sanja*
Drevna Kornjača
- Poruka
- 8.705
Pa što to odmah nisi rekla.
.. jesam ..
.. i bilo je kratko i jasno ..
Na genetski utjecaj na homoseksualnost kod ljudi najbolje ukazuju istraživanja blizanaca. Studija iz 1991. (Bailey i Pillard) je otkrila da je verovatnost da su oba jednojajčana blizanca homoseksualna veća od one kod parova istopolnih dvojajčanih blizanaca. Tačnije, kod 52 % parova jednojajčanih blizanca u kojih je barem jedan brat homoseksualan, oba brata pokazuju homoseksualne sklonosti. Istovremeno to vrijedi za samo 22 % dvojajčanih parova blizanaca. Usto su dva područja mozga različite veličine kod homoseksualnih u odnosu na heteroseksualne muškarce.
.. sa linka koji sam ja tebi ostavila .. :
Činjenica da nema stoprocentnog poklapanja u seksualnoj orijentaciji jednojajčanih blizanaca samo delimično se može objasniti time što, zavisno od toga kada se oplođena jajna ćelija podelila na dve identične, dvojac jednojajčanog para ne mora imati istu placentu. Ako bi ovo bilo jedino objašnjenje, onda opet nije stvar u genima, nego u intrauterinom okruženju.
žAli sa sigurnošću se može tvrditi da uzrok homoseksualnosti nije isključivo u postnatalnom periodu.
.. pa da .. brojne studije pretpostavljaju .. poremećaj .. tokom prenatalnog perioda ..
.. ja pretpostavljam da je moguća ..Kakve veze ove informacije imaju sa našim stavovima prema homoseksualcima kada znamo da je radikalna promena seksualne orjentacije nemoguća? Ti tvrdiš da je moguća?
.. jer se radi o poremećaju ..
.. mada .. kod nekih poremećaja nema šanse za vraćanje u "normalu" ..
.. recimo .. rodiš se s vitiligom i nema šanse za promenom ..
.. možda je tako i sa homoseksualnošću ..
sto se tice istrazivanja nisam spremna da neka prihvatim kao apsolutinu istinu pogotovo ako ista nisusprovedena do kraja. a sto se tice fotografije...ja imam odredjeno misljenje sto se tice slike ali je ono vise za pdf religija. tebe sam upitala kao vernika (mozda sam stekla pogresan dojam) da li ti te ta slika (i ostale takvog tia a koje si mogao da vidis juce na izlozbi) vredja.

...