doci do relevantnih zakljucaka..a eto upravo tu dolazi u pitanje uloga medija koja je eto nekima opasno zapala za zub..

Borg_Queen:
ako sam te ja pravilno shvatila, mozda nije adekvatno reci homosexualizam kao uzrok, nego recimo nepotpuno polno definisanje u periodu kad se to vec desava, ne znam, koje za rezultat ima homosexualno ponasanje izmedju ostalog.
nego aj reci nam za hiv, ako moze pojednostavljeno ikako :)
Sorry, nemam vremena za priču o Hiv-u ;) ...a i nemoguće je to objasniti ako ne znaš bar najosnovnije i o samim ćelijskim procesima, a i imunologiju.

Ovde se može izneti svoj stav, opredeljenje i sl. a isključivo stručnjaci mogu iznositi stručno gledište. Molim vas pa ne može svaka priučena domaćica raspravljati o medicini, a naročito misliti da se u sve razume.
Umesto što neki kvocaju gluposti, molim da dozvole akademskim građanima da progovore makar jednu reč. Posle dve rečenice su primetne šupljine koliko god se trudili da prikažu neko znanje iz uzgred i bez strpljenja pročitanih priručnika ili sumnjivih novina.
Od ovakvih treba zaštititi ljude koji su zaista uložili trud da nešto nauče i to verifikovali diplomama, jer im nije dozvoljeno da iznesu svoje znanje, na dobrobit svih.
Jer nije džabe narod rekao:
"Što je tik(kkvoc)va praznija, to je bezobraznija!"

Taisa:
Ovde se može izneti svoj stav, opredeljenje i sl. a isključivo stručnjaci mogu iznositi stručno gledište. Molim vas pa ne može svaka priučena domaćica raspravljati o medicini, a naročito misliti da se u sve razume.
Umesto što neki kvocaju gluposti, molim da dozvole akademskim građanima da progovore makar jednu reč. Posle dve rečenice su primetne šupljine koliko god se trudili da prikažu neko znanje iz uzgred i bez strpljenja pročitanih priručnika ili sumnjivih novina.
Od ovakvih treba zaštititi ljude koji su zaista uložili trud da nešto nauče i to verifikovali diplomama, jer im nije dozvoljeno da iznesu svoje znanje, na dobrobit svih.
Jer nije džabe narod rekao:
"Što je tik(kkvoc)va praznija, to je bezobraznija!"

Hellen:

Šećerna bolest može biti i urodjena i stečena....što homoseksualnost ne bi bila....
A samim tim imamo i otklanjanje uzroka i "održavanje trudnoće".

Razvoj seksualnosti ima uticaj na dalje porive u seksualnosti....
Prva ljubav, prvi ljubavnik imaju veliki uticaj na usmerenje seksualnosti kod žena, iako danas nije u modi da priznaju , ali priznavanje ionako nije bitno ....
Osim same ljubavi i mogućnost ostvarenja ljubavi ima uticaj na razvoj seksualnosti, što je vidljivo kod muškaraca koji stvaraju svoj tip devojaka na osnovu prolaznosti koju imaju kod ženskog sveta....a ne na osnovu kompatibilnosti osobina, što dolazi tek kasnije kao uslov, ako i dodje....

Da li onda utiče Tv i mediji na seksualnost?
Naravno jer predstavljaju predkomunikaciju , tj sugerišu koji su mogući odnosi izmedju zainteresovanih strana. Tako mogu da svadjaju M i Ž , a mogu i da otvaraju mogućnost drugih izbora (ako sugerišu da kod muškaraca ljubavnika nije bitna veličina alatke, već nežnost i emocija, dok već većina medija naglašava važnost potencije i savršene estetike za uspeh kod žena , a i same žene naveliko pevaju o tome, naravno i ovde na forumu).
Kako to nazvati nego lepo osmišljena razmaženost koja se usmerava od strane nekih lobija i krugova, na način da favorizuju svoje tendencije i povećaju svoj "prostor"....

Jesu li klinke u modnoj industriji i bebi kostimi na pinku slučajnost ili stidljiv prvi pokušaj ubacivanja pedofilije kao ekskluzive....moćnih.

Karlito Brigante:
Žene su u pravu.Homosi postoje od pamtiveka.
Ali nikada nisu bili postavljeni kao zamena za porodicu....
Spartanci su homoseksualizam koristili kao hijararhijsko merilo i čisto zadovoljenje potreba i vezivanje emocijama medju saborcima, što će reći imalo je smisla za njih....

Ali je svaki homoseksualizam bio strogo razdvojen od razmnožavanja i najvišeg cilja u društvu....
Današnje društvo nema taj najviši cilj u društvu , jer je politički korektno , a i promišljeno....

Može se slobodno razdvajati društvo od realnog društva, prvo koje gleda kroz društvene odnose koji postoje , interese društva i lično, a drugo koje bi posmatralo stvarne uzroke, stvarna rešenja i stvarne mogućnosti i istine u svetu , prirodi i društvenim odnosima....

Back