Lepo je sto si sposoban da toliko duboko proniknes u razlicite svetske zavere i intelektualno ih raskrinkas.

Ali kako stvarno stoje stvari u pogledu konkretnog pitanja?
Po pitanju prisustva homoseksualnosti nista se u sustinskom smislu ne razlikuju zemlje koje je formalno ili de facto tolerisu, od onih drugih. Samo sto recimo u Massachusettsu ljudi zive u drustvu koje prihvata neke svoje osobenosti, tj. da je inherentno i konstantno jedan deo populacije preovladjujuce homoseksualan, pa su u skladu s tom realnocu uskladili pojedine norme i zakonsku regulativu. Na osnovu adekvatnijeg zadovoljenja potreba veceg broja zitelja, odnosi u drustvu dugorocno gledano postaju harmonicniji i zdraviji. U drustvima koja nisu gay-friendly, opstaje po mom misljenju nezrela, neuroticna atmosfera koja diktira jednu laznu realnost, u kojoj gay osobe deo zivota vode u ilegali, stupaju u brakove koji su farsa, u kojima takodje ostvaruju potomstvo.
Zasto je druga opcija bolje od prve?
Eto onoga o cemu pricam - pol i seksualnost kao fetis. Pa sta ako neko nema jasno i jednom za svagda definisan pol? Zasto je to toliki problem? Pol i seksualnost su samo neke od osobina jednog ljudskog stvora. Za one koji kojim slucajem nisu sposobni da razmisljaju iznad nivoa svojih genitalija, ne sumnjam da takve osobine predstavljaju mozda dominantu ili jedinu karakteristiku na osnovu kojih tumace ljude i drustvo.
I kakva je tacno tvoja teza, nisam razumeo. Treba da ga teraju da bude decak, kao sto se kod nas cini sa takvom decom? Poremećaj polnog identiteta ili hermafroditizam su dobro poznate pojave. Eto dobre prilike da mi bude objasnjeno, da li su i oni koji su se fizicki rodili kao hermafroditi, takodje to izabrali, i time sebe svesno otpisali kao uzivaoce odredjenih prava? Slucajevi poremecaja polnog identiteta su u toj meri cesti, da verujem da je svako od nas poznavao makar jednu takvu osobu. Moji licni prijatelji su bracni par, od kojih jedno ima taj poremecaj. Nisu mi poznati detalji, verovatno se u stvari radi o hermafroditu. Ali znam da su to jako dobri i sasvim normalni ljudi, koji su se odavno iselili iz ove zemlje. Mozda je to bio jedan od razloga.