Homoseksualnost

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa suština nije u prihvatanju ili neprihvatanju, ceo tekst sam napisala da bi došli do poente - prihvatali mi ili ne - nije prirodno a samim tim ni normalno. Da pojasnim - ja recimo homoseksualce prihvatam, da tako kažemo, nemam ništa protiv, kao što sam već napisala jako dobar drug mi je bio gej, znači nemam problem s tim. Sutra da mi sin ili brat kaže da je gej - isto bih prihvatila. Ali svakako da bih očekivala da ima devojku a ne momka. Kao što bih mogla da zamislim da mi muž recimo ima švalerku ali ne i švalera i td. Bilo bi mi čudno, zamislila bih se ako ništa... A to dovodi do toga da to ustvari nije prirodno, nešto što bih očekivala, normalno...

Da bi dokazala da li je nešto neprirodno treba da postaviš objektivan kriterij (prema kome se odrđuje da li je nešto prirodno ili neprirodno). Pošto je tvoj kriterij tvoj odnos prema toj pojavi , znači tvoja očekivanja (podvučeno) i zamišljanja (boldovano) normalnosti , zapravo tvoja ubeđenja (stavovi) oni ne mogu biti nikakvo objektivno merilo jer su ta ubeđenja promenljiva i različita kod različitih osoba.

-----------------

Oni koji spominju Boga kao glavni argument očigledno su promašili podforum jer psihologija je nauka a svaka nauka kao osnovno sretstvo delovanja ima logos i naučni metod a ne datost i autoritet , prema tome nema Bogova u nauci.

Poslednja izmena:
Da bi dokazala da li je nešto neprirodno treba da postaviš objektivan kriterij (prema kome se odrđuje da li je nešto prirodno ili neprirodno). Pošto je tvoj kriterij tvoj odnos prema toj pojavi , znači tvoja očekivanja (podvučeno) i zamišljanja (boldovano) normalnosti , zapravo tvoja ubeđenja (stavovi) oni ne mogu biti nikakvo objektivno merilo jer su ta ubeđenja promenljiva i različita kod različitih osoba.

-----------------

Oni koji spominju Boga kao glavni argument očigledno su promašili podforum jer psihologija je nauka a svaka nauka kao osnovno sretstvo delovanja ima logos i naučni metod a ne datost i autoritet , prema tome nema Bogova u nauci.
Sve u prirodi ima svoju svrhu, sve nečemu služi, koja je svrha pederluk?

Boga itekako ima u nauci, a to su potvrdili najveći umovi ovog sveta - Njutn, Kepler, Mendel, Faradej, Paster, i td. i td.

Pitanje za tebe: Koja je razlika između homoseksualaca i pedofila?

mozda je to prirodna kocnica za sprecavanje overpopulacije vrsta ?

Boga itekako ima u nauci, a to su potvrdili najveći umovi ovog sveta - Njutn, Kepler, Mendel, Faradej, Paster, i td. i td.
no comment :lol: :lol:

nije meni upuceno pitanje al ajd da odg. Pedofilija steti i povredjuje ljude , homoseksualizam ne .

Kod homoseksualnog odnosa imaš dve odrasle svesne osobe koje dobrovoljno stupaju u seksualni odnos. Znači postoje dve ravnopravne volje u pravnotehničom ili kakvom god hoćeš smislu. Pošto kod pedofilije postoji jedna maloletna osobu koja se sa ljudskog stanovišta ne može okakterisati kao mentalno zrela osoba ( pravno se ta lica ne tretiraju kao fizička već kao izdržavana i ne mogu brinuti o sebi ) onda takva osoba nema sposobnost zrelog sagledavanja i može biti zlouporebljena , navedena , zlostavljena a da toga nije svesna ili da toga nije dovoljno svesna. Znači u slučaju pedofilije nemamo dve ravnopravne (jednakosvesne) volje .

Ovde je reč da nema Boga kao glavni dokaz neke tvrdnje , i sve ove koje si nabrojao nisu poznati i priznati zato što su se pozvali na Boga u svojim radovima već zato što su koristili naučni metod i empiriju kao glavnu potvrdu svojih otkrica . A to što su privatno bili vernici to treba pripisati i vremenu u kome su živeli.

Poslednja izmena:

Pa ja ne mislim da moja ubedjenja i stavovi trebaju da budu merilo za nešto. Ali sam ih iznela ovde kao i ti i ostali. Meni je to neprirodno, nekome je prirodno i svako nek ima svoje mišljenje. :cool:

ne znam što uopšte krenem da čitam ovakve teme ko da ne znam da ljudska glupost nema granica i da ću se na kraju uvek iznervirati
facepalm.gif

yota zašto je to po tebi bolest? i ako kažeš zato što nije normalno definiši tvoje viđenje normalnog i nenormalnog

nemozes reci recimo,prirodno je da si zaceta,prirodno je da si stvorena da budes mama,prirodno je da budes zensko,ako nije,prirodno je da je anomalija,a anomalija se leci,bar takva!Tip je dosao u vojsku sa viskom zenskih hormona,izasao je kao muskarac,sve se leci pa i to!Negovorim u prazno!Musko da voli musko ili zensko i zensko,nije prirodno,nije stvoreno da bude tako!

bolest je,naprimer,covek je volio muskarce,ali se borio protiv toga i izlecio i postao ono sto jeste,sad ima zenu i decu i zadovoljan je zivotom,sam je rekao da je to bolest!

Na primer čovek ima gej afinitet a sredina ga primorava na tradicionalan seksualni i životni odnos ali on se borio protiv sredine i izborio , sad je homoseksualac i za razliku od perioda kada mu je nametnut tradicionalni obrazac sada je srećan. Koliko je ovakvih primera neuporedivo više od slučaja koga si ti naveo a najverovatnije je izmišljen.

nemozes reci recimo,prirodno je da si zaceta,prirodno je da si stvorena da budes mama,prirodno je da budes zensko,ako nije,prirodno je da je anomalija,a anomalija se leci,bar takva!Tip je dosao u vojsku sa viskom zenskih hormona,izasao je kao muskarac,sve se leci pa i to!Negovorim u prazno!Musko da voli musko ili zensko i zensko,nije prirodno,nije stvoreno da bude tako!

Znači vojska izlečila :hahaha: :hahaha:
Daj ne lupetaj homoseksualni afinitet se ne leči , pokušali ljudi od srednjeg veka sa spravama za mučenje , kasnije sa elektrošokovima , sa lekovima , sa psihoanalizom , raznim psihoterapijama i ništa i sad ti nama tu prosipaš glupavu priču kako vojska sve leči.

Na primer čovek ima gej afinitet a sredina ga primorava na tradicionalan seksualni i životni odnos ali on se borio protiv sredine i izborio , sad je homoseksualac i za razliku od perioda kada mu je nametnut tradicionalni obrazac sada je srećan. Koliko je ovakvih primera neuporedivo više od slučaja koga si ti naveo a najverovatnije je izmišljen.

borba i istrajnost,nista se ne postize preko noci,a sem toga,nije brate normalno da deca imaju tatu i tatu!NIJE NORMALNO,MA KOLIKO SE TRUDIO DA DOVEDES TO U NORMALU!'jing jang'

Znači vojska izlečila :hahaha: :hahaha:
Daj ne lupetaj homoseksualni afinitet se ne leči , pokušali ljudi od srednjeg veka sa spravama za mučenje , kasnije sa elektrošokovima , sa lekovima , sa psihoanalizom , raznim psihoterapijama i ništa i sad ti nama tu prosipaš glupavu priču kako vojska sve leči.

nisam rekao da vojska sve leci,ali sad si PRIZNAO DA JE BOLEST!A sto se tice za tipa iz vojske NE LAZEM!

da začeta sam, žensko sam, biću majka jednog dana verovatno. to mogu da budu i gej i strejt osobe i da stvore takve osobe. gde je tu razlog toga da je homoseksualnost bolest?

što se tiče tog tipa, ti nikad nećeš znati kako se taj tip oseća u sebi, može on da ima i ženu i decu a da u sebi i dalje oseća privlačnost prema istom polu iako to skriva, što ne znači da je "izlečen" time ako se ponaša suprotno od onoga što oseća

a da te pitam, šta znači voleti? šta ti voliš kod osobe sa kojom si u vezi, ako si u vezi? jedno je stvar fizičke privlačnosti, drugo je zaista voleti nekog. kad voliš ti ne voliš pol, godine, rasu, voliš osobu. dakle muškarac može voleti muškarca i žena može voleti ženu. gde je tu bolest?

mržnja je bolest

252778_4092033140024_1503867436_n.jpg

i npr. uzmi za primer gej par, kojima veza traje koliko godina, koji se vole, imaju dete, da li su ga usvojili ili rodili (veštačka oplodnja), jedan drugome ili jedna drugoj su pružili srećan život, a i tom detetu, zašto da ne budu ponosni na to? zbog čega da ih bude sramota i od čega treba da se leče? od ljubavi? sreće?

borba i istrajnost,nista se ne postize preko noci

Nema leka za to , ljudi istraživali, sve pokušavali i ništa. Naravno danas se to i ne smatra za bolest pa se Bogu hvala niko i ne leči.

nije brate normalno da deca imaju tatu i tatu!NIJE NORMALNO,MA KOLIKO SE TRUDIO DA DOVEDES TO U NORMALU!'jing jang'

Umeš li ti sem mucavog ponavljanja da objasniš zašto to nije normalno ?

Prvo volim Boga i ne mrzim nikoga,drugo x puta sam rekao i zasto je bolest i zasto nije normalno,ali ja se saosecam sa tim osoboma!Zar osoba koja se bori protiv toga a ima zenu i decu,nije srecna?Zar je njemu sva sreca u istom polu?Zar nije srecan bez razloga?TAJ COVEK JE RATNIK I IZBORIO SE DA BUDE ONO STO JESTE I OSECA SE DIVNO!

Prvo volim Boga i ne mrzim nikoga,drugo x puta sam rekao i zasto je bolest i zasto nije normalno,ali ja se saosecam sa tim osoboma!Zar osoba koja se bori protiv toga a ima zenu i decu,nije srecna?Zar je njemu sva sreca u istom polu?Zar nije srecan bez razloga?TAJ COVEK JE RATNIK I IZBORIO SE DA BUDE ONO STO JESTE I OSECA SE DIVNO!

Dobro znaš da su to priče za malu decu, ti ljudi su nesrećni ako ih neko tera da bubu ono što nisu i rade ono što ne vole i ne možeš ti da im određuješ da li su oni srećni i zbog čega treba da budu srećni. Bogu hvala pa toga više nema.

i npr. uzmi za primer gej par, kojima veza traje koliko godina, koji se vole, imaju dete, da li su ga usvojili ili rodili (veštačka oplodnja), jedan drugome ili jedna drugoj su pružili srećan život, a i tom detetu, zašto da ne budu ponosni na to? zbog čega da ih bude sramota i od čega treba da se leče? od ljubavi? sreće?

Jedno drugome možda da, ali da li su detetu, to je veeeeliko pitanje... Šta misliš, koliko je to zdrava sredina za jedno dete? Koja li je njemu konfuzija u glavi... :zblesav: Ne radi se tu samo o ljubavi koja se pruža tom detetu, nije to jedina stvar dobrog roditeljstva, nego i zdravi odnosi. Svaki psiholog će reći da je bitna i uloga majke i uloga oca u razvoju deteta. Prema njima stvara sebi uzore, formira se. A da ne spominjem komplekse koji kasnije mogu dovesti do ozbiljnih poremećaja i problema. Da li će se to dete stideti tih roditelja kad se suoči sa realnošću - da ima 2 mame ili 2 tate, a ne ko sva ostala deca - mamu i tatu? :huh:

Mislim, ja gledam pre svega iz ugla roditelja, pošto sam i sama majka, i brinem se oko nekih mnogo manjih stvari od ovoga o čemu raspravljamo - da li sam prema svom detetu postupila kako je trebalo, da li da mu nešto zabranim, kad da ga pohvalim a kad izgrdim... plašim se da ne pogrešim negde u njegovom vaspitanju i odgoju... A ovo o čemu ovde diskutujemo su mnogo krupnije stvari...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back