Homoseksualnost

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
.. decko .. malko si omasio ceo fudbal .. :mrgreen:

Kao i uvek. Samo trabunjanje, ismejavanje i kukanje. Lepo sam ja jos odavno rekao da u osnovi homoseksualnosti je narcisoidni poremecaj licnosti.

Kako mislis omasio fudbal? Kada procitam gomilu teksta koji su obicna baljezgarija naravno da cu da reagujem. Pcele radilice i homoseksualnost.

Poslednja izmena od moderatora:
muzjak@
Zanimljivo posao si od pretpostavke da se oni tako radjaju. Ali nije bas tako. Polazis od determinisanosti, a ne od predispozicije i ako se poslednjim istrazivanjima procentualno izrazeno, genetski uticaj se sveo na 30% koji je i te kako pod znakom pitanja. Jednostavno born that way teorija je dozivela svoju propast. Razumem da se sada traze druga objasnjena, ali ti ga bas banalizova.
Ma ne, oni se ne rađaju uopšte. Verosostojnost tog okruglog procenta koji si iskopao neću da komentarišem. Štaviše, uzeću ga kao tačnog. Ali šta ti vredi podatak kada ne znaš da ga tumačiš. 30% ne znači da je genetski uticaj kod svakoga toliki. A kolika je disperzija uzorka? To je veoma važan podatak. To je kao kada bismo rekli da 50% ljudi gladuje a 50% se prejeda. U proseku ljudi se hrane taman koliko im je potrebno. A vrlo dobro znamo da neki umiru od gladi. I klima je u proseku taman, a gle čuda neki umiru od gladi.
U uzorku ispitivanja uticaja uticaja na seksualnu opredeljenost kod nekoga genetski faktor utiče 100%, a kod nekoga 0%. Najviše uticaj sredine utiče kod bisuksualnih kod kojih orjentacija nije jasno definisana. Kod onih kod kojih je jasno definisana, nikakav spoljni uticaj neće uticati na promenu.

S druge strane odakle tebi da verske zajednice negiraju Bozje savrsenstvo i kakve veze ima ono sa homoseksualnoscu? Zamena teza ti odlicno ide. Tu si vec dobar.
Deklarativno ne negiraju, ali kada delom to treba da pokažu, kanda nešto škripi. Ali tvoje intelektualne moći nisu na tom nivou d to i shvatiš.

Mantre tzv LGBT psihologa i psihijatara su davno odbacene. Egzistiraju samo jos u onim krugovima koje mrzi da razmisljaju svojom glavom ili primaju debele pare. Ostali se dele na ljude otvorenog uma, koji su gori od inkvizicije, jer bilo kakav drugi stav misljenje od njihovog se proglasava retrogradnim.
Koje mantre. I nije bitna podela među psiholozima. Psihologija je jedna nauka, a podele oko nagađanja nemaju nikakve veze sa empirijskim činjenicama. Sa druge strane, ne može se očekivati da je sve istraženo, niti će ikad biti.

Ako uzmemo u obzir na cijim dokazima je zasnovana born that way teorija, dr Alfreda Kinsija osvedecenog pedofila, da li je potrebno bilo sta dodati.
Izuzmi koga god hoćeš. Ne možeš nauku negirati na osnovu jednog čoveka.

Zasto se ignorise istrazivanje Dr Roberta Spitzera koje ukazuje na mogucnost promene seksualne orijentacije, tacnije ukazuje da ipak postoje ex gejevi, ali da od ovih agresivnih LGBT aktivista su stigmatizirani i proganjani. Vecu mrznju nisam video do geja prema ex geju.
Ne znam šta ti je ex gay.

Puno se ovda toga iznosi, ali se ne polazi sa stanovista da ovo sve ipak treba da se vrati na pocetak, a ne da se govori o ljudskim pravima. Jer ako se tako nastavi, a nastavlja se, pedofili su na korak da udju u grupu tako rodjenih. Inace ne treba da su pedofili i LGBT do polovine 80tih isli ruku pod ruku u borbi za svoje vidjenje sveta.
Kakve bre ovo gluposti pišeš. Pedofilija je sasvim nešto drugo od homoseksualizma. Pedofilija se mora smatrati kao poremećaj i ne može se dozvoliti njeno slobodno ispoljavanje čak i da je 100% genetski izazvana.
Ali ne mogu da se ponavljam kada je u pitanju poremećaj.

Nemam primer ničega osim onoga što bi sam subjekt kod sebe nazvao poremećajem, obzirom da kultura oblikuje ideju "poremećaja" (ono što je u jednoj poremećaj, u drugoj može biti prihvaćeno kao sasvim normalno).
E ovo je ono što stalno hoću da napišem, ali stalno preskočim.
Pošto je medicina i psihologija postala skoro jedinstvena svetska nauka i oblast, definicije su postale ujednačne.
Ali ono najvažnije što razuman čovek treba da shvati, to je da etiketa poremećaj ne diskvalifikuje osobu po defaultu. Pored toga neka opredeljenja da se nešto svrsta u poremećaj nisu 100% čvrsta. Neka zato što se isto u pojedinim slučajevima smatra poremećajem, a u drugim slučajevima ne. Nekada zato što nema dovoljno nučnih podataka na osnovu kojih će nešto decidno biti poremećaj, pa se prihvata ono što se čini najviše verovatnim.
Kod homoseksualnosti se ne može jasno tvrditi da se radi o poremećaju što sam već objasnio. Kome nije jasno neka se ubije, ili neka plače, ili neka se bavi nečim drugim... Ili jednostavno neka uživa u svome seksualnom opredeljenju (dakle, neka se... ; no-no, ne tu zabranjenu reč od koje ćemo se svi iskvariti).

.. a ne .. moji argumenti su raznovrsni ..
.. ili se baziraju na logici ili na proverljivim činjenicama ..
Vidim po tvom odgovoru na onoliki moj post. I sam sam napisao da je argumentovano. A najjači tvoj argument je kenjanje. E sad što ne znaš nijednu činjenicu od onoga što sam naveo, jako sam potrešen. Da znaš samo kako sam se naježio. :huh:

E ovo je ono što stalno hoću da napišem, ali stalno preskočim.
Pošto je medicina i psihologija postala skoro jedinstvena svetska nauka i oblast, definicije su postale ujednačne.
Ali ono najvažnije što razuman čovek treba da shvati, to je da etiketa poremećaj ne diskvalifikuje osobu po defaultu. Pored toga neka opredeljenja da se nešto svrsta u poremećaj nisu 100% čvrsta. Neka zato što se isto u pojedinim slučajevima smatra poremećajem, a u drugim slučajevima ne. Nekada zato što nema dovoljno nučnih podataka na osnovu kojih će nešto decidno biti poremećaj, pa se prihvata ono što se čini najviše verovatnim.
Kod homoseksualnosti se ne može jasno tvrditi da se radi o poremećaju što sam već objasnio. Kome nije jasno neka se ubije, ili neka plače, ili neka se bavi nečim drugim... Ili jednostavno neka uživa u svome seksualnom opredeljenju (dakle, neka se... ; no-no, ne tu zabranjenu reč od koje ćemo se svi iskvariti).

Ako je opredeljenje onda je rec o slobodnom izboru, a ne o gay genu. Kao sto rekoh argumentacija je uvek na nivou.

Termin poremecaj se siroko upotrebljava i nema blage veze da li je u nekoj sredini prihvatljiv ili ne, jer npr u medicini imamo i poremecaj rada tiroidne zlezde, da li je to prihvatljivo.

Ovo samo ukazujem na tvoje ne shvatanja znacenja poremecaja.

Svasta covek moze da cuje od opredeljenih. Samo da dokazu da nisu poremeceni.

Poslednja izmena od moderatora:
Ma ne, oni se ne rađaju uopšte. Verosostojnost tog okruglog procenta koji si iskopao neću da komentarišem. Štaviše, uzeću ga kao tačnog. Ali šta ti vredi podatak kada ne znaš da ga tumačiš. 30% ne znači da je genetski uticaj kod svakoga toliki. A kolika je disperzija uzorka? To je veoma važan podatak. To je kao kada bismo rekli da 50% ljudi gladuje a 50% se prejeda. U proseku ljudi se hrane taman koliko im je potrebno. A vrlo dobro znamo da neki umiru od gladi. I klima je u proseku taman, a gle čuda neki umiru od gladi.
U uzorku ispitivanja uticaja uticaja na seksualnu opredeljenost kod nekoga genetski faktor utiče 100%, a kod nekoga 0%. Najviše uticaj sredine utiče kod bisuksualnih kod kojih orjentacija nije jasno definisana. Kod onih kod kojih je jasno definisana, nikakav spoljni uticaj neće uticati na promenu.

Deklarativno ne negiraju, ali kada delom to treba da pokažu, kanda nešto škripi. Ali tvoje intelektualne moći nisu na tom nivou d to i shvatiš.

Koje mantre. I nije bitna podela među psiholozima. Psihologija je jedna nauka, a podele oko nagađanja nemaju nikakve veze sa empirijskim činjenicama. Sa druge strane, ne može se očekivati da je sve istraženo, niti će ikad biti.

Izuzmi koga god hoćeš. Ne možeš nauku negirati na osnovu jednog čoveka.

Ne znam šta ti je ex gay.

Kakve bre ovo gluposti pišeš. Pedofilija je sasvim nešto drugo od homoseksualizma. Pedofilija se mora smatrati kao poremećaj i ne može se dozvoliti njeno slobodno ispoljavanje čak i da je 100% genetski izazvana.
Ali ne mogu da se ponavljam kada je u pitanju poremećaj.

Kada napravis razliku izmedju homoseksualnosti i homoseksualizma razgovaracemo. Ovako frljati se sa necim sto ne razumes, ne znas, ne shvatas i sta vise trudis se da budes pametan, je besmisleno.

Kao i opredeljenost i determinisanost.

Ako je opredeljenje onda je rec o slobodnom izboru, a ne o gay genu. Kao sto rekoh argumentacija je uvek na nivou.

Termin poremecaj se siroko upotrebljava i nema blage veze da li je u nekoj sredini prihvatljiv ili ne, jer npr u medicini imamo i poremecaj rada tiroidne zlezde, da li je to prihvatljivo.

опредељење јесте избор.
дал баш слободан?
елем, линија мањег отпора ником памет није доказала.

опредељење јесте избор.
дал баш слободан?
елем, линија мањег отпора ником памет није доказала.

Ako je izbor, a izbor podrazumeva ipak slobodu odlucivanja, da li ce ona biti negativna ili pozitivna, to je sada diskutabilno. onda definitivno ne mozemo govoriti o gay born teoriji.

Mene vise zanima ono sto je na paradi u Stokholmu odluceno 2009. godine koja je jos nosila naziv borba protiv hetero normi. Narocito sto se gay aktivizam usmerio ka deci. Sva sreca u Srbiji jos nije doslo do toga, ali verujem da ce za koju godinu zakucati i na srpska vrata.

Hahahaha, kao i obicno, argumentacija na nivou. Da li ste razumeli istrazivanje? Sta je sa psiho-socijalnim faktorima? Od kojih bezite kao djavo od krsta, metaforicki receno.

Naprosto lupaš , ja sam oduševljen istraživanjima (iako sumljam u validnost - ali sad je to druga stvar, zbog delotvornosti rasprave prihvatam da su ona validna) . Ta istraživanja pokazuju upravo ono o čemu sam pisao .

Ako je izbor, a izbor podrazumeva ipak slobodu odlucivanja, da li ce ona biti negativna ili pozitivna, to je sada diskutabilno. onda definitivno ne mozemo govoriti o gay born teoriji.

Mene vise zanima ono sto je na paradi u Stokholmu odluceno 2009. godine koja je jos nosila naziv borba protiv hetero normi. Narocito sto se gay aktivizam usmerio ka deci. Sva sreca u Srbiji jos nije doslo do toga, ali verujem da ce za koju godinu zakucati i na srpska vrata.

сексуални нагон је јак, чак и каменко ће да се сагласи.
ко не зна да га усмери ка супротној половини мора линијом мањег отпора.
а мора да доказује да је нормалан...себи прво...

Naprosto lupaš , ja sam oduševljen istraživanjima (iako sumljam u validnost - ali sad je to druga stvar, zbog delotvornosti rasprave prihvatam da su ona validna) . Ta istraživanja pokazuju upravo ono o čemu sam pisao .

Lupam? Pazi stvarno se tek zagrevam. Videcemo ovih dana sta ste se sve vi nalupali sa svojim hipotezama. Raznovrsne su moram da priznam.

Inace exgay je za neupucene onaj koji vise nije gay. Ne odnosi se na veseo, vec da nije homoseksualac. Zamislite moze da se izleci. Doslo cudno vreme, kao i pred svaki slom neke civilizacije pojavljivale su se rasprave o ovim bolesnim ljudima koji su svojom agresivnoscu proglasavali sebe za merilo.

Inace exgay je za neupucene onaj koji vise nije gay. Ne odnosi se na veseo, vec da nije homoseksualac. Zamislite moze da se izleci. Doslo cudno vreme, kao i pred svaki slom neke civilizacije pojavljivale su se rasprave o ovim bolesnim ljudima koji su svojom agresivnoscu proglasavali sebe za merilo.

Polako ne trči pred rudu, konstatuješ da se homoseksualci mogu izlečiti a nisi dokazao da su oni bolesni . Znači prvo treba dokazati da su bolesni pa onda pričati o lečenju. I naravno da se dešava gey može da postane heteroseksualan a heteroseksualan gey , upravo to i ja tvrdim.

Poslednja izmena:

Ovo samo ukazujem na tvoje ne shvatanja znacenja poremecaja.

Ja koristim izraz orjentacija, a ne opredeljenje, upravo iz tog razloga koji navodiš. Da je opredeljenje, ko bi se u ovom društvu opredelio da bude odbacivan, ponižavan, šikaniran, omalovažavan, predmet sprdnje...

Pa poremećaj štitne žlezde nije stvar prihvatanja. Nemaju ljudi poremećaj žlezde zato što su to prihvatili. A jeste poremećaj zato što se radi o disfunkciji organizma. Da si pročitao ono što sam već pisao ne bi sad kenjao.

Poslednja izmena:
Kada napravis razliku izmedju homoseksualnosti i homoseksualizma razgovaracemo. Ovako frljati se sa necim sto ne razumes, ne znas, ne shvatas i sta vise trudis se da budes pametan, je besmisleno.
Ja razlike... drastične...
Mnogo si ti pametan. I to je tebi najvažnije, smentička rasprava.

Klajn—Šipkin rečnik navodi obe imenice, ali daje različita tumačenja. Homoseksualnost objašnjava kao „osobina, svojstvo homoseksualca“, a homoseksualizam kao „ukupnost osobina, sklonosti i delatnosti homoseksualaca“.
A ja sam ovako i koristio.
A poznato mi je i odbacivanje izraza homoseksualizam iz nekih razloga koje neću da navodim.
Bez obzira na prihvatanje ili nerihvatanje, upotrebljavaju se oba. Za suštinu to nije toliko bitno. Pošto ja upotrebljavam te reči, onda ih ja i definišem, što sam upravo i uradio.

Kao i opredeljenost i determinisanost.
Već sam napisao da koristim izraz orjentacija. Ako sam negde upotrebio reč opredeljenost, onda sam napravio lapsus, mada mislim da nisam.

Imaš ti izgleda problem sa sobom. Boreći se protiv homoseksualaca nećeš savladati tvoju homoseksualnost koja te izgleda izjeda.
Kome ti hoćeš da dokažeš da si hetero? Sebi ili nama na forumu?

Poslednja izmena:
Da i? Jesi li ti pročitala nešto pre toga? "Istraživanje treba usmeriti..." Pa šta? Ostalo ne treba istraživati? O čemu mi ovde pišemo? Ovo je više kao početni tekst koji treba ta di da neke naznake i uputi na sledeći izvor. A mogla si tamo da pročitaš koje su koje su genetske osobine ličnosti istraživane, Zapravo, trebalo je samo da se uveriš da geni određuju psihološke osobine.
A šta si ti od svega zapazila? Zaključak u obliku preporuke koji je za nas nebitan. Ili možda jeste? Hoćeš li sada da usmeriš istraživanje u preporučenom smeru. Sad će svi da usmere istraživanje u tom smeru zato što to onde piše. Prekinuće se sva istraživanja dok se ne istraži ono što se onde preporučije.
Auh. Ti ne vidiš ni kad ti se stavi ispred nosa. Kako si ti odgovarala u školi? Ovako: "Kada sam čitala tu lekciju sto na kome je bila knjiga bio je drap boje, a na TV-u se davala serija..." Jesi li ti plavuša?
procitla sam sve ali zakljucak je upravo ono o cemu ja tebi pricam muzjace a ti ne zelis da shvatis.
a za ove uvrede a racun moje intreligencije - :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back