Homoseksualnost

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Verujem da sam pristrasna pa necu puno o tome...ipak se sasvim iskreno zachudim shto takvi nisu odabrali zenu,shta zenama fali pa ih ne privlache...i obrnuto,kad je zena sa zenom ista stvar...ili ta chuvena 5.god u detinjstvu odradi svoje hteli ili ne :think:

Tako je :ok:

Pa ljudi, nije ovde stvar kako to neko od nas prihvata i da li prihvata ili ne. Ja lično ništa protiv homoseksualaca nemam. Imala sam jako dobrog druga u srednjoj koji je gej i super smo se družili, bolju drugaricu od njega nisam imala :mrgreen:
Ali zamislite recimo situaciju da vam sutra vaše dete saopšti da je gej. Ili ko nema dete nek zamisli brata, ili npr.oca. Muža/ženu :eek: Nekog svog najbližeg. Da li bi vam bilo ono baš, ali baaaš svejedno ili bi vam ipak bilo pa makar malo čudno, neobično... Ne bi ste se zapitali - kako, zašto, od kad...? Ili ako ovo čita neko ko je gej nek onda zamisli da u takvoj jednoj zajednici sa svojim partnerom gaji dete. Jel bi više voleo da to dete ima sklonosti ka svom ili ka suprotnom polu? ili bi mu bilo potpuno svejedno? Znači isključujem prijatelje, poznanike, komšije, kolege i sl za njih me baš briga kog su opredeljenja, njihova stvar, bitno je da su ok ljudi i osobe. Ali neko jako blizak... hm... pa sigurno bi se svako od nas makar malčice zamislio... jer prosto nije prirodno... :aha:

Oduvek. Ne mozes naprasno da postanes homoseksualac. Osim ako je u pitanju namerno teranje inata i zelja da se bude drugaciji ili buntovan (u tom slucaju je homoseksualnost neopravdana i pojedinac je koristi da bi po svaku cenu dokazao da je drugaciji, a zapravo ga ne privlace osobe istog pola).

Oduvek. Ne mozes naprasno da postanes homoseksualac. Osim ako je u pitanju namerno teranje inata i zelja da se bude drugaciji ili buntovan (u tom slucaju je homoseksualnost neopravdana i pojedinac je koristi da bi po svaku cenu dokazao da je drugaciji, a zapravo ga ne privlace osobe istog pola).

Kako ne mozes kad je naprasno i homoseksualnost skinuta sa liste poremecaja seksualnog nagona?

Kako ne mozes kad je naprasno i homoseksualnost skinuta sa liste poremecaja seksualnog nagona?

Ne bih znala da kazem da li takva lista postoji i da li je homoseksualnost bila ili je i dalje na njoj.
U svakom slucaju, kako osobu koja je heteroseksualno nastrojena ne mozes naterati da pocne da oseca bilo kakav seksualni nagon prema homoseksualnoj osobi, isto tako ni homoseksualnu osobu ne mozes naterati da oseti ista prema heteroseksualnoj.

Verujem da sam pristrasna pa necu puno o tome...ipak se sasvim iskreno zachudim shto takvi nisu odabrali zenu,shta zenama fali pa ih ne privlache...i obrnuto,kad je zena sa zenom ista stvar...ili ta chuvena 5.god u detinjstvu odradi svoje hteli ili ne :think:

Pa recimo i meni je čudno i ja najviše volim da se napasem rose iz ženske pice, više volim nego leba da jedem a tek ženske sise da mesim, njam njam . . . ali ljudi su različiti i tu razliku treba poštovati. Ovo važi i za kaluđere . Ako neko želi čitav život da služi Bogu i za to vreme suva qurca da ostane to je za mene čudna stvar ali to je njegov izbor ili potreba i nema razloga da ga zbog toga mrzim .

Poslednja izmena:
Đorđe Sp. Radojičić, Iz istorije medicine, Iz seksualne problematike na Balkanu s kraja XIV veka, Medicinski glasnik, Godina XVIII (broj 12), Beograd 1964, str. 454.

'Nikodim je u svome pismu pitao Jevtimija - da li može da bude sveštenik onaj koji je u ranoj mladosti, pre 15. godine, vršio "ručni blud", pa makar bilo "nesvršeno istečenije" no samo "nekako kao voda", ili ako blud bude "sa skotom ili muškim polom". Pravila svetih otaca uzimaju da se kod muškog pola posle 15. godine misli na "bludna sagrešenja".

Patrijarh Jevtimije je u svome odgovoru naveo da "neki od mladih toplog rastvorenja (temperamenta) podsticani" imaju "isticanije" i pre 15. godine. Video je jednog dečka koji nije imao 12 godina, a jednu devojku je upropastio. A ima "studenih priroda" koje su "k želji podsticani" posle 15, 16, pa i 18. godine. Hladnog temperamenta dostojni su da budu sveštenici, a oni toplog "tek s mnogim istezanijem" (ispitivanjem) i rasmotrenjem duhovnim". Što se tiče onih koji su grešili s muškim polom ili sa skotovima, za njih postoji potpuna zabrana. Jer dok iz njih ne istekne "mokrota", u njima besni raspaljivost. A kad istekne, popusti ih i bivaju "bezdelni". Kad se "malakija" (slabost, ručni blud) od carstva božija izgoni, kako je tek s onim koji greše s tuđim telom? Još se dopušta, i to jedva i po nuždi, da bude sveštenik onaj koji je jednom ili dvaput pokliznuo u "malakiju", ali se potpuno odbacuje ko je zgrešio s tuđim telom. Još se nekako i tome može oprostiti, ako je to bilo svega jedanput ili dvaput, i ako su u pitanju bedra, a ne "afedron" (zadnje crevo). Svešteniku koji upadne u "malakiju" iz neznanja ili naučen od drugog - da se zabrani godinu dana da služi. U slučaju da se to ponovi ili "potreći" - da više ne bude sveštenik.'

radojicic003.jpg

Uvecana fotka.

:cepanje:

Poslednja izmena:
Ne bih znala da kazem da li takva lista postoji i da li je homoseksualnost bila ili je i dalje na njoj.
U svakom slucaju, kako osobu koja je heteroseksualno nastrojena ne mozes naterati da pocne da oseca bilo kakav seksualni nagon prema homoseksualnoj osobi, isto tako ni homoseksualnu osobu ne mozes naterati da oseti ista prema heteroseksualnoj.
Ja bih znao,homoseksualnost se tretirala kao poremecaj seksualnog nagona do pre 30-ak godina a srpsko lekarsko drustvo je 1997.tek postupilo po toj preporuci
isto tako ni nekom ko i dalje smatra da je homoseksualnost poremecaj seksualnog nagona ne mozes nametati da ona to nije,jer nigde ne pise da je taj stav obavezuijuci

Đorđe Sp. Radojičić, Iz istorije medicine, Iz seksualne problematike na Balkanu s kraja XIV veka, Medicinski glasnik, Godina XVIII (broj 12), Beograd 1964, str. 454.

'Nikodim je u svome pismu pitao Jevtimija - da li može da bude sveštenik onaj koji je u ranoj mladosti, pre 15. godine, vršio "ručni blud", pa makar bilo "nesvršeno istečenije" no samo "nekako kao voda", ili ako blud bude "sa skotom ili muškim polom". Pravila svetih otaca uzimaju da se kod muškog pola posle 15. godine misli na "bludna sagrešenja".

Patrijarh Jevtimije je u svome odgovoru naveo da "neki od mladih toplog rastvorenja (temperamenta) podsticani" imaju "isticanije" i pre 15. godine. Video je jednog dečka koji nije imao 12 godina, a jednu devojku je upropastio. A ima "studenih priroda" koje su "k želji podsticani" posle 15, 16, pa i 18. godine. Hladnog temperamenta dostojni su da budu sveštenici, a oni toplog "tek s mnogim istezanijem" (ispitivanjem) i rasmotrenjem duhovnim". Što se tiče onih koji su grešili s muškim polom ili sa skotovima, za njih postoji potpuna zabrana. Jer dok iz njih ne istekne "mokrota", u njima besni raspaljivost. A kad istekne, popusti ih i bivaju "bezdelni". Kad se "malakija" (slabost, ručni blud) od carstva božija izgoni, kako je tek s onim koji greše s tuđim telom? Još se dopušta, i to jedva i po nuždi, da bude sveštenik onaj koji je jednom ili dvaput pokliznuo u "malakiju", ali se potpuno odbacuje ko je zgrešio s tuđim telom. Još se nekako i tome može oprostiti, ako je bilo svega jedanput ili dvaput, i ako su u pitanju bedra, a ne "afedron" (zadnje crevo). Svešteniku koji upadne u "malakiju" iz neznanja ili naučen od drugog - da se zabrani godinu dana da služi. U slučaju da se to ponovi ili "potreći" - da više ne bude sveštenik.'

:cepanje:

:hahaha::rotf: :hahaha::rotf: :hahaha::rotf:

Poslednja izmena:
. Osim ako je u pitanju namerno teranje inata i zelja da se bude drugaciji ili buntovan (u tom slucaju je homoseksualnost neopravdana i pojedinac je koristi da bi po svaku cenu dokazao da je drugaciji, a zapravo ga ne privlace osobe istog pola).

Mislim da je ovo nemoguce . Taj pojedinac bi morao da bas bude karakter i probije tu prirodnu barijeru gadjenja i odbojnosti prema istom polu ( u seksualnom smislu ) .

Mislim da je ovo nemoguce . Taj pojedinac bi morao da bas bude karakter i probije tu prirodnu barijeru gadjenja i odbojnosti prema istom polu ( u seksualnom smislu ) .

Neki adolescenti, da bi pridobili paznju, "postaju" biseksualci (redje bas potpuno homoseksualci, ali ipak tripuju da ih isti pol seksualno privlaci). Znam par komada licno, posle se smire i jos negiraju to, ili tvrde da su bili pod dejstvom alkohola ili bogznacega.

Ja bih znao,homoseksualnost se tretirala kao poremecaj seksualnog nagona do pre 30-ak godina a srpsko lekarsko drustvo je 1997.tek postupilo po toj preporuci
isto tako ni nekom ko i dalje smatra da je homoseksualnost poremecaj seksualnog nagona ne mozes nametati da ona to nije,jer nigde ne pise da je taj stav obavezuijuci

Ti rece da je naprasno skinuta sa liste, a ovde kazes da su je do pre 30-tak godina tretirali kao poremecaj, a da su je kod nas tek pre 15 skinuli sa te liste. Znaci kod nas nije nimalo naprasno.

Neki adolescenti, da bi pridobili paznju, "postaju" biseksualci (redje bas potpuno homoseksualci, ali ipak tripuju da ih isti pol seksualno privlaci). Znam par komada licno, posle se smire i jos negiraju to, ili tvrde da su bili pod dejstvom alkohola ili bogznacega.

Ma hade , čuj neko će iz inata da bude ***** . Marge da li bi ti s traga primila karapitona od crnca debljine tri cola i to sve iz inata.

Poslednja izmena:
Ma hade , čuj neko će iz inata da bude ***** . Marge da li bi ti s traga primila karapitoma od crnca debljine tri cola i to sve iz inata.

Ebalo majku, kazem "postane", pod veeeeelikim navodnicima. I uglavnom su to zenke, retko muzjaci, njima valjda odvratnije.
Ja kazem da ih znam par koji su se povatavali i lickali sas istim polom, samo u pubertetu, pa ih posle prodje. Ne opravdavam, samo kazem da ima.

Ebalo majku, kazem "postane", pod veeeeelikim navodnicima. I uglavnom su to zenke, retko muzjaci, njima valjda odvratnije.
Ja kazem da ih znam par koji su se povatavali i lickali sas istim polom, samo u pubertetu, pa ih posle prodje. Ne opravdavam, samo kazem da ima.

Nisam napisao da li opravdavaš ili ne , ostavimo sad moral . Ništa, samo kažem da je nemoguće da neko pristane na homoseksualni odnos onako iz inata a da to ne želi.

Nisam napisao da li opravdavaš ili ne , ostavimo sad moral . Ništa, samo kažem da je nemoguće da neko pristane na homoseksualni odnos onako iz inata a da to ne želi.

Ja ti kazem da je moguce, makar ako su u pitanju zene, jer za takve slucajeve znam.
Za muske ne znam, a sigurno da su i retki vrlo, ako ih uopste ima, jer svoje cmarice maze, paze i zovu ih Djole.

Prvo napišeš da nije suština kako homoseksualnost od nas (izvan) neko prihvata ili ne prihvata a onda napišeš tekst kako bi se ljudi osećali kada bi im neko blizak rekao da je gej. Znači ispada da je suština baš u prihvatanju ili ne prihvatanju ostalih.

Pa suština nije u prihvatanju ili neprihvatanju, ceo tekst sam napisala da bi došli do poente - prihvatali mi ili ne - nije prirodno a samim tim ni normalno. Da pojasnim - ja recimo homoseksualce prihvatam, da tako kažemo, nemam ništa protiv, kao što sam već napisala jako dobar drug mi je bio gej, znači nemam problem s tim. Sutra da mi sin ili brat kaže da je gej - isto bih prihvatila. Ali svakako da bih očekivala da ima devojku a ne momka. Kao što bih mogla da zamislim da mi muž recimo ima švalerku ali ne i švalera i td. Bilo bi mi čudno, zamislila bih se ako ništa... A to dovodi do toga da to ustvari nije prirodno, nešto što bih očekivala, normalno...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back