krinka5
Buduća legenda
- Poruka
- 26.684
Pa suština nije u prihvatanju ili neprihvatanju, ceo tekst sam napisala da bi došli do poente - prihvatali mi ili ne - nije prirodno a samim tim ni normalno. Da pojasnim - ja recimo homoseksualce prihvatam, da tako kažemo, nemam ništa protiv, kao što sam već napisala jako dobar drug mi je bio gej, znači nemam problem s tim. Sutra da mi sin ili brat kaže da je gej - isto bih prihvatila. Ali svakako da bih očekivala da ima devojku a ne momka. Kao što bih mogla da zamislim da mi muž recimo ima švalerku ali ne i švalera i td. Bilo bi mi čudno, zamislila bih se ako ništa... A to dovodi do toga da to ustvari nije prirodno, nešto što bih očekivala, normalno...
Da bi dokazala da li je nešto neprirodno treba da postaviš objektivan kriterij (prema kome se odrđuje da li je nešto prirodno ili neprirodno). Pošto je tvoj kriterij tvoj odnos prema toj pojavi , znači tvoja očekivanja (podvučeno) i zamišljanja (boldovano) normalnosti , zapravo tvoja ubeđenja (stavovi) oni ne mogu biti nikakvo objektivno merilo jer su ta ubeđenja promenljiva i različita kod različitih osoba.
-----------------
Oni koji spominju Boga kao glavni argument očigledno su promašili podforum jer psihologija je nauka a svaka nauka kao osnovno sretstvo delovanja ima logos i naučni metod a ne datost i autoritet , prema tome nema Bogova u nauci.
Poslednja izmena: