muzjak
Poznat
- Poruka
- 8.000
A zašto bih izbegavao da budem objektivan. Nisam ja izmislio homoseksualnost, niti kriv za tu pojavu.Reci muzjace da li su anticki Grci bili opredeljeni ili orjentisani? Plasis se da izgovoris da nisu bili tako rodjeni, zato i izbegavas.
Kada su "stari" Grci u pitanju, mišljenja sam (i mislim da mogu biti 100% siguran) da je bilo i homoseksualno orjentisanih i opredeljenih. Mogu da verujem i da je neko upražnjavao homoseksualni odnos iako mu možda to nije bilo bilo prijatno (ali je očigledno bilo podnošljivo). Možda je neko upražnjavao iz interesa. Jednostavno postoji ogromna lepeza i raznovrsnost u seksualnim porivima koji se manje ili više kombinuju. Pa je nekome verovatno odbojno a nekome jedino što ga privlači.
Ne pricaj o genetici kad pojma nemaš.Gen ne postoji. Exgayevi da kao dokaz da sve sto se do sada govori je plod jedne masinerije, kojoj mnogi veruju i proglasavaju za dogmu koja se ne sme preispitivati. To je istina. Sve je podignuto na nivo dogme, kritika nije dobro dosla, narocito istina.
Exgayevi ne dokazuju to što ti hoćeš. Čovek je podložan promenama, ali ne svim.
Homoseksualnost se ne leči.
A to što je neko bio homoseksualac pa postao hetero je isto kao što je neko bio hetero pa postao homo. Nismo još na tom stupnju da objasnimo sve procese i kontrolišemo, ali bar možemo da zapazimo. Onaj ko je od rođenja homoseksualan, a što zapaža još pre nego dođe do genitalne faze, neće moći da bude preobraćen. Navodno preobraćanje, koje je i dalje pod znakom pitanja, je eventualno moguće kod osoba koje ne spadaju čiste homoseksualce. A i oni koji bi mogli možda nekom metodom da budu preorjentisani na hetero ne moraju na to i pristati. Svako ima pravo na svoju slobodnu odluku.
Dal je moguće da toliko treba da ti se crta?
Kako te nije sramota da tvrdiš kako imaš neke veze sa psihologijom?

Poslednja izmena od moderatora: